Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
Aktív témák
-
bullseye
addikt
Na megnéztem végre. Ötletes, érdekes, és totál hiteltelen.
Sem ennek a filmnek, sem a Moore filmeknek egyszerűen nem szabadna dokumentumfilmként futniuk. Ezek ugyanis kampányfilmek.
Sajnos a hazai televíziózás is arra tart, hogy ez legyen az objektív riportfilm. Nekem meg ég a pofám... -
Szalma
őstag
(''Dinsztelt káposzta'', mint táplálék név remélem mond valamit. :) Dinsztelés: olyan párolás, amely nem hozzáadott vízzel történik. Pl. olaj + hagyma + jó meleg -> sült, pirított hagyma. Olaj + hagyma + só + jó meleg -> dinsztelt hagyma. (Üvegesen áttetsző, nincs karamellizálódva sehol.) Tehát a dinsztelés során a só ''kinyomja'' a vizet a zöldségekből, melyek abban elsősorban párolódnak/megfőnek, másodsorban pirulnak. Só nélkül elsősorban pirulás lesz, másodsorban párolódás.
Lehet a husikat is dinsztelni, de azt ritkán csináják.)
Szeretettel:
Szalma
ui.: A padlizsánt pl. jól be kell sózni mielőtt kaja lesz belőle, mert kellemetlen ízű a leve... -
Zsiba
senior tag
Ennyire nem értek hozzá, nem vagyok tejipari szakember, de hogy rohadtul megérzem az ízbeli különbséget a 2,8-as és 1,5-es között az biztos. Nem tudom mi még a különbség a kettő között. A tejzsír tartalom biztos.
Ez olyan mint a narancslé. A többségüknek nagyon kevés köze van a narancshoz és ha kifacsarsz egy igazi narancsot és annak a levét iszod érzed a különbséget. -
Szalma
őstag
(A változatosságon túl próbálunk ügyelni az energiatartalomra és annak ''jó'' megoszlására a szénhidrátok/zsírok között. Egyéb dolgok:
Pl. mi csak akkor sózunk főzés közben, ha a kaja megköveteli (dinsztelni kell, pirítás nélkül, stb.). Egyébként nem. Kerüljük a tiszta fehér lisztet is.
És ha naponta nem is, de hetente egyszer elgondolkodunk, hogy mikor mit együnk, számolgatással együtt...)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(A fölözés utáni ultrahomogénezés miatt (ami többek között szétdarabolja az alakos összetevőket mikron alatti tartományba) tűnik el a ''krémessége''. Egy 3%-os, UH nélküli tej is elég tejízű és ''rátapad'' a nyálkahártyára... A mostani kockatejek már egészen jók. Ügyelnek az ízre. A legborzasztóbb a 10 éve még általános literes zacskós ''tej'' volt...)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Minden cukorbeteg ezt csinálja. Kényszerből. Ne ismerd meg a dolgot...)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Alapvetően egyetértünk veled is. Agyzuzo tudatos táplálkozását alacsonyabb szinten mi is műveljük. Nem baj ez, ha örömet okoz valakinek. A gyerekek pedig hihetetlen körülmények között is fel tudnak nőni... :) -
shev7
veterán
Munkahelyemen egy hónapig hallgattam egy titkárnőtől, hogy mi káros, meg mi mindent nem szabad megenni. Kiderült, hogy gyakorlatilag minden amit szeretek/megeszek, az káros a szervezetemnek.
Persze, csinálja, nincs vele semmi gond, végülis senki másnak nem árt vele (kivéve talán a gyerekeit, ha vannak/leszenek, el tudod azt képzelni, hogy nem ehetsz csokit, nem ihatsz kakaót), csak egyszerüen számomra elképzelhetetlen, hogy vki minden étkezés előtt/közben azt száolja, hogy vajon ez a fél szelet rozskenyér belefér-e még a mai adagaba :) -
shev7
veterán
Elolvastam pár hozzászólásodat. Lehet, hogy büszke vagy arra, hogy kurva egészségesen táplálkozol, csak van ezzel egy kis probléma. Nekem pl nem jelent élvezetet, hogy minden nap azt számoljam, hogy ez belefér-e a napi kalóriaadagomba. Ha úgy tartja kedvem, akkor megiszom egy liter 3%os tejet. Ha olyanom van betolok egy tábla csokit 10 perc alatt, vagy lemegyek és eszek a hambit a mekiben. Lehet, hogy 20 évvel tovább fogsz élni, sőt biztosan, de vhogy nem akarom, hogy a veszélyes élet azt jelentse számomra, hogy nem veszem be reggel a vitaminokat.
-
lorcsi
veterán
ezt a filmet ttényleg támogatj a az egyik minisztérium?=> iongyen nézhető??
-
bullseye
addikt
Most meg elszundítottam - végtére is dolgozom... - és azt álmodtam, hogy tovább maradok bent dolgozni, ezért leugrok egy csirkeszendvicsért a Kingbe (a húsételeiktől már totál szétment a gyomrom, úgyhogy lehet valami azért az alapgondolat körül...), erre aszongyaja a pultos, hogy takarodjak elfele, mert az íriszazonosító felismert, hogy ebben a hónapban én már ettem náluk! Márpedig ők havonta csak egyszer szolgálnak ki, mert úgy egészségesebb. Ja, és köszönjem meg, hogy az érdekem védik!
Viszont volt testmozgás is (no persze csak álmomban), mert erre kissé átépítettem a helységet. Úgyhogy megyek beszámolni az erőszakot szülő játékokról is a tévébe... -
bullseye
addikt
Én csak attól félek, hogy valaki elkezd csakis hagyományos magyar ételeket zabálni nyakra-főre, és amikor rájönnek, hogy az egészségtelen, betiltanak minket a nagy népi-pozitív nyomásgyakorlás miatt...
de szerencsére én meg hülye vagyok... -
Viktor77
titán
Nem olvastam végig a topicot, de tényleg gusztustalan a film?
Haverommal ma elmentünk egy mekibe (én hívtam), erre Ő megkérdezi: Te tényleg eszel a mekibe ezután a film után (Ő már látta)? Mondom: igen. Erre Ő: Akkor sztem ne nézd meg a filmet.
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Horgász topik
- Blu ray írás és írási hiba
- Bestbuy játékok
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen házat vegyek?
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest