Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Mondjuk már engem is érdekel a pontosítás. Csak egymást követőek a kérdésesek vagy a teljes tábla?
Ebben az esetben
- ha csak az előzővel kell összehasonlítani, akkor a LEAD vagy LAG megoldás jó lehet. De 3. és 4. sor nem lesz hiba. Hisz növekszik a dátum.
- ha a teljes táblára kell nézni, azaz ha van olyan dátum a megelőző sorokban, ami kisebb, akkor az összes olyan sort adja vissza, akkor a Descartes szorzat a nyerő. A példában a legkisebb a 2020.01.01, így minden előtte levő hibás.Első esete szerintem azért nem lesz jó, mert ha kijön, hogy a 3. sorban lévő dátum kisebb, mint az előtte levő, azt lehet javíttatod. Majd újra futtathatod, amíg az összes sort rendbe nem teszik.
Ha nincs 2-300000 sor a tábla, lehet kitenném Excel-be a felhasználóknak és tennék rá egy feltételes formázást, =B2<B3, azaz ha kisebb a Dátum mező az előzőnél, akkor színezze ki nekik. A felhasználók többsége imádja a színeket.
-
tm5
tag
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Analitikus függvényekkel is neki lehet esni és akkor nem kell descartes szorzat:
WITH src AS (
SELECT
id
, datum
, LEAD(id) OVER ( ORDER BY ID ) next_id
, LEAD(datum) OVER ( ORDER BY ID ) next_datum
FROM datumok)
SELECT *
FROM src
WHERE datum > next_datum -
válasz
RoyalFlush
üzenetére
valahogy így:
select t1.*,t2.* from datumok t1, datumok t2 where t1.id>t2.id and t1.datum<t2.datumfejből írtam, nem biztos, hogy szintaktikailag helyes.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest