- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacibacsi
addikt
Köszönöm! Így már kerek lett a világ...
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Raharin
tag
Lehetséges, hogy nagyon primitív kérdés: tv csatornáról felvett képanyagból hogyan lehetne eltüntetni a csatorna logóját?
Azon kívül, hogy eltakarom valami mással vagy ráközelítek a képre, más megoldást eddig nem tudtam kiötölni. -
Raharin
tag
Ha egy videó kazettát megnézek 4:3 vagy 16:9 képarányú tévékészüléken (és ha a műsor nem szélesvásznú), akkor a kép teljesen kitölti a képernyőt. Ám ha a Vegasban megvágok valamit akkor ott be kell állítani, hogy 4:3 vagy 16:9. Így a renderelt anyag a tévé képernyőjének alján-tetején vagy a két szélén egy-egy sávban hiányos.
Hogyan lehetséges azt beállítani (a letterbox-ot a renderelési beállításoknál kikapcsoltam), hogy két különböző képátlójú tévén nézve ugyanannak a felvételnek mindig teljes legyen a képe?[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
válasz Raharin #2754 üzenetére
Asszem az overscan-ről beszélsz, lényege, hogy a tv kicsit "belenagyít" a videókba.
Preview ablak fölött van az a háló alakú jel, ott bekapcsolod, hogy mutassa "Safe Areas"-t, akkor látni fogsz a preview ablakon két téglalap alakú rácsot. Na a kettő közül valamelyik az a határ amíg tévén is látnia videóidat, ami kilóg a vonalakon túl, azt levágja a tévé mert "túlnagyítja", de majd valaki kijavít ha nem így van. Ja meg ha jártas vagy a tévéddel kapcsolatba akkor ránézhetsz az 1:1 Pixelmappingra, vagy valami képbeállítást találni ami natívban adja a képet. -
horgaszb
csendes tag
hali, olyan kérdésem lenne, hogy egy bizonyos videó közepét akarom felgyorsítani, ezt hogy tudom elérni? az eleje és a vége jó. gondolom kijelölöm a részt és vhogy külön választom az egésztől.
előre is köszi a helpet-.-
-
ekimaster
tag
hogyan tudom egy 112 helyen vágott anyag hangfájljait külön kimenteni?
egy lépésben -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz Raharin #2753 üzenetére
Raharin: VirtualDub-hoz van ilyen addon. MSU logo removal vagy valami ilyesmi a neve. Én nem próbáltam még, de más azt mondta, hogy ugyan nem tökéletes, de használható.
horgaszb: Ahol el akarod vágni, odaklikkelsz, megnyomod az "S"-t, mint split, mindkét végén, a középső résznél megfogod az egyik végéd, nyomod a CTRL-t és "összenyomod" az eventet. Vagy széthúzod, ha lassítani akarod. Részletesebb leírás a szignómban lévő linken.
ekimaster: A hangokat külön-külön, vagy egyben akarod kiementeni?
[ Szerkesztve ]
"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
ekimaster
tag
válasz BigBadPlaYeR #2758 üzenetére
A hangok külön-külön kellenének!
-
access_denied
senior tag
válasz BigBadPlaYeR #2742 üzenetére
Szia!
Az oldaladat olvastam, azokkal a lépésekkel tisztában vagyok, egyedül azt nem tudom elérni, hogy a kép és a szöveg is egy időben látszódjék. Valami properity dologról lehet szó, de magamtól nem jöttem rá
A másodikról. Egy 8 perces mpg-et össze lehet nyomni időben 2 percre, pontosan a negyedére, tovább nem engedi. Erre a korlátra akartam rámutatni.
-
Daneeka
senior tag
válasz access_denied #2760 üzenetére
"össze lehet nyomni időben 2 percre," ez alatt azt érted, hogy felgyorsítod?
Mert ha ez nem elég akkor kirenderelheted valami olyan formátumba a 4X-re gyorsítottat amit kezel a Vegas (pl. uncompressed avi, gigászi fájlméret!) és a kész fájlt megnyitod Vegassal és tovább "gyorsítod". Ha egy 4x-re gyorsítottat még 4x-re gyorsítod akkor 16x gyorsítást kapsz. -
Daneeka
senior tag
válasz access_denied #2762 üzenetére
Összedobtam egy képet erről: [link]
-
-
access_denied
senior tag
A solid background lesz a hiba? Default text-el nincs háttér? Ennyire egyszerű lenne? Ha igen, akkor elnézést a lámaságért
-
Daneeka
senior tag
válasz access_denied #2765 üzenetére
Igen
-
megintrich
csendes tag
kellemes nyarat mingenkinek.
egy idegesito dolgot szeretnek megoldani.
a billentyuzet mute gombja a vegas elinditasa utan atall a vegas savjanak mute-olasara, es szeretnem ha megmaradna a hangszorok mute-olasara.!
van erre megoldas vagy magyarazat? -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz megintrich #2768 üzenetére
Milyen billentyűzet, milyen Vegas, milyen gép, milyen hangfal, stb. Részletesebben, hogy egyáltalán el tudjunk indulni valahol.
-
megintrich
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #2769 üzenetére
ok. tehat:
nem ujkeletu a problema vegas hattal a regi gepen (egy HP) ugyenez a jelenseg kijott, de a vegas 7 install utan elmult ez a betegseg. most van egy dell xps 1530 es a vegas 7-et tettem fel, es a sajat billentyuzeten, (vagyis a funkciogombok a gepen ugyanis ott van a mute) ujbol elojott a problem. radugtam a regi HP billentyuzetet es ott is ugyenez a problema. tehat nem blokkolja a hangkimenetet, az aktualis hang vagy videosavot mute-olja. -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz megintrich #2770 üzenetére
Esetleg ha nem jelölsz ki egy sávot sem?
-
megintrich
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #2771 üzenetére
en ugy latom, hogy alapban mindig ki van jelolve egy sav, az utolso amithez hozzanyulok.
en azt hittem , hogy lehet erre egy beallitas, pl multimedias keybord hasznalata vagy ilyesmi. ami furcsa en ugy gondolom, hogy ha nincs felinstallalva a driver a keybord-hoz akkor nem jelentkezik ez a problema.
neked nincs ezzel kapcsolatban gondod, vagy tapasztalatod? -
megintrich
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #2771 üzenetére
es azt nem emlitettem, hogy a hangero szabalyzo sem a kimenetet szabalyozza, hanem a sav volume-ot.
erdekes es egyben bosszanto. -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz megintrich #2773 üzenetére
Sosem volt multimédiás bill.-em. Most a notin vannak ilyen billentyűk, de azon még nem Vegasoztam.
-
oregharcos
csendes tag
Sziasztok!
Valamikór olvastam, hogy a Vegasba lehet fontkészletet berakni.
Akkor le is töltöttem, ezek ttf kiterjesztésű file-k, de a Vegasban nem találom,
hogy hova rakhatom be. Jelenleg a Vegas 6.0-t használom.A segítségeteket előre is köszönöm!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz oregharcos #2775 üzenetére
Én annyit tudok, hogy amik a Windows/Fonts könyvtárban vannak betűtípusok, azokat a Vegas is kezeli egy újraindítás után.
-
oregharcos
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #2776 üzenetére
Szia BigBadPlaYeR!
Köszi az infót!
Lenne egy másik kérdésem. Szeretnék egy csoport képből kinagyítani egy személyt.
Láttam egy olyan fílmet amelyikben egy tabloképből egyenként kiemelték a személyeket.
Ezt szeretném megcsinálni én is. Az Event Pan/Crop ablakban próbálkozok, de nem akar összejönni. Egyszer sikrült addig eljutni, hogy amikor a EP/C ablakban csináltam egy kis négyzetet, tehát ki volt emelve egy személy, azt az egérrel bárhova el tudtam mozdítani egy másik személyre. Ez egyszer jött be, azota nem bírom megcsinálni.
Azt mondják, hogy ezt Adobe Premierrel lehet jól megcsinálni.
Szerintem a Sony Vegas is tudja, csak én nem találom a jó megoldást.
Erre szeretnék tanácsot kérni, amit előre is köszönök!
Köszönettel! -
n0tb4d
tag
Hello!
Olyan kérdésem volna,hogy COD2-ben szeretnék kisebb frageket készíteni és azokat felturbózni pár effectel.Na most a játékban cl_avidemo 30-al felvettem az általam szépnek lőtt lövéseket(1024x768 minden full),majd vegasban a TGA fájlokat beraktam és kaptam 1 videót.Kb ez az egész 5 lövést tartalmaz.Tömörités után 33 mb-ot kaptam wmv formátumban.Na most nemtudom,hogy mennyire számít ez jónak.A fragmovie-at milyen formátumban és milyen codec-el érdemes renderelni?Hozzátenném,hogy szeretnék viszonylag jo felbontást kapni.
-
oregharcos
csendes tag
Szia!
Már régen nem foglalkoztam a Sony Vegas-al más elfoglaltság miatt.
Most ismét elővettem, gyakorolni, mert kellene egy családi videót csinálni.
Ismét csináltam egy rossz klikket, és az Event Pan/Grop ablak tünt
el a jobb alsó sarokba. Próbáltam az ALT+D,1-es variácíót, de nem jön vissza,
ha felhúzom akkór eltakarja a Time Line-t.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Ha jól emlékszem a télen is úgy oldottam meg,
hogy újratelepítettem, nagyon jó lenne ha nem kellene megismételni.Előre is köszönöm a segitségséget, neked és mindenkinek!
-
oregharcos
csendes tag
Elfelejtettem leírni, hogy 6.0-ás verzióval dolgozok
-
oregharcos
csendes tag
Úgy látszik, hogy a meleg megártott, ugyanis nem a bal sarokba megy le az ablak, hanem a jobb sarokba az Explorer, Trimmer...stb. sorába. Innen nem bírom az eredeti helyére visszatenni csak úgy, hogyha újratelepítem. Átnéztem a leírásokat, de nem találok megoldást. A leírt billentyű kombinácíókkal sem megyek semmire.
Egyáltalán van szerintetek erre megoldás?Minden segítséget köszönettel veszek!
-
oregharcos
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Megoldodott a probléma, mostmár vissza tudom rakni az eredeti helyére
a szerkesztőablakot.
Minden jót! -
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Sony Vegas Movie Studio Platinum Edition 8.0d -ben nem találom a Mainconcept MPEG opciót. Nem is látok semmi lehetőséget a használatára, ami annyiban baj, hogy a kamerám mpeg formátumban vesz fel, amelyet a 6-osban lehetett szerkeszteni.
Hogyan lehet rábírni a 8-ast az mpeg használatára?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
oregharcos: Ezt a kép-kiemelős dolgot rengeteg féle képpek meg lehet oldani. Én valószínűleg úgy csinálnám, hogy egymás alá raknám párhuzamosan az említett eventet, majd a felsőnél birizgálnám a Pan/Crop-ot. Kimaszkolni a négyzetet, kört, lovacskaformát, vagy amit akarsz, aztán azzal már tudsz csinálni bármit a Pan/Crop-on belül. Nem tudom pontosan mit szeretnél elérni, így azt tudom mondani, hogy próbálkozni kell
Hogy sikerült megoldani az "ablakos" problémát?
cleverke: Ha nem akarsz sokat szöszölni, jó a WMV is, csak kicsit nagy. De mostanában a favorit codec fragmoviekban a H.264 egyik ingyenes vállfaja, az x264. StaxRip progit ajánlom hozzá. A team-versatility oldalán volt róla cikk valamikor.
access_denied: Az engem is érdekelne. 8-ast nem bírtam rávenni, hogy MPEG-et is vigye, de a 7-ben anno nem volt ilyen gond.
-
access_denied
senior tag
válasz BigBadPlaYeR #2784 üzenetére
A Sony oldaláról letölthető pdf doksiban a render as opció alatt ott a Main Concept mpeg 1 és 2. A 8-as és a 9-es verziójában is.
Valamelyik CAB file-ban (talán mcplug_n.cab) ott vannak a szükséges file-ok, de nem települ fel. Nem igazán értem ezt a problémát.
Sőt, gogliban keresgélve fórumokban van utalás az mpeg (Main Concept) formátumra.
-
n0tb4d
tag
Rendben,megpróbálkozom vele.Köszönöm szépen.
-
Primőr
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
A vegassal szerkesztettem videót, tömöríteném vele a hangot is, de hibát írt ki és kilépett a progi. NAGY nehezen megoldottam úgy, hogy a lamemp3-at beraktam mindenféle system mappába, és így már nem ír ki hibaüzit és elvileg megcsinálja. Viszont megnyitom a kész fájlt, és egyszerűen nincs hang! Mitől lehet?
A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
Primőr
aktív tag
Virtualdub meg kapásból megcsinálta... Nesze neked Vegas.
-
oregharcos
csendes tag
Üdv BigBadPlaYeR!
Köszi az infót!
Ilyen vagy ehez hasonlóra gondoltam:
http://www.youtube.com/watch?v=HYgZf2p6ipAPan/Crop ablak visszahelyezése: Simán a szélére kattintasz a
pancropnak ahol van pár függölegesen elhelyezett pont, ott nyomva
tartod és elhuzod onnan lentröl mondjuk a közepére.
Ezt egy kedves Vegas-al folalkozó kolléga írta nekem.Minden jót!
-
oregharcos
csendes tag
Üdv. BigBadPlaYeR!
A végcél egy ilyen video készítés lenne.
http://www.youtube.com/watch?v=eZq-95NNycE
Ezt Adobe After Effects-el csinálták. Nen tudom, hogy a
Vegas-al meglehet-e csinálni? Próbálgatom hátha összejön.Minden jót!
-
BRinyo
aktív tag
válasz oregharcos #2790 üzenetére
Természetesen meg lehet csinálni. Nem is annyira bonyolult. Kell a kép, amit szeretnél nagyítani. Berakod egy új videósávra. Beállítod mennyi ideig lehessen látni: -tól -ig. A pan/crop ablakban meg azt állítod be, hogy az elején kicsi legyen, a végén pedig kitöltse a képet. Ezek után csak ráhúzol a kép klipjének elejére és végére egy fade-et. Ha ezt vki after effects-szel csinálta, akkor azt sajnálom, ezt egy premiere is tudná... Csináld szebbre vegas-szal, az a Te győzelmed...
-
oregharcos
csendes tag
Üdv k3l3r0n!
Köszönöm a biztató szavakat, és a segítséget!
Megszereztem az Adobe Effects programot, de ahogy elnézem ennek a
kezeléséhez pilótavizsga kell, arról nem is beszélve, hogy a timeline
ablakot sehol nem találom. Ez nem is érdekel, valószínű, hogy le fogom törőlni.
Tehát maradok vagy a Premiernél, vagy a Vegasnál. Az az igazság, hogy
nekem a Vegas jobban tetszik, elég jól átlátható, és mostmár kezdek belejönni.
Régebben a premiere-el is próbálkoztam, aztán gépcsere miatt eltünt,
és most kaptam vissza a CD-t.
Láttam még olyan videot ahol egy falon elhelyezett ferdén beállított fényképkeretben
futott a klip. Ezt is tudja a Vegas?Nagyon köszönöm a segítséget!
Minden jót! -
BRinyo
aktív tag
válasz oregharcos #2793 üzenetére
Lehet torzítani a képet vegas-szal is. Úgy nézhet ki, mintha egy sarokban elhelyezett tv-ben menne a videó pl...
-
BRinyo
aktív tag
válasz oregharcos #2794 üzenetére
Ezt vegas simán tudja. Minden fantázia és programismeret, nomeg próbálkozás kérdése.
-
BRinyo
aktív tag
És persze, nem mindegy az ár sem. Mert aki pénzt keres vele, annak nagyon ajánlott, hogy tartson egyet. (Neki vajon hogy esne, ha nem fizetnék ki a járandóságát?) Premiere jóval drágább áron nyújt kevesebbet - szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
Primőr
aktív tag
És lenne egy kérdésem is. Azt hogy lehet, hogy rövid feliratokat helyezek el a vidiben, de csak nagyon pici ideig vannak a képernyőn, aztán jönne a másik. Szóval valami olyan megoldás kéne, hogy ne kelljen kézzel húzogatni a széleket a megfelelő időtartamra és külön-külön irkálni a szövegeket külön Text boxba.
-
Dusee
őstag
hali!
van 1 kérdésem: felteszem a vegast, inditanám, és azt irja ki h system low on memory, v ijesmi, és leáll!
van 4gb ramom szal nemhiszem h az lenne a baj, haveromnak 1gbtal megy simán!
pls re!
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest