Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeorgeBW
lelkes újonc
🔷 "Mi az hogy nem szabad kalibrálni? Ez orbitális nagy hülyeség. Reszeled a fingot jó ideje"
-Azt mondta a szakszervíz, hogy "nem szabad kalibráltatni, mert nem távolítja el belőle ezt a szín anomáliát", amit én magam is igazoltam azzal, hogy minden lehetséges képbeállítást állítgattam oda-vissza. Bármiféle eredmény nélkül. A problémát nem lehetett megoldani azóta sem. A bajnak nincs gazdája
"ha nem hiszel nekünk akkor nézd a sárgás képét a tévédnek. Az viszont tuti biztos, hogy nincs semmilyen sárgás effekt a tévén, vagy ha van az kalibrálással megoldható"
-A szakszerív sem tudta kikalibrálni mások esetében elmondása szerint. Ezért javasolta, hogy ilyenbe ne kezdjek bele, főleg hogy nem ingyen van. Még több pénzt dobnék ki a semmiért. Én sem tudtam kiszedni.
" extrém esetben gariztatni kell. A szervizes azért mond ilyen butaságokat, hogy lekoptasson. Be kell dobni neki a fogyasztóvédelmet és egyből lesz intézkedés."
A helyzet egyre jobb lett. Miután a másik szervízből ignoráltak így írtam a fogyasztóvédelemnek. Akik szerint viszont a készülék minden minőségi kifogását azon vállalkozásnak kell orvosolnia ahol vettem, jelen esetben a MM. Ők is nagyon értenek hozzá. Látszik, hogy a bajnak nincsen gazdája https://ibb.co/qFsvyv4C
A Media Market nagyon szépen visszaírt és elmondta, hogy nincsen meghozzá a kellő szakértelmük és laboratóriumuk, készülékeik, hogy ezt a problémát orvosolják. Én minden sony szakszervízt megkerestem. Két helyről hívtak vissza telefonon. A többi továbbadta a problémát. Ez is jellemző. A bajnak nincs gazdája- Az első esetben szépen elmondta telefonon a szervízes, hogy már hat vagy nyolc esetben találkozott ezzel a problémával és csak ennél a típusnál van jelen. "Ennek ilyen a színe." "Színhelyes tartalom esetében rendben van a készüléken megjelenő szín" "Tudják, hogy egy készüléken nem lenne szabad ilyen színnek megjelennie" "A szaküzlet, központi szerviz ezt látja, amikor ráteszik a tv adást" "A SONY nem hívta vissza a készüléket" Így nincs mit tenni
-"Nem lehet a készüléket javítani" "Ennek ilyen a színe" "a javítás azt jelenti, hogy kicserél egy alkatrészt, amitől a hibajelenség megjavul". Magyarán ezt ilyenre gyártották. Mivel a SONY nem hívta vissza, így ilyen. Legyél bolfog.
-A második esetben azt mondta a MM a sony szervíznek átadott, majd mivel ők nem foglalkoznak garis készülékekkel, így ismét tovább passzolt szervízből nagy nehezen telefonon, hogy "BlueRay tartalmak színhelyesen jelennek meg". Így nincs mit tenni.
🔷 Meg kell érteni, hogy ez nem olyan filter, ami állandóan jelen van a készülékben. Színhelyes tartalom esetében minden rendben van. Aztán random ~40%-ban előjön. Pl videoklippek esetében. youtube. Nézek egy filmet, aztán egy másik filmnél, sorozatnál előjön egy ordenáré borzalmas sárgás filter, ami átszínezi a képet. Pl világos ruhában egy strandon a hölgynem csak a feje létszik ki ebből a borzalom filterből, ami neon fénnyel világít. Mint ahogyan itt is mutatja a pink, citrom lufikat is átszínezi meg a barna függönyt.. Ezek alap színek és minden sárgásban jelenik meg
https://ibb.co/CRvgNfS
https://ibb.co/TstpK0S
Ha egy sorozatban megjelenik ez a filter, akkor azt már nézni nem lehet. Mindent átszínez. És ezek nem is régi filmek, sorozatok. Netflix, HBO MAX, Skyshowime. TV adások. Azt gondoltam a kérdés megírásakor anno, hogy ez szignifikánsak ilyen SDR, HDR tartalom esetén jelenik meg és orvosolható a szerviz által. De mint elmondták ez gyárilag ilyen. Nincs mit tenni.
🔷 #70684Vhiktor "En elhiszem hogy gyarilag sárgás. Kalibralas utan viazont tökéletes lesz."
-Köszönöm szíves ajánlásod. Elmondanád, hogy a szakszervíz miért nem ért hozzá? Saját TV-jük? Nagyon érdekel. Ők nem is végeznek kalibrálást? Elvileg nekik van hozzá a legtöbb szakértelmük. Készülékeik, laborjuk, szakértelmük, tudásuk. Nekik nem sikerült. A TV színhelyes képet ad sima normál módban, csak becsúszik egy sárga filter amit nem lehet kiállítani belőle, pedig én még a gammákat is állítgattam
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55QNED87A / MiniLED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Samsung Full HD LED TV (UE32EH5300)
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- SAMSUNG (QE75LS03BG ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85LS03FWUXXN)215CM Q-LED FRAME PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- Dell Precision 3561 Core i9 11950H, 16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A Media Market nagyon szépen visszaírt és elmondta, hogy nincsen meghozzá a kellő szakértelmük és laboratóriumuk, készülékeik, hogy ezt a problémát orvosolják. Én minden sony szakszervízt megkerestem. Két helyről hívtak vissza telefonon. A többi továbbadta a problémát. Ez is jellemző. A bajnak nincs gazdája