- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
HagaNRG
őstag
válasz
HUTCHDB #1957 üzenetére
Nagyon köszi a részletes elemzést!
Akkor lassan úgy látom az a kép alakul ki, hogy bármit hasonlíthatunk bármivel, onnantól kezdve, hogy az embernek igénye van egy jó kis mozis morajlásra, nincs párja a JBL soundbaroknak, olvasom ezt ki a fenti Sony 390 és a te Klipsch összehasonlításodból is.
Önmagában ugyanis hiába az élénk magasak, ha egységben, a méllyel együtt meg nem ér fel semmi azzal a feelinggel, amit a JBL-ek nyújtanak.Ezek után már csak egy JBL 350-450 összehasonlítás lenne jó!
Kíváncsi lennék, van-e 50 ezer Ft különbség a két rendszer között...
-
HagaNRG
őstag
válasz
HUTCHDB #1917 üzenetére
"A JBL -ben lévő mély letaroló, amit meg sem közelít a yamaha szett.
Mozinál a durva mélyeket kedvelőknek a JBL jó lehet"Köszönöm a válaszod és a tapasztalatokat!
Ezek alapján akkor talán mégis az SB450-nél kellene maradnom, mert nekem meg bizony nagyon fontos a sub teljesítménye. (legalábbis azóta, mióta az SB350-nél hozzászoktam)
Vagy 90k-ért a Harman Kardon...Másrészt nálam szinte soha nem fog előfordulni olyan, hogy annyira meghajtsam bármelyik soundbart is, hogy torzítás és teljesítménycsökkenés jelentkezzen.
-
HagaNRG
őstag
válasz
HUTCHDB #1903 üzenetére
Én is ezt keresem vasárnap este óta.
Az összes létező Yamaha oldalt végignéztem már.Alapvetően nem is kezelendő egységes soundbar csomagként a Yamaha említett, 160 ezres szettje. Itt gyakorlatilag van egy különálló, önmagában egy terméket jelentő 306-os center soundbar, de ehhez még hozzáadják a Yamaha subot. Hogy az wireless, vagy egy sima aktív sub-e, arról nincs szó sehol.
Feltételezem, digit. koax-szal lenne összekötve a sub a centerrel...Arról nem beszélve, hogy nekem bizony marha nagy hiányosság a HDMI hiánya, kiváló hangzás ide, vagy oda. Én bizony elvárnám egy soundbartól, hogy a TV távirányítóján keresztül vezérelhessem a soundbart, de félek, ez az optikai összeköttetésen nem megoldott. Ha ennyire új ez a Yamaha, akkor hogy a fenébe nincs rajta HDMI?
Ráadásul mivel mindenhol csak előrendelhető a Yamaha szett státusza, így még inkább érdekes a történet. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HUTCHDB #1901 üzenetére
"A teljes szett két egységból áll, a soundbar 6 hangszórós, kétutas (csatornánként 1 magas és 2 középsugárzóval), őt egészíti ki a lefelé sugárzó, jókora reflexnyílással rendelkező mélynyomó."
Szóval van benne magas...
"A szub alsó határa 38 Hz (és nincs is publikálva, hány dB-es szintcsökkenésnél értendő), ezért nem érdemes a vágást 40 Hz környékén hagyni, mert akkor már nem is lesz mit lesugároznia a doboznak. A legalacsonyabb állásban a mélynyomóból csak nagyon szolidan hallatszott egy-egy dübbenés. Célszerű a felső értékhez közel állítani, hogy a szub minél jobban rá tudjon segíteni a 120 Hz alsó határú centerre és a két egység frekvencia tartománya kellően átlapolódjon. A próbálgatások alapján nem sokkal a 200 Hz alá került a vágás, a hangerő viszont fél állásnál is alacsonyabbra. Ellenkező esetben már természetellenesen túltengett a mélytartomány.
Ennek ellenére nem sikerült teljesen koherens hangképet kreálni, a két egység csapatmunkája nem volt tökéletes. A szub kissé elkülönülve zenélt. A sztereó kép nem lépett ki a center geometriai méreteiből, a zenészek eléggé szűkösen tolongtak a pódiumon, de tisztán, precízen játszottak. Videós hasonlattal, mintha egy szélesvásznú filmet jó minőségű, kisképernyős tv-n néztük volna."
Pontosan így van, ezt hallom.
-
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest