- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
jpisti
senior tag
válasz
maj-viktor #561 üzenetére
Amivel nekem gondom van az AS20 esetében, az a rögzíthetőségének a szegényessége. Egy SJ vagy egy GoPro esetében nagyon sok és csereszavatos megoldások állnak rendelkezésre, ráadásul egy SJ-hez rengeteg rögzítő jár alapban is és 20-30 dollárért egy komplett szettet lehet hozzá venni monopod-dal, hámokkal, fejpánttal stb...
Az, hogy melyiket teszem a szárnyvégre, pláne egy műrepülés alatt, az nem igazán számít. Viszont a karperec teljességgel felesleges... :-) Csak nézzétek meg a lentebb linkelt videómat, ott egyszerűen nincs idő és lehetőség sem ilyesmire... amikor +7G-vel, vagy -3G-vel érkezik a túlterhelés akkor garantáltan nem lesz időd ilyesmire. A látószög problémája is fontos lehet, mert amíg egy fejen van szárnyvégen esetleg a függőleges vezérsíkon rögzített felvételnek kifejezetten jól áll a halszem effektus, ami a széles látószög velejárója, addig egy kabinba telepített kamerának ami az utast veszi, na annak már annyira nem, sőt! Torzulnak ott akkor az arcok eléggé és ezeket egy kevésbé torzító normál vagy esetleg szűk látószöggel jobban vissza lehet adni.
Az meg, hogy az AS20 képstabilizátora dolgozik, az nem jelenti azt, hogy kisebb a látószög... attól mér az halszemes... Meg nekem nem is nagyon tetszik a képstabilizátoros felvételek "lebegése", valahogy olyan zavaró a számomra. -
jpisti
senior tag
válasz
maj-viktor #557 üzenetére
Köszönöm, de még várok inkább. Hátha az 5000+ kinövi a gyermekbetegségeit. Az valahogyan sokkal szimpatikusabb mint a Sony. (talán az sem véletlen, hogy ilyen sokan próbálnak szabadulni tőle)
-
jpisti
senior tag
válasz
maj-viktor #554 üzenetére
Sajnos a GoPro már nem fér bele a költségvetésbe... Ami nekem nagyon jó lenne az a 120fps egy értékelhető felbontásban, mondjuk 720p-ben. Azokat már elég szépen lehet lassítani, igazi szuper-lassításokat lehet ekkora képkocka számból kihozni. Ami a GoPro-ban tudja ezt az minimum a Hero4 Silver és annak az árából 3db SJ5000+ lehat venni és ez a nem mindegy...
...de lehet, hogy elég lenne a 60fps is, némi szoftveres támogatással abból is ki lehet hozni hasonló képeket, amiket egy 120fps felvétel izomból tud... Ebben az esetben, viszont már más a helyzet mert egy sima SJ5000 vagy egy Hero is elég lehet és ezek között már nincs akkora árkülönbség.
Ami még esetleg baj lehet az az, hogy ha jól tudom akkor az SJ kamerákkal csak fix, széles látószögű felvételeket lehet csinálni míg a GoPro-val emlékeim szerint lehet széles, normál és keskeny látószögű felvételeket is! -
jpisti
senior tag
válasz
Kolondrum #551 üzenetére
Tényleg... most néztem az SJCAM.com oldalon és ott tényleg nincs 6000-es... De láttam már YT videókat a 6000 vs. 4000 témában és azok eléggé meggyőzőek például ezek: https://www.youtube.com/results?search_query=sj6000+vs+sj4000
-
jpisti
senior tag
válasz
maj-viktor #548 üzenetére
Például itt van egy SJ6000-es de ha beírod a gugliba, vagy a YT-ba, hogy SJ6000 akkor lesz számtalan találat.
A lassítások meg azért kellenek, mert egy belső felvételnél egész mókás a lassított felvétel egy trükkösebb manővernél, vagy a szárnyvégre rögzített kamera esetén is szép a forgó légcsavar lassítva és az eltűnő horizont, esetleg a kicsapódó pára, de számtalan dolog miatt lehet jó!
-
jpisti
senior tag
Hali mindenkinek!
Egy (vagy több) sportkamera beszerzésén gondolkodom, elsősorban repülések rögzítésére és szeretnék pár látványos lassítást is tehát jó lenne a minél több fps! Felbontásban nem feltétlenül kellene több a sima HD felbontásnál, de persze ha a kamera képes a Full HD felbontásra az sem lenne rossz. Eddig már túl vagyok egy repülésen amit egy GoPro 2-vel rögzítettem és hát nem lett a legjobb... illetve nem lett olyan amire azt mondanám, hogy ez igen. (persze ez nem csak a kamera baja... hiszen a kamera tudta volna a 720p-s felbontást, csak nem ellenőriztem, hogy az előre belőtt beállítások eltűntek egy későbbi FW frissítés után)
Na, szóval nézegettem ezeket az SJCAM cuccokat és nem igazán tudok dönteni. Az eddig olvasottak szerint az SJ4000 csak korlátozottan használható és az SJ5000 különböző változatai közül is csak az 5000+ lenne jó nekem, de sajnálattal olvasom, hogy sok a probléma. Instabil működés és ilyenek, amik nekem nagyon zavaróak lehetnek, hisz ha repülés közben leáll a kamera akkor az nagyon költséges lehet... Nem feltétlenül a legolcsóbb dolog a műrepülés és az időpontok is elég nehezen elérhetőek...Láttam viszont több helyen láttam egy olyan kamerát, hogy SJ6000 és erről itt nem nagyon olvastam. erről tudnátok valamit mondani? Van valakinek infója róla?
Amit eddig én találtam, aszerint a 6000-es a 4000-es tudásához hasonló (árban is közelebb van hozzá, mint az 5000-es olcsóbb változataihoz) de ez a 60fps-t már fizikailag tudja és nem csak valamilyen hókuszpókusszal duplázza a képkockákat, hanem fel is veszi azokat, illetve nagyobb LCD van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest