- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
Bizonyosnak tűnik, nem pedig tény, tehát ettől még nem dől ,eg az elmélet.
Fontos hangsúlyozni: rendkívüli nehézségekbe ütközik az ekkora távolságra lévõ égitestek tömegének, átmérõjének, sûrûségének és pályájának meghatározása.
Főleg ha az embernek még nincs is komoly távcsöve.
Egyébként én feltételezem, hogy ezt onnan vette a cikkiró, hogy megjelent egy valószínüleg pánikkeltő könyv, amiben ez szerepelt, persze ennek nem sok köze volt a valóságjoz. Bővebben: link -
Loha
veterán
Valós a fenyegetés, hogy egy közeli csillag ferobbanásakor keletkező gamma-sugarak elpusztítják a földön, az élőlényeket.
Tehát akkor már kipusztultunk volna.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Nem terjesztem vagy terjesztjük az igét, de vhol meg szerettem volna vitatni a dolgot. Mint már mondtam, senkire nem akarok rábeszélni semmit, rád sem. Elfogadtam a véleményedet, te hülyeségnek tartod OK. Ezt többet nem kell kifejtened ennyiből is megértettem. A ''szegény ember''-ekben is van szerintem annyi intelligencia és önnálóság, hogy képesek önnálóan véleményt formálni a dologról.
-
-
Loha
veterán
Találtam még egy szépséget. ''Ráadásul (Uránusz), tengelyforgási iránya, a Vénuszéhoz hasonlóan, fordított.'' A nagy frászt, kizárólag a Venúsznál van ez.
A megfogalmazás kicsit pontatlan, de az Uránusz forgásiránya nem hasonlítható a többi bolygóéhoz, mivel más síkban van, de ha kicsit máshogy nézük a dolgot, akkor a forgásírány tekintetében az Uránusz és a Vénusz teljesen eltér a többi bolygótól.
Forrás: Bővebben: link
Nagyon érdekes, hogy az Uránusz forgástengelye majdnem pontosan a bolygó pályasíkjában fekszik. Az égitest egyenlítői síkja 97 fok 55 perces szögben metszi a pálya síkját, tehát még a derékszögnél is meredekebben. -
Loha
veterán
Forrás: Bővebben: link
Te:
''A Merkur bolygó rendkívüli módon hasonlít holdunkhoz. Talán egykor maga is egy hold volt.'' Ez aztán a következtetés!. Tipikus, Merkúr hasonlít a Holdhoz, ez egy igazság, aztán egy következtetés, ami igaznak tűnik, mert előtte igazság hangzott el.
Forrás:
hogy a keringési és a forgási periódus hosszának e különleges arányáért a bolygó testében fellépett erős dagálysúrlódás a felelős. A jelenség hasonló ahhoz, mint ami a Hold esetében játszódott le,
A Merkúr felszíne a Holdéhoz hasonló: kráterekkel borított fennsíkok és egyenletesebb felszínű vulkanikus síkságok tagolják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- Microsoft Excel topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- PlayStation 5
- E-roller topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest