- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz
JackFeryll #46390 üzenetére
Olyan Józsi cipőt próbáltam kettőt is, az egyik 2, a másik 3 hónap után talptörött lett. A Riekerekkel kezdődött a mizériám, biztos akkor kezdtem el sietni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
JackFeryll #46378 üzenetére
A kis cipőárus fiú.
Mellesleg nekem nagyon erős a járásom, és az összes cipőmnek eltörik a talpa fél-1 éven belül. Nincs olyan cipő, ami bírna engem? Mármint bőr cipő, mert a sport cipők bírják a járásom, meg érdekes módon a munkavédelmi bakancsok is.
-
Dzsana
senior tag
Na, ha már ilyen adás vétel topik lett, nekem meg van vagy 50 db órám eladó!
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #46115 üzenetére
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #46046 üzenetére
Ja, nem kell ezeket naponta többször húzogatni, elég minden reggel felvétel előtt. Az a Seconda Poljot hajszál pontos, a horométeren nagyon szép képe van.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #46038 üzenetére
Max. a Raketára ugranék.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #46030 üzenetére
Köszike!
Most is egy olyan szovjetet raktam össze..... Gondolkodom, hogy egyáltalán feltegyem-e, 38 mm-es tokban van! -
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #45859 üzenetére
Én nem mondanám koszosnak, pláine, hogy nagyon késik. A baj inkább ott van, hogy ki van tolva teljesen a hajszálrugó kulcs, nem véletlen van odaírva, hogy pontosságát nem mérte. Nem a fenét nem, de ha odaírja, a sok birka nem verte volna fel 40 fölé, pedig ennek mechanikus baja van. Vagy nem a saját billegõje van benne, vagy járat probléma.
-
Dzsana
senior tag
válasz
JackFeryll #45856 üzenetére
Úgy, mint egy Omega cal. 265-ös. Meg nagyon késik.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #45850 üzenetére
Nem árulom sehol sem, egyenlőre gyűjteményi darab.
-
Dzsana
senior tag
válasz
aischylos #45845 üzenetére
Viszont van szovjet kvarc órám!
NOS, cetlis, még a Certifikat is megvan hozzá. Egy Slava Belknap emlékóra. A hidegháború lezárásaként 1989-ben Málta partjainál találkozott Mikhail Gorbachov, aki stílusosan a Slava nevű tengeralattjáróval érkezett, valamint George W. Bush, aki a Belknap névre keresztelt tengeralattjáróval érkezett. A békekötésre állít emléket ez a Slava Belknap kvarc óra:
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #45841 üzenetére
Kösz a lelkesedést, ez az egyik legszebb Poljot, versenyben a Kirovskiye öltöny Poljottal. Ez 35 mm-es hibátlan tokban van. Még a szerviz képei is fent vannak, látható a mechanikus szerkezet.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #45794 üzenetére
Nem ám, éppen ezért számít ritkaságnak egy 70 éves 37-39 mm-es karóra, akkor még ritkább volt!
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
aischylos #45745 üzenetére
De, tisztában vannak, tudják a dolgukat. Ha használt órát vásárolsz, mindig az a szerencsésebb, ha késik, mert az könnyen orvosolható, viszont ha siet, akkor ott vagy már nagyon koszos, vagy a hajszálrugó össze van kurélva, hozzá ér a hídhoz, vagy a körök egymáshoz.
-
Dzsana
senior tag
válasz
(Darkwood) #45743 üzenetére
Hát persze, mert akkor húzod fel, visszafelé csak szabadon forog. De ha napi 6-8 órát hordod, teljesen felesleges húzogatnod.
-
Dzsana
senior tag
válasz
aischylos #45715 üzenetére
Majdnem jó, csak pont az ellenkezőjét fogja kiváltani. A billegő fog leginkább belassulni, hiszen a fogaskerekeket a motorrugó elég nagy nyomatékkal forgásra kényszeríti. Ha a billegő forgási sebessége lassul, akkor a vezetőkő a horgyonyvillában is lassabban fog odaérni egyik oldalról a másikra, és ezáltal a horgony is lassabban fog átbillenni. A másik oldalról azonban a gátkerék forog, az nem fog annyira meglassulni, mint a billegő, a motorrugó hajtja, de mivel a horgony lassabban lép, ezért a köve nem fog odaérni a gátkerék soron következő kövéhez, hanem kettőt fog lépni. Ha pedig kettőt lép, egy helyett, akkor bizony sietni fog, nem késni. Továbbá a kosztól a billegő hajszálrugója is ragadni fog, egymáshoz ragadnak a körök, nem fog szépen lélegezni, és szintén sietni fog, nem késni. Egyszerű fizika az egész.
-
Dzsana
senior tag
válasz
zaskar #45695 üzenetére
A járástartaléknak a beszabályozáshoz semmi köze. A járástartalék attól függ, milyen hosszú motorrugó van benne, ez gyárilag adott. A pontosságot lehet szabályozni a hajszálrugó kulccsal, de csakis tiszta óránál. Koszos óránál tök mindegy, nem lesz jó.
Ja, és a járástartalék azért tud csökkenni, mert a motorrugó teljesen feltekert állapotában adja le a legtöbb energiát, és ahogy tekeredik lefelé, egyre csökken. Az utolsó pár menet lehajtódásakor viszont már ha koszos az óra, képes megfogni, és nem fog lehajtódni teljesen. Remélem így érthető, megyek aludni. -
Dzsana
senior tag
válasz
Empsepo #45692 üzenetére
Mitől csökkenne a járástartalék a szerviztől? Épp ellenkezőleg, a tisztább csapokkal, friss olajjal megtartja az eredeti járástartalékot, koszosan meg a motorrugó nem fog teljesen lehajtódni.
Épp most fejeztem be egy Seiko5-öt. Meg sem mozdult a billegője, azt hitem mechanikus baja van, de kiderült, csak nem volt sosem szervizelve, összeállt, mint a krumplis tészta. A gazdájának is biztos azt mondta valami okos, hogy nem kell azt szervizelni! Nem baj, addig jó, így legalább mindig tudok pici pénzért órákat venni, mondván, hogy hát nem is jár! -
Dzsana
senior tag
válasz
Empsepo #45687 üzenetére
Na erre kíváncsi lennék, hogy lehet azt érezni, hogy lassabban húz? Azt se érzed, ha gyorsabban, nem egy fél tégla leng a kezeden. Az elmúlt két hétben 3 db ETA 2824-2-est csináltam, illetve az egyik 2836-2-es volt, mert day-dates, és a szerviz után mindhárom baromi pontos lett a horométer szerint. Előtte viszont csúnya képet mutattak.
-
Dzsana
senior tag
válasz
nederlanden #45680 üzenetére
Hát ez elég nagy butaság! Állati eredetű pata olajat használunk, ami természeténél fogva avasodik. Ez a folyamat kb. 4-5 év, ezért kell ezután szervizeltetni. A kenőképessége megszűnik, és a tengelyek csapjai kopásnak indulnak. Ha minden nap használva van, akkor ezt nem is fogod észrevenni, mert azért kell idő, hogy megkopjon, viszont utána már javíthatatlan az óra. Ha viszont nincs használva, akkor beszárad, és megfogja a csapokat, nem fog járni az óra. Lehet, hogy én vagyok az ügyes, de még egyetlen egy óra sem lett rosszabb azután, hogy leszervizeltem.
Az autó motorjában is ki kell cserélni 10-15.000 km-enként az olajat. Ha nem kerül kicserélésre, elmegy az 50.000 km-et is,aztán meg lehet nézni azt a motort. -
Dzsana
senior tag
Sziasztok, mostanában nem nagyon volt időm ide írni, azért néha-néha beleolvastam az acsarkodásokba. Viszont most akadt egy kis szabad időm, és megszületett egy újabb posztom. Fogadjátok szeretettel.
-
Dzsana
senior tag
válasz
JackFeryll #44768 üzenetére
Ha elkurélja, meg kell csinálnia. Mondjuk egy Jager esetén húzós megvenni hozzá egy alkatrészt, de ez van. Az ETA-hoz nem drága az alkatrész. Épp most vettem egy Tissot automatába 1200 Ft-ért felhúzó tengelyt.
Persze nem én keféltem el, a tulaj autót szerelt benne, és eltört. -
-
Dzsana
senior tag
válasz
#46372352 #44739 üzenetére
Persze, nekem is van több is, meg adtam is el. Volt ez a Tourist ww-m, a kismásodperc kör felett van az írás. Ezen a Tourist órán a Tourist felirat alatt van. Ezen az Oriosa órámon szintén a kismásodperc felett van, és ezen az Oriosa ww-men is ott, ezt az órát mértem le. Aztán ezen a Favoriton a márkanév alatt van a ww fwlirat. Így hírtelen ennyi.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #44737 üzenetére
Élő példa, pl. erre is hiába írta rá, hogy ww, nem az, ebben a legelső AS1130-as van, ütésbiztosítás nélkül.
Ebben már az újabb generációs AS1130-as van, de szintén ütésbiztosítás nélküli, így szintén nem bírná a katonai igénybevételt, tehát nem ww.
Az Unitas 6325-ből pedig két féle híd kialakítású is létezik, mindkettő ww:Az első verzió hasonlít az AS1130-ra, csak itt rövidebb a híd. A másodikból lett a nagyobb werk, az Unita 6497-es, gyakorlatilag ugyan olyan, csak nagyobb. Ma pl. a Tissot is tokozza zsebóráiban, és ezt másolták le a kínaiak.
És ez az ütésbiztosítás nélküli változata, ez nem ww: -
Dzsana
senior tag
A wehrmacht a harmadik birodalom fegyveres erejének a megnevezése volt. Ezért szokták katonai óráknak is nevezni, de én az ilyen gyönyörű órákra nem tudom azt mondani, hogy katonai óra!
Soknak a számlapjára is rá van írva, hogy wehrmachtswerk, sőt, tegnap épp egy olyat szalajottam el az ebayen, aminek a hátlapjára volt felírva, ilyet nem is láttam még.
Két szerkezet kapta meg a wehrmachtswerk minősítést, az Adolf Schid, azaz AS1130-as, és az Unitas azaz UT6325-ös werk ütésbiztosított verziója. Sajnos ennél sokkal több werkre ráfogják, hogy ww, pedig csak ez a kettő az. -
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Huh, ennek a szerencsétlen Tissot-nak a felhasználójának a bőr ph értéke nem biztos, hogy rendben volt!
-
Dzsana
senior tag
válasz
gumorka #44705 üzenetére
Beszéljenek helyettem a képek.
Oriosa wehrmachtswerk, AS1130-al szerelve:Helvetia wehrmachtswerk, Unitas 6325-el szerelve:
M.Reiss wehrmachtswerk, AS1130-al szerelve. Azt leszámitva, hogy a hajszálrugó kulcson állítani kellene, mert picit késik, na de minden oldalon szinte ugyan annyit! Compressor tokban van, így nincs kedvem nyitogatni, mivel nem hordom, így nem állítgattam, de az eredmémyek magukért beszélnek. És ezek 40 éves órák!
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
kinuklidin #44700 üzenetére
Ó de kár azért a számlapért! Imádom a Tourist Praesidentet, de nehéz találni szép állapotút. Nekem is csak kettő van, és haveromnak is van kettő, mindezt 4 év alatt sikerült összeszedni.
aischylos: Nem szálltak el az árak, most kezdenek a helyére kerülni!
Az egyik legjobb werkek ezek az AS1130-asok, és az UT6325-ösök. A horométeremmel lemértem 4-et is, mind a négy az össze pozícióban baromi pontos, és szinte ugyan úgy járnak. Én még nem is találkoztam meghibásodott példánnyal!
-
Dzsana
senior tag
válasz
#24334592 #44687 üzenetére
Az asszony is ezzel nyaggat, hogy menjünk ki.
Addig is küzdök itthon, most éppen egy fórumtársunk által küldött Longines-nal, teljesen halott volt, de sikerült életre keltenem. Részletek hamarosan a blogon, addig is egy kis figyelemfelkeltő:Igen-igen, nem photoshop, valóban egy MARVIN felhúzókerék figyel a Longines-ban!
Ráadásul foghíjas is szegény. Vajon hová lehetett az eredeti kerék, és ha már pótolták, miért pont egy foghíjas kerékkel?4 fog is hiányzik.
-
Dzsana
senior tag
válasz
petyus80 #44617 üzenetére
Ja, ha ezzel kezded, rögtön tudtam volna!
Az indiaiaktól ne vegyél órát, nagy matadorai a LEGO-zásnak, össze-vissza kókányolnak mindent. Ráteszik a vintage órákra a rikító zöld, kék, piros számlapokat!
A másik nagy játékosok az ukránok, az is gyártják a számlapokat ezerrel. -
Dzsana
senior tag
válasz
petyus80 #44599 üzenetére
A tok eredeti, azzal nincs baj, a szerkezetet eltaláltam, és beigazolódott, amit írtam, a számlap nem megy hozzá. Ha már felújították a lámák, akkor minek biggyesztették oda azt a Seastar feliratot? Seastarban nem volt ilyen werk, ez az óra 1957-ből származik, sima galván ezüstösnek kellene lennie a számlapnak, egy Tissot Antimagnetique felirattal, azt jónapot. Emiatt nyugodtan lehet úgy tekinteni, hogy az óra számlapja rossz, felújításra szorul, és így a plafon 15.000 Ft. Én még annyit sem adnék érte, mert kis méretű, és számolni kell a számlap felújítás költségével.
Így kellene kinéznie, ez az autentikus. -
Dzsana
senior tag
válasz
petyus80 #44561 üzenetére
Na itt vagyok.
Érdekes, ilyen Tissot-t még nem láttam! A Seastar szeria a saját szerkezetes korszak legvégén jött be, viszont ha jól látom, egy kisebb tokozású Tissot-ról van szó. Ekkor már a 781-es kalibert tokozták, de ha ez kis tokos, abba meg nem fér bele. Ebben a tokban a 27B-s szerkezetnek kellene helyet foglalni. Szóval mik a paraméterek? Mekkora a tok átmérő, mikori az óra, melyik werk van benne, ezután megmondom az árát. -
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #44269 üzenetére
Tok polirt sem nagyon tud kapni, mert a plexi ráma aranyozott, és ledörgölné róla.
-
Dzsana
senior tag
Játszottam a Horométerrel, és bebizonyította, hogy miért is szeretem a wermachtswerkeket!
Megmértem egy Oriosa ww-t, amiben egy AS 1130-as dolgozik. Tessék csak megnézni az 5. oszlopot!Igen, jól tetszik látni! Tök függőleges a két párhuzamos vonal. Igen, kettő, szinte egymáson fut!
Egy nap alatt 5 másodperc a járáseltérése. -
Dzsana
senior tag
Tájékoztatom a kedves mindenkit, hogy ma beruháztam az alábbi szép, színes, digitális Horométerre, most már tudományosabban is bele fogok látni az órák működésébe, nem csak a fülre, szemre tudok hagyatkozni.
Járáseltérés mérése (sec./nap)
Lengéshiba mérése (msec)
Automatikus lengésszámválasztás (manuálisan is állítható)
Különböző paraméter beállítási lehetőségek, mint: mérés időtartama, emelési szög, LCD fényereje, hang, stb.
Lengésszám mérése 3.600 és 72.000 b/h tartományban (ingaóra: 120 - 10.200 b/h)
Akusztikus óraütés szimuláció (kikapcsolható)
6-pozíciós teszt-mód teszt riporttal
Többnyelvű menü
PC-kapcsolat: működtető-program frissítés, mérés, eredmények nyomtatása, stb. -
Dzsana
senior tag
Nahát, ilyen Portugált élőben, vagy fényképen még nem láttam, csak a marketing képeken, és itt van az, hogy a marketing képeken jobban néz ki, mint élőben. Az ezüst számlapos-kék mutatós verziót láttam már élőben, de az gyönyörű, sokkal jobban hasonlít a marketing képeire, olyan van az asszony főnökének a férjének.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Linux felhasználók OFF topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest