- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
Új hozzászólás Aktív témák
-
sir fg
aktív tag
Igaz. Csak feltételeztem, hogy a teljes merevlemez klónozása akkora tárhelyet igényel, amekkora a merevlemez kapacitása. Tökre nem logikus, de ezt vettem ki a Clonezilla leírásából. Ennél nagyobb HDD meg nincs a háztartásban.
Mindegy, biztos meg lehetett volna oldani, de egy darabig nem fogok Linuxot használni úgyse, ha mégis, akkor szerintem Ubuntut. (Ezt a kettőt próbáltam, nekem az jött be). A szerviz meg nem köthet bele abba, hogy milyen oprendszert használok. (Ahogy szerintem a recovery partíció meglétébe sem).
Dermedt pillanatot csak az okozott, amikor a partíciók törlése után a Win7 telepítő nem akarta létrehozni magának, ami kell... Kiderült, hogy van a BIOS-ban disk lock funkció, az nem engedte. Meg tudnak lepni ezek a mai korszerű dolgok.
-
sir fg
aktív tag
-
mickemoto
őstag
A noti típusa Aspire One 722 C52kk, a wlan benne egy PCI-os Broadcom BCM 4313 802.11b/g/n adapter, a router egy TP-Link TL-WR542G Ver.7.21-es , a touchpad az Synaptic típus.
Mielőtt feltettem másodjára(a win7 után) a Suse-t, megpróbáltam telepíteni az Ubuntu legújabb desktop verzióját és annál már a telepítés legelején felismerte a wlan hálózatot és be is lehetett állítani
, viszont azzal az volt a gond hogy később a telepítés közben teljesen lefagyott a gép(négyszer próbáltam, mind a négyszer máshol)
-
mickemoto
őstag
Sikerült megcsinálni, feltettem a Suse-t Gnome felülettel a win7 mellé, indítható mindkettő,
Két probléma van így az elején, az egyik a wlan, nem ismeri fel az eszközt, és a router beállításokat nem is tudom elérni böngészőn keresztül.Nem tudom mit kéne csinálni hogy működjön
A másik hogy a touchpad nem működik rendesen, mozgatni tudom a kurzort, de ase a szimpla se a dupla kattintást nem érzékeli.(KDE-s felületnél ez nem volt
)
-
mickemoto
őstag
Köszönöm a segítséget, sajnos a linux után hiába raktam fel a win7-et, mint ahogyan mondtad nem engedte a linuxot utána bootolni.
Szóval akkor előlről kezdtem, feltettem a win7-et, egy 30GB-os elsődleges partícióra, plusz igen, ő még csinált magának egy 100MB-osat a lemez elejére.
Valamint csináltam egy 20GB-os partíciót a linuxnak(ezt nem formáztam természetesen), és az összes többi helyből egy ntfs partíciót.Linux partícionálásnál hova csatoljam majd a win7 rendszert és a nagy ntfs partíciót?
Kell külön /boot-ot is csinálni a linuxnak, vagy elég a / , a swap és a /home?
Ha csinálnék /boot-ot partícionálásnál akkor azt hova rakná?, a lemez elejére gondolom, de ott meg a win7 van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- Formula-1
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Assassin's Creed Odyssey
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest