Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zLegolas
    őstag

Nekem is az agyanúm hogy a driver kaki talán túl régi.Szoval megpróbálom manulisan telepíteni az új drivert.
    Amugy én úgy tesztelem a 3d gyorsitást hogy vannak alapból játékok a kde graf rendszerben és ott van egy játék amihez kell 3d cucc és amikor elindítom akkor írja ki hogy nincs 3d támogatás(tudom nem tudományos de egyszerü).
    Nem fogom feladni de azért néha elkeseredem.
    Ja meg csináltam biztonsági mentét de sajna nemtom hogy kell használni :).Hogy kell elő hívni vagy mitomén mit kell vele csinálni.

[Szerkesztve]

A dolog mélyebb ennél. A SuSE, mint a legtöbb más cég is szeret GNU/GPL licencelésű programokat összeválogatni a gyűlyteményébe, ez gyakorlatilag a progik forráskódjának mellékelését is jelenti. Namármost a hardvergyártók ezt nem nagyon adják ki, pláne olyan szoros versenyhelyzetben lévők, mint a VGA gyártók. Drivert viszont adnak, csak az nincs rajta a CD-ken, a gyártótól kell letölteni, és felrakni.
    Amik a disztribekben benne vannak driverként csak azt a célt szolgálják, hogy éppen-hogy elinduljon a hardver, netán némi extrákkal, pl. ha sikerült kitalálni a kari működéséről valakinek valamit, akkor akár 3D-t is. De ez nem a gyártónak köszönhető, hanem akár pl. egy okos izraeli vagy japán srácnak.

A teljes értékű drivert csak az állíthatja elő, aki ismeri a kari processzorának, mem.kezelésének, architektúrájának minden csínját-bínját.

Szal nem régi meg kaki amit a SuSE ad, csak éppen nem a gyártótól származik.

Ennyi röviden kábé.

Új hozzászólás Aktív témák