Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
pl nekem, akinek kell a minimum 4 NVME.2-es slot, meg kell hozzá pár sata és USB is, meg kell, hogy jó szellős legyen, ne legyen minden kis helyre összezsúfolva, stabilabb, jobb legyen a hűtés, vastagabbak legyenek a rézvezetők, ne legyen minden kicentizve stb.
Egyszer vettem kisebbet, azt is megbántam. Minél nagyobb, annál jobb, az asztal alatt úgy is elfér.
Nekem a wifi a szemét mindegyik lapon. Sohase értettem, ki a fene akar wifi-t egy desktop pc-hez, és szenvedni a lassú, akadozó nettel, ami terhelésre mindig berohad, bónuszként pocsék a latency is. -
Nálam az x299 XE taichi úgy tudom 13 fázisos. peak 300-400w esetén kemény 50 fokig felmegy, tuning nélkül meg kézmeleg. Maga a VRM ennél többet is elbír.
Annyi csalás van a dologban hogy ennél a platformnál a vrm egy része a prociban van ami hatékonyabb de drágítja a procit. Szervereknél is pont ez miatt csak egy pici borda van a vrm-en annak ellenére hogy 200-300w-os procik is vannak.
Gondolom a mai asztaliak hagyományos elven működnek még mindíg. -
"Ezek a ma hűtőbordának csúfolt alu tömbök semmire se jók, régen normális réz! hőtőbordával hűtötték a vrm-eket úgy hogy heatpipe is volt ami elvezette a hőt."
Milyen jó is volt amikor az alacsony hatásfokú VRM fűtötte az NB-t és az SB-t. ^ ^
Gigabyte lapoknál oldalcsípővel vágtam el a hőcsöveket és voilá, stabilabb lett a gép. Ez persze extrém, egy átlag usernek nyilván jó ha minden egységesen forró."gyakorlatilag levehetted róla a hűtőbordát semmi baja nem lesz"
1151v1-nél konkrétan design elem volt bizonyos lapoknál. 7Ghz+ meg volt 8magos procikkal levett VRM hűtővel 8+2-es desig-al."fele annyi hűtőbordával se melegedett annyira mint ez az ASUS lap ami alapon 50-60fok és kézrátétellel már meleg"
Ne felejtsd el, hogy az üzemi hőmérsékletet nem az emberi komforthoz igazítják. Bizonyos alkatrészeknek 100C° bőségesen üzemi hőmérséklet még. Erre kár alapozni bármit is. Ennyi erővel az összes autó hibás mert 100C°+ lehet a az olajhő és a hűtőfolyadék."Ha szerinted jó az ASUS bios-a akkor csak annyit tudok mondani hogy nem próbáltál se Gigabyte-ot AM5-nél se MSI-t."
Próbáltam, használtam. Szerintem azok vackok, de elfogadom, ha más megszokta és kézreáll neki."Az ASUS driverek telepítése is nevetséges ahogy az Armoury-Crate nevű bloatware förmedvény is."
Az első fele számomra értelmezhetetlen, a második felével részben egyet tudok érteni. Szerencsére az Armoury Crate kikapcsolható, funkciója mással helyettesíthető. -
netguru10
aktív tag
Hát....
Kérlek, ne vedd személyeskedésnek, de ez a fajta hozzá állás, pont olyan mint amikor egy tuningolt sport kocsira, a peremes 19"-os felnijére felrakják az alsó polcos Ling Lang gumit... (szánalmas...)
Persze, értem én az érvelésed, hogy felesleges, meg elbírja a 6-8 fázisos is, de mindenkinek más a fontos, vagy a prioritás.
(Ha hibás a B650E-E lapodon a hálókártya, akkor miért nem gariztatod? A "nagy szar BIOS-al" kapcsolatban meg csak annyit fűznék hozzá, hogy ott én inkább user error-ra gyanakodnák. Az Asus-ok BIOS-ai a legjobbak, talán még az MSI-é jó, de a többi az tényleg egy nagy katyvasz, a GigaByte-al az élen...)Egyébként meg az Asus Rog B650E-E laphoz hasonló tudású ITX lapot nem fogsz találni, mert a Rog -os B650E-I ITX a fasorban sincs hozzá képest. (legalábbis szerintem)
De persze mindenkinek más a prioritás a lapokkal kapcsolatban, ezt megértem..
Amit az előzőekben leírtam, az az én egyéni véleményem és nézőpontom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest