- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
BOINC vagy SETI ? BOINC-ból jó a ''gyári'' is, hisz az nem sok vizet zavar...
A fordítás... ha van egy rendszered amivel képes vagy működő kódot fordítani, akkor mindenféle optimalizálást forrásnyelvi szinten tudsz elvégezni, nem a lefordított kódban kell a biteket vadászni... pindurkát kényelmesebb az előző... -
törölt tag
Hajrá! - Ez egy biztató hozzászólás volt... hátha mégis lefordul a kód
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Linux-szal nem foglalkozom. Nyugodtan kövezzettek meg (virtuálisan), nekem a windows kényelmesebb és picivel ( kb. 0,5-1% ) még gyorsabbnak is tűnik. Nah, azért már kiváncsi vagyok az Tiger OSx86 -ra...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Linux optimalizált kliensek: Bővebben: link
Azt mondják ez jó... -
törölt tag
válasz
szilchi #2268 üzenetére
Mi ez a negatív hozzáállás? Engem elkeserítenek az ilyen beszólásaok.
Akit nem érdekel kellőképpen vagy nem hisz a SETI-ben én annak azt tanácsolom hogy csináljon valami mást, ami jobban szolgálja az elégedettségét. Ezt nem azért mondom mert elakarok akárkit is hajtani, hanem azért mert lehet hogy avval tényleg többet segít.
Emlékszem egy érdekes adatra az előző, ''classic'' néven emlegetett SETI kapcsán. Mikor átlépte a 4 milliót a regisztrált felhasználók száma akkor a csomagok 99%-át 4,000 felhasználó dolgozta fel. Fanatikusok...
( Én valahol a 8.000 helyig küzdöttem fel magam.)
-
törölt tag
Te BOINC forráskódját töltötted le. A SETI-ét innen lehet: Bővebben: link.
Innen is az utolsó ZIP-et érdemes letölteni. (seti_boinc-client-cvs-2005-08-10.zip)
Egyébként napi mentéssel vannak fent a forráskódok, azonban ahogy nézegettem a három hónappal ezelőttihez képest is csak 1-2 sort módosítottak. Vagyis szinte mindegy melyiket szeded le. -
törölt tag
válasz
concret_hp #2259 üzenetére
A összes credit (TC - total credit) gondolom egyértelmű, az egy összegzett érték.
Az átlag credit (RAC - recent average credit) értéke pedig úgy számolódik hogy:
aktuális héten begyűjtött creditek / 1+ egy héttel korábbi creditek / 2 +
két héttel korábbi creditek / 4 + három héttel korábbi creditek / 8 + .....
Egy egyszerű osztással nem lehet kiváltani a fenti képletet.
A fenti képlet a géped aktuális teljesítőképességére vonatkozik. -
törölt tag
Megtaláltam a hibát. A 3DNow! és az SSE is ugyanazt a szorzóművet használja, így mégsem lehet párhuzamosítani.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #2236 üzenetére
Ha a BOINC managerben Súgó / BOINC weboldala pontra böksz, megtudod milyen projektek futnak még. Persze van még pár másik is (pl. a SZTAKI GRID-je), de nem túl sok. Azonban egy netes kereső segítségével könnyen meglehet találni őket (pl: www.google.co.hu ).
Hogy miért jó ha valaki átvágja rendszert? Nem jó az senkinek. Sőt, ha evvel lefogja a központi (szerver oldali) erőforrásokat akkor még káros is. De gondolom te is ismered az embereket, mindig akad köztük pár aki megakarja mutatni hogy ő a jani... -
törölt tag
válasz
concret_hp #2233 üzenetére
Nincs semmi gixer. Creditet akkor kapsz a csomagért ha legalább 3 közel egyező eredményt kapott a szerver a csomagra. Általában 3-4 nap mire visszakerülnek egy csomag eredményei, persze van olyan is hogy 3-4 óra, meg olyanis hogy 3-4 hét, de ezek a szélsőségek ritkák. Ez azt jelenti hogy ha folyamatosan termeled a csomagokat, akkor 3-4 nap után indul be a credit ''gyártás'', s onnantól kezdve jönnek folyamatosan.
Mindenki megkapja a crediteket a csomag után aki érvényes eredményt küldött vissza. Még a negyedik host is. Kár fikázni a rendszert, meg belekötni... túl jól kitalálták ahhoz hogy ez érdemben összejöjjön. Bíz benne... ha hagyd dolgozni a BOINC-ot, az szépen elrendez mindent.
Az hogy 3 unit után kaptál 9,88 creditet... nos az jó, bár a crediteknek csak annyi a lényege hogy nyomon tudd követni a géped teljesítményét. Arra nem igazán alkalmas hogy más gépekkel összevesd. Pl.: tipikusan az intel procik majd másfélszer annyi creditet söpörnek be ugyanannyi processzoridő után. De ez függ sokminden mástól is...
Azért elemeznek ki egy csomagot többször is, mert nem bíznak meg a kedves felhasználókban. A régi seti programnál előfordult hogy sokan ugyanazt a csomagot küldték vissza több ezerszer vagy éppen hibás csomagokat gyártottak. Persze pontot kaptak rá, és mivel az a pontrendszer alkalmasabb volt a gépek összevetésére sokan igyekeztek átverni a rendszert...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Visual Studio-t nem tudtam szerezni, pedig az eredeti forrás is abban írodott. (A project fájlokat is minig beleteszik a zip-es csomagba.)
A fordítás után (DevC++) kb. 680-690 hibát kaptam, amit pár órás munkával sikerült 130 környékére levinni, és ezek már szinte mind egyedi hibák voltak. Mint pl. a fordító nem találja az stdio.h -t, meg hasonlók... na, és akkor már egy kicsit kezdett hullani hajam... -
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
concret_hp #2216 üzenetére
Bemásolás után már az új kliens fut. Ahhoz hogy ne a bejegyzett 4.18-as verziószámot írja ki folyton, a egyszerű másoláson kívül bekell jegyezni az új verziószámot. Ezt legegyszerűbben úgy teheted meg hogy:
1, leállítod a boincot
2, a boinc könyvtárban az xml-ekben kicseréled a >418< bejegyzéseket >411<-re
3, elindítod a boincot
Ezt most így két perc alatt szültem, de működik, kipróbáltam. -
törölt tag
Nem jött össze a seti kliens C-s fordítása, úgyhogy kénytelen leszek nélküle átírni asm-re.
Hja, ha minden igaz hamarosan kaptok újabb klienst. Ugyanis átírtam a butterfly-t SSE-ről 3DNow!-ra ami ugyan lassabb (csak 64 bit), de párhuzamosan futtava a mindkét műveletvégzőt azért hangyányit javul a helyzet.
Egyelőre azonban valami összegubancolódott az időmérésnél, de az sem kizárt hogy az alaplapomon hülyült meg valami... -
törölt tag
válasz
Petya25 #2209 üzenetére
Ugyan van lakatfogóm is, de teljesíménymérésre van egy sokkal praktikusabb eszközöm is. Itt a Prohardver! tesztekben is ilyennel szokták mérni a gépek teljesítményfekvételét. Bővebben: link
-
törölt tag
Igen, a 65W az sok ha egyszer ez az érték lehetne jóval kisebb is. Minden egyes feleslegesen kidobott wattal csak rontjuk a bolygónk klímáját és fajunk jövőbeli esélyeit.
Már látom is ahogy körvonalazódik benned a kérdés: ''hát akkor minek futtatod a seti-t?'', úgyhogy rögtön meg is válaszolom. E.T. is érdekel, szeretném tudni hogy van és hogy merre...
A sok-sok dolog közt pedig mindig van egy határ, amit persze mindenki máshol húz meg. Remélem ezért a mondókáért nem kiabáltok meg... -
törölt tag
Fontolóra vettem mindenféle ismertebb chipset+processor kombinációt...
Sajnos kisebb hangsúlyt fektettem a fogyasztásra mint ahogy most látom...
Vettem egy fogyasztásmérőt és megméricskéltem hogy a 2GHz-es gép 65W-ot eszik setizés közben. Programfejlesztéskor 85-öt, a monitor miatt... -
törölt tag
Idehaza két gépem van, két duron.
Az egyiken fut majdnem állandóan a seti. Evvel tesztelem hogy a szerver elfogadja-e az újabb és újabb kliens változatok általá produkált eredményeket vagy sem.
A másikon meg fejlesztem a klienst, szóval ezen csak ímmel-ámmal fut a seti.
De legalább a többiek profitálnak a sebességnövekményből.
A villanyszámla... nah, ezért vettem vissza mindkét duront 2GHz-re, így közel 75W-tal kisebb a fogyasztás. 1 Watt éves szinten kb. 333 forint...
Kolesz... a zaj miatt?
Be kell ruházni: passzív hűtés, Pentium-M ULV proci, flashdisk, passzív táp, stb... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mike T. #2191 üzenetére
Minden olyan procihoz jó ami támogatja az SSE/MMX utasításokat is.
De P4-hez van jobb is, itt: Bővebben: link -
törölt tag
válasz
concret_hp #2185 üzenetére
Itt részletesen, magyarul van leírva: Bővebben: link
Pontosan a 2163-as hozzászólásban. Kb. 2-3 képernyőnyit kell feljebb görgetned. A piros színű ''Bővebben: link'' feliratra kattintva érdemes próbálkozni.
szerk.: lustaság...
[Szerkesztve] -
törölt tag
ECS lapok memóriakezelése általában lassú, de ekkora különbséget nem okoz.
A BOINC üzeneteivel ne törődj, az egy keretprogram ami nagyon is jól tudja a dolgát. Ha egyszer elindítasz alatta egy projektet, akkor elrendez minden kérdéses dolgot, problémát magától.
Hogy mitől van akkora különbség?
Nem akarok programozás órát tartani...
Hogy hogy kell használni?
Töltsd le a zip fájlt, állítsd le a boinc-ot, csomagold ki a zip fájlt a seti projekt könyvtárába (c:\program files\boinc\projects\setiathome.berkeley.edu), majd indítsd el a boinc-ot. Egyébként erről pár oldallal előbb már volt szó. -
törölt tag
Persze hogy érdekel mindenféle segítség amivel hamarabb bukkanhatunk E.T. nyomára.
Most leginkább a seti kliens optimalizálására fektettem a hangsúlyt, az egyéb hardveres megoldásoknak (fpga, gpu, stb...) egyelőre nem látom járható utján. A legtöbbet továbbra is az lendítene az ügyön ha eljutnék addig hogy legyen egy windows-os C fordítóm egy sikeres seti kliens fordítással...
Már többen ajánlgattak fordítót, de mint kiderült ők még nem próbálták illetve az nem is az amiről azt gondolták hogy az... (pl. kiderült hogy az intel ingyenes fodítója mégsem ingyenes, az AMD-nek meg nincs is, a harmadik meg csak linuxos, stb... stb...) -
törölt tag
Üdv!
Ismer valaki olyan ingyenes C fordítót amivel le lehet fordítani a windows-os BOINC-ot illetve SETI kliens programokat? Nem ártana ha tényleg tudná is...
Sokat segítene vele... -
törölt tag
Felraktam ide az SSE/MMX 4.11.0201 klienst: Bővebben: link
-
törölt tag
válasz
#95904256 #2159 üzenetére
K6-3D + Win98 combo: Bővebben: link
K6-3D + Linux combo: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nem a proci ilyen lassú, hanem a Win98 nem kezeli jól a taszkidőket.
Valószínűleg csak a háttérben fut a seti, de a Win98 miatt az előtérben futó alkalmazás(ok) ideje is belemérődik a feldolgozásba.
(Vagyis mondjuk egy nap alatt készül el a csomag, holott csak 8-10 óra cpu idő kellene neki.)
Bár lehet hogy mégis?
[Szerkesztve] -
törölt tag
1, egy csomag kb. 350kB méretű és úgy 1-2 óra kell a feldolgozásához, ez azt jelenti hogy napi 3-10MB-os forgalmat produkál
2, a legalacsonyabb prioritással fut a háttérben, így azonnal felfüggeszti az operációs rendszer a futtatását amint egy fontosabb taszkot indítasz el.
3, órákat? észre sem veszed hogy fut a háttérben...
megjegyzés: gyenge memóriasávszélességet produkáló ECS lapoknál tapasztaltam hogy a Microsoft Outlookot szaggat ha BOINC fut a háttérben... -
törölt tag
A seti@home egy eloszott számítási rendszerű projekt. A projektben résztvevők a számítógépeik segítségével rádióteleszkópok által űrből vett jeleket analizálhatnak. Az analízis lényehe hogy valamiféle mesterséges (intelliges) jelforrást keresünk a rádiójelecsomagokban.
Az analízist végző program egy több hasonló projektet összefogó keretprogram alatt fut (BOINC), így az erőforrásaidat több különböző projekt között %-osan is eloszthatod. A projektek kliensprogramjai a saját központi szerverükről letöltenek néhány adatcsomagok (workunit) és tudományos számításokat végeznek rajtuk. A számítások eredményeit visszaküldik a szerverekre további elemzésre, letárolásra.
A seti kliens (a BOINC-cal együtt) letölthető a seti honlapjáról. Bővebben: link
Minden egyes feldolgozott adatcsomag után megsaccolja a BOINC hogy mennyi creditet fogsz kapni rá. Miután legalább 3 gép feldolgozta a kérdéses csomagot és az eredmények jók, akkor hozzáadódik a credit számlálódhoz a 3 gép saccolt értékeiből a középső. A credit érték a felhasznált processzoridővel függ össze, így többé-kevésbé a különböző projektek teljesítményigényei is összehasonlíthatóak egymással.
Valóban léteznek olyan projektek amelyekért fizetnek is (jelenleg BOINC alatt nincs), de ezek a projektek általában meghívásos rendszerűek. Pl. egy-egy közoktatási intézményt felkérnek arra hogy némi anyagi ellenszolgáltatásért cserébe a felesleges ''komputer-kapacitását'' kihasználhassák... -
törölt tag
A maps.google.com -on alig látható az aericiboi ''fül''.
-
törölt tag
July 18, 2005
We are still trying to figure out if there is a software reason for the connection drops but are looking at a hardware solution for the short term. We are working to get a more powerful data server machine online. There are several parts to making this work and, barring any show stoppers, we hope to have it online in the next couple of days.
...vagyis ha sikerül akkor ideiglenesen beizgatnak a fiúk egy ''more powerful server machine''-t arra az időre amíg megtalálják a programhibát ami miatt eldobálja a most működő szerver (scheduler) a kapcsolatokat.
KPepe
Erre most mit mondjak? Te tudod hogy mit akarsz, vagy nem?
Amit küldtem az csak 4.19-es, de magas benchmark értéket produkál. -
törölt tag
Nyugi... péntek óta buli van a srácoknál odaát...
last RPC too recent: xxx sec
Ez annyit jelent hogy a szerver (scheduler) arra számított hogy később fogod újra felkeresni, valamint megmondja hogy hány másodperccel ezelőtt fordultál hozzá legutóbb. Ilyenkor érdemes kivárni a ''Deffering communication with project for xx minutes and xx seconds'' időt.
Not sending work
Pedig azt jelenti hogy most nem küld wu-kat a gépedre. Ennek több oka lehet.
- a géped úgy gondolja hogy nem áll rosszul tartalék szempontból
- a szerver szerint lassú a CPU-d és nem végeznél határidőre
- a szerver szerint nincs elég szabad hely a gépeden
- vége az aktuális projektnek (majd ha ET ujjai ragyognak az éjszakában)
- a projekt ''homogén redundanciát'' használ (SETI nem ilyen)
szerk.: Szerintem továbbra is kapcsolatfelvételi probléma...
[Szerkesztve] -
törölt tag
A boinc_gui.exe az a keretprogram. Ez végzi a benchmarkolást.
Ha lecseréled, akkor jobb benchmark és credit értékeket kapsz.
Csere: boincot leállít, felülír, boincot elindít
A kliens pedig az amit a keretprogram elindít. Ez végzi a munkát.
Ha lecseréled, akkor gyorsabban tudod feldolgozni a csomagokat.
Csere: boincot leállít, fájlokat (exe,xml) másol a setis könyvtárba, boincot elindít
Ha ügyes vagy akkor egyik esetben sem vesznek el a csomagjaid.
De ha megvárod míg végez az aktuális csomaggal és utána cserélsz, akkor megmentheted magad némi bosszankodástól.
[Szerkesztve] -
törölt tag
KPepe
Ne aggódj a client error-os dolog miatt, rengeteg host errorozik az utóbbi pár napban. Gondolom ennek is az az oka hogy feltöltés/letöltés közben elbontja a szerver a kapcsolatot.
A Palomino magos XP-n is használható az a kliens. A benchmarkhoz pedig a módosított BOINC-ot használd. Persze órajelarányosan kisebb értékeket kapsz, ez pedig annyit jelent hogy közel ugyanolyan credit értékeket fogsz kapni.
A 3DNow!, MMX, SSE az tulajdonképpen egy témakör. Amelyik gép ismeri az SSE-t az ismeri az MMX utasításokat is. A két dolog használható párhuzamosan, ugyanis míg az MMX az FPU regisztereit használja addig az SSE utasításoknak külön regisztertömbje van. Természetesen én is használom mindkettőt, bár itt az SSE-nek több létjogosultsága mivel a SETI szinte kizárólag lebegőpontos számokkal dolgozik. -
törölt tag
July 15, 2005
The data server is continuing to drop connections, which is very unusual this long after an outage. We are working to figure out why.
Bocsika, de én csak most figyeltem fel rá a SETI honlapján. Tehát senki ne bosszankodjon azon hogy a gépén időznek az eredmények. A probléma a központban van... -
törölt tag
platform: win2000 / duron2000 / 256MB
wu: 15ja05ac.26343.23682.473568.142
kliens: 4.18 (központi)
cpu_time: 12314
<sigma>4.6864128112793</sigma>
<chisqr>1.2867521047592</chisqr>
<null_chisqr>2.1866726875305</null_chisqr>
<max_power>7.115761756897</max_power>
kliens: 4.11 (SSE optimised by Tetsuji Maverick Rai)
cpu_time: 10716
<chisqr>1.2867388725281</chisqr>
<null_chisqr>2.1866590976715</null_chisqr>
<max_power>7.1158804893494</max_power>
klines: 4.11/0101 (saját modosítás)
cpu_time: 9495
<chisqr>1.2867379188538</chisqr>
<null_chisqr>2.1866579055786</null_chisqr>
<max_power>7.115882396698</max_power>
és ez mind valid, pedig a fejlesztői fórumon 6-7 digit pontosságról írnak.
ennek ellenére rengetegszer sikerült kicsúsznom a tartományból... -
törölt tag
üdv skacok!
Pár kollégám felrakta az SSE3 optimalizált klienst. Döbbenet. Majd kétszer gyorsabb a réginél, így a P4-eseik már lekörözik a Duronomat.
Belesasoltam a kódba és láttam hogy az Inteles fiúk az új fordítójukba a trigonometrikus függvényekhez nem az fpu-t rendelték hanem egy polinómot amit SSE(3) utasításokkal támogattak meg... ügyes...
Mérgemben leredukáltam a fsincos-t 6 szorzásra, 2 összeadásra és 2 kivonásra, meg némi szükséges adattranszferre... már működik is az algoritmus, és hamarosan illesztem a kódba.
...és újra felragyog az AMD napja -
törölt tag
Már előre látom hogy leghamarabb a hétvégén lesz beüzemelve a cucc...
Úgy érted hogy egy új seti klienst?
1, Lépj ki a BOINC managerből, és csukd be a taszklistában a boinc.exe illetve a setiathome*.exe taszkokat is.
2, Másold az új kliens exe fájlt és az app_info.xml a project könyvtárba.
(tipikusan: C:\Program Files\BOINC\projects\setiathome.berkeley.edu)
3, Indítsd el a BOINC managert
4, Dőlj hátra -
törölt tag
Az idő és a 0 kredit összefüggése:
gyorsabb kód -> rövidebb feldolgozási idő
gyorsabb kód -> eltér a nem gyorsabbtól
eltérő kód -> más eredményt produkál
más eredmény -> eltér a nem gyorsabb kód eredményétől
eltérés -> hibahatáron belül / kívül esik
hibahatáron kívül -> 0.00 credit
de itt van Bővebben: link
Használd, persze... csak jelezz vissza hogy mennyivel gyorsabb vagy ha 0.00 crediteket kapnál, bár ennél a verziónál nem találkoztam evvel a problémával.
Hja, megvan az új proc, új lap... ha minden jól megy, ma felélesztem a folyadékhűtőt is... -
törölt tag
A 4.11.01.01 kliensem letölthető innen: Bővebben: link
Mivel SSE-t használ így legalább Applebread (AMD) vagy Katmai (Intel) kell alá...
szerk.: ez stabil verzió
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
burgatshow #2082 üzenetére
Nem 220 akart az lenni?
Mert 2200 unit / 3*30 nap -> Az napi 24,5 unit...
Egy 2100-es kb. 3 óra alatt végez egy unittal...
24,5*3 = 73,5 órát ültél naponta a gép előtt... -
törölt tag
Megtudja valaki mondani hogy mi a verziószáma az aktuális kliensnek?
Mert tök nem fasza hogy megint kapom a 0.00 crediteket egy eddig jól működő klienssel...
Magyarázat: A különböző hostok által visszaküldött eredmények kis mértékben eltérnek egymástól. A validációs szerver feladata hogy megnézze adott hibahatáron belül vannak-e az eltérések. Ha nem, akkor az a host amelyik kilóg a sorból 0.00 credit-et kap...
Magyarázat2: Az eltérések abból adódnak hogy egy picit mindegyik program, processzor másképp számol. Pl. valaki 80 biten számol, valaki 64-en, valakinél felfelé kerekít a processzor, valakinél lefelé, valamelyik kliens már egy művelet előtt kerekíti az operandusokat, valamelyik csak utána stb... stb... -
törölt tag
válasz
Petya25 #2077 üzenetére
Az elmúlt 3 év alatt változó gépszámmal. Volt olyan hogy négy gép ontotta itthon a csomagokat és még pár egyéb helyeken. Napi 6-12 unit / gép kapacitással.
Az első csak SETI-re szánt gépet egy VIA C3 Ezra 800MHz-es processzorral raktam össze. De egy hét után eladtam mert kb. 50-60 órát molyolt egy-egy csomaggal. Mellette a normál gépem, egy 600MHz-es Duron, olyan 8-9 körül.
A leggyorsabb egy munka kapcsán ideiglenesen hozzám került 1600MHz-es Ithanium 2-es volt, 9MB L3 cache-vel. Kevesebb mint 1 óra / wu idővel... -
törölt tag
válasz
Petya25 #2075 üzenetére
Komolyan írtam. Pontosan 26453 unit.
De azt hiszem fut még valahol, mert heti 1-2 unittal mindig gyarapszom.
Hogy milyen processzorokat próbáltam ki? Ezra, Mendocino, Spitfire, Morgan, Applebread, Throughbred-B, P55C, Willamette, Northwood, Northwood HT, Prescott, Ithanium 2, ... ezt mind, de lehet hogy nem teljes a felsorolás
Mi kell az új BOINC-hoz?
Egy számítógép (PC, Mac, SUN) internet kapcsolattal és szinte tetszőleges operációs rendszerrel. De sokkal inkább egy kis elhatározás...
Kukkantsd meg a SETI honlapját a részletekért. Bővebben: link -
törölt tag
Hamarosan cserélem az egyik processzoromat valami újabb procira hogy hatásosabb legyen az idegenvadászat!
Reszkess E.T.! -
törölt tag
Kicsit körbejártam a dolgot. Sem ATI, sem az nVIDIA nem adott közre a GPU-ik közvetlen (alacsonyszintű) programozásával kapcsolatos anyagot. Jelenleg ezeket az egységeket valamifél driveren keresztül lehet csak elérni. Ilyen driverek vannak directX és openGL-hez is. ( Cg (dX/oGL), HLSL (dX), sh(oGL), bookstream in C )
Ez azt jelenti hogy pl. C alól sok érdekes funkciót lehet elérni, de sok megkötés árán. Pedig érdekes lenne ha letölthetnék pár mega adatot a GPU-ba, ott számolnánk szinuszt meg koszinuszt, szorozgatnánk aztán visszaolvasnánk pl. textura ként az adatokat...
Egyelőre az is gondot okoz hogy szinte mindegyik (programozható) GPU más-más architektúrával rendelkezik, de remélem hogy egyszer az ATI is meg az nVIDIA is meglep minket valami infóval, vagy egy spéci fordítóval. -
törölt tag
GPU-s alkalmazások gyűjtőoldala: Bővebben: link
Nekem az tetszett az egyik leírásban hogy egy újabb nvidia gpu úgy 40 gflops-ot tud. Egy 2-3 gigahertzes prociból olyan 4-5 gflops-ot lehet kipréselni.
VIA C3 + Geforce 6 ... a jövő erőműve...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nah, ez szép... mindjárt kifogy a procim a melóból a szervertől meg az alábbi üzenetsort sikerült elcsípni:
2005.07.04.20:57:47|SETI@home|Message from server: No work sent
2005.07.04.20:57:47|SETI@home|Message from server: (reached daily quota of 2 results)
2005.07.04.20:57:47|SETI@home|No work from project
2005.07.04.20:57:48|SETI@home|Deferring communication with project for 12 hours, 55 minutes, and 38 seconds
Ez mi a szösz lehet? Mi az hogy elértem a két eredmény kvótáját? Eddig vagy hat-hét csomit visszaküldött már ma... Eh... Újabb gebasz? -
törölt tag
válasz
Petya25 #2058 üzenetére
Egységes keretprogram (BOINC) alá hozták a különféle kutatási projekteket. Mindemellett a régi kliensnek rengeteg problémája van. Az emberek már rájöttek hogyan lehet átverni a programot, így a központi erőforrások és a csomagok egy része kárba vész. Másfelől ez a kredites vacak sokkal áttekinthetőbb és kényelmesebb.
szerk.: én is 26000 unit környékén álltam át...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Kezd érdekes lenni ez a GPU-s hókuszpókusz...
Te foglalkoztál már GPU programozással?
Most hétvégén nézegettem mit tud az SSE utasításkészlet... döbbenet...
P4-M (Northwood) 1.8GHz: 6900-7450 mp (Tetsuji Maverick Rai SSE2 kliense)
Duron (Applebread) 2GHz: 8300-8500 mp (Tetsuji, Athlon XP + saját mókolás)
és amit a neten böngészve találtam:
P4 (Prescott) 3,6GHz: 3000-3500 mp (Tetsuji P4-SSE3 kliense) -
törölt tag
Üdv TiMoN!
Amit írtál az teljesen normális. Creditet csak akkor kapsz mikor legalább két másik gép is feldolgozta ugyanazt a csomagot és ugyanazt az eredményt adták vissza a központi szerverre. Ez általában 1-2 nap, de előfordul hogy a kiküldött csomagokatat újra kell küldeni pár gépnek. Ilyen szélsőséges esetben több hét is lehet mire creditet kapsz, de ez ritka.
Azt hogy a csomagjaidra mennyit creditet saccol meg a gép és hogy mennyit kapsz, azt a központi web-es adatbázisból tudhatod meg. Bővebben: link
Itt bejelentkezés után (login) a preferences / view computers / ... alatt nézheted meg. -
törölt tag
A feltöltés és a validálás közt valamelyik gép benchmarkolhatott... és az új benchmark értékekkel számolta a gép valamelyik credit-et. Már többször láttam ilyet, de nem vagyok 100%-ig biztos a dologban. Próbáld ki. Pending alatt benchmarkolj és upload-olj...
Szerintem érdemes kísérletezni, én jobb értékeket kaptam.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#95904256 #2047 üzenetére
Annyit hozzátennék hogy az exe fájlok mellé csomagolt app_info.xml fájlt az exe mellé kell másolni, valamint egy bejegyzést kell tenni benne hogy a 4.18-as helyett is a 4.11-est használja. Ez szerepeljen benne:
<app>
<name>setiathome</name>
</app>
<file_info>
<name>setiathome_4.18_windows_intelx86.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome</app_name>
<version_num>418</version_num>
<file_ref>
<file_name>setiathome_4.11_windows_intelx86.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
Ha jól vettem ki a beszámolókból, akkor processzortípustól függően 20-50% gyorsulás érhető el. -
törölt tag
Optimalizált kliensek, itt: Bővebben: link
-
törölt tag
Hír a BOINC honlapjáról (2005.06.27):
Bővítik az adatbázist két új mezővel. Ennek a két értéknek az állítgatásával jobban tudja majd a szerver kiszámítani hogy hány WU-t küldjön ki egy-egy hostnak.
A hír továbbá említi hogy a karbantartás alatt letiltották a validációs szervereket, így mindenki később kapja meg a crediteket. Hogy mikor fog újra működni, azt nem említették.
Harmadszor, új splittert állítanak csatasorba. Ezek a masinák darabolják fel WU-kra a rádióteleszkóppal vett jeleket. -
törölt tag
-
törölt tag
Már dolgozom a következő implantáción.
00/00: 15692 sec (erederi 4.18)
01/04: 14571 sec (tesztelve)
02/01: 13878 sec (várom a validációs eredményeket...)
03/01: 13880 sec (keresem a hibát, elvileg 20-30 sec nyereségre számítottam)
04/01: ??? (mmx implantáció... úgy 500 sec nyereségre számítok) -
törölt tag
válasz
Szabesz #2030 üzenetére
Bővebben: link
Hajrá! -
törölt tag
Azért mert még nem akadtunk E.T. nyomára, nem jelenti azt hogy ez nem lehetséges. A BOINC-ot pedig éppen ezek miatt a trükkök miatt kellett kifejleszteni, így próbálják kiküszöbölni hogy egyesek pontvadászat gyanánt pocsékolják az erőforrásokat. Állj át BOINC-ra, ha kell tudok adni rendes kliens programot.
-
törölt tag
Értelek. Ha lehet helyezd a hangsúlyt még jobban E.T. megtalálására.
A benchmarkkal kapcsolatosan megjegyezném hogy jelenleg nem látok más megoldást arra hogy mivel lehet elérni azt hogy ha a géped gyorsabban dolgozzal fel a csomagokat akkor avval arányosan több pontot is kapjál. -
törölt tag
Kedves Anonym
Ha szeretnék gyorsan sok-sok ponthoz jutni, aminek nem látom értelmét, akkor én is a classicot futtatnám mert ott lehet csalni.
A BOINC alatt a validáció miatt nem lehet. BOINC-ot használok.
Szuperkomputer -> Szerintem ez egy olyan dolog ami rámutat a BOINC egy gyenge pontjára. Egyébként több bajt (wu) zudít a nyakadba mint amit profitálhatsz belőle. Tény, pár %-nyi extra creditet lehet szerezni vele.
Ez szerintem is csalás!
Viszont a SETI feldolgozó programot is optimalizálom, aminek következtében csökken a CPU időm és vele együtt a claimed creditjeim is, amivel több %-nyi creditet veszítek. Ennek kompenzálása miatt céloztam meg ezt a pár %-ot.
Különben bosszantana a dolog és nem csinálnám.
Az álláspontom pedig az hogy minél többen használják a BOINC-ot.
Téged is erre próbáltalak rávenni, vajmi kevés sikerrel.
Idővel persze megoldódik a dolog mert a classicot leállítják.
A 1747-es hozzá szólásomat most nézegetem.
Jéé... Ott is ugyanerről regéltem. -
törölt tag
Áruld már el mi az amit el sem tudok képzelni, hátha tanulok valamit. Ne tételezd fel hogy olyan rossz a felfogásom hogy sosem érteném meg...
Egyik rendszergazda ismerősöm sem süket, ugyanis nem az a feladatuk hogy megsüketüljenek hanem az hogy ha valami nem produkálja azt amit elvárnak tőle akkor azt helyrehozza.
Evvel a MattD nevű fickóval mit akarsz? Szerintem ő is egy hozzád hasonló csaló, legalábbis nem nagyon látom a módját hogy lehet másodperces időközzel feldolgozni egy csomagot. Ő lenne a riválisod?
Hajrá! -
törölt tag
Basszus... te paranoiás vagy.
A felhasználók túlnyomó többségének eszébe sem jut hogy buherálni kellene.
Az hogy egy-egy account alatt ''nagy'' wu/day szám szerepel lehet attól hogy tényleg egy rendszergazdával van dolgod (én ismerek többet is), de lehet hogy csak egy több fős baráti csoport...
...és persze vannak a ''játékosok'', de szerintem ők vannak a legkevesebben.
MattD (28/1000), nitor (268/1000), XFILES.CZ (686/1000), Jean-Loup (736/1000), JerryFel (780/1000), ...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Megjegyezném hogy egy sima Itanium2 procis szerver napi 25-30 csomagot számol ki. Volt szerencsém már olyan helyen járni ahol ilyen ketyerék zajától könnyen szenved az ember maradandó hallássérülést.
Mi van ha a ''riválisod'' rendszergazda?
Másfelől, miről maradsz le? Ha jól sejtem E.T.-re nem a te csomagjaid alapján bukkanunk. -
-
törölt tag
KPepe
Mivel nyílt forráskódú a dolog, így gondolom legális ha módosítok benne ezt-azt.
Azt hogy végigszámolja-e a wu-t meg már kérdezted. Most is csak azt tudom mondani hogy igen, különben a szerver nem fogadja el. Ok?
Neked gyanús... szerintem meg nem érted.
Ha egy ciklusban ki kell számolni egy AABBCQ szorzatot, ahol a ciklusmagon belül csak B értéke változik, akkor miért számolnám ki mindig újra és újra az AACQ értéket is?
Egyelőre azon dolgozom hogy a 4.18-ast is gyorsítsam egy picit...
Hja, a 4.45-ös BOINC szerint is szuperkomputerem van. -
törölt tag
Szerintem van. Bővebben: link
Ráadásul láttam már jobbat is, azt is valahol a seti honlapján hírdetik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest