Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirius_01
csendes tag
Köszi a gyors választ, de sajnos ez az egyszerű lekérő sor sajnos nem elég
tehát nem feltétlen kell az 1-es és 2-es. lehet, hogy van amikor pont 1-es és 4-es kell, ugyanilyen módon.Szóval azért tartozik hozzá 3 sor, mert azokhoz tartozó azonosítók összes sorára szükségem van szükségem, melynek sorában megtalálhatóak legalább a kiválasztott számok.
Tehát a 10-es azonosító mellett van ugye az 1-es, 2-es, és a 3-mas.
Ha lehívom mely azonosítókhoz tartozik legalább az 1-es, és 2-es, akkor meg kell kapnom a 10-es azonosító mind3 sorát, mert hozzá tartozik az 1-es, és 2-es, sőt más sorok is.illetve a 12-es azonosító mellett van az 1-es, 2-es és 4-es
tehát ott meg kell kapnom ugyancsak mind3 sorát.Tudom SQL-től szokatlan az ilyen lehívás, de azért SQL, hogy gyors legyen.
-
sirius_01
csendes tag
Sziasztok !
Nemrég óta vagyok regisztrált, és kérdezni se szoktam, ott a google
Az sql-ben eddig mindent meg tudtam oldani. Tehát a táblák összerakásával tisztában vagyok, hogy célszerű.De most megakadtam, remélem tudtok segíteni.
A lényeg a kövektező:
van két sql táblám, lényegtelen, hogy miben.
Az első tábla lehet nem szükséges, de ebben tárolom az adatokat,
a második meg ezt fogja össze egy másik logikai szinten.Az egyik tábla a következőképpen néz ki lényegileg:
2 oszlop, egyikben adat (az adat is mindíg különbözik) másikban egy számlálóa másikban meg ugyancsak két oszlop
az első oszlop, egy a sorra jellemző azonosító, mely ismétlődhet (sőt, a lényege az ismétlődés)
a második oszlop meg az első tábla számlálójának az idegen kulcsa.pl.:
1. tábla
sorszám - adat
1 - a
2 - b
3 - c
4 - d2. tábla:
azonosító (nem egyedi) - idegen kulcs (1.tábla sorszámára)
10 - 1
10 - 2
10 - 3
11 - 2
11 - 3
12 - 1
12 - 2
12 - 4
13 - 1
13 - 3Ezek után a problémám ott kezdődik, hogy szeretnék egy szűrést arra, hogy melyek azok az azonosítók 2. táblából melyek tartalmaznak bizonyos számokat az idegen kulcs oszlopban. (Ha ez megvan, akkor azonnal össze tudom kötni az első táblában lévő adatokkal)
Tehát pl.: mely azonosítók azok, amik tartalmazzák, a 2. táblából az 1-es és a 2-es idegen kulcsot. (többet tartalmazhat, csak kevesebbet nem)
Erre ugye a jó válasz, az hogy kilistázza a 10-es azonosító mind3 sorát, hisz tartalmazza az 1-est, és a 2-est is, és még többet is, és kilistázza a 12-es azonosító mind2 sorát.azaz ezt kéne kapnom:
10 --- 1
10 --- 2
10 --- 3
12 --- 1
12 --- 2De itt úgy látszik megállt a tudásom.
A válaszokat előre is köszönöm
üdv.: Zsolti
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Óra topik
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest