Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• szaszicska

csendes tag

válasz pingala #141 üzenetére

Sziasztok!

Első hozzászólásom itt a prohardveren, előre is bocs, kicsit szétszórt leszek, mert több mindenre is akarok reagálni... :) Remélem nem hordok össze hülyeséget, ha mégis, akkor az nem a sajátom, hanem máshol olvastam! :) (Bár tudom, az csak rosszabb, mert akkor terjesztem is. :D)

A dpreview.com Sony talk fórumában Paul-828 csinált jópár képet H5-tel, a képek elérhetők a
    http://www.flickr.com/photos/digipixuk/sets/72057594137507641/
    címen. Pár kattintással el lehet jutni a teljes méretűekig...

Én is gondokoztam egy H1-en, elég sokat olvastam mostanában mindenféle fórumot - ez lenne az első komolyabb gépem... Mostmár viszont hajlok a H2 felé, a zaj nem tűnik rosszabbnak (nem úgy, mint Pana FZ5-FZ7 összehasonlításban), az LCD mérete annyira nem izgat, és párszor jól jöhet az az ISO800, mert bár elég gyengus a kép, de adott esetben a semminél jobb. Ja, meg a vakuteljesítmény jobban szabályozható. :)

Valaki kérdezte a telét... Az Olympus TCON-17-ről olvastam, hogy többen használják a Sony H sorozatú gépein...de ahhoz kell egy menetátalakító gyűrű, bár valamivel még így is olcsóbb a Sony VCL-1758-nál.

A gabonakörökről én is azt olvastam (és az is tűnik a leglogikusabbnak), hogy a levegőben lebegő porról visszaverődő vakufény okozza. Kompakt gépeknél azért jelentkezik viszonylag sűrűn, mert ezeknek elég nagy a mélységélessége. Az erős vaku nyilván csak ráttesz erre még egy lapáttal... Ennek bizonyítására valahol láttam is egy képet, ahol hóesésben fotóztak vakuval, és tényleg egy csomó ''becsillanó'' folt volt a képen.

Vakufeltöltődés sebessége: nyilván attól függ, mekkorát kellett előzőleg villantania a gépnek. A gép méri a visszaérkező fényt, és ez alapján vezérli a vakut. Ha sok a fény, nem süti ki teljesen a vakut, tehát a következő feltöltés gyorsabb lesz. A gép előtt fehér lap esetben erre jó esély van.

Aktív témák