Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
stomi78
tag
Köszönöm a válaszokat !
Ti 50p-ben vagy 50i-ben számoltatjátok le a videókat ?
Kezd idegesíteni,hogy ott van a memkártyán egy rakás szuper minőségű felvétel , és nem tudok vele mit kezdeni.
Próbáltam alacsonyabb bitrátát is ( 10 Mbit/sec ) ,de az már eléggé sovány volt,viszont ott a fent említett problémák nem annyira jelentkeztek. -
Gulyopapa
addikt
Hát egy compact és egy dslr között ég és föld a különbség mindenképp :
Gyors-lassú, színhelyes-nem színhelyes, túlszaturált-nem túlszaturált, jó kontraszt-rossz kontraszt, megbízható-megbízhatatlan, jó vaku-rossz vaku, tiszta kép-iso 100-on is zajos kép ... soroljam még
Amúgy nem értem mi ez a méret gond ? Nem bírtok el 600-700 grammot vagy épp 1000-et ? Soha sehol nem okozott gondot. Ráadásul a súly miatt jobb is fogni és tartani is a gépet. Stabilabb.
Nekem. -
Tulku
veterán
Érdekes...mobiltelefon...vagymi.
Na itt érezhető a fejlődés, azt hiszem 2-3 év és elfelejthetjük az un. kompaktokat.Más..
Írtam a leméretezésről...
Az ember álmodik aztán néha rájön, hogy a vágyott dolog ott pihen a közelében...a x10-em pont ezt csinálja ha exr módban leméretezem a képet, s beállítom a zajmentes módot...összehangolja a kimaradó pixeleket s olyan zajmentes képet rittyent, hogy ihaj...
Hát ezek szerint létezik...saját gépben is van...persze a 12 mp-es raw az igazi, az nagyon ütős... -
RolXX
tag
Nem hinném, hogy kisebb felbontás esetén csak a szenzor egy részét használja, mert akkor nagyobb lenne a crop faktor, tehát nem tudnál olyan széles látószögben fotózni, mint amikor a szenzor teljes felülete használva van.
Tehát ezt az ötletet elvetve szerintem mentéskor átméretezi a gép jpg-t. Hogy minőségben milyen, tehát hogy megéri-e 5-10 megapixelben fotózni, azt csak úgy tudod meg, ha kipróbálod

Egyébként a zajt úgy tudod csökkenteni, ha alacsony ISO-t állítasz be, ami sötétebb helyeken hosszabb záridővel + állvánnyal kompenzálható. Szerintem iso 100-on, megfelelő záridővel, nem bemozdulva nem kéne hogy nagyon zajos, illetve zajszűrt-festményszerű legyen a kép, még 100% nagyításban se. Persze tudom, hogy nem mindig van lehetőség alacsony iso-n fotózni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- NVIDIA® driverek topikja
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Láncfűrész topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Parfüm topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Tilta FX6 Camera Cage Rig Sony FX6-hoz, profi videós felszerelés
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Viltrox 50mm F2 (Sony E bajonett) csak kibontott, fotoplus vásárlás. Gépen nem volt.
- VILTROX NF-Z adapter ( Nikon FTZ II adapter ) - Új -
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Sandisk Portable SSD 2TB!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest