Hirdetés
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
üzenetére
Köszi az Oracle-lel kapcsolatos infót.
Oracle-ben simán lehet, hogy ez már jól megoldott kérdés, én mondjuk elsősorban MySQL-re szorítkoztam jelen esetben (igaz, ezt nem tettem hozzá), mivel a másik topicban a srác konkrétan MySQL-ről kérdezősködött (MySQL+PHP kérdés).
Ezt írtad: "Komoly helyeken ma már elvárás, hogy az adatbázis rendszeradminok ne férhessenek hozzá érzékeny adatokhoz"
Itt az érzékeny adatok alatt érthetünk akár jelszavakat vagy más adatokat is, amiket nyilvánvalóan egy mezei MySQL-táblában is többnyire valamilyen hash-elt formában tárolnak el, hogy akár egy adatbázis-rendszergazda se lássa ezeket nyers formában, bár önmagában még ez sem jelent komoly védelmet.
Különben úgy állítottad be, hogy az, hogy a DBA pozíció komoly bizalmon alapszik, az ellentmond annak, hogy a jogosultságkezelést elsősorban NEM adatbázisban kell megoldani - amit én és martonx állítottunk. Ezt továbbra is tartom, hogy egy normális alkalmazás esetén a jogosultságkezelés megoldása nem csak akkor dől el, amikor az adatbázissal kommunikálsz, hanem belépés után egészen a munkamenet erejéig egyértelműek a szerepkörök és a hozzájuk tartozó jogosultságok...
Másrészt már hogy ne lenne egy DBA állás egy valamit is jelentő cégnél komoly bizalmi pozíció? Teljesen nyilvánvaló, hogy az, mivel egy komplett adatbázis van a kezedben, azt megfelelő szerződéskötés híján akár nyugodtan jogszerűen ki is adhatnád más cégeknek, vagy csak szivárogtathatnál belőle adatokat, így egyértelmű, hogy egy cégnél azért meg kell fontolni, kivel, mit írnak alá - be kell biztosítaniuk magukat önmaguk védelme érdekében, ez így normális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hardcore café
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 3070 8GB GDDR6 AORUS MASTER Eladó!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 GAMING X TRIO Eladó!
- SAMSUNG 970 EVO PLUS 250GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- új, bontatlan, iPhone 17E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan - Apple MacBook Neo 13" A18 Pro 6CPU/5GPU/ 8GB/256GB Touch ID - Indigo/Silver
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor! 39" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraGear 24GS60F-B IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest