- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #48402 üzenetére
Nem, így hagyom, és nézegetem.
Egyébként láthatod, hogy összeállt, ma tettem fel ide, görgess visszább. -
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #48390 üzenetére
Az megint más!
Mégiscsak egy több, mint 70 éves chronograph volt, nagyon tetszett, de ha abban elszáll valami, vége van. No meg egy bölcs dakota mondás szerint akkor kell oda adni valamit, ha van rá vevő.
-
Dzsana
senior tag
válasz
young78 #48331 üzenetére
Ja, sajnos ezeknek nincs nagy ára. Éppen fent van egy Citizen automatám, figyeld, hogy mennyiért megy el, és abból vonjál le egy pár ezer Ft-ot, na annyit ér a kollégádé.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Adamf40 #48314 üzenetére
Ja, csak itt nem szálra húzásról van szó, csak egy finom polírról. Itt elég finoman hozzá nyomni a tokot a koronghoz, és máris megkapod ezt az eredményt. De amikor egy összebaszott acél toknak kell nekimenni a koronggal, akkor volt már, hogy meggyulladt a rongy a kezemben! És nem csak a hő a baj, hanem az, hogy elég rendesen neki kell nyomni a pasztázott korongnak, pláne ha még szálra húzást is kell csinálni, ami ugye karcolja is a felületet, úgy lekapja róla azt a szalagot, mint a pinty.
Másrészt jó, hogy belinkelted ezt az oldalt, vannak érdekességek. Pl. ezt így nem csináljuk. És még meg is magyarázza, hogy "A billegő zárt csapágyát szintén automata olajzóval kenem át,mert másként nem férnék hozzá". Na itt a baj! Ha nem fér hozzá, kérdem én, hogy van kitisztítva az a fedő kő, meg a lyukas kő? Kérem szépen, le kell bontani azt a rugót a hídról, csak ezt sok órás nem csinálja meg, mert macerás, és könnyű összebaszni vele a hajszálrugót. Csak hogy így soha nem lesz tökéletes! -
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #48278 üzenetére
Nem akarok én kötözködni, de tényleg néha olyanokat írsz, hogy nem bírom ki. Csak arra kérlek, hogy amiben nem vagy biztos, azt inkább ne írd le, ennyi. ha egy kicsit is belegondolsz, Miyen anyag lehet az, amit nem visz a polirkorong? Platina szalag? Ha ilyen közel van egymáshoz a két felület, azt jobb kézzel kialakítani.
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #48273 üzenetére
Nem vitatkozunk, csak néha a kevesebb több. Ne írj olyanokat, amiben nem vagy biztos. Oké, hogy elég nagy a szereplési vágyad, de néha szédíted az embereket. Aki meg nem ért hozzá, az el is hiszi, és itt a baj. Nem mindig annak van igaza, aki a legtöbbet prédikál. Látszik, hogy sokat olvasgatsz, de én meg a gyakorlatban csinálom, valamennyire ugatom a szakmát. Tudom, hogy kezdő vagyok, de amit elértem, azt teljesen önerőből, és sok áldozattal értem el, és erre büszke vagyok. Éjszakákon át görnyedek az asztal felett, de látom magamon a fejlődést. És amikor ilyen sok energiát fektettem bele, akkor persze hogy bosszant, ha valaki nagyon okosnak hiszi magát, mert ő olvasott róla. És ezt ne vedd magadra, általánosan értem, csak most kijött belőlem.
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #48153 üzenetére
Szerintem nem elfelejtik, hanem sokan nem is tudják, hogy le kell szervizeltetni. Tényleg, tegye fel a kezét, aki mostanában boltból vásárolt új mechanikus karórát. Nekik felhívta az eladó a figyelmét, hogy bizonyos időközönként le kell szervizeltetni? És hogy némelyik típusnál nem két fillér ez a mutatvány?
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #48150 üzenetére
Általában a koronánál ázik be, ölég ritka, hogy középre is oda folyjon a víz. Nem tudom, te hány beázott órát csináltál már, én valahogy mindig kikapom ezeket, de a rotorral még soha nem volt gond. Pontosan tudom, milyen ennek a csapágyazása, most is van egy szétborítva az asztalomon, változatlanul mondom, hogy én emiatt nem aggódnék:
-
Dzsana
senior tag
válasz
Skimaster #48139 üzenetére
Szia, a Nagy Omega túl van árazva, és a werk is elég viharvert. A Kis fiatal Omega az egész jó, a Másik Omega meg a Doxa az felejtős, mert azokra én licitálok.
Azt azonban tudd, hogy egy Omega szerviz nem olcsó, több tízezer Ft, még nálam sem az a pár ezer Ft-os kategória, persze van fórumbaráti kedvezmény. Mellesleg van két full felújított nagy Doxám, ha gondolod...
Mellesleg nem lehetnék én is a barátotok? -
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #48138 üzenetére
Lenne 10 köbméter sóder, azt is elvinné?
-
Dzsana
senior tag
Sokszor eszembe jut, amikor a mesterem azt mondta, hogy jó hülye hobby-t választottam, mert ez a szakma leginkább a szívásról szól. Hát, ma is eszembe jutott, amikor ilyen hatalmas werkkel kellett dolgoznom, elfért a körmömön.
Pláne, hogy előtte egy 1925-ös Tissot zsebórát csináltam, aminek a motorrugó háza ekkora volt, mint ez az egész werk.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #48109 üzenetére
Van ám még egy ritkaság, csak már lement a nap. Egy acél tokos Poljot! Erről az óráról azt kell tudni, hogy ez még az Első Moszkvai Óragyárban készült, acél tokban, az emelt hidas ZIM Pobeda szerkezetet tokozták, Poljot számlappal! Ez nem összeépítés, eredeti, és nagyon-nagyon ritkán fordul elő 1-1 példány belőle. A hátlap azért ilyen domború, hogy elférjen alatta az emelt hidas szerkezet.
-
Dzsana
senior tag
Anyám borogass, már megint befektettem egy rakás pénzt!
Pedig megfogadtam, hogy nem vásárolok egy darabig, már nem is keresem az órákat, azok találnak meg engem. Egy pár felújítási alap, bár az elsőhöz nem nyúlok nagyon.
Bicolor számlapos, acél! tokos Tissot a múlt század közepéről, elég ritka:
Szintén egy acél! tokos subos Tissot:
Egy elég nagy méretű női Omega, jelzett koronával, gyönyörű Omega 252 werkkel:
És egy Omega Geneve, ritkább dáumos Omega 613-as werkkel:
Lesz munkám velük nem kevés, de úgy érzem, megéri.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Wg5113 #48004 üzenetére
Ha ez vigasztal, úgy sem eladó, tudod az alapszabályomat, Tissot-t nem adunk el.No meg kijönne belőle 2-3 Doxa.
De vigaszdíjként toltam fel pár 37-38 mm-es órát -
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #48001 üzenetére
Nem, 38-as!
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #47976 üzenetére
Nem a lötyögését, hanem konkrétan az tartja a helyén a másodperc tengelyt. Mivel ez külső centrál kerekes, külön van a másodperc kerék a centráltengelytől. Valamelyiknél híd is van, valamelyiknél csak ilyen lemezke, sőt, olyan is van, aminél ez a lemezke kövezett.
ui. Ja, ennél pont kövezett
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
Permet Elek #47795 üzenetére
Vazzeg, miért nem szólsz, tudod mennyi szíjam van? Olyat teszek rá, ami tetszik. Néma gyereknek lóf@sz a seggébe!
Van még 1-2 Seiko 5, majd összerakom őket. -
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #47593 üzenetére
Hol, mi? Most egy kicsit el vagyok havazva.
-
Dzsana
senior tag
válasz
KelemenUhr #47510 üzenetére
500 Ft, viccen kívül. Tényleg ne erőltesd.
-
Dzsana
senior tag
válasz
teratti #47225 üzenetére
Az ilyen kép készítésének a menete a következő. Várd meg, míg lemegy a nap, majd kapcsolj fel egy kis teljesítményű, sárga fényű lámpát. Helyezd el az órát úgy, hogy a fény megcsillanjon rajta, majd a legrosszabb minőségű fényképezős telefont keresd elő. Jó közelről kell fényképezni, olyan szögből, hogy a fény megcsillanása is látszódjon, és exponálás közben még a biztonság kedvéért mozdulj is be egy kicsit, és máris kész a kívánatos, az ilyen órák eladásához szükséges kép.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #47070 üzenetére
A Wostoknál természetes, hogy elmozdul visszafelé az mp mutató, ilyen a kuplungja.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #47068 üzenetére
Ha nem dátumos, nincs jelentősége.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #47062 üzenetére
Ez nem vonja maga után, meg ettől nem kellett volna megállnia. Ha megmozgatod a tokot, a billegő billeg?
Ha nem boldogulsz vele, akkor fordulj óráshoz bizalommal.Ja közben olvasom, hogy működik. Valószínűleg sántít a billegő.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #47060 üzenetére
De felhúztad?
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #47058 üzenetére
Ebben nincs másodper stop, természetes, hogy jár az óra, ha kihúzod a felhúzó tengelyt mutató állításra. De most ha jól értem, minden rendben?
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #47055 üzenetére
Nekem meg pláne nem, a héten pont Wostokos hetem volt, már három ilyet leszervizeltem, és még vár rám egy komandirskie.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Mellesleg akit érdekel, van még pár darab Horometer, utána nem lesz, befejezték a gyártását.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #47037 üzenetére
Dehogy teszed tönkre, húzzad bátran! Ha meg nem szervizelt, akkor nagyon ne húzogassad, mert szárazon fog futni, megkopnak a csapok.
-
Dzsana
senior tag
válasz
von toth #46982 üzenetére
Kellene nem kell két irányban tekerni, csak a lehetőség adott, olyankor tehermentesíted egy kicsit a felhúzó szerkezetet, cserében viszont jobban kopik a körmös és a hornyos kerék kapcsolata, mert egymás fogain csúsznak el olyankor.. Ezt a túlhúzást meg hagyjuk, mert ettől a falra mászok!
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #46895 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy aranyóra, és ott az arany árát fizetik meg, nem a Doxát.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #46810 üzenetére
Mellesleg ilyen Poljotot is küldtem át neked.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
csabi84bana #46796 üzenetére
Attól függ, milyen automata óráról beszélünk. 95%-ánál mindkét irányban húz a rotor, van egy pár fajta, aminél csak az egyik irányban, de ez sokkal ritkább.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #46631 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Bluering Libra irodai forgószék
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest