- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlaci79
senior tag
válasz
Hikvision #13 üzenetére
Szia!
PCI buszon logó sata vezérlőhöz képest rendben van a teljesítmény szerintem.
Elméleti maximum az 133MB/s körül lenne.
Ezzel a lappal az a baj, hogy túl sok minden lóg a PCI buszon...
Majd próbáld ki milyen sebességgel másol ide sata eszközök között oda vissza.
Ez még el tudja rontani a hangulatodat.
VLaci -
Hikvision
senior tag
-
Hikvision
senior tag
Tehát Megoldottam a Problémát. Az Nforceshq-n olvastam, hogy miként kell integrálni az új Sata Bios-t az alaplap Biosába.Tehát. Letöltöttem a CBROM606-ot cmd-ben megnyitottam és ki irta a parancsokat.Bemásoltam a könyvtárába a Régi Über Bios File-t és az új Sata Biost. Beirtam, hogy CBROM606 C18E13US.bin /d ilyenkor leadta az info panelt,h mik vannak a bios file-ban.[link] Utána Szépen beírjuk, hogy CBROM606 C18E13US.bin /pci 4279.bin.[link]Ha ez Sikerült, akkor beírjuk ismét, hogy: CBROM606 C18E13US.bin /d
És ha minden igaz akkor ezt kell látnunk.:[link].Tehát most fogjuk a Módosított C18E13US.bin file-t ,letöltjük az AWDFLASH.exe-t és ezeket rádobjuk egy a Sajátgépben létrehozott 3.5-es Floppy Inditólemezre.Ha kész,restart bebootolunk a Floppynkról és Beírjuk a következőt.: AWDFLASH C18E13US.bin /py /sn Nyomunk egy Entert és Már kezdődik is a Frissítés.[link] Ha kész,nyomjunk egy F1-et és már Újra is Indult.
Progz:
Eredeti Über Bios 1013 [link]
CBROM606 [link]
4.2.79 Sata Bios [link]
Általam Módosított Über Bios [link]
További szép estét. -
Hikvision
senior tag
oks, itt egy 8mb Quick test.:
[link] -
Hikvision
senior tag
Nézelődtem az Nforcershq-n és ott a srác belinkelte a legújabb Über Biost amibe már bele van integrálva a 4.2.79-es Sata Bios,De Képes Volt a RapidShare-ra feltenni decemberbe és az megmár törlődött. Gogli a barátom de csak az az oldal foglalkozott azzal,és nemtudtam beregisztrálni a forumba mert szar az anti-robot rendszerük. Nálam a Burst rate 80MB/s
Pedig UDMA-6 on megy és minden bevan kapcsolva aminek be kell, h legyen. 1Satas vinyó van rajta de még azt se viszi rendesen. Jah a Marwell-es gondom még megvan.Melyik Jumperrel kell kilőni? Mingyá megnézem a könyvét lehet h abba is benne van
-
vlaci79
senior tag
Szia!
Rosszul gondolod, ez vonatkozik rád:
4279.bin - motherboard BIOS for OEM use in development. This BIOS is not intended for general end-users. End-users with a SiI3112 onboard a motherboard, please contact the motherboard manufacturer for a BIOS upgrade.
Alaplapi bios tartalmazza a sata vezérlő biosát.
Te nem tudod frissiteni nézz körbe a lapnak a fórumában eredmények miatt, sok embernek volt teljesítménygondja ezzel a lappal. nekem is.
[link]
Saját eredményeim szerint:
Burst rate105 MB/s
Average 70MB/s
raid 0 2db 120 Seagate vinyóval
Egyszerre egy vinyót tud kiszolgálni a vezérlő többé kesésbé.
VLaci
ui.: marwell háló gondod megvan még?
alaplapon jumperrel letiltod és nem fog zavarni -
-
Hikvision
senior tag
Új kérdés,Le akartam tölteni a Silicon oldalárol a legújabb Sata BASE drivert és miután ráeröltettem a régire boot helyett ujraindult a gép.Felraktam a Legújabb Sata RAID drivert és azzal megy,vagyis eddig is ezvolt rajta.Megnéztem a Biosban, de nem lehet választani,h Raid vagy Base legyen a cucc. Lehetséges,h Raid-re van állitva és azért olyan tré a burst rate-em?
-
Hikvision
senior tag
Szép napot. Nemrég szükségem lett az alaplapi Sata Vezérlőre ( Silicon SI3112) Ami egy Asus A7N8X-E Deluxe alaplapon van rajta,és mivel nagyon gyenge a Burst Rate,a legújabb driverek ellenére,ezért gondoltam,h frissiteni kéne a Sata Vezérlő Bios-át. Azt hozzá kell tenni,h már régóta Über Bios megy a Gépen amibe benne volt a 4.2.50-es Sata Bios. Namost a Silicon oldaláról elérhető a 4.2.79-es Bios,Hozzá egy ''UPDFLASH'' nevü kis progival aminek a readme-jébe az van irva h létre kell hozni egy boot floppy-t, és rá kell másolni ezt meg az új bin.file-t aztán be kell irni,h updflash b4279.bin. namost ezt megcsinálom de azt irja ki a progi,h nem támogatja ezt a chip-et. Pedig az van a readme-ben h 3112-höz is jó.A másik meg,h letöltöttem az új Bios Pack-ot és volt benne 3db BIN.
b4279.bin - add-in card BASE BIOS
r4279.bin - add-in card SATARAID BIOS
4279.bin - motherboard BIOS for OEM use in development. This BIOS is not intended for general end-users. End-users with a SiI3112 onboard a motherboard, please contact the motherboard manufacturer for a BIOS upgrade.
Gondolom nekem a BASE verzió kéne,de azzal se működik.Windows alól is lehetne frissiteni,de amikor a vezérlöpult/silicon image sata contorllers/flash bios ra kattintok akkor minden Unknow [link]. Én már komolyan nemtudom,h mit lehetne csinálni. Itt a Flash Proginak a Readme-je [link]
és itt a Bios-é [link]
Jah És még mielött egy Szemfüles Moderátor Kolega netán zárni akarná azzal az indokkal,h ''Ugyan mé' nem egy Gyüjtő topic-ba hánytam bele az ótvar kérdésemet'',hát azért mert szerintem igy is eléggé öszetett,és ott biztos elveszett volna. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest