- MWC 2026: új Tecno Camon 50 és Pova 8 modellek jönnek Barcelonába
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Kickstarteren a Sharge 300 wattos power bankja
- Nothing Phone (3)-szerű csavart kaphat az Infinix Note 60 Pro kamerablokkja
- Ipari strapatelefon 4G-vel és PTT-támogatással a HMD-től
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Picit nagyobb kijelzőt, jóval nagyobb aksit kaphat a Honor 600
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Prog-Szerv
csendes tag
Kicsit agyaltam rajta, így az van amit említettél is, sajnos ez kiszelektálja azokat a projekteket is amikben van 0 hour érték is és annál nagyobb is:
SELECT COUNT(DISTINCT project_id) FROM join_project_task JOIN project ON project.id = join_project_task.project_id WHERE project.elements > 0 AND join_project_task.hours > 0Ez úgy tűnik működik, csak azokat szelektálja amikben csak 0 hour értékű task van:
SELECT COUNT(DISTINCT project_id) FROM join_project_task JOIN project ON project.id = join_project_task.project_id WHERE project.elements > 0 AND join_project_task.hours = 0Próbáltam beépíteni a not in operátort de erre 0 értéket kapok vissza:
SELECT COUNT(DISTINCT project_id) FROM join_project_task JOIN project ON project.id = join_project_task.project_id WHERE project.elements > 0 AND project.id NOT IN (SELECT project_id FROM join_project_task WHERE hours = 0) -
Prog-Szerv
csendes tag
Kezdem kapizsgálni....az a baj hogy nekem nem a task táblában tárolódik az hour -ra vonatkozó adat és mivel ez egy elég masszív program nem szeretném ezt a részét átalakítani, mert akkor egy csomó másik helyen módosítanom kellene a kódot
Szóval az hour a "join_project_task" táblán belül van. Leegyszerűsítve csak arra ami nekünk most itt kell:
"project" tábla tartalma: id
"task" tábla tartalma: id, name
"join_project_task" tartalma: project_id, task_id, hoursAz hours értéke változhat, nem fix, tehát előfordulhat hogy például egy szerelés 4 óra de lehet hogy csak 2, ezért van így tárolva. Ez olyasmi mint egy digitális jelenléti ív, tehát változhat hogy 1-1 feladat mennyi idő alatt készül el, utólag kerül beírásra.
-
Prog-Szerv
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
MySQL-en belül adott 3 db adattábla: project, task, join_project_task Értelem szerűen a join tábla köti össze a task táblában felsorolt feladatokat a projektekkel és a projekt táblán belül szerepelnek a projektek alapadatai. Namost a join táblán belül ugye szerepel a project_id, task_id és egy hour oszlop ami arra szolgál, hogy ide kerül be az az információ INT formában hogy az adott projekthez tartozó adott feladatot mennyi időbe telt elvégezni. A kérdés
hogyan tudnám összeszámolni mondjuk egy sum-al hogy hány darab olyan projektem van ahol a projekthez tartozó összes feladat el lett végezve tehát az hour oszlop mindenütt > 0
Példa:ezt ne countolja:
p_id=1 task_id=1 hour =1
p_id=1 task_id=2 hour =0ezt viszont igen:
p_id=2 task_id=1 hour =1
p_id=2 task_id=2 hour =2és ezt is:
p_id=3 task_id=2 hour =4
p_id=3 task_id=3 hour =3így a végeredmény a példa alapján: 2
Illetve azt hogyan tudom megoldani hogy számolja össze az hour értékeit de csak azoknál a projekteknél ahol mindegyik > 0 ?
Remélem nem bonyolítottam túl a leírást.

Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- Battlefield 6
- Arc Raiders
- Ford topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Apple watch SE3 2025 gyári dobozban Új!
- GIGABYTE RTX 5070 12GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- Thinkpad P16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Használt iPhone 15 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Szóval az hour a "join_project_task" táblán belül van. Leegyszerűsítve csak arra ami nekünk most itt kell:
hogyan tudnám összeszámolni mondjuk egy sum-al hogy hány darab olyan projektem van ahol a projekthez tartozó összes feladat el lett végezve tehát az hour oszlop mindenütt > 0