Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
bigmasterg #253595 üzenetére
A márkaszerviz is vállalja, kb. 100.000-től indul. Egy alap SD szerkezet alig különbözik egy igényesebb mechanikus automatától, horgony-gát-billegő helyett szerviz szempontjából egyszerűbb is, van egy állandó sebességgel forgó rotor és egy elektronikai panel. Extra, de nem különleges komplikáció a járástartalék jelzése. [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
bigmasterg #253579 üzenetére
Quartz51 esetleg, nekem fogalmam sincs róla.
-
fagyalllo
őstag
Eladni akartam, aztán vásárlás lett belőle, a fenemegeszi!
Seiko Pyramid Talk modern változata -
fagyalllo
őstag
válasz
DonThomasino #253350 üzenetére
Nem mintha értenék hozzá, de szerintem kuka a szerkezet.
-
fagyalllo
őstag
válasz
djeperto #253309 üzenetére
Próbálj ki egyszer egy 2015 utáni bármilyen Marinemastert (MM300, kvarc és 8L Tuna). Akkor jelent meg az új generációs Seiko LumiBrite, amit először a felsőbb kategóriás órák kaptak meg, a búvárok mellett pl. a Spring Drive Landmaster is, aminél nem is változtattak mást, SBDB005-ről SBDB015 lett a neve. Aztán pár év múlva a Tritec is gyárthatta és eljutott sok más órába, az Omega is ezt használja a búvároknál.
#253311feddel: Seikónál maradva fényevő zafíros búvárok: [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
pepe75 #253253 üzenetére
Simán megúszható a vámkezelés, veszel egy legolcsóbb oda-vissza Ferihegy - USA jegyet, megrendeled valami amerikai címre és csuklón hazahozod.
A legolcsóbb kínai limlomra is fizetni kell áfát, nem lehet legálisan megúszni. Esetleg jobban esik, ha előre fizeted és nem kell a vámkezeléssel bajlódni.
Lali-213: A titán egyértelműen kényelmesebb és nemcsak a súlya, hanem a hőérzet miatt is. Télen kevésbé hideg, nyáron kevésbé izzasztó.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Polarstar #253157 üzenetére
Utánanéztem, a biokerámiának nevezett csodaanyag két egység kerámiapor, színezék és egy egység ricinusolajból készített műanyag. [link]
zolikaDB: nyilván drágább itthon, mert nem kapható üzletben. A hirdetett ár meg egy dolog, pár hónapja néztem a marketplace hirdetéseket, nagyon sok több hetes-hónapos volt és folyamatosan vitték lefelé az árakat. Nem olyan nagy biznisz ezeket behozni, a kezdeti hype úgy is hamar elmúlt, hogy nem lehet boltba besétálni, hivatalos forgalmazótól megrendelni. Ráadásul a színek között is nagy különbségek vannak, a népszerűtlenebbeken alig néhány ezrest lehet keresni.
-
fagyalllo
őstag
válasz
yodamastah #253143 üzenetére
Hát ennyi, üzlet. Az Omega jórészt még mindig abból az órából él és próbálják a lehető legtöbb bőrt lenyúzni róla.
-
fagyalllo
őstag
válasz
dilajoska1 #253128 üzenetére
Ez egy Soprod A10, ami szintén japán ősöktől származik, Seiko 4L25 néven született, manapság pedig kicsit változtatva 6L35 néven szerelik néhány órába.
-
fagyalllo
őstag
-
fagyalllo
őstag
-
fagyalllo
őstag
válasz
yodamastah #253057 üzenetére
Nem találkoztam még ilyennel náluk, írj nekik, vagy ha nem tetszik, küldd vissza.
-
fagyalllo
őstag
válasz
DonThomasino #252988 üzenetére
SSF007J1
Persze csak tipp.
-
fagyalllo
őstag
válasz
diplomatico #252922 üzenetére
Ha nem tudod mit jelent az automata óra, akkor neked kvarc (vagy valami fényevő, citizenül Eco-Drive) kell!
-
fagyalllo
őstag
válasz
diplomatico #252911 üzenetére
-
fagyalllo
őstag
Talán egy Ronda 5040.B szerkezet van benne, valószínűleg valami ázsiai befektető által megvásárolt régi márkanév, amit mára mindenki elfelejtett és a swiss made kritériumoknak megfelelően bérgyártásban rajzoltak pár órát. Ha így van, akkor egy korrekt minőségű órára számíthatsz.
Ebben is egy Ronda 5040.B van: [link] -
fagyalllo
őstag
válasz
bigmasterg #252735 üzenetére
Jah, szerintem is hülyeség. Ez nem valami motor, ami hidegindításnál, főleg amikor még nem épült fel az olajnyomás, sokkal jobban kopik. Nagyságrendekkel kisebb tömegű alkatrészek és a csapágyakból se folyik ki az olaj ha megáll.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Evolution55 #252642 üzenetére
A Seikók nagyobb része hamisítvány, talán a szétbontottak között van eredeti számlap is, de jobban meg kellene nézni.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Evolution55 #252632 üzenetére
Mit jelent a szét van szedve állapot? Amúgy látatlanban azt mondom, hogy amennyire rendbe rakják, annyiért el tudod adni. Válaszd ki amelyik legjobban tetszik, a márkaszerviz kb. 25.000-ért megcsinálja.
arn: Hasznosságát nem javítja, mert állandóan egy referenciához méregeted, de ha örömöd leled benne, akkor érdekes játék. Nekem Seiko automatával sose volt gondom, bármennyire keveset is mozogtam, talán már beszéltük hogy a 2824 ilyen szempontból nem valami jó, az igényli az intenzívebb mozgást.
-
fagyalllo
őstag
válasz
kiborgtibor #252602 üzenetére
Aliexpress
-
fagyalllo
őstag
válasz
karl bertil #252489 üzenetére
A Casio tokja valóban fém, de a leírásban hibásan szerepel, csak a hátlapja acél, a tok bevonatos.
A Q&Q a Citizen olcsóbb márkája, nem gondolom hogy lenne minőségi különbség a Casióval összehasonlítva, a szerkezetük mindkettőnek Miyota.
Ha finomabb, szebb kidolgozást szeretnél, akkor többet kell rászánni és Japánban maradva Citizen, Seiko, Orient, vagy drágább Casio vonalon szétnézni. -
fagyalllo
őstag
válasz
Pejó84 #252440 üzenetére
Akkumulátor tárolja az energiát az órában, nem kondenzátor.
Ha annak ellenére lemerül az óra, hogy folyamatosan fényen van, akkor érdemes cserélni. Nem 100%-os akkuval is működhet még hibátlanul, legfeljebb a járástartaléka csökken, hasonlóan mint egy telefon esetében. -
fagyalllo
őstag
válasz
zola96 #252363 üzenetére
Nem tudja, a Citizen órákba kerülő szerkezetek különbözhetnek a megvásárolható Miyotáktól.
Talán az is lehet az oka a 8-as Miyoták fejlesztésének, hogy a konkurens Seiko NH szerkezetek mindegyike mp. stoppos, mióta kivezették a 7S-nek megfelelő NH25/26-ot. (Az NH05/06-ot nem nevezném konkurensnek, az kisebb méretű automata, korábbi változatát női órákba szerelték 4207 meg ilyesmi néven). -
fagyalllo
őstag
Érdekes összefoglaló Seiko és Epson témában, ki, mikor, hol, kivel, kinek, illetve az Orient helyzetének magyarázata: [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
dilajoska1 #252330 üzenetére
A Citizenekről nem találtam ilyen összegző oldalt, gondolom ott még használják a régieket.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest