- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Viszont egy kicsit átdolgozták az Einstein@Home weblapját. Lehet hogy csak a karaktertípuson változtattak a főlapon, vagy ilyesmit. De a BOINC-os oldalak erősen átrendeződtek. Egyelőre szokni kell, de nem rossz. Pláne hogy magyarul köszön vissza, az eddigi angol helyett.
Gondolom, most hogy várakoznak az utolsó visszajövő munkaegységekre, közbe frissítik a BOINC szerveroldali dolgait.
-
törölt tag
Nálami is akadozik a kommunikáció az Einstein@Home szerverrel.
Egyébként köztudott hogy az Einstein-eseknél a legszűkebb keresztmetszet a sávszélességük. A pár hónapja átadott Atlas-t is részben azért építették meg hogy helyben végezhessék a legsévszélességéhesebb dolgokat.
Megjegyezném, tavaly is ilyen akadozós volt a helyzet az S5R2 végén. Ez attól van hogy a "töredék" workunitok kiszámítása miatt most többszörösére nő az adatforgalom is. Ugyanis a projekt során több nagyobb, egymást követő adathalmaz töltődik le a gépre és ezekből valami 240 workunit képződik. Ha valahonnan nem jött vissza 1-2 eredmény, akkor ilyenkor újra le kell tölteni a feldolgozáshoz szükséges adathalmazokat ( l1, h1 fájlok a projekt könyvtárban ).
Pl. nálam az utóbbi 2 hónapban mindössze 96MB-ra hízott a projekt könyvtáram ( köszönhetően annak hogy akkora pufferel dolgozom hogy szinte mind a 240 WU-t nekem küldi a gép ), de ugyanez a 96MB legrosszabb esetben már 10-20 nem egybefüggő WU feldolgozása esetén is szükséges lehet.
-
törölt tag
Einstein@Home hír:
Aug 1, 2008
Work on Einstein@Home will continue through the weekend and will be finished some time on Monday Aug 4. A news item will be posted when all the work is finished.Számomra ez nem egészen egyértelmű, de talán azt jelenti hogy hétfőig még tart az S5R4 előkészítése. Az új csomagok/alkalmazások csak akkor lesznek publikálva mikor befejeződött a munka.
( Bár lehet úgy is értelmezni hogy hétfőig még vannak munkacsomagok ( összesen 1 kiküldendőt láttam az előbb a szerveroldalon ), és az új csomagok/alkalmazások csak azután lesznek publikálva, miután az összes S5R3 csomag visszakerült.)
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #4254 üzenetére
Használhatod gép stabilitás tesztnek is.
Bár erre vannak célprogramok, pl. Prime'95.Az "ajándék" teljesítmény begyűjtése a BOINC keretein belül úgy történik hogy a központi számítógépeken munkacsomagokat állítanak elő. Majd ezeket a csomagokat ( projekttől függően lehet néhány bájt, de akár több MB méretű is ) kiosztja egy szerver a hozzá kapcsolódó gépekhez ( hostokhoz ). Utána a hostok feldolgozzák egy automatikusan letöltődő program segítségével a csomagokat, majd az elkészült eredményeket visszaküldik. Minden csomagot legalább 2-3 géppel számoltatnak ki, majd az eredményeket összehasonlítják, hogy kiszűrjék ha valamelyik gép rossz / hamis adatokat küld vissza.
A csomagok feldolgozási ideje projektfüggő. Pl. a klímakutató csomagok akár több hétnyi számolást is igényelnek, míg pl. egyes számelméleti kutatásoknál akár 1-2 perc is lehet egy-egy csomag. Általában úgy szokás beállítani a BOINC-ot hogy annyi csomagot töltsön le hogy csak 1-2 naponta kelljen csatlakozni a szerverhez.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #4252 üzenetére
A kreditek nem azért vannak hogy neked jó vagy rossz legyen.
A krediteket eredetileg azért vezették be hogy összehasonlíthasd a különböző gépek, különböző projektekben nyújtott teljesítményét. Az más kérdés hogy gyengére sikerült a kivitelezés. Egyébként vannak akik élvezik hogy egyik-másik gépük több kreditet produkál mint másoké. A kredit jelzi hogy mennyi "energiát" fektettél egyik-másik projektbe és a lényege kb. ennyiben ki is merül.
A BOINC projekteknél inkább azon van a hangsúly hogy részt vehetsz egy kutatásban. Pl. az én fantáziámat rohadtul mozgatja hogy mi lenne ha tudnánk antigravitációs erőteret, eszközöket előállítani. De mivel se tudásom, se kapcsolatom, se pénzem nincs ehhez, így szívesen csatlakozom egy hasonló témájú kutatáshoz.
szerk.: Ja, és időm sincs túl sok, csak gépidőm. És épp erre van itt szükség.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #4247 üzenetére
"MOD: És ha nincs szabad kapacitásom akkor mi legyen?"
Ez esetben eleve felesleges felraknod és eltöltened vele az időt.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #4245 üzenetére
Ezért neked nem fizetnek, ha erre gondolsz. Ez egy lehetőség a számodra hogy részt vegyél valamiben. Egyébként csak olyan dolgokat csinálsz amiért fizetnek?
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #4243 üzenetére
""mindenféle tudományos kutatásban vehetsz részt a számítógéped szabad kapacitását felajánlva" Ezért én mit kapok? Semmit? Linux alatt működik a dolog?"
... és igen, több projektnél van Linux-os lehetőség is.
-
törölt tag
Nekem a Q9300 jobban tetszik, a jobb teljesítmény/fogyasztás mutatója miatt.
Jelenleg mindkét gép kb. 6700 creditet termel naponta.
Q6600: 3GHz , 2 x 1GB 1066 RAM, 2,5"-es HDD, G33 alaplap, 130 Watt
Q9300: 2,6GHz , 2 x 1GB 1066 RAM, 2,5"-es HDD, G33 alaplap, 92 Watt
A Q6600-at simán meg lehet küldeni 3,6-3,8GHz-re, de akkor 250 Watt körül eszik. A Q9300 meg alig tuningolható, valószínűleg az alacsony szorzó és az ilyen tuninghoz már gyenge lap miatt. Egyébként a lényeg az volt hogy viszonylag kis fogyasztás mellett gyűljenek a kreditek. Most az S5R3 kifutásával a Q6600-as le is állítom. Ha lesz rá vevő, akkor meg el is adom, különben megy a polcra a Phenom mellé...
-
törölt tag
3.527.000 credit felett vagyok Einstein@Home-ban.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4231 üzenetére
"meg van írva mind2 kód nem? gondolom nem olyan nagyon bonyolult egy gépről kideríteni, hogy sse-t tud-e vagy sem. ha tudja letölti az sse optimalizáltat, ha nem akkor a simát. hány sor lenne ezt megírni?"
Ennél azért jóval bonyolultabb a dolog. Egyrészt van egy rakás BOINC verzió amelyek mindegyikével együtt kell tudni működni, nem csak a nálad lévővel. Ezekből csak az újabbak detektálják az utasításkészleteket. Amúgy a power user application tartalmazza mindkét kódot, egy saját SSE detektáló rutinnal. Azonban ez nem támogatott, nem követendő eljárás, a BOINC fejlesztői szerint sem.
Másfelől ahhoz hogy hivatalossá váljon egy verizió, rengeteg teszten és egy jóváhagyási procedúrán is túl kell jutnia. Ez azt is jelenti hogy külső szakértőket is be kell vonni a vizsgálatába. ( Nem vicc, különben tudományos körökben nem lesznek 100%-osan elfogadhatóak az eredmények. ) Erre meg nincs ideje a programozónak, mint már írtam. Pláne nem most mikor hónapok óta azzal foglalkoznak hogy az S5R4 csomagokat előkészítsék.
Kicsit több munka van a háttérben mint azt feltételezed...
Talán valamit enged sejtetni belőle, ha azt mondom hogy 2005-ben, a fizika világévében a legfontosabb kutatási projektnek választották. És itt nem csak a BOINC-os projektekre kell gondolni...
-
törölt tag
Most csak abban reménykedhetem hogy van annyi függő kreditem és cache-ben lévő csomagom hogy elérjem országon belül a legtöbb Einstein@Home creditet.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4228 üzenetére
"hát nemtom, nyílván ebben is van ráció, de sztem azért nem lenne nagy ördöngősség."
nem is értem miért nem csináltad meg...
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4226 üzenetére
Az SSE-t nem támogató gépeken hibát az SSE-t használó program, ezért hogy ne problémázzanak az átlag felhasználók, mindenki az FPU-s verziót kapja. Aki akarja, az meg felrakhatja az SSE kóddal ellátottat. Persze egybe lehet gyúrni a kettőt meg lehet szépíteni rajta, de egyszerűen nincs rá ideje a programozójuknak. Ott sem csak lógatják a lábukat az emberek...
-
törölt tag
Még nincsenek lefixálva a dolgok, de az biztos hogy az átállás teljesen automatikus lesz. Az itt-ott elejtett mondatok alapján pedig az a kép állt össze hogy az S5R4 ugyanazt a kódot fogja használni mint az S5R3, de az SSE optimalizált kód is alapból a része lesz, így azt nem kell majd a Power User oldalról külön letölteni. Valamint az S5R4 párhuzamosan fog futni a S5R3 utolsó, lassan visszakerülő munkacsomagjaival. Egyébként eddig mindig az történt hogy az utolsó lassan visszakerülő csomagokat kiszámoltatták a belső hálózaton, de a pontokat megkapták az illetékes userek is, visszaküldés után.
-
törölt tag
Még 3-4 nap és kifutnak az Einstein@Home S5R3 munkacsomagok.
De az S5R4 csomagok és alkalmazások már startra készen várják a rajtot! -
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #4216 üzenetére
A Power User Application oldalról letölthetők az SSE optimalizált kódok. Már nem emlékszem pontosan, de akár 50% gyorsulást is hozhat. A Power App-pal a 2,4GHz-en járó E2140-esnek olyan 7-8 óra alatt kellene végezni egy-egy csomaggal.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4212 üzenetére
-
törölt tag
Ha valaki nem ismerné: Black Hole Hunter
Kinek hány pontot sikerül begyűjteni? :-) -
törölt tag
Az Einstein@Home csapat elérte a 3,5 millió kreditet!
Illetve a 143. helyet az Einstein@Home csapatok listáján. -
törölt tag
Hír: Elmarad a teljes megsemmisülés? Nem tünteti el a földet az LHC.
Gondoltam kiemelek pár sort:
Nem sodorja veszélybe bolygónkat a világ legnagyobb részecskefizikai kísérlete, a hamarosan beinduló Large Hadron Collider, szögezi le egy jelentés. A dokumentum azokat az aggályokat igyekszik eloszlatni, melyek szerint a kísérleteknek több előre nem látható következménye is lehet, a megnyíló parányi fekete lyukak pedig akár a Föld fizikai létét is veszélyeztethetik. A kritikusok azonban a fekete lyukak mellett az kísérletekből létrejövő új elméleti részecskéktől, az úgynevezett "strangeletektől" is tartanak, melyek állítólag "felfalnak" minden anyagot, amivel kapcsolatba kerülnek. Egy negatív töltésű strangelet végzetes folyamatokat indíthat be az atomok elektron-pozitron pár alkotásában, kiszakítja az atom elektronját és elnyelve a védtelenné vált nukleuszt egy különleges anyagot hoz létre, ami fokozatosan egy forró, halott masszává változtatja a Földet.
Grrr...
szerk.: Nekem elsőre Stephen King : Langolierek ugrott be...
-
törölt tag
Hír: Phoenix: megvan a jég!
(hátha valaki még nem hallotta...)szerk.: Ha valaki megkérdezné hogy vág ide: A Phoenix-et azért küldték a marsra hogy a földönkívüli élet jeleit, lehetőséget kutassa ott. Tkp. a vízjég megtalálása egy lépést jelent ebbe az irányba.
-
törölt tag
3.000.000+ Einstein credit...
-
törölt tag
válasz
coyote55 #4198 üzenetére
Üdv a csapatban!
Mondjuk én nem SETI-zek, de ha Einstein-nél átállnak a GPU támogatásra ( az S5R4 alatt már akanak ilyen kódot futtatni ), akkor visszaállok SETI-zni. Az nyílt forráskódú, és gondolkodom azon hogy megismerkedem a GPU programozással...
Bár jobban örülnék ha a CPU+GPU már egy tokon belül lenne, az jobban kézre állna...
-
törölt tag
Hali Joci!
A SETI-nek nincs GPU-ra írt verziója? Amennyire tudom sima 32 bites lebegőpontos számokkal dolgozik, az pedig passzol a GPU-s feldolgozáshoz...
szerk.: A dolog onnan jött hogy az Einstein@Home-nál dolgoznak a GPU-s verzión, ami előre láthatóan kb. 7-szer lesz gyorsabb mint a mostani legjobb idők...
-
törölt tag
válasz
#95904256 #4193 üzenetére
Hír: Keressük őket az ekliptika síkjában?
Ez a hír tkp. ha röviden is de azt taglalja hogy az ekliptika síkjában keresni nem feltétlenül jelent előnyt. Hm... Szerintem a hatékonyság növelése érdekében igenis célszerű lenne koncentrálni az erőforrásokat a legvalószínűbb "felbukkanási" zónákra. Aztán majd idővel úgyis lesz olyan technikák ami még nagyobb térrész átkutatására alkalmas...
-
törölt tag
-
törölt tag
Sajna nem foglalkoztam vele, de ha jól sejtem akkor a http://lists.ssl.berkeley.edu/mailman/listinfo/boinc_loc linken lehet feliratkozni egy levelezőlistára ami a BOINC fordításokkal foglalkozik. Szerintem érdemesebb lenne ott feltenni ezt a kérdést...
-
törölt tag
válasz
Petya25 #4188 üzenetére
Valóban nem írtam le hogy ez a konfig fogyasztása, de mi más lett volna?
1, max. 8W-os processzor nem fogyaszt 44W-ot
2, processzor fogyasztásmérő még nincs, az számolt/labor eredmény.Ezek alapján eszembe sem jutott hogy félre lehet érteni. Bocs...
Egyszerű fogasztásmérőt használtam.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #4186 üzenetére
Az 1,6GHz-es Atom 230 is kétmagos, legalábbis a hyperthreading miatt és csak 4 watt a max. disszipációja. Azonban egy processzor önmagában nem képes futtatni az Einstein@Home-ot. Kell hozzá minimum egy alaplap, memória, tápegység, háttértár és valami net csatlakozás sem árt. Oksa?
-
törölt tag
Felraktam az Einstein@Home-ot az 1,6GHz-es Atom procimra. Úgy tűnik hogy kb. 50 óra alatt készül el két WU a hyperthreading miatt. A szintén 1,6GHz-es K8-Sempronon 10 óra. Cserébe 68W helyett csak 44W-ot eszik. Szóval erre a célra nem volt jó bolt.
-
törölt tag
Magyarország elérte a 40 millió credit-et Einstein@Home-ban. Azonban mégis visszacsúszott a 25. helyre. Sőt, várható hogy az év végéig Belgium is beelőz minket.
-
törölt tag
Hír: Einstein@Cluster: Neuer Supercomputer für die Gravitationswellenforschung
Szóval Hannoverben a Max-Planck intézet gravitáció kutató részlegénél ( Albert Einstein intézet ) felállították az Atlas Clustert. Németország 4. legerősebb számítógépe, összességében pedig a világon a 38-ik. 5684 processzormaggal ( 2,4GHz-es Xeon ), 1100 terrabájt merevlemezzel és 1/10 gigabites ethernet hálózattal. 30 TFlops teljesítménnyel.
Ár: 1.700.000 EUR
-
törölt tag
Einstein@Home hír.
Az BOINC résztvevők által feldolgozott LIGO S4 adatcsomag értékelése felkerült a netre. Elérhető itt. Van benne egy rakás matematika, fizika na és egy tucat ábra, kép és táblázat. Akit mélyebben érdekel az Einstein@Home kutatási területe és tud angolul, annak érdemes elolvasni. Szinte minden kapcsolódó dolog részletesen és érthetően benne foglaltatik. Mi, miért, hogyan történik. Külön megemlíteném hogy a BOINC résztvevők által nyújtott segítséget több helyen is kiemelik.
A lényeg végülis a "Conclusion" fejezetben sűrítve is benne van. Először is megemlíti hogy a Einstein@Home 2005-ös februári startja óta ez a projekt első nyílvánosságra hozott eredménykiértékelése. Valamint ez a fajta elosztott számítási rendszer kifejezetten alkalmas a CW ( folyamatos hullám ) források keresésére ( pl. pulzárok ). Sőt, célszerűnek tartanák az adatok utófeldolgozását is kiosztani hogy hamarabb legyen "végeredmény". Továbbá megemlíti hogy további fejlesztések várhatóak a detektor ( LIGO ) oldalon. 2009-ben az S6 legalább kétszer jobb adatokkal fog dolgozni, míg 2014-re további 5-szörös jel javulást ígérnek ( valószínűleg addigra fogják megoldani a tükrök hűtését? ). Végül megjegyzi hogy ezen adatok és a nemzetközi partner projektek ( Virgo, GEO ) eredmények összevetésével ténylegesen remélhető hogy sikerül elérni az első CW detektálást. ( Az anyag részletesen elmezi hogy ez miért is olyan nehéz. )
Egy idézet a függelékek előtti zárszóból:
The authors thank the tens of thousands of volunteers
who have supported the Einstein@Home project by donating
their computer time and expertise for this analysis.
Without their contributions, this work would not
have been possible.Vagyis, a szerzők köszönetet mondanak a résztvevők tízezreinek hogy támogatják az Einstein@Home-ot a számítógépidejükel és az analízisre fordított tudásukkal. Nélkülük ez a munka nem lett volna lehetséges.
-
törölt tag
Úgy látom két taggal is bővült az Einstein@Home csapat.
Üdv nekik ( danielf77, keserves ) a csapatban!
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4163 üzenetére
Einstein@Home-ban a csapat elérte a 2,5millió kreditet és a 172. helyet.
-
törölt tag
Einstein@Home-ban elértem a 2 millió credit-et.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4159 üzenetére
Tökéletesen működik az Einstein@Home.
A hiba a gépeden van.
- BOINC legyilkol
- BOINC újrarak
- Einstein csatlakoztat... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4116 üzenetére
Ez normális. A "wingman"-ek, vagyis azok a hostok akikkel együtt számolod ki ugyanazt a csomagot, lassabbak a tiédnél vagy később kapták meg az adatokat így később is szolgáltatják az eredményt. Az hogy idáig gyorsan kaptál kreditet, azt jelenti hogy eddig általában olyan csomagokat kaptál amelyeket mások már hamarabb kiszámoltak. Vagyis, eddig ők vártak rád.
szerk.: Ahogy változnak a számolandó frekvenciák, úgy kerülnek ki újabb és újabb csomagok. Hol te kapod meg előbb, hol a partner gépek. Egy csomag olyan 520 munkacsomagból áll, ebből általában 2-50 csomagot kap meg egy host.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4113 üzenetére
Csak egy "hot-loop" kapott SSE kódot, de így is 25-30%-kal gyorsabb.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4111 üzenetére
Egyelőre Béta változat, így kézzel kell letölteni majd bemásolni a fájlokat a projekt könyvtárba. Einstein@Home Power User Applications
Ha jól teljesít, akkor majd hivatalos verzióvá válik. Egyébként a pár napja hivatalos Win4.26-os is gyorsabb az azt megelőző Win4.15-ösnél.
-
törölt tag
Az Einstein@Home S5R3 csomagfeldolgozását két részre bontották, egyik része ami aktuálisan is fut (S5R3a), a másik részében (S5R3b) pedig újragenerált csomagokat fognak küldeni. Mint kiderült a 800Hz feletti frekvenciákra rosszul generálták le a csomagokat. Az S5R3a néhány napon belül véget is ér, de a rögvest után (leghamarabb a jövő héten) indul az S5Rb feldolgozás. Ha minden igaz, akkor már a napokban megújított kliens programmal. Ez kb. 10-20%-kal gyorsabb. Az S5R3b kb. egy évnyi feldolgoznivalót jelent.
-
törölt tag
Na, kipróbáltam a Windows BOINC képernyővédőt. Ez nem az aktuálisan futó projekt képernyőjét mutatja! Csak véletlenszerűen kitesz egy BOINC logót és szövegesen kiírja mellé az aktuálisan futó munkák feldolgozottságát. Kicsit csalódást keltő a dolog. De, én egy régebbi, 5.4.11-es BOINC-kal próbáltam.
-
törölt tag
Seti@Home rajongóknak kötelezően olvasandó hír:
seti@home: akár ötszázszor nagyobb esély? -
törölt tag
válasz
#95904256 #4090 üzenetére
Á, nem. Tévedtem. Mégis csak egyszerű a "screen saver" beállítása, csak a BOINC-ot kell rendesen feltelepíteni. Az angol nyelvű BOINC Screensaver Set-Up leírás alapján a következő:
1, jobb klikk az Asztalon
2, Tulajdonságok
3, Képernyőkímélő
4, Képernyőkímélő Listbox lefelé nyíl
5, BOINC képernyővédő kiválasztása
6, Beállítások / "Go to blank screen"
7, Várakozás beállítása 0-nál több percre (Windows)
8, OK
9, Várakozási idő beállítása (felugró BOINC ablak)
10, OKPróbálni nem próbáltam, de a leírásban kb. ez szerepel.
Ezen oldal alapján a következő projekteknek van screen saver-ük:
Climateprediction.net
Einstein@Home
LHC@Home
Rosetta@Home
SETI@Home -
törölt tag
Az Einstein@Home-nak biztosan van "screen saver" funkciója, ráadásul egészen mutatós.
Einstein@Home screen saver (angol)Sajnos nem tudom hogy hogyan kell működésre bírni. Sebtében megnéztem az angol nyelvű fórumot, ott azt mondják hogy Vista alatt nem működik megfelően. Egyébkén valószínű hogy nem úgy működik hogy a "Rendszer/Megjelenítés" menüpontban kiválasztod, hanem úgy hogy ha érzékeli a BOINC manager a számítógép adott ideig tartó üresjáratát, akkor elindítja a klienst a grafikus felülettel együtt.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4081 üzenetére
A Core2 jóval hatékonyabb mint a Pentium-D, főképp memória kezelésben és lebegőpontos műveletekben. A sha collision search-ot nem ismerem, de valószínűleg azért nem gyorsult jobban, mert olyan utasítások dominálnak benne amelyek sebességét csak az órajel emelésével lehet növelni. Pl. ilyenek az egyszerű, 1 órajel alatt végrehajtódó integer utasítások. Ilyenekből csak úgy tudsz adott idő alatt többet végrehajtani, ha növeled az órajelet.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4079 üzenetére
Ráadásul Bernd beígérte hogy még idén kikerül a gyors SIN/COS számító algoritmusommal ellátott változat, valamint az SSE-t támogató hot-loop. Ez még jó pár órával rövidítheti a feldolgozási időt...
szerk.: Szerintem Bernd nem volt tiszában azzal hogy már csak két hét az év.
-
törölt tag
Köszi!
Most arra gyúrjunk hogy a csapat elérje a 2 milliót...
-
törölt tag
Megvan az 1.000.000 Einstein creditem.
-
-
törölt tag
Este ha hazaérek kipróbálom. Elültetted a bogarat a fülemben hogy esetleg nem jó a mérőkém, bár a 75W-os fogyasztás teljesen normális egy komplett gépre, monitor nélkül. Na meg kíváncsi is vagyok hogy az izzók tényleg olyan pontosak-e.
Amúgy szinte mindegyik gépem 50-100W között fogyaszt, kivéve ha extrém módon meghúzom valamelyiket, illetve a mobil processzorosak. A processzoron kívül nálam alig van jelentősebb fogyasztó. ( Játékosoknak való videokárytát sosem használtam, mivel nekem csak pénzkidobást jelentene... )
-
törölt tag
válasz
Teasüti #4069 üzenetére
Sok PC usert láttam már, de még egyetlen olyat sem amely épp az átlagos lett volna.
Összességében már több mint öt éve gyűjtöm a pontokat...
Legutóbb az Einstein@Home mellett azért tettem le a voksom, mert kíváncsi vagyok hogy mitől is működik a gravitáció. Bízom benne hogy előbb-utóbb kiderül, s akkor majd befoghatjuk mint a villamosságot vagy a rádióhullámokat.
-
törölt tag
válasz
Teasüti #4065 üzenetére
Csak egy oylan kérdésem lenne, h miért jó ez a grid-es téma?
Melyik grid-es témára gondolsz?Mire jó a kredit rendszer?
Eredetileg arra találták ki hogy a különböző projektek számítási kapacitását mérjék vele, de valójában legfeljebb arra alkalmas hogy az adott projekten belüli felhasználók, csapatok teljesítményét össze lehet velehe hasonlítani.Be lehet ott váltani vmire a pontokat?
Nem. Pl. az életkorodat sem tudod beváltani.Vagy mieza a grid rendszer?
A grid tulajdonképpen nem más mint sok, viszonylag kis teljesítményű számítógépből kialakított szuperszámítógép. Olcsóbb rendszer mint egy igazi szupergép.Csak úgy poénból játszuk?
Itt inkább a kérdés komolytalan...Egyáltalán kapott már itt vki oylan üzenetet, h pont az ő gépe találta meg a keresett adatot?
Persze. Több projekt is van, ahol gyakrabban születnek eredmények. Pl. a Predictor@Home vagy az ABC@Home.Az űrlényeket, vagy a rák ellenszerét, stb?
Te hiszel ezekben? -
törölt tag
válasz
concret_hp #4061 üzenetére
A www.conrad.hu-n 11.000 HUF-ért kapni fogasztásmérőt.
Én ilyet használok:
Voltcraft Energy Monitor 3000 -
törölt tag
Kicsit meglepő dolgot tapasztaltam az Einstein@Home futtatása alatt.
A Q6600-as gépem összfogyasztását méregettem közben.
3,6GHz x 1,4V -> 230W -> 5.900 Ft/hó
3,0GHz x 1,2V -> 75W -> 1.900 Ft/hóVégülis úgy döntöttem hogy a +20% teljesítmény nem ér meg havi 4.000 Ft-ot...
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4058 üzenetére
-
törölt tag
Einstein@Home-ban megelőztük a rivális bandát.
191 Prohardver! 1,657,950 Hungary
192 Kolobrzeg 1,657,409 Poland
193 forum.hwsw.hu 1,654,443 Hungary -
törölt tag
Einstein@Home-ban a Prohardver! csapat feljött a 200. helyre.
A hwsw csapata már csak 9 hellyel és ~100.000 credittel előz meg minket.
Ha kicsit belehúznánk, még idén lekörözhetnénk őket... -
törölt tag
Ja igen, és még valami...
Einstein@Home-ban a csapat elérte a 1.500.000 creditet.
-
törölt tag
válasz
OkosTibiKing #4040 üzenetére
Tulajdonképp a credit egy métékegység. A hozzá tartozó mérőszám jelzi hogy egy adott eszköz ( pl. a számítógéped ) mennyi "tudományos" munkát végzett el.
-
törölt tag
Megvan a 800.000 kreditem Einstein@Home-ban.
-
törölt tag
Einstein@Home-on 7%-kal több credit jár a csomagokért mint eddig.
Hajrá emberek... Az év végéig talán beérjük és leelőzzük a forum.hwsw.hu-t.
Az pedig a második helyet jelentené a magyar csapatok közt. -
törölt tag
Einstein@Home-on visszaállt a rend.
-
törölt tag
válasz
#95904256 #3986 üzenetére
Na, úgy tűnik sikerült levinni az Eternity 2 megoldó futásidejét 7,3*10^135 másodpercről 8,3*10^34 másodpercre. Persze ez nagyon pontatlan eredmény, hiszen eddig csak nagyon kevés adatot dolgoztam fel. Azonban a maximális időt igyekeztem meghatározni. Ez már csak max. 2,6*10^27 év.
A 200. puzzle első lerakásáig 1,6*10^12 órajel szükségeltetett.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #4018 üzenetére
Számolj csak!
Én is azt teszem...Gondolom a validátoron akartak újítani a fiúk, de valami nem lett kerek. Valószínűleg órákon vagy napokon belül helyreáll a rend.
-
törölt tag
Úgy látom Einstein@Home alatt mindenkinek minden csomagja "Validate Error"-os lett. Akár kapot már rá creditet, vagy még fel sem dolgozta.
Legalább csinálnak valamit odaát.
-
törölt tag
Egy link az Űrvilág-ról a SETI-zőknek: Rádióteleszkóp a SETI-nek
-
törölt tag
Ez egy jó kiindulópont a kereséshez: BOINC Synergy Stats
szerk.: Bökj a Project oszlop alatt bármelyik hyperlink-elt oldalra és bejön a projekt honlapja.
-
törölt tag
Az Einstein S5R3 kódjában újra az S5R1-hez hasonlóan egy 2x8-as komplex szűrő alkotja a hot loop-ot, mert az S5R2-ben alkalmazott 2x8+1-es eredményeit csak nagyon nehezen lehet az általánosan elterjedt gravitációhullám elemző szoftverekkel kiértékelni ( Ne tessék röhögni, több tízezer fizikus dolgozik ezen a problémán világszerte. Természetes hogy saját standarjaik és programjaik vannak. ).
Ugyan az S5R1 egy optimalizált kódjáról van szó, de jóformán csak a common divisor optimalizációt tartalmazza. A sin/cos interációt, valamint az SSE/SSE2/SSE3 optimalizációkat nem. Ezért előbb-utóbb várható hogy még gyorsulni fog a kód.
szerk.: Csak kapjak végre S5R3-as csomagokat is.
-
törölt tag
Na, nálam történt egy CPU csere. Az E4300-ast ideiglenes kivontam a szolgálatból. Helyette egy Q6600-os dorombol. Reméljük Einstein-ben is meglátszik majd.
-
törölt tag
válasz
tomazin #3985 üzenetére
Igen, meg. De folyamatosan dolgozom rajta.
Az első ( és ez idáig egyetlen ) olyan változat amely ténylegesen működőképes és eredményt is adna egy kicsit lassú volt, bár érzésem szerint elég hatékony programocska. Mi sem jelzi jobban hogy több mint egy GB-nyi előkalkulát adattal dolgozik és 2 órajel alatt képes egy back-trace szintet lépni. A lassúság itt az jelenti hogy olyan két napnyi számítás után 7,3*10^135 másodpercre saccolta a programom az összes kombináció kizárásához szükséges időt. Ez olyan 2,3*10^128 évnek felel meg.
Ami nagyon nagyon jó eredmény. Ha figyelembe veszem hogy 2,8*10^556 lehetséges kombinációt másodpercenkénti 1 milliárdos kizárással olyan 1*10^540 év alatt lehetne kipróbálni. Vagyis nagyon sok nullát (411) lehetne leírni egy 5-ös után hogy mennyivel is gyorsabb a programon a sima próbálgatásnál. Persze, azért néhány milliárd ősrobbanás még biztosan lejátszódik mire eltelik ez az idő...
De, haladok... -
törölt tag
válasz
concret_hp #3983 üzenetére
Egy csomag eredménye egészen addig van ''pending'' állapotban míg legalább két másik azonos eredmény vissza nem érkezik ugyanerre a csomagra. Láttam már olyan csomagot is, amelyik 6 hónapig volt pending-ben. Először ugye kiküldte a gép a csomagot három gépnek. Abból az egyik kiszámolta, a másik kettőnél meg lejárt a határidő, ezért a szerver elküldte még két gépnek. Majd így tovább. Végül vagy 25 gép kapta meg a csomagot mire összejött a három eredmény. Sajnos ez azért is van mert többen sokallták a feldolgozási időt és így egyszerűen törölték az Einstein-t, ahelyett hogy legalább ''abort''-ot nyomtak volna a csomagra. Ugyanis akkor a szerver rögtön küldte volna másik gépnek és nem várja ki minden gépnél a több hetes határidőt. De végülis a csomag érvényes lett és mindhárom gép megkapta a crediteket...
-
törölt tag
Az Einstein@Home S5R2 csomagok elfogytak.
-
törölt tag
SYB:Beállítható minden gépnél, hogy mekkora (rövidebb/hosszabb) csomagot kapjon, mint(?) a Rosetta@home-nál.
Egyelőre nincs ilyesmi tervbe véve. Viszont a szerver a lassabb gépeknek csak rövidebb méretű csomagokat ad. Az Einstein@Home-nál a legrövidebb és a leghosszabb csomag időbeli átfogása ugyanazon a gépen kb. ötszörös. -
törölt tag
válasz
concret_hp #3969 üzenetére
Na, találtam cikket az Eternity-ről, mely megemlíti az Eternity I-et is. [link]
Szóval az eredeti játék hatszögletű elemekből tartalmazott 209 darabot és 7 hónap alatt fejtette meg a Cambridge-i egyetem két matematikusa. Természetesen számítógépes támogatással... -
törölt tag
válasz
concret_hp #3974 üzenetére
Szerintem nem nagyon fog változni a feldolgozási idő. Továbbra is csak azt tudom mondani hogy figyelemmel kell lenni arra hogy rengeteg platformra dolgoznak. Kezdve a windows-tól a darwin-on keresztül a freebsd-ig. Valamint hogy nem csak x86-os processzorokon hanem SUN, PS3 és hasonló platformokra is akarják fordítják a kódot. Ezért érthető hogy a leglassabb és a leggyorsabb konfigurációval is figyelembe veszed, akkor nem biztos hogy számodra is a legideálisabb idők jönnek ki. Persze panaszkodni lehet, meg is hallgatják, de tenni nem tudnak ellene, hacsak nincs egy jó ötleted...
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3972 üzenetére
S5R3... ami az S5R1 adatait fogja felhasználni, de finomabb jelfeldolgozást fog használni, köszönhetően az új ( már mint az S5R2-höz is használt ) kereső eljárásnak.
-
törölt tag
Kb. egy hét és kifutnak az Einstein S5R2-es csomagok...
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3969 üzenetére
1M usd. Igen, megnyerték. Egy angol egyetemista. Nem tudom hány darabos volt. Hogy mi a garancia? Semmi... max. beperelheted.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #3967 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Monitor hiba topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest