- MWC 2026: Megérkezett a NXTPaper AMOLED
- iPhone topik
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- One mobilszolgáltatások
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Utcakép banánnal: félrecsúszhat a Google Térkép fókusza
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
- az egyik, amiből az egész kiindult, hogy ha a lekérdezéseket szerkesztem valamilyen kliens programban, akkor jobban esik az agyamnak, ha a konkrét információt látom a mezőben, ha ellenőrzöm, jó lekérdezést írtam-e meg. Ide tartozik még, ha valaki (vagy én) évek múlva hozzá akar nyúlni a szoftverhez és adatbázishoz, leegyszerűsödik a dolga.
Ez evidens, de ha ez így lenne, akkor mindjárt eljutunk oda is, hogy minek relációs adatbázist használni. Ennyi erővel eltárolod egy text file-ban az egészet, és nincs is miről beszélnünk.- a városos példánál maradva nincsen szükség joinra, ami egy kicsit le tudja egyszerűsíteni a lekérdezést, ha egyébként az nagyon összetett; sok másik jointot is tartalmaz.
Erre lennének valóak a view-k, tárolt eljárások.- ha szoftverben valamilyen ORM frameworkot használunk, közvetlenül benne lehet a város neve a személyek entitásban, ahelyett, hogy egy varos entitason keresztül kéne hozzáférnem az értékhez. (Elképzelhető, hogy egy-egy kapcsolatnál be lehet süllyeszteni a személy entitásba a várost, de most nem jut eszembe, hogy pl. JPA-nál lehet-e)
Hogy jön ide az ORM? Olyan view-t, vagy selectet, vagy tárolt eljárást írsz, amilyet akarsz, és az lesz benne, amit akarsz. Végül az ORM-et arra húzod rá, amire jólesik (legalábbis NHibernate, Entity Framework-ös tapasztalataim alapján).Szerintem maga a kérdés feltevés értelmetlen volt, hiszen ha ilyen bagatell a dolog a részedről, ilyen pici a projekt, ilyen minimális adattal, meg különben is ennyire értesz hozzá, akkor minek kérdezted meg? Úgy kókányolsz vele, ahogy akarsz. Ha viszont igényes munkára törekszel, akkor meg miért nem fogadod meg a tanácsokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060Ti 16GB Lian LI LANCOOL 207 Inwin 650W
- Honor Magic 8 Lite 8/256GB Midnight Black használt, újszerű garancia 2029.02.11-ig
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest