- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
#68216320 #4537 üzenetére
Egyébként MySql-nek (meg amúgy bármelyik SQL-nek) tök jól lehet paraméterezni a memória foglalását. Emlékeim szerint a MySql defaultban nagyon is visszafogottan foglal memóriát (rendszergazdák első MySql optimalizációja szokott lenni, átírni a memória foglalást valami egészségesebbre).
Szóval szerintem tedd fel nyugodtan. -
martonx
veterán
válasz
#68216320 #4402 üzenetére
Egyrészt ebben az esetben biztos mysql kell-e neki? Nem elég egy sqlite?
A fejlesztés be kell látni, hogy valamennyire gép igényes feladat, 15 éves P4-el nem biztos, hogy érdemes belekezdeni.
Amúgy itt van egy tutorial szerűség: https://stackoverflow.com/questions/42301953/how-to-install-a-light-version-on-mysql -
rum-cajsz
őstag
válasz
#68216320 #2713 üzenetére
Openstreetmap-en nagyon sok geolokációs adat lekérdezhető, ez is. Csak azért nem ezt javasoltam elsőre, mert ennek a minősége nem feltétlenül 100%-os. A KSV listája az.
Itt egy hasonló lekérdezés a magyar településekre, GPS koordinátákkal: http://overpass-turbo.eu/s/6tr
Az adatok kinyerése:
EXPORT -> "raw data directly from Overpass API"Az eredmény egy tab szeparált csv lesz, adatai: id, hosszúság, szélesség,név, KSHkód, besorolás, irányítószám, kistérség
Sajnos ebben a településrészek is benne vannak, így az adattisztítást nem úszod meg. Itt megnézheted az OSM cimkéket, amik a településekre vonatkoznak, így a lekérdezést módosíthatod is: [link]
-
DNReNTi
őstag
válasz
#68216320 #2711 üzenetére
Fent van XLS-ben a 2014-es lista. Onnan már csak 1 lépés a csv, és az import adatbázisba. Még nekem is jól jöhet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#68216320 #2665 üzenetére
Nem biztos, hogy ezt egyetlen query-vel kell elintézned, lehetne ilyenekre tárolt eljárást is írni. Persze tervezési kérdés, hogy ezt biztos az adatbázisszervernek kell-e intéznie, vagy az alkalmazás(szerver) intézze.
Viszont ez a jelszóbeírásnál legfeljebb 3 próbálkozást megengedő szokás egy időben nagyon elterjedtté vált, valószínűleg azért, mert az emberekben van egy ilyen hülyeség, hogy a 3 az egy olyan szép szám, meg három a magyar igazság, meg hasonló f@szságok, de ez egy ultrabaromság szerintem. Háromszor simán elkúrhatja a jelszót olyan felhasználó is, aki egyébként a felhasználói azonosító "tulajdonosa". Először mondjuk begépel egy olyan jelszót, amit másik oldalon használ, aztán rájön, hogy hoppá, ja, ez nem is az, ami ide kell (1/3). Vagy még az is lehet, hogy megpróbálja még egyszer, mert még nem ugrik be neki, hogy ezt a jelszót nem ezen az oldalon használja, hanem azt hiszi, hogy csak elgépelte. Utóbbi esetben máris 2 próbálkozásnál járunk (2/3). Aztán mondjuk begépelné a jó jelszót, de véletlenül nagybetű helyett kisbetűt ír (tehát megint elgépelte, 3/3). A 3 próbálkozást máris elértük, te meg kitiltod a francba, a felhasználó meg anyázhat, úgysem hallod meg.
Simán lehet, hogy nincs is épp lehetősége IP-címet váltani (mivel mondjuk fix IP-címet kap).
Nyilván a próbálkozások számát korlátozni kell, mivel így az automatizált kísérletek számát is korlátozni tudjuk, de akkor már jóval értelmesebb megkövetelni egy komolyabb kritériumoknak megfelelő (pl. kellően hosszú, stb.) jelszót, és egy pár próbálkozás után alternatív megoldásokhoz folyamodni (és csak még több próbálkozás után kitiltani átmenetileg).
Ha megnézed, pl. a Google-fiókhoz való bejelentkezésnél sem tilt ki 3 próba után: egy pár elrontott próbálkozás után CAPTCHA megfejtését is követeli, ezzel máris szűri az automatizált kísérleteket (legalábbis azok egy részét biztosan).
Gondoltam megemlítem, hogy fontold meg ezt a 3-as számot azért, túl kevés. -
fordfairlane
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Egyedi ékszerdobozka
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest