Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Fotók, videók mobillal
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Prog-Szerv
csendes tag
Kicsit agyaltam rajta, így az van amit említettél is, sajnos ez kiszelektálja azokat a projekteket is amikben van 0 hour érték is és annál nagyobb is:
SELECT COUNT(DISTINCT project_id) FROM join_project_task JOIN project ON project.id = join_project_task.project_id WHERE project.elements > 0 AND join_project_task.hours > 0Ez úgy tűnik működik, csak azokat szelektálja amikben csak 0 hour értékű task van:
SELECT COUNT(DISTINCT project_id) FROM join_project_task JOIN project ON project.id = join_project_task.project_id WHERE project.elements > 0 AND join_project_task.hours = 0Próbáltam beépíteni a not in operátort de erre 0 értéket kapok vissza:
SELECT COUNT(DISTINCT project_id) FROM join_project_task JOIN project ON project.id = join_project_task.project_id WHERE project.elements > 0 AND project.id NOT IN (SELECT project_id FROM join_project_task WHERE hours = 0) -
Prog-Szerv
csendes tag
Kezdem kapizsgálni....az a baj hogy nekem nem a task táblában tárolódik az hour -ra vonatkozó adat és mivel ez egy elég masszív program nem szeretném ezt a részét átalakítani, mert akkor egy csomó másik helyen módosítanom kellene a kódot
Szóval az hour a "join_project_task" táblán belül van. Leegyszerűsítve csak arra ami nekünk most itt kell:
"project" tábla tartalma: id
"task" tábla tartalma: id, name
"join_project_task" tartalma: project_id, task_id, hoursAz hours értéke változhat, nem fix, tehát előfordulhat hogy például egy szerelés 4 óra de lehet hogy csak 2, ezért van így tárolva. Ez olyasmi mint egy digitális jelenléti ív, tehát változhat hogy 1-1 feladat mennyi idő alatt készül el, utólag kerül beírásra.
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
MySQL-en belül adott 3 db adattábla: project, task, join_project_task Értelem szerűen a join tábla köti össze a task táblában felsorolt feladatokat a projektekkel és a projekt táblán belül szerepelnek a projektek alapadatai. Namost a join táblán belül ugye szerepel a project_id, task_id és egy hour oszlop ami arra szolgál, hogy ide kerül be az az információ INT formában hogy az adott projekthez tartozó adott feladatot mennyi időbe telt elvégezni. A kérdés
hogyan tudnám összeszámolni mondjuk egy sum-al hogy hány darab olyan projektem van ahol a projekthez tartozó összes feladat el lett végezve tehát az hour oszlop mindenütt > 0
Példa:ezt ne countolja:
p_id=1 task_id=1 hour =1
p_id=1 task_id=2 hour =0ezt viszont igen:
p_id=2 task_id=1 hour =1
p_id=2 task_id=2 hour =2és ezt is:
p_id=3 task_id=2 hour =4
p_id=3 task_id=3 hour =3így a végeredmény a példa alapján: 2
Illetve azt hogyan tudom megoldani hogy számolja össze az hour értékeit de csak azoknál a projekteknél ahol mindegyik > 0 ?
Remélem nem bonyolítottam túl a leírást.

Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szóval az hour a "join_project_task" táblán belül van. Leegyszerűsítve csak arra ami nekünk most itt kell:
hogyan tudnám összeszámolni mondjuk egy sum-al hogy hány darab olyan projektem van ahol a projekthez tartozó összes feladat el lett végezve tehát az hour oszlop mindenütt > 0