Hirdetés

Aktív témák

• bimbiri

tag

válasz netboy #1 üzenetére

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Tanulni, tanulni, tanulni!
    Az, hogy a szerverre milyen oprendszer kerüljön, azt az elvégezendő feladat határozza meg.
    Ha szevert akarsz üzemeltetni akkor ne csak hallj, hanem olvass! Kezd az oprendszerek gyártóinak honlapjával. Amíg nem vagy netközelben ajánlom a könyvtárból kikölcsönözhető könyveket. Azok leginkább a nagyközönségnek szólnak, csak alapokat tartalmaznak kicsit érthetőbb formában.
    A szakértőket pedig hagyd a végére, mindegyik elfogult. Én is, pedig még szakértőnek sem nevezem magam.

A sok ''szakértőnek'' köszönhető, hogy a linux jobb serverre mint a windows. Igaz, hoyg sok feladat ellátására jobb, de van ami nem oldható meg rajta. (utlava a második mondatomra, hogy a feladat határozza meg az oprendszert). A biztonság az alaposabban megírt forrásban jelentkezik, a kevesebb biztonsági résben, a gyorsabb javításban és a szélesebb tesztelői környezetben. Ezáltal kissebb a támadható felület, nagyobb a rendelkezésre állási idő és dicsekvésre okot adó uptime is összejöhet. :D
    De mindez csak akkor igaz, ha maprakész (vagy inkább órárakész) vagy a biztonsági javításokban. Azokat ugyanis telepíteni kell, különben ugyanolyan lyukas marad a szervered, mintha heteket, hónapokat vársz egy wines javítócsomagra.

A webszerveres kérdésed igen elgondolkodtató. Ha ennyire új vagy a témában akkor mégtöbbet olvass, illete előbb olvass és azután kérdezz. Bemondásokra, tanácsokra nem lehet szervert építeni. Én személy szerint ajánlom a figyelmedbe az Apache webszerver progit. Létezik linuxos, wines és novelles kiadása is. Lehet, hogy szebb, jobb nála de a célnak tökéletesen megfelel.

A fejmosás már megvolt. A tömör jegyzet (a téma szerteágazósága miatt) kb 1000-2000 oldal lenne.
    Járj utánna a témának, nézd meg a weboldalakat.
    Fogalmazd újra a kérdést, pontosíts, részletezz.. Mire kell a szerver, hova kell a szerver, stb... Mert az általad feltett kérdésekre lehetetlen válaszolni.

Aktív témák