Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Spotify
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Ma egy track lejátszásakor véletlenül megnyomtam jobb alul a körben lévő “-“ jelet, és azt írta ki, hogy “elrejtve innen: xy”.
Viszont ahogy nézem nem tűnt el a playlistből a zene.
Valahonnan esetleg törölte/elrejtette, illetve mire is szolgál pontosan ez az opció?Előre is köszönöm!

-
No.01
addikt
Sziasztok,
Tudom trash , de vallalom
Ma reggelre eltunt a listambol par magyar csatorna. Balazsek peldaul. Ujrainditas sem segot, sot telefonrol sem jon be.
Nalam a hiba vagy esetleg mas is tapasztal hasonlot?
-
válasz
zizidor
üzenetére
Köszi!
Az oké, hogy ide mindenki tölthet fel saját szerzeményeket. Kovács Józsi feltölti a nótacsokrot, amit a búcsúban énekelt. De hogy tölthet fel bárki például az Edda neve alatt? Oké, másként van írva mint az Edda Művek, sok más Edda lehet a világon, de akkor hogy kerül oda az Edda Művek első lemeze? -
zizidor
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Ez így van. Egyrészt a Spotify for Artists-on keresztül bárki tölthet fel saját szerzeményeket, gondolom senki nincs korlátozva, hogy hány fiókot regisztrálhat és milyen néven futhat. A kiadók/stúdiók által megosztott adatokat meg nem tudom hogyan indexelik, de igen, lehetnek furcsa összeolvadások név alapján (pl. Republic). Meg olyan is van, hogy a kiadó és az előadó által feltöltött dalok szétválnak 2 (vagy több) azonos nevű előadóra. Vagy eltérő néven vannak fent a szerző különböző időszakaiból.
-
Uraim, valaki magyarázza már el nekem, kezdő, néhány hónapos prémiumosnak, hogy van ez.
Bizonyos előadók több néven is futnak a spotin. Egyes albumok az egyik, más albumok más név alatt vannak fönt. Példa: Kerestem az Edda legelső lemezét. A fő Edda oldalon, aminek a neve Edda Művek, nincs fönt. Na, mondom, nem hiszem el, akkor ez ennyi. Aztán kiderült, hogy az első lemez egy másik, Edda nevű oldalon van fenn, több más, az Edda nevet tartalmazó találattal együtt, aminek semmi köze a magyar Eddához. Hogy és miért van ez? Mindenki azt tesz fel ide, amit és ahogy akar?
Az Edda csak példa volt, nagyon sok zenekarral, zenésszel találkoztam már, ami többféle néven is szerepelt. Ennek mi értelme van, és mi az oka? Zavaró, a keresést megnehezíti, a találatok relavanciáját pedig rongálja. Ha rátalálok egy olyan zenekarra, ami érdekel, tovább kell menni és keresni még máshol is, hogy biztosan meglegyen tőlük minden, ami elérhető a spotin. -
Akelaus
senior tag
Lehet ennek is van valami köze ahhoz, amiért nem forintban fizetjük mint pl a YouTube prémiumot, vagy az Apple előfizetést.
Remek forint miatt súrolja nálam a lélektani határt, de hiába próbáltam megbarátkozni az imént említett mások két szolgáltató app-jával,képtelen voltam.
Illetve annyi zenét -dalt szedtem össze, hogy mire átcuccolok, már nem élek... 🤭 -
Passz. Régen volt ajándékkártya (én is vettem párat), és volt (határozott idejű, pre-paid) éves előfizetés (nekem is olyan volt). Nincs tudomásom hivatalos magyarázatról, hogy ezek miért szűntek meg. Tippem szerint azért mert a pre-paid előfizetések nagy részét nem újítják meg lejáratkor, ezzel szemben a havonta megújuló előfizetések nagy részét akkor sem mondják le, ha amúgy nem használják a szolgáltatást. Nem kérdéses, hogy a szolgáltató melyiket preferálja. (Lásd egyéb streaming előfizetések is.)
Amúgy az ajándékkártya intézménye nem szűnt meg, pl. az amazon.de-n most is vásárolható (de az német, Mo-n nem beváltható!). Azaz elképzelhető, hogy valami egyéb ok is áll a háttérben, pl. Mo túl kis piac, vagy nálunk túl sok volt a support kérés vele kapcsolatban, vagy leépítették a k. európai részleget, stb.
-
rrobi
senior tag
Sziasztok, szeretnék vásárolni ajándékkártyát. Erre továbbra sincs lehetőség hazánkban?
-
"Szóval a nagy előadók azért nem járnak rosszul. És nem is sajnálom tőlük."
Én igen, mert a megkeresett összegek nincsenek korrelációban sem a ráfordított munkával, sem az előállított minőséggel - bárhogy definiáljuk is azt. És persze a Spotify mint platform sem fair: az egyes előadók nem indulnak egyforma eséllyel a platformon. -
Rendben, köszönöm nektek, akkor ez ilyen. Így legalább tudom, hogy nem nálam van valami egyedi hiba.
Köszi! -
zizidor
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Én egy LG smart tévén használtam amíg vissza nem vonták. Hivatalos, Spotify által készített kliens volt hozzá, de nem egy webes felület, hanem írtak hozzá egy külön alkalmazást, ami egész másképp működött. Abban is voltak ilyen furcsa, különc dolgok.
Ha van lehetőség arra, hogy ne csak a kedvencekhez adni, hanem más listákra is lehet felvenni számokat, akkor az még bejöhet, aztán majd pc-n "kedveled" őket.
-
Skillerz
aktív tag
válasz
liszi70
üzenetére
Szia, én Sonos rendszerrel használom a spotifyt, és ott is úgy működik, hogyha a sonos app-ban "kedvelem" a számot akkor az nem jelenik meg a spotifyban, csak a sonos app-ban pedig össze van párosítva. Én ezért a spotify-on belül szoktam kivalasztani, hogy min szóljon. Szerintem ez ott is így működhet.
-
Igen, az alapértelmezett támogatás megszűnt, de a logitech ennek ellenére fenntart a Logitech Media Server beállítási felületén egy 3rd party spoti appot. Tehát nem mókolás, hanem a logitech által ajánlott alkalmazás. A pc-s app tökéletesen fel is ismeri a squeezebox lejátszót, a spotify connect is hibátlanul működik vele.
-
.LnB
titán
válasz
liszi70
üzenetére
Nem nagyon értek ehhez az eszközhöz. De most keresgéltem kicsit. És felmerült valami támogatási probléma ezzel az eszközzel. Mintha megszüntették volna a hivatalos Spotify támogatását. És lehet, hogy ide vezethető vissza a problémád.
Itt olvastam: [link]Többet sajnos nem tudok segíteni.
-
A lejátszómban nincs szivecske, ott a távirányító jobb nyíl gombjára megjelenik a "Save to Favorites", így tudom elmenteni. Úgy tűnik, ez kizárólag a lejátszóra és a pc-n futó Logitech Media Serverre vonatkozik, nincs kapcsolatban a spotify-al.
A "Kedvelt dalok" továbbra is üres.
Ja, igen, persze, az én accountom alatt fut a lejátszó, a pc-s app és a webes felület is. Minden spoti appos vagy webes változtatás hiba nélkül megjelenik a lejátszón, visszafelé ez már nem így van. -
Nemrég kezdtem használni prémium fiókkal a spotit, a Logitech Squeezebox Classic lejátszómon. Hallgattam egy lejátszási listát, amiből a nekem tetsző számokat betettem a kedvencekbe. Viszont pc-n, a spotify alkalmazásban és a webes felületen, nem jelennek meg ezek a számok. A lejátszón ott vannak a Favorites mappában, de a spotify felületein nincsenek. (Vagy legalábbis nem találom.) Ez így normális, vagy ez hibás működés?
-
domerator
veterán
Csak nálam tűnt el az "E heti kaland" válogatás, vagy teljesen kivették? Tök jó volt, a saját ízlésem szerint volt egy jó kis lista, amiből sokszor mentegettem a saját listáimba. Ez mellett még volt vagy 5-6 db napi lista, ami nagy részben saját, de részben ajánlott számokból állt, az is eltűnt. Mindenkinél ez van?
-
.LnB
titán
Most olvastam, hogy a Spoti 0,0033$-t fizet az előadóknak egy lejátszásért. Ami elég kevésnek tűnik. De megnéztem a kedvenc zenekaromat, ők csak a leghallgatottabb számukkal, majdnem 2 millió $ kerestek eddig. Ami ~740millió huf. Persze adóval, meg minden féle nyavajával nem számolva. És ez csak a Spoti.
Szóval a nagy előadók azért nem járnak rosszul. És nem is sajnálom tőlük. -
unravel
őstag
-
Joshi
titán
Sziasztok. Az a gondom, hogy egyszerűen nem találok ojan opciót, ahol a jelenleg játszott TOP zenéket listázná. Nem érdekel engem, hogy nekem milyen csomagokat ajánl, vagy állít össze a Spoti, engem a legújabb menő zenék érdekelnének. Egyszerűen nem tudom előcsalogatni.
-
dan1
tag
Frissítésre se dob már be újakat sajnos alul azt a párat ismétli, rádiókkal próbálkozom, szám és lista alapján.
Lehet hogy ez az enhance volt, ezeket sosem próbáltam én sem, bedobta új funkcióként, kipróbálom, egész jól működik. A shuffle gomb kétszeri nyomásra aktiváltam, talán azért vették rögtön ki ,mert bezavart pár embernek.
Kommentírás közben ahogy leírtad "bővített" gombot megtaláltam, a ... menüben volt (pcn), ő lesz az ,köszi.
-
Az elég meglepően hangzik, ha "alul" (gondolom a playlist alján) mindig ugyanaz jelenik meg (legalábbis nálam nem tapasztalom.) Illetve van egy "refresh" gomb alul, amivel tetszőleges alkalommal újra lehet generáltatni az alsó (ajánló) részt.
Illetve a playlist menüjében van egy "Go to playlist radio", illetve PC-n(!) van egy "Create similar playlist" menüpont is, azokkal is lehet próbálkozni.
Ami az új funkciót illeti, lehet, hogy az "Enhance"-ra gondolsz? Az valóban egy gomb, illetve a playlist menüjéből is be lehet kapcsolni (Turn on enhance). Én még soha nem használtam, de olyasmit csinál, amit írtál (minden két szám után beszúr a lejátszásba egy ajánlást), viszont elvileg korlátos, azaz 30 javaslat után abbahagyja. Annyira nem új funkció (legalább fél éves), esetleg nálunk lehet az. És csak prémium előfizetésnél van.
-
dan1
tag
Sziasztok!
Jött korábban egy frissítés és bejött egy új funkció néhány hete. Ha bekapcsoltam a csillagos véletlenszerű lejátszást átalakította a műsorlistám és bedobált hasonló számokat. Ez tartott egy hétig, nem tudja valaki mi lett vele?
Pár jó számot össze tudtam szedni vele. Jobban működött mint alul az ajánlott számok ,ahol mindig ugyan azok jelennek meg. -
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
PC-n (windows 11) azt nyomja nekem a spoti, hogy "ezt most nem tudja lejátszani a "spotify. Ha azonban a fájl megvan a gépeden, importálhatod"
Mi a franc ez?
Már újratelepítettem, naprakész a windows, mi lehet a gond? már szét visz.
Mobilról működik.Köszi!
-
zizidor
őstag
Nincs ilyen lehetőség, régóta csak fontolgatják...
[Security] 2-Factor Authentication
Gondolom amíg nem történik valami nagy visszaélés, addig nem lépnek.
-
fausto
addikt
Köszi, ez a része megvan. Közben ki is szűrtük, hogy a tagok közül ki lehet a fekete bárány, kitettem és visszahívtam az eredeti családtagot.
Esélyes, hogy valahogy bejutottak a profilomba és variáltak a tagokkal. Ezt meg lehet nézni? Mikor, honnan, milyen eszközről léptek be a profilomba?
Illetve még a két lépcsős azonosítás lenne érdekes, van rá opció? -
flesh
aktív tag
Számítógépen il.. Web-en belépsz és itt meg tudod nézni a tagokat:
[https://www.spotify.com/hu/account/family/]
Itt a tagokra rákattintva akár el is tudod távolítani a csoportból!
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Lenne pár kérdésem:
1, "családfő" vagyok és az egyik tag jelezte, hogy megszűnt a prémiuma. Van valami naplózás, hogy mikor ki került be - került ki a családból? User név alapján nem mindenkit tud beazonosítani, de gyanús, hogy valaki feltörhette a profilomat és lecserélt egy tagot saját magára.
2, valahol meg lehet nézni, hogy a profilomba milyen tevékenységek voltak? Honnan léptek be (legalább ország szinten), milyen eszközről?
3, kétlépcsős azonosítást be lehet állítani a spotify-on?Köszönöm előre is!

-
V.Stryker
nagyúr
Van ötletetek, hogy az automata lejátszás miért nem akar működni? ha rákeresek egy számra, hiába van bekapcsolva a funkció, lejátszása után megáll, nem jön több zene. Ha rádiót nyomok, akkro nyilván jó, de nem így kéne elvileg mennie.
-
I'am Dony
őstag
Évek óta használom már a Spotit, de szeretnék véleményt kérni az alábbi kérdésemmel kapcsolatban...
Jelenleg is android mobilról (S22 Ultra - ha ennek van bármi jelentősége) streamelem a zenéimet egy Arcam AVR-re. Amennyiben a forrást lecserélném egy Bluesound Node-ra érzékelnék bármiféle minőségbeli javulást? -
Akelaus
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Xiaomi Mi A3, nem rootolt. Ezen még MIUI sincs, sima Android One van rajta.
Már elgondolkoztunk rajta, hogy Spotify Duo off, és átköltözés Youtube prémiumra, amit lehet átvinni a Youtube music alá.
Talán van megoldás, legalábbis a neten van hasonló probléma: app törlése, kártyát kienni, telefont újraindítani, app-ot újra felrakni a kártya nélkül, bejelentkezni. Így a telefon belső táhelyére ír. -
-
Akelaus
senior tag
válasz
Burt1793
üzenetére
Bejelentkeztünk. Többször is, de mégsem látja a listáit, a kedvenc alőadókat, ha rányomok egy keresett előadóra, üres feketeség jön be. Eltávolítottam az appot, leszedtem a maradékait, újra is telepítettem, ugyanez. Én látom az ő kedvenceit, mivel követem a profilt, látom amit hozzáadott.
Van egy Samsung okos tv-is, azon simán megy, látni mindent. Is. 🙄🤷♂️ -
Akelaus
senior tag
Párom telefonjára felraktuk a legújabb Spotify app-ot (Android), de még a profilt sem látni rendesen, csak számokat mutat. Bármilyen kedvencet, dalt stb ment el azt utána nem látni.
Előadók profilját nem nyitja meg, a lejátszási listák üresek.Tippem, hogy azért van így mert a telefonban van egy memória kártya, és a Spotify arra pakolja a dolgokat.
Persze hiába akarnám, kiválasztani hogy a telefon belső memóriáját használja, az nem sikerül.Valakinek van valami ötlete, hogy tudnám használhatóvá tenni a Spotifyt a telefonon?
🤔
Köszi! 🤗 -
unravel
őstag
Kezdődik.
[link]Szerk: lehet hogy kamu moddolt Spotify kliens.
-
unravel
őstag
Ha már a Last.fm szóba került akkor szeretnék ajánlani egy androidos appot:
Pano Scrobbler - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.arn.scrobble
Elküldi a last.fm-re a lejátszott dalokat. Át lehet vele íratni a hibákat. Ki tudja törölni, hogy (Album version) vagy - Remastered.
De van benne egy újítás hogy a megadott előadókat értesítőből le lehet blokkolni, és ezután át tudja ugrani, így nem halljuk majd ByeAlexet és Justin Biebert.
Használata esetén a last fm oldalon ki kell lőni a Spotify Scrobblingot hogy ne legyen duplikálas.
Jah, minden alkalmazással működik, ami értesítőt jelenít meg. -
-
F-ECT$
titán
A korábban meghallgatott számok listáját el lehet valahol érni, lehet köztük keresni?
-
IntelKiller7
nagyúr
válasz
refrigerator
üzenetére
Nekem is volt ilyen idoszak.
Foleg amikor macbookon hasznaltam a desktop appot. -
Helló, lg velvet droid12 sehogy nem rakja ki zárképernyőre a spotit lejátszáskor. Always on displayt kikapcsoltam, de pl tidal működik, ahogy kell. Van valami engedély, amit meg kell adni neki, vagy egyéb ötlet?

-
refrigerator
tag
Sziasztok. Használom a Spotifyt egy jó pár éve. Sohasem fizettem elő, csakis az ingyenes felületet használtam. Olyan egy éve vettem észre, hogy egyáltalán nincsenek reklámok, még a saját ajánlója is megszűnt. Egyedül a véletlenszerű lejátszás,ami fixen megmaradt,de teljesen reklámmentes lett. Valaki tapasztalt ilyet, rajtam kívül?
-
pube111
senior tag
Ez hihetetlen, hogy mit variálnak az "új epizódók" listán.
Tök jó volt amikor ott volt a gyűjteményem menüben. Aztán megszűnt. Egyszercsak megjelent egy hírbuborék, hogy visszahozták, próbáljam ki. Rábökök a hírbuborékra, ott a lista, tök jö.
Bezártam a hírbuborékot, azóta nem taláálom a listát sem.
Most egy hét múlva fedeztem fel, hogy ott van az új epizódok lista a főoldalon valahol középen, 4-5 görgetés mélyen.
Ha már a főoldalon van, miért nem lehet felülre helyezni?
Miért nem tesztelik, ha valamit újítanak? -
Xaels
félisten
Sziasztok. Van egy fura hibajelenségem, hátha tudtok valami gyógymódot.
Telefon: Sony Xperia 1 III - Android 12
Szolgáltató: Yettel Hungary 5G, 4G+, 4G (100GB adatkeret)Sokat hallgatom a Spotit, fülessel vagy kihangosítva és az utóbbi időben azt csinálja, hogy amikor elindítom a zenét akkor elkezdi eldobálni a mobil hálózatot folyamatosan. Próbáltam újraindítás után hideg telefonnal is és egyből elkezdte ugyanúgy. YouTube mellett nincs ilyen gond.
-
la_cc
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Hát igen.
Amúgy most rákerestem, van valami iTunes remote megoldás az AppStore-on keresztül, szóval végül is megoldott a telón keresztüli vezérlés is.
-
la_cc
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
2k egy hónapban a spoty és nem kell közösködnöd senkivel. Ha használod, megéri szvsz.
Vagy vannak olcsóbb alternatívák a piacon...
-
vamosip
tag
Újabban azt csinálja a mobilos app, hogy a Kedvelt dalok lista megy keverve (le van töltve offline 931 dal) és úgy fél nap után elkezd a listán kívül lévő dalokat játszani és többször is beteszi ugyanazt a számot, néha mintha 20-30 szám lenne csak a listában...
-
Ezen a héten az ajánlóban (Release Radar), csak az első 10 szám új, a maradék megegyezik az egy héttel korábbival.
Akkor most végre hallgathatom azt, amit én szeretnék...
-
lacos001
senior tag
Üdv.
Ismerősöm kérdése, hogy elérhető e ez a szám Magyarországon. [link]
Nincs regisztrálva, postás vagyok. Thx
-
ElGatto
aktív tag
Hi, nekem még mindig nincs autós mód, nem lehet, hogy csak valahogy elő kell csalogatni?
-
zizidor
őstag
Nem tudom mi okozza a jelenséget, de én is találkoztam vele korábban. Van egy Pulsar nevű zenelejátszó, amit nem kell zenelejátszónak használni, de van a beállításai közt egy olyan, hogy automatkus lejátszás megakadályozása autós bluetooth kapcsolatnál. Egy próbát szerintem megér. Meg lehetnek hasonló alkalmazások is, de csak ezt próbáltam.
-
la_cc
addikt
Ez vajon bug vagy feature, hogy a "Zeneradarnál" és az "E Heti Kalandnál" nem lehet a mínusz gombbal az egész feladót tíltani, csak az adott számot az asztali alkalmazásnál?

-
R0LAND
csendes tag
sziasztok
kellene egy kis help , köszi
kocsiban bt.hoz kapcsolódik automatikusan a telóm
és az a problémám , hogy azonnal indul az alkalmazás
ezt hol tudnám leállítani ,hogy csak akkor induljon ha én indítom!?
beállításokban nem találtam ilyet,
csak akkor nem indul automatikusan ha előtte kényszer leállítom az akalmazást. ritkán használom , csak hosszabb utakon, de napontan sokszor rövid útakon vagyok és nem akarom hogy így működjön
valaki tud megoldást?
köszi
üdvja , az értesítések felolvasása is ilyen , azt sem tudom kikapcsolni
-
válasz
borges7
üzenetére
Ha egy-egy szám kiszürkül, annak általában az az oka, hogy valamelyik jogtulajdonos (vendég zenész, stúdió, stb.) hozzájárulását nem tudták megszerezni, vagy lejárt, vagy vitatják (ez néha csak egy-egy számot érint). Ráadásul amit te linkeltél, az az album már csak "félig" létezik: a kereső már csak a remastered verziót találja meg ( [link] ). Az is árulkodó, hogy amit az előbb linkeltem (a remastered), azt a Spotify asztali kliensébe a keresőmezőbe bemásolva működik (megnyitja az albumot). A te linked már nem.
Amúgy a legdurvább beavatkozás, amit eddig találtam az ez: Spotify: [link] , eredeti: [link] . (Itt Spotify-ban ugyan megvan a szám, csak kissé meg van nyírva, ráadásul a vége az elég furán (kissé amatőrnek tűnik, ahogy el lett vágva). Feltételezem, hogy a komolyzenei betéttől volt egyszerűbb megszabadulni, mint utánamenni a jogoknak. (De lehet, hogy teljesen félreértem.
)) -
borges7
aktív tag
Annak mi lehet az oka, hogy pl. ez a Pink Floyd album elérhető a Spotin, kivéve az utolsó dalt, az "Echoes"-t? [link]
Főleg azért furcsállom, mert úgy emlékszem, ők voltak azok, akik mindig is ellenezték, hogy külön, dalonként árulják mondjuk a lemezeiket online. Persze itt nem eladásról van szó, hanem streamről, de akkor is érdekes. Meg nem emlékszem, hogy ezelőtt bármelyik számuknál ezt tapasztaltam volna.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
néhány nappal ezelőtt jött email, hogy beléptek a fiókomba a világ 5 részén, nyilván nem én voltam. Módosítottam a jelszavam (generált 16 karakter) kitöröltem minden felesleges app hozzáférést, kijelentkeztem mindenhonnan. Erre ma az fogad, hogy valaki csatlakozott a családi csomagomhoz.A fiókomba be lehet még lépni facebook-on keresztül (ott két lépcsős hitelesítés van, generált jelszóval, illetve a samsung fiókomon keresztül, szintén generált jelszó és azt hiszem két lépcsős van ott is.
Ezt, hogy csinálják, vagy mit lehet ez ellen tenni?
-
válasz
Dalares
üzenetére
Ez érdekes felvetés, csak szerintem ez pont az a probléma, ami ellen nem védene, ha a Spotify PC-n is csak kevert lejátszást engedne az ingyenes fiókkal:
1. Ha valaki zenét szeretne lopni, akkor letöltheti illegálisan, vagy beszerezheti más forrásból, pl. ott az emlegetett YouTube.
2. Ha keverten játszunk le egy albumot, akkor a számok ugyanúgy ellophatók, csak a végén sorba kell rakni.
3. A leírt módszer feltételez egyfajta szakértelmet, plusz ha jól értettem, profi programok és hardverek kellenek hozzá, amivel a tipikus Spotify felhasználó nem rendelkezik.
4. A Spotify nagyon olcsó: ha bárki zenét akar lopni, akkor 2000 forintért előfizet egy hónapra (vagy ingyenes próbahónap), és akár 300-1000 ezer albumot is letölthet sokkal jobb minőségben eredeti sorrendben (amivel ellesz egy darabig, ha magáncélra kell). -
Dalares
tag
Pedig a zeneforgalmazók számára a PC a legveszélyesebb platform. Ha egy gépben olyan hangkártya van, amiben van engedélyezhető mixer, beállítható alapértelmezett hangbemenetként. Ha elindítasz egy hangrögzítő szoftvert, mondjuk egy Audacity-t, vagy Adobe Audition-t, majd elindítod a hangfelvételt, és lejátszol bármilyen zenét, akàr a Spotify-ról, vagy más forrásból, a szoftver rögzíti. Ez megvágható, szerkeszthető és elmenthető. Mivel ilyenkor a mikrofon bemenete tiltva van, semmi külső zaj nincs a felvételre hatással, csak a belső huzalozáson keresztül megy minden, és a hangbemenet jelszintje állítható a megfelelő szintre, hogy ne legyen túlvezérlés. A Spotify ingyenes fiókjában a hangminőség romlása alig észrevehető. Kábé olyan, mint a 128 kb/s és a 192 kb/s között. Bár ez zenefüggő, hogy hangsúlyos, vagy nem.
Talán nem is véletlen, hogy egy ideje olyan gépeket forgalmaznak, amiben a mixer nem engedélyezhető a felhasználó által, van olyan, amelyikben nincs is. A régebbi gépekben, alaplapokon még volt. Valószínűleg sokan használták ezt a módszert, s ezért egy ideje korlátozzãk a mixeres hangkeltők alkalmazását, de még időnként kifogható egy-egy modell. Ezt mobilon és tableten nem lehet megtenni semmiféle módon.
-
válasz
Dalares
üzenetére
Miért csak a mobilra vonatkozik? Mert a Spotify (mármint a cég) így döntött.
Nem publikus, hogy miért. Az egyik fórum topikban azt valószínűsítették (a felhasználók, nem a cég), hogy PC-n sok az alternatíva, pl. a YouTube, azaz ott egy ilyen korlátozás sok felhasználót terelne az alternatív platformok felé. Mobilon ez kevésbé szempont, mert mobilon kevesebb az alternatíva, és azoknak is megvannak a maguk bajai (adatforgalom, reklámok, nem megy háttérben, stb.)(A többi korlátozás elvileg PC-n is áll: csökkentett minőség, nincs offline, reklámok, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem megengedett a családi csomaggal kapcsolatos hirdetés, "rokonok" keresése!
Szintén tilosak a zeneletöltéssel kapcsolatos kérdések is! Ezek automatikusan törlésre fognak kerülni!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az Edda csak példa volt, nagyon sok zenekarral, zenésszel találkoztam már, ami többféle néven is szerepelt. Ennek mi értelme van, és mi az oka? Zavaró, a keresést megnehezíti, a találatok relavanciáját pedig rongálja. Ha rátalálok egy olyan zenekarra, ami érdekel, tovább kell menni és keresni még máshol is, hogy biztosan meglegyen tőlük minden, ami elérhető a spotin.

Megvan.
(Az egész lemez is.)