- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
A DDR3 sávszélessége nem hiszem hogy olyan sokat számítana, egyelőre a DDR2-esekben is sok tartalék van, az AM3 meg mást nem fog hozni az AM2+-hoz képest, ha jól tudom. Az egyetlen buktató az lehet, hogy ugyanúgy felmennek a DDR2 árak, mint annó a DDR-é.
Az miért egyszerűbb ha az alaplapon vannak a lábak? -
VaniliásRönk
nagyúr
Az M2R32 pár hónapja még 40k volt (annyiért Abit AN9 32x Fatal1ty is van, nem egy kategória), hogy most miért ilyen ''olcsó'' (23k), azt nem tudom, de így már nem olyan rossz vétel, legalább lehet vele tuningolni.
Akkor pattantam, amikor pl. M2N-E-t ajánlottak, hogy az milyen jó alaplap, mikor egy marék sz@rt sem ér, bármelyik ASRock ugyanazt tudja, sőt, a chipset miatt a legtöbb ASRock még tuningban is jobb, az int. VGA-s chipsetek jobban bírják a húzást fesz nélkül is, mint az 570 szétfeszelve.
Nemrég a RAM-os topikban olvastam, hogy a P5B is csak 2.1V-ot tud adni a RAM-nak, ahogy az M2A-VM is, azért is írtam hogy tuningra nem az igazi, csak ilyen finoman a korábbi reakciók miatt, ha leírom hogy rossz választás, akkor rögtön nekemesik 1 tulaj meg 2 ASUS fan, hogy de pedig milyen jó... meg a lista alapján egyértelmű hogy az ATi chipset a lényeg, Abitnak nincs ilyen lapja. -
VaniliásRönk
nagyúr
Erre gondoltam.
Nekem is az olcsó lapjaik miatt nem szimpatikusak, az ASRockok azokhoz képest... nem vicc.
Az nVidia nálam nem meggyőződés, csak még mindig nem nagyon kapni AMD chipsetes lapot, egy évvel ezelőtt meg... Ha most vennék konfigot a korábban linkelt Gigát hajtanám fel, tart amíg tart. Bár egy AMD 690-es Abit szimpatikusabb lenne... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #3047 üzenetére
A stepping ugyanaz, mást nem csekkoltam annó, és most nem is fogok, a Sempron ugyanis munkahelyen van.
ftc: Ezt a software-ek is megoldhatnák, hardware-esen lekezelni szerintem nem olyan egyszerű, a CPU nem tudhatja mit fog csinálni a program, csak a fejlesztő.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem azért mondtam mert nekem hiányzik (kell a ráknak
), csak így az sem fűti feleslegesen a CPU-t.
Hát másfele nem nagyon tudtak indulni, az AMD még mindig nem képes áttörni a 3GHz-es határt, meg értelmes fogyasztással egyelőre az Intel sem.
Oliverda: Tökugyanaz, mindegyik elsőszériás AM2-es, tavaly októberi vétel.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #3038 üzenetére
Hogy miért azt nem tudom, gondolom amiatt is, meg Sempronokban le van tiltva még 1-2 dolog ha jól tudom, pl. a virtualizáció is.
Van a környezetemben egy 3000+ Sempron meg egy 3000+ Athlon is, a Sempron alapfeszen megy 2600-at, az Athlon akkor sem ha ''szétfeszelem'', a 2400-hoz is 1.45V kell neki.
A 2.1V az nem rossz, mértékletes tuninghoz épp elég, én is annyit adok a RAM-oknak hosszútávon. -
VaniliásRönk
nagyúr
Abba kötök bele aki kinyilatkoztat, és tények helyett csak megalapozatlan elképzelésekhez ragaszkodik.
Te sem tudtál semmi konkrétumot mondani, csak azt szajkóztad hogy ASUS, ASUS.
Az ASRockot meg az olyan teccós konfigok alapján ítélted el, amibe néha fordítva erőltetik bele a RAM-ot, és nem zavarja a szakit hogy a felel kilóg, vagy pl. már egy Codegen táp is minőséginek számítana ahhoz képest amit beletuszkolnak, stb. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3020 üzenetére
''Azt irtam az ecsre, hogy egész európában alig van. Biostar van a környékbeli országokban lehet, hogy itthon is lesz.''
Semmi ilyet nem írtál. [link]
Egy bolt árlistája nem garancia, láttam már (kisker) árlistán Biostart, üzletben még nem, ezért is írtam hogy beszerezhetetlen, ahogy az ECS is, teljesen leálltak velük itthon, minden üzlet ASUS-szal van rogyásig, +1-2 ASRock.
Azért kicsit visszavehetnél az arcodból, én tényeket írtam te meg csak Z0ty árlistájával vagdalózol. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #3018 üzenetére
Az hogy szerepel z0ty árlistáján nem azt jelenti, hogy van is neki, rákérdeztél?
Másrészt ennyi erővel jöhettél volna eBay-jel is, hivatalosan nem beszerezhetőek Magyarországon. (kisker, nagyker)
Meg a 3 említett lapból benyögtél egyet, a másik kettő valószínűleg bazárosoknál sem beszerezhető. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ember, a fejedet használd ne a fantáziádat, és ne nosztalgiázz, most fogsz alaplapot venni nem 2001-ben.
Az ASUS lehet hogy jó volt, főleg Intel vonalon, ott még most is nagyon korrekt lapokat gyárt, de az AMD-s megoldásai fabatkát sem érnek 24k alatt.
Az ASRock eleinte úgy hallom nagyon tré volt, de az AM2-es lapjaikról én még semmi rosszat nem hallottam.
A ''teccós'' konfig meg nem a szerencsétlen ASRock alaplap miatt lassú, hanem a 2.0GHz-es Celeron, meg a CL5-ös 533-as DDR2 miatt!
És ha mindezek nem is győznek meg, amiket az előbb írtam azok tények, és ha veszed a fáradságot hogy csekkold a képeket nagyban te is láthatod... -
VaniliásRönk
nagyúr
Én előbb vennék ASRock-ot mint ''nonDeluxe'' ASUS-t, ha megnézed a linkeket, ránézésre is láthatod hogy már a felépítése is jobb az ASRocknak, a feszszabályozó áramkörei pedig sokkal komolyabbak.
Persze ha nem tuningolsz, akkor valszeg az ASUS is stabil lesz, de ettől még drágább és sz@rabb. -
VaniliásRönk
nagyúr
Úgy tűnik ez az ASUS lap sem rossz, az AMD chipset is csábító, de a CrossFire szerintem neked is tök felesleges, ha csak a tuning szempont, akkor Abit KN9-S (16k) vagy Abit NF-M2 nView (19k), de ha a 24k-s ár nem gond, úgy tűnik ez a lap sem rossz.
Én mondjuk egy AMD 690-es lapot szivesebben vennék, ha már ez a szempont, de azokat egyszerűen nem lehet még kapni itthon.
És végre megvilágosodtam mi ez a hiszti a Geil körül!Lepaktált az ASUS-szal!
[link]
''Geil R PC2-6400 800PLUS
ASUS recommends the Geil PC2-6400 800PLUS memory for the M2R32-MVP motherboard. They are optimized for each other to bring out the real potential of the AM2/ CrossFire Xpress 3200 platform, and provide maximum performance and reliable operation.''
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Zoli329 #1377 üzenetére
Csak azt ne mondd, hogy a 45k-s alaplap jobb tuningban mint a 30-35k-s.
Mert szerintem a legolcsóbb lapból is kifoghatsz tuningbajnokot (már ami azért támogatja a rendes tuningot), meg a legdrágábból is egy antituningbajnokot, nem tesztelik hogy megy-e 300-as FSB felett a cucc.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Csiborbogár #1372 üzenetére
Ilyen hűtő szerintem nincs, de nem is értem miért kell neked ilyen.
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Már más a helyzet. A mostani X2 3600+ 65nm-es, 2x512-es és 1900MHz-es, a régi 90nm-es volt, 2x256-os és 2000MHz-es.
De érdemes még várni, egyrészt lesz ez 20 alatt, másrészt ezek a korai 65nm-esek még nem az igaziak, nem lehet őket olyan jól húzni, kell még 1-2 steppingváltás.
Én is elcsábultam, de még mindig felesleges nekem a dualcore, majd nyár végén cserélek, jó lesz nekem a sima AM2 lapom is meg a PCI-E 1.0. -
VaniliásRönk
nagyúr
Milyen alaplapot akarsz 45-ért?
Nem sok van, Abitnál Fatality, ASUS-nál Deluxe, MSI-nél Platinum, gyártónként és socketenként ált. egy tipus, amelyiknek szebb szine van az a nyerő, ebben az árkategóriában ez egy markáns szempont.
De ha már ennyire nem tudod hova szórni a pénzt, akkor vegyél C2D-t inkább. Ha AMD only, akkor meg K8L, persze ha fél év múlva is tudsz alaplapot meg CPU-t cserélni, akkor most is vehetsz. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Kovi_Laci #1225 üzenetére
Nálam volt (van, apa gépében
) ilyen lap, nem lehet állítani a HT-t, Athlon tuningra így alkalmatlan, Sempront is csak 25-30%-ig lehet húzni, utánna elszáll a HT... elég szemét dolog, mert minden más adott a tuninghoz... Ja, és kegyetlenül melegszik rajta az integrált VGA (beállítottam mellé egy ventit, alapon 50°C felett volt mert égetett), nem tudom Gigáék mit műveltek vele...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az ASRock is enged annyit tuningolni, mint az ASUS, gyk. ugyanaz a kettő, csak ASRocknál nincs Deluxe... (hál' Istennek!
)
Az MSI a Platinum cuccaival had ne mondjam meg hova menjen, még azok sem érik el a feleannyiba kerülő Abitok képességeit.
GigaByte, ahogy mondod, nálam nem jött elő, meg fLeSs kollégánál sem, csak valami kínai oldallal tudott vagdalózni, ami ráadásul nem is az ominózus lap BIOS-át mutogatta.
Ha jót akarsz magadnak, nem spórolsz pár ezer Ft-on, különben megint ugyanott leszel, nem tudsz annyit tuningolni amennyit szeretnél, amennyit a CPU bír, mert kevés hozzá az alaplap... a 3600+ simán megy 2600-2700MHz-et (1.6V alatt), de ha szerencséd van többet is, alapfeszen viszont szinte kizárt hogy 2400 fölé megy... -
VaniliásRönk
nagyúr
Bizonyos okok miatt egy haverommal csak Abit alaplapokat veszünk, egyikünknek sem volt még baja velük, viszont van pár ASUS fanatikus haver, na nekik már patkolt el lap, akkor ASUS-t nem szabad venni mert szar az összes.
_Blank_: Nem tudom milyen üzletben voltál, ha Mustár jellegű, az is lehet hogy tesztelés nélkül visszakaptad ugyanazt amit bevittél...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest