Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fritz Teufel
üzenetére

Én 2009-ben vettem a HP Sárkányomat, azóta is ezt használom, mert semmi másnak nincs ilyen kép- és hangminősége és kényelmes billentyűzete. Mág a legújabb IPS csodáknak sem, pedig van itt néhány komoly darab a raktárban folyamatosan.
Amúgy az egész piac az eladásból él. Ha nem így lenne, még mindig az XT-ket nyomogatnánk a zöld, esetleg borostyánsárga színben pompázó monitorok előtt ülve.

Nem szabad elflejeteni, hogy pl. az én gépem a HP csúcsmodellje volt akkor, és abból is a legdrágább és legjobban felszerelt. Mivel volt lehetőségem, ezért nyilván a legjobbat választottam ki magamnak az akkor raktáron lévő 6 darab közül.
Ha ma megveszel egy csúcsmodellt, az sok évig bírni fogja, esetleg még teljesítményben is jó lesz, kivéve a legújabb játékokat persze. De csodák nincsenek, a technika fejlődik, az igények nőnek, változik a trend. Még ha ez nem is feltétlenül jó. Már én is szívesen lecserélném (vagy 3 éve) ezt a Sárkányt egy modernebb gépre, ha lenne alternatívája. Most pl. van, az Envy Rove, de az én munkámhoz kicsi az 1600x900 felbontás, főleg az 1920x1200 után, ezért még mindig megmarad az öreg vas.
Nem volt pontos a kérdést feltevő kolléga típusleírása, de úgy emlékszem, mintha az F szériát említette volna. Az tuti nem lesz jó 6 év múlva.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Nem hiába 2 év a leírása egy laptopnak. Aki ezt munkára használja, és ebből termel hasznot, programozó, videószerkesztő stb, annak még 2 évig sem biztos hogy elég. Akinek levelezni, word-ot használni kell, annak tökéletes lesz 200 év múlva is, mivel amit ma tud, azt tudni fogja akkor is.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az enyém 2008-ban került piacra: Sony Vaio VGN-FW21Z. Én is ekkora időintervallumban gondolkodtam. Nos, ez a gép még éveket fog kibrni. Az akkumulátor is csak két hónapja adta meg magát! Persze, tudom, hogy te az eladásokból élsz ;-)
Nyugodtan lehet gondolkodni ilyen időtávban. Persze, csak ha nem game station-ként akarja valaki használni.
-
válasz
Sugar Snekov
üzenetére
Van notebook beárazós topic, ott tedd fel a kérdésedet. Ez itt szakmai topic, ha nem kaptál választ, azt jelenti hogy nem tudunk vagy nem akarunk erre mit mondani.
-
-
Sugar Snekov
csendes tag
válasz
Sugar Snekov
üzenetére
Senkinek sincs képben ezzel kapcsolatban?
-
törölt tag
Hello!
Abszolút technikai analfabétaként regisztráltam, hogy (vélhetően) hozzáértők véleményét kérjem ki...
Egy olyan gépet keresek, ami hosszú éveken át gyors és problémamentes társam lenne, a 1532-es Vaiot néztem.
A kérdésem az az, hogy min 5-6 éves intervallumban gondolkodhatok-e egy ilyen gépnél? Milyen típust/árkategóriát kellene becéloznom, ha teljesen alapfelhasználó vagyok, viszont hosszan tartó minőséget szeretnék, és pl azt, hogy évekkel később ne azon bosszankodjak, miért ezt vásároltam..
Kérlek segítsetek!
Köszönöm!
-
-
Udv!
Olyan kerdesem lenne, hogy mi a lenyegi elteres a vaio fit 1521 - 1532 modellek kozott?
Illetve, a processzor cserelheto e benne vagy integralt a lapra?!
Ugy tudom BGA tokozasu... -
remete73
csendes tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Köszi, de azért kérdeztem, mert elég spéci a felbontás 2560x1080 és ezt alap 1.3-as vagy1.4-es hdmi nem támogatja csak a 2.0-ás. Azt pedig már láttam, hogy USB to Displayport kábellel megy.
Megnéznétek, hogy csak feleslegesen parázok vagy sem, mert vennék egy ilyen monitort és nem dobnék ki száz ropi. Köszi -
taxy88
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Vaio-m(svf1521v1e + win8.1)) és nem tudom a benne lévő Bluetooth-t működésre bírni.
Pontosabban sem bluetooth fejhallgatóval,sem a bluetooth hangszóróval nem jön létre a kapcsolat.
Minkét eszkör nfc-s ,amikor hozzá érintem az nfc logokat ,akkor a jobb felső sarokban megkérdezi a win hogy szeretnék-e kapcsolódni de nem sikerül neki. A gépházban a bluetooth eszközlistában ott szerepelnek az eszközök és mikor kézi módban kapcsolódni szeretnék akkor kapcsolódik is kb. 3-4 mp erejéig utána átvált nincs kapcsolat módra.
Valaki találkozott már hasonló problémával? Mit lehetne tenni?
Eddig annyit próbáltam hogy töröltem az eszközkezelőben a bluetooth-t , majd telepítettem egy régebbi dirvert ,de nem segített. -
-
Sugar Snekov
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék... Sony Vaio PCG-7N2M egy ilyen gépet ajánlottak megvételre 55e Ft-ért
Vajon ez egy jó ár vagy sem?proci: intel core 2 2x1.8Ghz
ledes háttèrvilágítàs
memória 2gb -1slot mèg üres
HDD:500 gb sata
digitális mikrofon, usb 2port bluetooth, express card 54mm ,
LAN,wifi 802.11 b/g/h,
memôria kártya olvasó, multi dvd iró olvasó ,videokàrtya 256mb,
kijelzõ 15-17
akku 1-1.5óra , gyàri töltõ, windows 8op. rendszerVálaszaitokat előre is köszönöm!

-
remete73
csendes tag
Sziasztok, van egy vaio pro 13-as gépem ami 2013-as. Meg tudja nekem mondani valaki, hogy hdmi-n vagy Usb3 porton keresztül meg tudom-e hajtatni vele egy 21:9-es monitort? Ha minden igaz a 2.0-ás hdmi szabvány már tudja. De tudja e ezt az én gépem?
-
Micsurin
nagyúr
Elhiszem , hogy nem a legdrágább vaio-m van , de azzért , hogy egy kevesebb mint fél éves gépnek levan patanva a fekete festék aWbetűnél.... inkább ne lenne megvillágitva a gép , és nem látnám
de azzért ennyi pénztkiadok és 4 hónap elett lepattan a festék (ezek nem anyagukban színezetek ??? ) külső behatás nélkül.....
Ha több helyen is megjelenik gariztathatom vele ? -
törölt tag
Hali
Keresek toltot a Sony Vaio PCG 8T1M gepemhez olcson. Tud valaki segiteni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
MR007RM
addikt
válasz
spyduck
üzenetére
Kb Nekem is ez van (VPCEH3Q1E), külsőre ugyanez, ennek egy másik változata. Jó tudni milyen gondok akadhatnak rendszer újrarakásnál, mert eddig nem tudtam. Én készen kaptam Win7-tel, és van rajta egy külön particionált lemezterület amin feltehetőleg a rendszer lehet. Ezt egy régi Paragon Partition Manager 11 SE Personal nevü proginál vettem észre. NTFS 100MB terület, és ebből 24.8MB foglalt. Hogy hogyan lehet előhozni, elindítani azt nem tudom, meg nem is néztem. Félek hozzápiszkálni.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Sony Vaio notebookon (konkrétan: Sony Vaio VPCEH2J1E (15.5" 1366x768, Core i3-2330, 8GB DDR3, 500GB HDD, Nvidia GF410, Windows 7) jelenleg Window 8.1 fut. Windows 7 lemezről nem akar bootolni, vélhetően, mert UEFI-n van a bios. Sajnos nincs nálam a gép, már eladtam. Aki viszont megvette nem nagyon boldogul vele. Tudnátok tanácsot adni miként lehet ezt visszaálítani? Ha Sony-nál van boot menü az is jó lenne, hogyan tudom előhozni? Nem vagyok egy nagy Sony szakértő, de tudomásom szerint ott mondjuk nincs boot menü. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Fritz Teufel
addikt
Ha a rendszer visszaállítás sem segít, akkor valami komolyabb manőver kell. Remélem volt annyi eszed, hogy amikor birtokba vette a géped, akkor készítettél Rescue CD-t.
Ezért jó, hogy Linux-szot használok. 30 perc alatt készen vagyok a teljes rendszer visszaállítással kiinduló állapotra. Ez a teljes rendszertelepítés és beállítás szintideje ;-) Winfos ezt nem tudja
Az operációs rendszer telepítése közben pedig már tudom használni a teljes rendszert vagyis filmet nézek, levelezek, netezek, vagy ami akarok. Ezt is majd tudni fogja a Winfos olyan 5-10 év múlva... hihihi -
sting2
addikt
Sziasztok!
A gépem (SVE - 1511B 1EW) egyik napról a másikra, nem ismeri fel(nem látja) a korábban napi szinten rádugott telefonokat, fejhallgatót.
Illesztő programokat nem tud ilyenkor letölteni, javítást nem tudja befejezni, egyik USB kijáraton sem - eszközillesztő keresésbe fog, de nem talál hozzá...
Eszköz kezelőben, még a Vaio ikon is felkiáltó jellel pöffeszkedik, javítani ezt sem engedi, eszközillesztő keresésbe fog, de nem talál hozzá...
Rendszer visszaállítás segít ebben az esetben, vagy valami komolyabb manőver kell?
-
Az SVE17 középkategória, műanyag ház, kevés extra. De a meghibásodásuk is kevés, nagyon sokat eladtam már belőle.
Ez a modell az olcsóbb, nem FullHD-s kijelzővel szerelt verzió. Ennek ellenére szép képe van.
Semmit sem kell megvenni hozzá, rajta van a gyári windows, hibátlanul telepítve. Hála Istennek nem linux
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Vannak kevésbé jó szériák VAIO-nál?
Konkrétan ez érdekelne: Sony Vaio SVE1713 G4EMeg ennél a hozzászólásnál nem értem, hogy milyen frissítő csomagokat kell megvenni a gyári Win-hez?
-
Flam
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ok. Sokkal jobb mint bármi más és tudom a 300k-s gép az belépő kategória a vaionál úgyhogy amúgyis maradjak kussba

-
MR007RM
addikt
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Nálam meg tuti VAIO lesz dedikált GPU nélkül. Több éves laptop karcolás és kopás nélkül.
Jó lesz nekem az Intel proci mellett lévő Graphics HD XXX, ami már nagyon ütős lesz a következő laptopomban. (A mostani is mindenre elég)Apropó akartam cserélni a proci + gpu párost, de a foglalat típus miatt a legújabb generációs típusok már kiestek, így lemondtam róluk. Megasztán túl drágak az áruk Intel bácsinál.

-
-
Flam
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Rossz- nem rossz azért szerintem elég sokat elárul magáról ha ötször kell szervizeltetni garanciális idő alatt.

A hasonlatod pedig rossz, mivel vaiot nem veszek soha többet nem pedig (japán) laptopot
Mindemellett megkockáztatom azt is, hogy semmi köze a Japán minőséghez a Vaioknak. Kizártnak tartom, hogy ott szerelnék össze őket. -
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Vagy egy jó japán Lexus... apropó, a Sony is japán, tehát nem lehet rossz

-
Fritz Teufel
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Aki kicsit is ért az autókhoz és az elektronikához, az a következő módon vásárol autót: tudjuk, hogy a francik kocsija az egyik legkényelmesebb és az interiőr az egyik legszebb, ergonomikusabb és inkább vezetik az áramot, mint terelik. Tehát, franci kocsi elektronika nélkül ;-)
-
-
Flam
aktív tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Detto, ugyanez a gép, ugyanez a jelenség, külső egérrel használom 99%-ban.
Bár én már nem mondok semmit inkább a Vaio-ra.u.i.: Recseg ropog az egész, billentyűzet bal alsó sarkánál megadta magát a lefogatás, el van deformálódva, ventilátor zúg-búg (ebayről most rendeltem újat), akksija rettentő lassan töltődik vissza 80%-ra, stb...
Mindemellett ötször volt szervizben amíg garis volt. -
marilllyo
veterán
Sziasztok.
Van egy EB3S1E. i5 és 5650. ~ 2 éves. A hőfokok általában...még alap játékok alatt is (már amit elbír) 60-65 nál megálltak. De most próbaképpen elkezdtünk rajta BF3-mazni és a CPU max hőmérséklete 79 is volt. A gpu megállt 61 foknál. Újrapasztáztam (a gyári már kővé volt száradva ) de nem hozott eredményt. Van valami gond...vagy egyszerűen a BF3 már annyira stresseli a procit, hogy ...hát az felfut ennyire. Vagy azért ez sok már.?!
Nekem egy Lenovo y510p-m van...ott a 85 fok az a standard játéknál.
-
válasz
LurkerSheik
üzenetére
arról semmi, nem foglalkozok dellekkel
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Akkor itt csak az odd keret marad,
5547 rol esetleg infod ha mar temanal vagyunk? -
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Nem, ez nem az a kategória. Felejtsd el az msata ssd-t ebben a gépben.
-
Sziasztok!
Egy hozzaertotol kerdeznem, hogy vaio fit svf1532c1-ben, Talalhato e msata csati a lapon?
Illetve dell inspiron 5547-ben? abban ugye odd sincs mar , egy caddynek. -
-
cybermage
csendes tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Koszi szepen az infot. Kiprobalom...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
cybermage
üzenetére
Tedd fel a 8.1-et és a hozzá kiadott drivereket. Ami hiányzik, az azért hiányzik, mert oda jó a Winfos 7 drivere.
Azért ilyen kacifántos a hivatalos megfogalmazás, mert a laptop Winfos 7-tel lett kiada. Erre az ember fia megvásárolja az upgradet, majd megint. Mindig a változókat újratelepítve. A firmware már telepítve lett az elején, ezt nem érinti a Winfos verzióváltása, így külön nem linkelték újra mondjuk a Winfos 8.1 driverei közé.
A Vaióval nincs semmi baj, a maga nemében a második legjobb, csak az Apple ad ki jobbat.
-
cybermage
csendes tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Jol ertem? Akkor egy friss Win8.1-t nem fogok tudni telepitni. Hanem eloszor Win7 + driver utana upgrade? Aztan meg hegesztgethetem az elbaszodott driver-eket? Ennyi? Ez a nagy Sony Vaio?
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
cybermage
üzenetére
Szia!
Nos, igen. Azért nem látsz, mert ők aból indultak ki, hogy az már fent van és nincs szükség az újratelepítésre. A laptopod gyári Winfos 7-tel van szállítva. Ehhez kell megvenni a Winfos frissítő csomagokat, majd, ha szükséges, akkor telepíteni a verziófüggő drivereket.
Nem akarok warez tippekkel szolgálni, de amit nem kell verziófüggő módon újratelepíteni (vagyis csak max Winfos 7 driver verzió van belőle), az talán fut a megasabb verziószámmal rendelkező Winfosokon is.
Ezért jó a Linux, nem kellett egyetlen drivert sem telepíteni, a rendszer feltelepítése 30 perc majd a beállítása újabb 20 perc (már tudom melyik alkalmazásokra van szükségem, póstafiók mentve csak vissza kell állítani stb) azt jónapot! Ingyenes, friss - naprakész, biztonságos, nagyon szép és mindenekelőtt jogtiszta! Így naprakész a 2008-as laptopm is, ráköltés nélkül.
-
cybermage
csendes tag
Sziasztok, van egy Sony Vaio VPCSB4L1E "Model: PCG-4121GM" laptop-om. Refurbished-kent vettem es mar akkor is eleg nehez volt driver-t keressek ra. Most Win 8.1 szeretnek telepiteni ra (igazabol mar upgrade-eltem ra) es nem talalok hozza driver-t. Tudtok segiteni?
Ezt talaltam, de nem latok Intel chipset drivert koztuk es a video kartyae is hianyzik. Igazabol a legnagyobb problemam az hogy miota 8.1ra upgrade-eletem nem mukodik rajta fenyero szabalyzo... Jo lenne egy friss install ra csak ugye a driverek hianya tart vissza...
http://www.sony.hu/support/hu/content/cnt-dwnl/VPCSB4L1E/list#os3
-
zolesz11
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném a segítségeteket kérni egy igen nagy problémám megoldásához.
A helyzet a következő:
Van egy Sony Vaio VPCSA3Q9E típusú notebookom, újra lett telepítve, minden jól működött, ezután történt valami ami miatt nem ismeri fel az Ati videókártyát(egyszer letiltottam a drivert, engedélyezésnél már nem volt eszközkezelőben), és egyszerűen semmilyen driverrel nem működik a dolog(Sony oldaláról, Ati oldaláról sem).
Az lenne a kérdésem hogy ezt lehet orvosolni egyszerű módon?
Illetve ha nem akkor nincs véletlen valakinek ehhez a típushoz tartozó biztonsági mentése a driverekről? Amit elvileg adnak eladáskor, de nekem kimaradt....
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat. -
thoomee
tag
Sziasztok!
Van egy Sony Vaio VPC-F24M1E típusú laptop, erre telepítettem most windows 8.1 with update rendszert.
Abban kérném a segítségetek, hogy milyen drivereket kellene letölteni hozzá és milyen sorrendben kell őket telepíteni, hogy minden funkciója működjön?Üdv,
thoomee -
Micsurin
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Én voltam hülye
lényegtelen 
-
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok !
Elmásztak az ikonjaim méretei extra kicsirre nem is látszanak a képeik rendesen.... de elvileg "ezen akijelzőn az elemek méretei nem változtahatóak" win 8.1... nekem még mindig tök kinaí ez a win.. egy kis helpet megköszönék

-
energivampir
csendes tag
A bios-t lehet e valahogy és a benne lévő szériaszámot neten keresztül megkeresni, azonosítani, valami módon? Mac cím könnyebb? azt tudom hogy ilyen everest meg hasonlóak kiírják, ha ezek tudják akkor távolról is lehetségesnek kell lennie valahogy.
-
Gyurepszt
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
És akkor mutatsz nekem pár gépet amit ajánlanál?

-
-
Gyurepszt
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A következő terméket néztem ki: SONY VAIO SVF1532X1E
Egyetlen problémám vele, hogy már tavaly nyári széria, ha jol tudom ill. hogy nincs benne ssd. vagy tehető bele?
Erről valami vélemény? ... vagy kérdezem inkább úgy, hogy a 15 colos termékek közül melyiket ajánlanád?
-
-
Gyurepszt
csendes tag
Sziasztok!
Melyik márkát ajánljátok egy vaio imádónak tökéletes alternatívaként jó pár év vaio használat után?

Ugyebár a Sony leépítése miatt kényszerülök más márka után nézni.Köszi előre is!
-
d.sophie
csendes tag
Sziasztok!
Láttunk ma az egyik nagyobb "műszaki boltban" SONY Vaio Fit Pentium P3556 notebook + Windows 8.1 (SVF1532A1) típusú laptopot.
Sony-m még soha nem volt, még az ismerősi körben sem, szóval nem ismerem ezeket a gépeket egyáltalán.
139e, akcióban, hordtáskával, 8gb-os pendrive-val.Általános felhasználásra kellene, a "legdurvább" ami esetleg kéne, hogy menjen rajta, az max. photoshop, amúgy csak filmnézésre, skypeolásra, ilyesmire lenne használva.
Szerintetek megéri az árát, illetve valaki, akinek van ilyen laptopja, tud nekem egy kicsit mesélni róla?
Előre is köszönöm!
-
madstunt
addikt
Hali
Ha van valamelyikőtöknek vaio-jához kapott N-Triq tolla, és nem kell, szívesen megvenném
VGP STD2VGP STD 1

-
energivampir
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ok, kössz.
-
válasz
energivampir
üzenetére
A serial megmarad, ezt nem tudják kitörölni belőle. A bisoban és a gép alján címként is fent van.
-
energivampir
csendes tag
hali
Eltűnt vaio laptopom megtalálható, beazonosítható mac cím vagy szériaszám alapján? Emlékem szerint a biosban is írta a szériaszámot? elég ramaty win7 volt rajta anno, ezért ha újrarakják és biost is frissítenek rajta akkor nincs már esélyem? akkor se ha utána neteznek vele? -
szkorhetz
őstag
Sziasztok!
Elgondolkodtam laptop vásárláson és láttam, hogy Médiában [ilyet] adnak 163-ért. Vannak tapasztalatok? Milyen a gép? Megéri?
Köszi!
-
apoca22
csendes tag
Üdv mindenkinek
Van egy régi Sony Vaio VGN-A517M laptopom
Szeretném bővíteni, de nem igazán találtam leírástCpu bővítéshez kérnék segítséget
Jelenleg egy Intel Pentium M750-s van bennePár típus amit néztem
Intel T2370
Intel T2390Köszönöm a Helpet

-
MR007RM
addikt
Vettem memóriát a gépembe. Olyan amilyen benne volt 1 db 4GB Sony féle, olyan már sehol sincs. Egy laptop boltban jártam és el akartak küldeni máshová érdeklődni......
Mert hogy nem mindegy mit teszünk bele....
Aztán mutatom és kérdezem, az ott a polcon, léci nézzük már meg hátha működik, és láss csodát nem volt vele semmi gond.
Így most már 8GB Ram fekszik a kedvencemben, azonos teljesítményű két 4-es (4GB 1333Mhz DDR3 SDRAM).Azért nem vagyok már kezdő és nagyon fiatal, a 80-as évektől nyomkodok számítógépeket, majd szerelek késöbb hardver csere kapcsán, szóval ez manapság már annyira bonyolult lenne? Egy kqrva memória modul cseréje, beletétele, hozzáadása? Az új még gyorsabb is időzítésben.
Egy haverom azt mondta nyugodtan tehetek bele 1600Mhz-es félét is, mert ha a laptop nem bírja (én is így tudom), akkor azon fogja használni amit tud, szóval az erősebb modul nem lehet gond. Az üzletben erre azt mondták ma már ez nem így van.
De rohan az idő! -
hito
nagyúr
Mutass egyet, de lehetőles olyat, amitől nem lesz lényegesen nagyobb, mert hátul tartom a notit a táska részében, ami egyben a legkisebb helyet is jeleni.
Oda elvileg csak A4-es méretű papírokat szoktak pakolni, de én ott szeretem hordani, mert így nem érintkezik mással ami esetleg összebarmolhatja. -
hito
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
1: nem kenyerem a hazugság
2: miért mondanék mást?
3: próbáld meg használni pár napot azzal az intenzitással és életmóddal, amivel én használom és meglátjuk mennyire lesz kényelmes és mennyire fogsz becsokizni, mint én![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egész nap rohanok. BKV-zok, autót vezetek, biciklizem. A táskát dobom be, vágom le, hajítom el. Nincs időm, se energiám azzal foglalkozni egész nap, hogy: "jajj, csak oda ne koccanjon valaminek...jajj, csak nehogy megnyomja a kajás doboz a kijelzőt...jajj, csak nehogy belerugjon a kollegám a földön lévő táskába."
Márpedig ez alatt a pár nap alatt kb. ez határozta meg a jövés-menésemet. Baromira fárasztó és kurv@ idegesítő. Eszméletlen frusztráló folyamatosan arra figyelni, hogy nehogy valami baja legyen. A tárgyak legyenek értünk, nehogy már mi legyünk a tárgyakért. Ebben az esetben pedig teljes mértékben ez valósult meg. Normális tokot nem találtam rá, ami védené is, így maradt a non-stop para. Nem tudom így jó szívvel, felszabadultan használni. Ezért adom el és nem másért. A gépnek gyakorlatilag nincsen gyenge pontja, hacsak nem a kialakítása, az is csak a fent részletezett szempontokat figyelembe véve: nincs ami védené a kijelzőt.
Tudod mekkora megkönnyebbülés volt megint betenni hátulra a tatyóba a fémházas kis 11.6-os Samu notit és szarni az egészre?
Mintha egy óriási teher került volna le rólam. Ez a szomorú, kiábrándító és csupasz igazság. Ez egy ékszerdoboz és nem nekem való. Legszívesebben betenném a vitrinbe és néha elővenném leporolni, de arra meg drága játékszer. Ez van 
-
-
hito
nagyúr
Egesz egyszeruen felek hasznalni. Folyamatosan azon jar az agyam, hogy nem tettem-e valami kemenyet a taskaba melle ami picit megnyomja, aztan reccsen is a kijelzo. Nem tudom nyugodt szivvel hasznalni es ez nem jo
Inkabb nyuzom tovabb a Samsung NP900X1B-m, azt jehet utni-vagni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
gy.selmi
üzenetére
Nálam Linux-szal megtáltosodott, igaz én már nem is fogok visszatérni a Windowsra. Az alatt hiába volt tűzfal és antivírus, állandóan dolgozott valami (nem is akarok belegondolni, hogy mit) és állandóan járatta a ventilátorokat. A Manjaro-t úgy konfiguráltam, hogy a fogyasztása is alacsonyabb lett, hangja semmi nincs csak ha videót futtatok, de az is függ a felbontástól. A Winfos iszonyatosan kezel a power management-et és azon a Sony-féle szarakodások sem segítenek. Szóval nálam még kitart majd egy darabig... talán a blue-ray írót kikapom belőle, és teszek bele helyette egy ssd bay-t.
-
gy.selmi
csendes tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Én tavaly januárban vettem FW21Z-hez a Wpowernél utángyártott akksit. Beszámították a régit, de így is bő 18 ezret fizettem. 1 év garit adtak rá.
Sokáig nem volt vele semmi gond, az utóbbi időben viszont hiába töltöm fel 100%-ra, állandóan bedugott tápnál is ejti a töltést, már 99%-nál jelzi, hogy tölt, de nem megy vissza magától 100-ra. A Vajo Control Centerben beállítottam a Battery care functiont, így még 77%-nál sem kezd visszatölteni. Lemerítés után viszont gond nélkül visszatölt 100-ra, és az akksi állapotát 4 zöld pöttyel jónak jelzi. Ha 100%-ról kezdem a merítést, kiegyensúlyozott energiasémánál még bő másfél órát bír, ami nem sok, de az eredeti akkuval sem volt jobb.Kopás nálam csak a bal oldali sarok környéki élen van, ott kifehéredett, de nem feltűnő.
Így 5 és fél év után én is elmondhatom, hogy megérte az árát! Gondom soha nem volt vele (el ne kiabáljam!), bár az első ugyanilyen darabot vissza kellett vinnem, mert még feltelepülni sem akart, utána is dadogott.
Mióta megkapta a 64 bites Win7-et, a Vista után egyszerűen megtáltosodott. Tényleg nehéz lesz hasonlóan jól eltalált gépet találni, pedig az idő nagyon repül felette. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszönöm szépen a választ, szerintem majd keresni foglak. Az e-Bay vagy a kínai beszerzés meg sem fordult a fejemben. Inkább fizetek picit többet, de arra legyen garancia.
-
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Igen, szerintem ezek az SVS15-ösök voltak a sony legjobb gépei. Nekem most is van belőle raktáron.
Az utángyártott akksitól ne félj, de olyan helyről vedd, ahol ki lehet próbálni, és ha baja van, vissza lehet vinni. Tehát ne ebay-ről Kínából

-
Fritz Teufel
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Impozáns belbecs, köszönöm a tippet! Sajnos már nem nagyon kapható, nem is láttam rá sehol ajánlatot. Igaz, még nem aktuális a csere, csak már elkezdtem nézelődni.
Nem értem, hogy miért hagyták abba ezeknek az erőműveknek a gyártását, ezek voltak jóformán az egyetlen minőségi alternatívák a MacBook-ok mellett.Jut eszembe! Az akkumulátorom a napokban megadta magát. Látom, hogy az FW21Z-hez lehet venni után gyártott cellákat is. Itt az árak nagyon barátságosak, de bizalmatlan vagyok az ilyen után gyártott dolgokkal kapcsolatban. Van valakinek tapasztalata ilyenekkel?
Asztali gépnek használom a laposomat, azzal a céllal is lett vásárolva, de így most csak konnektorról működik. Az akkumulátor hasznos volt, amikor a telefonon vagy a tabletet ROM-ot mókoltam, mindig biztos lehettem abban, hogy nem megy el közben a delej. Így most nem merek hozzájuk nyúlni

-
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Nézd meg az SVS15-ös sorozatot. Már kifutott modell, de ennek ellenére mindenben teljesíti az elvárásaidat, sőt. FullHD matt IPS kijelző, kapcsolható nVidia GeForce GT640 VGA, magnézium ház , NEM kopós burkolat
hosszú akku üzemidő, alulra tehető második akksi, vékony és könnyű gép. 15,5"-os 1,99 kg súllyal.Ennek a kistestvére az S13-as, azok is matt kijelzősek nvidia-val, de nem fullhd felbontással. Ilyen is van elég combos konfigban.
-
littlemamba
aktív tag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Nálunk is van a családban egy FW sorozatos vaio (FW41E/H) 2009-ből, szerencsére nem hogy hasonló, de semmi kopás nincs rajta. 2 és fél évig én használtam, igaz, szigorúan ékszerek nélkül. Nekem ma is az az első, ha leülök egy notebook elé, akkor kézmosás és óra, gyűrű le. Mikrokarcok vannak az FW-n, de ami a legjobban látszik rajta az a kijelzőkeret tappancsocskáinak minimális lenyomata az alsó burkolati felületen a széleken.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nem tudok mit kezdeni az enyémmel ez van. Miután kiadták az FW21Z sorozatot (ez volt az az exkluzív kiadás, amit a budapesti szalon megnyitása okán adtak ki) derült ki, hogy erősen kopik a burkolatról a festék. Nálam eleinte nem volt probléma, de nyilván senki nem úszta ezt meg ebből a sorozatból. Azt persze tudni kell , hogy ez volt a Sony első magnézium burkolata, nem volt még vele tapasztalatuk. Nagyon vigyázok a holmijaimra, így ezzel nincs is baj. A kopás meg már nem számít, úgysem von le sokat az értékéből. Inkább akkor vagyok bajban, ha le akarom cserélni.

A nem akciós ára ennek a típusnak 480.000 Huf volt, én az ünnepi áron vásároltam 350.00-ért. Ennyit rászánnék az újra is, de hasonló elvárásaim vannak:
16,4" FullHD - nem lehet fényes a kijelző - ezé az és baromira zavaró
min. 4 GiB memória
min. 500 GiB HDD
dedikál videokártya, ami csak Nvidia lehet (Linuxot használok, Winfos gyalulásával kezdeném és az Nvidia támogatása sokkal jobb)Az elmúlt 5 évben ennek szinte csak ez a vas tudott megfelelni, illetve ez állította fel a szabályokat.
-
MR007RM
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Bizony úgy lehet ahogy mondod, mert én meg egy 2-3 éves használt gépet vettem, mint korábban írtam, és még kopás sincs rajta nemhogy karc.
Gyönyörű fehér és szűrke használt német billentyűs VPCEH3Q1E. Sőt a hasán ahol product kód van és a többi matrica sem koptak még meg, mintha új lenne, pedig nem. Valszeg király anyagból készült, nem a kopósabbikból.
És csak tiszta kézzel nyúlok hozzá. 
-
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Ez előfordul más márkáknál is. Nem a gép hibája, hanem a használóé, szerintem, de lehetnek egyedi esetek, amikor a festéssel van gond. Pl. sógorom fekete(!) 13-as S sorozatú gépe, amin festékkopás van. Ezzel szemben feleségem fehér S gépén, 1,5 év használat után (két gyerek is használta, akiknek sokszor nem tiszta a kezük) abszolút semmi kopás, karc nem volt. Ma adtam el itt a fórumon egy lányak, 2 napig ment a hirdetése
a gép újszerű állapotban volt, pedig fehér volt, ami talán a legérzékenyebb.Az én gépem szeptemberben lesz 5 éves, napi 8-10 órás használatban van. Nem külső billentyűzettel, hanem a sajátjával, ahogy a sony is volt.
Ilyen az állapota csaknem 5 év után (a bil. matricák már kopottak, de ez ennyi használat után természetes):
Kopás, karc nincs, festék sehol nincs lekopva.
Sokat számít, ki hogyan használja és mennyire higiénikusan. Pl. volt ügyfelem, akinek tinilány létére 1 hónap alatt olyan lett a gépe, hogy alig mertem hozzányúlni, olyan retkes és poros volt.
Olyan is volt, aki állandóan kente a kezét valami sz*rral és ez feloldotta a billentyűzet festékét néhány hét alatt. De ezt inkább nem részletezem, most is hányingert kapok, ha rá gondolok...
Olyan is volt, akinek a mandzsettája koptatta ki, vagy az órája, vagy a karkötője, ahogy látom neked is ez lehet...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Én pl elégedett vagyok a laptopommal, kivéve a touch padjával, teljesen lekopott, és alig használtam...
VPCEB2Z1E -
Fritz Teufel
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A Sony-nál ez nem újdonság. Mekkora balhé volt abból, hogy az első magnéziumtokos laptopjaik az első hetekben kopni kezdtek? Már nálam is fehéredik rendesen és nem kellett sikálni csak az ujjam ott ér hozzá naponta. A matricák nyomai eltűntek, nem vettem le őket azonnal
, de már hozzákopott a felület, így nem látszik a nyomuk. -
Én elég sok sve-t eladtam már az évek során, a legnépszerűbb a fehér szín, ebből adom el a 90%-át. Nem tapasztaltam ezt a karcolódást, pedig olyan embernél is ilyen gép van, aki egyáltalán nem vigyáz rá, és minden héten találkozunk, látom a gépét. Nem tudom, a tiéd miért karcolódik ennyire. Ha nem fejre ejtett smirglinek használod és nem söralátétnek, akkor nem lenne szabad.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Tudom, hogy javítják, viszem is majd vissza, csak most még kell. Amúgy vigyázok rá, de az 5 éves toshibám lassan jobban néz ki, mint ez pár hetesen. Kár, hogy nem az egész műanyag fehér. A festék nem sokáig húzza, nagyon vékony réteg.
-
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
MediaMarkt. 2+1 év garival.
-
-
Tapasztalat 2 hét után:
Vaio SVF153A1YM- első hét után zsanér megadta magát, illetve gyakorlatilag a laptop ház illesztését szétpattintja ha becsukom. Ha kinyitom, akkor a helyére pattan. Elég gáz.
- a noti teteje (fehér) rettenetesen sérülékeny, és a legkisebb karc is meglátszik, mivel a fehér réteg alatt fekete.
- amúgy tetszik :-)
-
VIBO
őstag
Vaio tapban lehet procit cserelni?
-
MR007RM
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi
Akkor egyforma lesz. -
-
MR007RM
addikt
Lenne egy kérdésem. Memória slot bővítés esetén a két modulnak méretben meg kell egyezni-e egymáshoz vagy mindegy? Szóval 4GB-ról bővítenék 8GB-ra, de 2db 2GB-os ram van a gépben. Lehet úgy hogy az egyik 2-es mellé veszek egy 8-ast, vagy csak két azonos 4+4 az ajánlott?
-
Ez a gép a sony belépő szintű alapmodellje. Nem videovágásra való, bár ha csak két havonta kell, akkor talán ki fogod bírni, de nagyon lassú lesz, főleg ha kódolni vagy effektezni is kell. 3-4 órát mennek ezek egy töltéssel a gyakorlatban. Ha igazán jó gépet akarsz, akkor inkább drágábbat vegyél, ami erősebb és többet tud, neadj'Isten fullhds felbontású

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Asus Zenbook S 16 OLED UM5606WA, Ryzen AI 9 HX 370, 32GB DDR5, 2TB - Garancia 2027.08.01 magyar bill
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 24GB 1TB RTX 4060 8GB
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de azzért ennyi pénztkiadok és 4 hónap elett lepattan a festék (ezek nem anyagukban színezetek ??? ) külső behatás nélkül..... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az operációs rendszer telepítése közben pedig már tudom használni a teljes rendszert vagyis filmet nézek, levelezek, netezek, vagy ami akarok. Ezt is majd tudni fogja a Winfos olyan 5-10 év múlva... hihihi

Jó lesz nekem az Intel proci mellett lévő Graphics HD XXX, ami már nagyon ütős lesz a következő laptopomban. (A mostani is mindenre elég)

bocsi