Új hozzászólás Aktív témák
-
ubid
senior tag
Akkor ez azt jelenti, mondjuk ha idegen kulcsal szeretnék mutatni egy másik táblában lévő COMPANY_NAME-re ami mondjuk nvarchar(MAX) akkor az általam készített táblába csinálok mondjuk egy FK_C_NAME -et ami szintén nvarchar akkor ez így megfelelő neki ?
-
ubid
senior tag
Helló!
MSSQL-be ( meg gondolom máshol is ) idegen kulcsnak uniqueidentifier-nek kell lennie, és csak a másik tábla ID-jához kapcsolódhat ami szintén uniqueidentifier ?
Vagy csak annyi a lényeg, hogy a két kulcs egyező típusú legyen ? ( mondjuk int - int )
-
ubid
senior tag
válasz
Sk8erPeter #681 üzenetére
Köszönöm!
-
ubid
senior tag
Helló!
Újabb kérdésem lenne hozzátok :
Oracle db - PL/SQL
azt hogy lehet megoldani, hogy egy mező autómatikusan növekedjen ?
Azt tudom hogy oracle-ben nincsen auto_increment de sequence az van! és úgy tudom ezzel.de nem tudom hogy hogy lehet használni.
pl gondolom így nem hogy :
create table naplo
id int(2) squence,
stb....
tehát így simán megadni mint az auto incrementet..Köszi
-
ubid
senior tag
Mivel mindez egy java kisalkalmazásba megy bele egyszerűen csak annyit csináltam hogyha listázok és OK gombal lépek ki akkor update naplo set status= '1'; és ámen.
ennél egyszerűbben nem hiszem hogy lehet.meg másképp se!
-
ubid
senior tag
úhh az elég vad lenne
:
de ez így nem annyira jó.. hiszen az lenne a jó , vagyis az a lényege, hogy ha egy rekordot kiselectelünk akármikor az átállítódik a napló táblába 1 esre ( amúgy meg a napl táblába pedig minden utasítás berekül egy trigger segítségével,alap status 0val és ezt kell állítgatni.)
tehát ez így nem igazán jó mert nem mindig függvényből selectelünk.
Másnak nincs ötlete?
-
ubid
senior tag
Helló! Egy kis segítség kéne :
Oracle rendszer - PL/SQL - triggerek.
az a feladat , hogy egy egy táblában ha olvsott egy rekord, akkor a napló táblában állítsa át a státuszát 1 esre. ennyi az egész.
viszont tudtommal ezt csak triggerrel lehet megoldani... márpedig trigger az csak :insert update meg deletére lehet alkalmazni...
hogyan lehetne ezt a feladatot megoldani ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest