Hirdetés
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Garmin topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagyulajuve
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
igen, van róla szóló NF-es sorozat
-
bagyulajuve
addikt
Jó lett a Boba Fett első epizódja, kivétel a zenéjét, sajnos a nyomába sem ér a Mandaloriannak
Ming-Na majd 60 évesen is elég jól verekszik
-
bagyulajuve
addikt
válasz
nubreed
üzenetére
az újak közül nekem az Acapulco pl nagyon tetszett, meglepetésként ért, itt sem olvastam róla - kis kellemes, barátságos vígjáték, a 80-as évekre koncentrálva - igazából egy gyenge pontja van: a kis gyerek nagyon gagyi színész, szerencsére kevés jelenete van; én mondjuk elfogult vagyok, mert imádom Mexikót és a 80-as éveket is

a Swagger-ben is vannak momentumok, például hogy hogyan is megy a középiskolás kosaras rendszer és már ott is nagy harc megy a jövő sztárjaiért, meg szerintem nagyon jók a kosaras jelenetek, de azért van benn túlpolitizálás számomra
a Foundation-t én törlöm az emlékemből
"régebbiek":
a For all mankind jó lett, főleg az első évad, a második kevésbé, de már nem tudom miért - valami bénázáson felhúztam magam az tuti
See - eleinte nem tetszett, de aztán csak végigtoltam és pozitív már a véleményem róla
-
bagyulajuve
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Invasion - elég hosszú epilógusa lett a sorozatnak - szerintem sem érdemes folytatni és egyetértek, sokkal több volt benne
-
bagyulajuve
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Invasion 7. epizód remek volt, most ez meg eléggé semmilyen
azért imdb-n elég alacsonyan áll: 5.9, sztem ennyire nem rossz a sorozat -
bagyulajuve
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
lehet, de eddig nem láttam ilyet, vagy nem volt feltűnő - főleg a kép alján tűnt/tűnik fel
-
bagyulajuve
addikt
jó vacakul csinálták meg a You 3 szezonját, csomó helyen életlen a kép
-
bagyulajuve
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nagyon gáz a sorozat, én csak fél szemmel néztem már ezt a részt, közben edzettem inkább
úgy tűnik a császáros vonalban nagy az egyetértés, nekem is az jön be a legjobban
Gaal és Salvor nagyon gázok
-
bagyulajuve
addikt
-
bagyulajuve
addikt
megint nagy várokazás és megint pofára esés egy sorozat kapcsán:
tavaly vagy tavaly előtt a La Casa de papel elé ültem le, hogy na ez olyan ajánlásokat kapott, hogy biztos atom jó sorozat lesz, hát nagyon nem tetszett, sőt inkább idegesítő voltakkor most a Squid game, ugyanaz az érzés: hatalmas csalódás - pedig imádom a koreai filmeket (az Oldboy-t tartom inden idők legjobb filmjének) - de ez valami katasztrófa volt, a történet vezetés, a sok idétlen maszkos "őr", a főszereplő viszont jól nyomta a színészkedést
csak egy rész emelkedett ki pozitívan, de az nagyon: Gganbu felcsillant a remény, hogy jó lesz a sorozat mégiscsak, aminek azért jósolható kimenetele lett, hogy egymással fognak küzdeni a párok tagjai, eléggé elérzékenyültem az eseményeknél és
a legcikibb a VIP rész volt, ahol szekunder szégyenérzet fogott el a gagyisága miatt, a rendőrös vonal már kezdetétől fogva szánalmas, de hát meg kellett nézni, mert ha meg tényleg jó lett volna, akkor meg kimarad - így jártam
nem hiszem, hogy a második évadot megnézemviszont idén is a What we do in the shadows a legjobb sorozat, egyszerűen verhetetlen

-
bagyulajuve
addikt
nagyon jó volt a Dűne, attól féltem, hogy bealszom, de egy pillanatra sem lankadt a figyelmem
hopp rossz helyre, na de akkor, hogy on is legyen kicsit:
kár, hogy az Alapítványi feldolgozás nem sikerült ilyen jól, na mindegy ma új rész: hátha elindul felfelé a sorozat
-
bagyulajuve
addikt
-
bagyulajuve
addikt
válasz
VágniValó
üzenetére
amúgy ez a sorozat mindenről (is) szól csak pont az Alapítványról nem - értem én az írói szabadságot, kell is valamilyen szinten, de azért ez már túlzás, hogy mennyire eltérnek az eredeti történettől és Asimov szellemiségétől
persze apróságok/részletek is vannak bőven amik zavaróak
csak, hogy kettőt említsek: a már-már Star Trek Discovery szintű picsogás és a vallásos rész túltolása
ja és most nem voltak
császáros jelenetek, amik kábé eddig a legjobbak voltak -
bagyulajuve
addikt
-
bagyulajuve
addikt
válasz
Apollyon
üzenetére
hányinger volt a 3. évad, nem bírtam végignézni...azon felül amit írtál még a sok sírás meg érzelgősködés is elfordított a sorozattól
pedig nagyon minőségire lett megcsinálva a látvány, a hang, sőt önmagukban a színészek is kihozzák a legjobbat magukból, csak hát amit el kell játszaniuk az katasztrófa -
bagyulajuve
addikt
nem tudja valaki, hogy fellelhetőek valahol a Derrick sorozat azon epizódjai, melyekben Szabó Ottó-Gálvölgyi János volt a szinkronpáros?
-
bagyulajuve
addikt
-
bagyulajuve
addikt
válasz
nubreed
üzenetére
a látvány csillagos ötös nálam, színészi teljesítmény is rendben, kivéve pl Dr. Seldon fiát játszó színészt
ha ismered az eredeti Foundation történetet, akkor bizony érhet csalódás több szinten is - nyilván modernizálni kellett sok mindent, de nekem túl sok ponton eltér
engem a "színezés" annyira nem zavar, de a nemváltások igen
eddig 6/10 össességében: e01: 7, e02: 5
-
bagyulajuve
addikt
válasz
Maxxy10
üzenetére
Örülök a The Queen's Gambit + Ted Lasso + The Mandalorian sikereinek, nekem nagyon tetszettek/tetszenek
Love, Death & Robots - na, ez az amit végignéztem, de csak 2-3 epizód tetszett
The Crown-ba belekezdtem, de annyira nem vonzott be, lehet újrapróbálkozom
SNL-ből is csak részleteket láttam, azok jók voltak
Mare Of Easttown - erről nem is hallottam, igaz nincs már vagy fél éve HBO Go-m, de mindenképp adok neki esélyt, Kate Winslet remek színésznő
RuPaul's Drag Race - na ezt tuti sosem fogom megnézni, még csak bele sem
-
bagyulajuve
addikt
nem tudom hova tenni az új Ted Lasso epizódot, teljesen más mint ami eddig volt, elég nagy "trip" volt
-
bagyulajuve
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
nem keltette fel az érdeklődésem
-
bagyulajuve
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Roy Kent for president

durva kis rész volt amúgy, egyik legjobb
-
bagyulajuve
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
nekem tetszik, bár itt a 3. résznél éreztem némi visszaesést, sajnos Roy keveset szerepel
-
bagyulajuve
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
pedig ettől lehet félni azért, sajnos
-
bagyulajuve
addikt
válasz
üzenetére
én is megnéztem a Loki-t, remek lett az indító epizód, kellően sejtelmes, kíváncsi leszek milyen történet kerekedik ki belőle
Hiddlestone kb a legjobb színész, aki az MCU-ban van és hát Loki szerepére (is) tökéletes (JB007-nak is elfogadnám, bár lassan beérik erre Nicholas Hoult)
amúgy meg:

-
bagyulajuve
addikt
-
bagyulajuve
addikt
válasz
nubreed
üzenetére
gyenge, nagyrészt a fő karaktert játszó színésznő miatt, egyszerűen rossz nézni, ahogy játszik. Amúgy megnéztem tőle 1-2 filmet ugyanaz az irritáló fej mindig.Ha a politikai üzenettől eltekintek, akkor is Az első évad pedig még amúgy nagyjából rendben is volt, jól felépített szerintem és számomra fontos visszaemlékezések sarkalltak arra, hogy nézzem, hátha fény derül hogyan is lett az amerikai demokráciából egy
"náci" rendszergonosz, természetesen fehér férfiak irányította keresztény .(véletlenül sem más vallás, más etnikum - próbálná ezt meg valaki, lenne baj és felháborodás) érdekelt a történet annyira, hogy folytassam (no persze nem a főszereplő nő sorsa).De ezen túl is tudtam lépni amúgy és
Így szépen neki is kezdtem a másodiknak, hátha lesz fejlődés (ami a sorozatok többségére azért igaz) és hátha még több mindenre fény derül a múltról, de annyira irritáló volt a főkarakter, hogy már szurkoltam, hogy legyen neki vége. Végül abba is hagytam, mert időpazarlásnak éreztem, szóval számomra nem derült ki a "rendszerváltás" pontos mikéntje.Amúgy biztos nem véletlen az imdb 8,4 szóval lehet van valami, ami bejön másoknak. Nekem csalódás volt, amit láttam belőle, bár az első évad nem rossz (de jó sem), amennyire visszaemlékszem.
Csak kicsit hasonló, de mérföldekkel jobb például a Man in the High Castle, inkább ezt javaslom nézésre.
-
bagyulajuve
addikt
Pár nap alatt megnéztem a Love Death Robots első évadát, mert sok dicséretet kapott és IMDB-n is jó magas a pontja, de összességében elég gyenge lett.
A sorozatban a halál dominál, szóval elég lett volna Death címet adni neki, mert robot és főleg szeretet/szerelem alig van benne (és hát eredetiség sem sok).
Az animációk jók tudtak lenni (pl.: Witness, Sonnie's edge), bár például a rókacsajszi orra elég fura volt. Illetve nekem sok helyen "szaggatott" a farmos epizód, 4k TV-n NF streamen keresztül néztem a sorozatot, esetleg másnak is ilyen volt?
Ami ér valamit az epizódok közül az a Witness, a Good Hunting és a 3 robotos rész - ja és reméltem, hogy valami kerek egészet kiadnak az epizódok, de pár rész után kiderült, hogy ez nem így lesz. A 3 robotos részből lehetne egy 1-1,5 órás történetet kerekíteni, ez tetszett a legjobban.Mélypontok: a Hitleres, Joghurt (amúgy az Űrgolyhók jutott eszembe
) és az Ice Age
Túlértékelt ez a sorozat, 5/10 nálam. -
bagyulajuve
addikt
az igazat megvallva ezzel a hozzáállással az összes sorozatot le lehet tudni 1 órában
meg a Gyűrük ura is lehetne csak 2 oldal nem pedig 1000, mi francnak leírni meg elolvasni ennyit,
na két oldal sem kellett neki, csak két sormegtalálják a gyűrűt, összebandáznak, ide-odamennek, általában kikerülik az ellenséget, néha kettőt kardoznak és bedobják a gyűrűt, 
-
bagyulajuve
addikt
válasz
Gsx-rr
üzenetére
mondjuk 5 perc után fura, de hát kinek mi, én pl pár hete az Irregulars-t nyomtam ki 10 perc után
amúgy annyira nem szoktam szeretni a szuperhősös sorozatokat, ami igazán tetszett:
Legion, Gotham, Boys 1. évad (második nálam kuka), WandaVision és most ezamik nem tetszettek és adtam esélyt nekik:
a Falconos, DC legends of tomorrow, meg a NF marvel sorozataival is próbálkoztam, Watchmen (a film 1000x jobb), Flash, Titans, meg még jó pár amire már nem is emlékszem vagy nem is jut eszembe, hogy néztem vagy csak belenéztemszóval nem lehet rám azt mondani, hogy szuperhősös sorozat rajongó lennék
-
bagyulajuve
addikt
mocsok jó lett ez a Jupiter's Legacy, minden passzolt nekem: sok jó párbeszéd, remek történetvezetés (végig megmaradt az érdeklődés), se nem túl hosszú, se nem túl rövid
már amúgy le akartam mondani az NF-et, de erre jön egy Shadow & Bone meg ez a páros és hát visszatért a bizalmam feléjük
ja és még a Sons of Sam is jó lett, főleg az első 3 epizód -
mert a negyedikben nem lett mégsem nagy leleplezés, de ez nyilván nem a készítők hibája -
bagyulajuve
addikt
tudja valaki, hogy a Foundation kb mikor érkezik?
-
bagyulajuve
addikt
válasz
bagyulajuve
üzenetére
be is fejeztem, nagyon jó kis sorozat lett ez a Shadow and Bone
- jöhet a következő évad -
bagyulajuve
addikt
gondolom ez lehet az: Kung fu - imdb 4,6 566 értékelése alapján, sok sikert
A quarter-life crisis causes a young Chinese-American woman, Nicky Chen, to drop out of college and go on a life-changing journey to an isolated monastery in China.
mid life crisis-ról hallottam már, de a quartere life crisis új nekem

-
bagyulajuve
addikt
-
bagyulajuve
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
ott néztem fél percig, hogy ez most komoly?

-
bagyulajuve
addikt
én is megnéztem a Sólyom és Bucky legújabb kalandjainak első részét - azt kaptam amit vártam, és nem hiszem, hogy többet fog ez ennél mutatni
tisztességes iparos munka, jó akciókkal, de túl sok élményt nem adott azért ezen kívül (egy ponton tudott érzelmet kiváltani belőlem: )az idős japán papó fiának halálának felismerése Bucky-ban és ha már itt sokan hasonlítgatták a VandaVízióhoz, hát utóbbi nyomába sem érhet
a VandaVison egyből beszívott és mindig vártam az újabb részeket, ha a Falcon+Winter Soldier-ből nem jönne újabb rész fel sem tűnne - fogom nézni, mert nem rossz, csak épp semmi érdekes nincs benne (eddig) -
bagyulajuve
addikt
válasz
Pitterix
üzenetére
ez így nem fedi teljesen a valóságot
pl GotG1, Thorok (főleg a 3.), Hulk, Avengers 1 és IW tetszettek, WandaVision is és a Légió pedig igazán remek darab#55431 Maxxy10 - sajnos nekem csalódás, eddig 4 részen vagyok túl, a múltkor kiadott szamurájosnak vagy a kicsit régebbi Roman Empire-nek (3 évad) a nyomába sem érhet

-
bagyulajuve
addikt
persze az öröksége miatt ő a legnagyobb, de úgy érzem Oda Nobunaga
tette a legtöbbet azért, hogy végül vége legyen polgárháborúnak (persze ő ezt már nem élte meg, mert öngyilkos lett, mert elárulták, de ha nem esik áldozatul, lehet ő lett volna aki dinasztia alapító lett volna - persze fociban és történelemben nincs "ha"
)Azt viszont nem olvastam, japános az is?
ha lesz rá lehetőséged, ne hagyd ki

-
bagyulajuve
addikt
nekem is nagyon tetszett, mindig is imádtam a középkori Japánt, számomra az igai eseményeket kicsit elnagyolták, meg Oda Nobunaga feltűnése előtti időkről egy kicsit többet is beszélhettek volna
ami engem kicsit meglepett, hogy az általam ismert japán források Tokugawa Ieyasu-t emlegetik a középkori Japán legfontosabb alakjának, holott e doku sorozat alapján Oda Nobunagának volt a legnagyobb szerepe abban
, hogy Japán újra egyesüljön A Sógun sorozatot kicsi koromban is, meg felnőtt fejjel is láttam, nagy tetszett/tetszik. Előbbi nagyban hozzájárult a Japán kedvelésemhez. Szerencsére egyszer már eljutottam oda és nagy élmény volt, főleg Kyoto. A könyvet pedig szerintem vagy 3-4x elolvastam, ennél csak a Nagy Indián könyvet olvastam el többször

-
bagyulajuve
addikt
válasz
VágniValó
üzenetére
valahogy nem érzem magamban az ingerenciát rá, de majd meglátom
az a helyzet, hogy azt sem tudom, hogy a második évadot hol hagytam abba és nem nagyon akarnám az elejéről kezdenién mostanában a Netflixen a Szívtipró gimit nézem, fiatalként néztem a Walt Disney bemutatjában, de sokra nem emlékszem - amúgy jó sorozat, sokszor érdekes témákat feszeget, amiknek a nagy része nyilván a 90-es években volt releváns, de sok most is érintheti a fiatalokat
-
bagyulajuve
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
a Good Omens sokkal jobb, igaz az American Gods-ot a 2. évad közepén érdeklődésem csökkenése miatt abbahagytam
-
bagyulajuve
addikt
kettős mérce:
Pedro Pascal
(de nálam ez is az: kínai totális diktatúra nem bántja a Disney szemét) -
bagyulajuve
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
én klikkeltem, mert kíváncsi voltam, hogy mi verte ki a biztosítékot
+Komplikatoaz biztos, hogy több dolgot is írt, nem is egyszer, amik azért sokszor elég neccesek
engem a képmutatás és kettős mérce zavar mindig és itt is ez van
-
bagyulajuve
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
raktam neki 2-3 hete egy "reminder"-t, elkezdem, hátha jó lesz
-
bagyulajuve
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
akciónak biztos jó lesz, fogom nézni, de nem keltett fel annyira az érdeklődésem
-
bagyulajuve
addikt
válasz
Janaboy
üzenetére
lehet neki kellene újra ugranom, bár nekem inkább a 2. évad volt nehezen emészthető
#54917jonnyjoker01- a robotnál a 2. évad elején valahol feladtam, nem tudott lekötni; az Expanse új évadát folytatnom kellene, még csak az első 2 részt láttam
-
bagyulajuve
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
akkor én is néztem kicsit, jó lesz ez
-
bagyulajuve
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
hát pedig nagyon jó szerintem, mondjuk Mik76 által említett 80-as évek faktor nálam is erősen pozitívan befolyásoló tényező - nincs
vannakbenne boszi/vámpír/farkasember - bár szörnyek
van ismerősöm aki utálja a horror műfajt és csak egy kivétele van: a Stranger Things -
bagyulajuve
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
fú, nekem is instant "love" lett Elena, azok a szemek
és mellek 
amúgy jó sorozat volt ez a 30 Monedas/30 ezüst is tetszett, bár nekem a Dan Brown-os hasonlat mellet inkább a Stranger things jutott eszembe - gondolom
lesz folytatás érdekes, hogy az IMDB-s értékelés ahhoz képest, hogy sorozat milyen alacsony, nálam is simán megvan a 7/10 bár nekem inkább 8 felé közelít
+1 pont, hogy nincs nagyon benne pécéskedés, vagy nem volt feltűnő számomra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- 3D nyomtatás
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- Jövedelem
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- Samsung S32F351FUU 32" LED Monitor
- Samsung SyncMaster S23A350H 24" LED Monitor
- Magyar, Aktiválatlan! Apple MacBook Pro 14! M3, 8GB, 500GB! BeszámítOK
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Sapphire Pulse RX 9070XT új, felbontott // Számla // Garabcia //
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest