Hirdetés
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Tavaszi szél S26-ot áraszt, a nyári hőség meg exynosos Flipet
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano
üzenetére
Próbáltam több módon is a LIKE-al, DISTINCT-el, de vagy az van, hogy én mondtam rosszul, amit el akarok érni, vagy valamit rosszul írtam a PHP-ban, vagy te értelmezted rosszul...a fene se tudja, a lényeg, hogy nem sikerült összehozni.
Nem értem azt sem, hogy miért nem kell lefutnia többször a query-nek? Van 4 mezőm, amiben keresni akarok, és mindezt úgy, hogy minden egyes beírt szóra megnézem, hogy illeszkedik-e bármelyik mezőre is.
Szóval beírom, hogy "ezt akarom megkeresni", és ebből - értelmezésem szerint - mindhárom szót meg kell néznem mind a 4 mezőn. (Tehát annyiszor futtatom a query-t, ahány szót megadok neki.)Azt már elértem, hogy csináltam egy tömböt, amibe beletettem mindegyik keresőszót, és ezen végigmentem, majd lefuttatom a query-t mindegyik szóra. Vissza is adja, hogy melyik indexeket találta meg (és ráadásul jót ad vissza), de ott akad meg a dolog, hogy ezeknek nem tudom a metszetüket venni. 99% hogy ez így működne, ha tömbökbe tudnám tenni a keresések eredményeit, mert azoknak tudom metszetüket venni.
Ha van ennél egyszerűbb módszer, akkor szívesen meghallgatom azt is, de így most tanácstalan vagyok.
A lényeg ugye az lenne, hogy csak azt a sort (esetleg sorokat) adja vissza a legvégén, amelyikre az összes beírt kifejezés passzol, vagyis a metszetüket.
Tehát:
...WHERE
mezo1 LIKE '%$keresokifejezes%' OR
mezo2 LIKE '%$keresokifejezes%' OR
mezo3 LIKE '%$keresokifejezes%' OR
mezo4 LIKE '%$keresokifejezes%'
...és persze minden mezőt minden kifejezésre meg kellene vizsgálnom. -
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest