- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
Ironman
csendes tag
Hajrá Cyrix.
-
Én AMD-re szavazok AMD Athlon XP+/Barton/2500@3200/200 1.75V:DD
-
Robi_73
őstag
-
bitfarkas
őstag
-
Raymond
titán
-
Robi_73
őstag
Ha 1:1-ben akarod használni akkor ok,de 5:4-ben vigyázz velük.
Ezt írtam a HWSW-n:
''A memória miatt a proci vége 3903 mhz-nél van.(1.55v)Szerintem vagy a memória vagy az alaplap nem bír a megnövekedett sebességgel.(5:4)Mivel azonos fsb-vel egyre gyorsabb procik kerültek melé.
P4C 2400@3348 279/222 (5:4)
P4C 2600@3432 264/211 (5:4)
P4C 3000@3903 260/208 (5:4)
Jól látható a memória max sebességének a csökkenése.(5:4)Viszont 1:1-ben még midig tudja a 258/258 mhz-et''
Szóval 5:4 ben nem az igazi.(ha kell a magas fsb) :F -
Domike
tag
Szvsz istenkisértés lenne tuningnak nekiindulni 200-as fsb-vel 333-as rammal, mert tételezzük fel, h. megy 400-on, de a tuning meg ott kezdődik, tehát attól is többet kell tudnia, nem?
Tapasztalatok szerint a ram sokkal kevesbe tuningbarát mint a proci.
Szerencsével és/vagy a latenciák növelésével persze elképzelhető a dolog, meg egy kis hűtés is besegithet, főleg ha aktiv, de itt túl sok a ''ha''.
Én úgy gondolom, az ember olyan rendszert rakjon össze amin minden alapban működik, aztán ha szerencséje is van, többet ki tud hozni belőle. -
KnOx
tag
#214 valaki?
-
Robi_73
őstag
-
zsoltee10
addikt
igen. ha azonos teljesítményt nézünk, és a valódi teljesítményt nézzük, akkor bizony ugyanannyiba kerül a két proci. ráadásul a 2.8C megveri a 3000+ procit. főleg ha a rendszer összteljesítményét nézzük.
mindenesetre én mégis azt mondom, hogy ha játszani akar, és nincs rá sok pénze, akkor inkább a vga-ra költsön többet, és inkább vegyen 2500+@3200+ bartont nforce lappal de emellé gy 9800pro, mint P4 kisebb vga-val. persze továbbra is igaz, és ezt többféleképpen már nem tudom elmondani, hogy ha a max teljesítmény kell, és pénz van rá bőven akkor Intel P4, de akkor 3.0C, és emellé tuningramok, vagy legalábbis jó minőségű 400-as, meg persze a 9800pro. :) -
Illissius
tag
válasz
viharhozo #216 üzenetére
Ez mind igaz. Most. Viszont csináltak valamikor egy olyan tesztet, hogy egy régi (valami 1GHz-en jóval aluli) Celeronba beletettek egy 9800 Pro-t, és a 3DMark-on kívül a béka végbélnyílása alatt volt játékokban. Ez azért van, mert a játékok nem csak grafikából állnak.
Szóval oda akarok kilyukadni, hogy a Barton bár a mostani játékokat tökéletesen bírja, egyáltalán nem biztos, hogy egy év múlva is fogja. -
KnOx
tag
Értem és kösz! Régen nem foglalkoztam a témával és nehéz volt megérteni hogy a proci teljesítménye egy bizonyos szint felett már másodlagos! Leragadtam a gyorsabb=jobbnál (proci terén, játékra)!
Pisz! -
viharhozo
addikt
Nem tudom, h hol leszel, de nem is szamit igazan. Azt probald megerteni, h ha jatszani akarsz, akkor a processzor szerepe _teljesen_ masodlagos.
Mondok peldat. Az en ''jatekgepem'' a kovetkezokeppen nez ki: Abit KD7+ 2000 XP + 512 Samsung 266-os + GexCube 9800 Pro
Ha megnezed, ez a processzor oldalarol egy elkepesztoen gyenge osszeallitas, raadasul semmit sem huzok. Megis minden mostani jatek max beallitasokkal siman fut 1024*768ban, sot 90%-ban 1280*1024-ben is (azert nem irom, h mindig, mert a Deus Ex 2 nem volt acelos rajta 1280-nal). A szamitasi teljesitmenybol bosegesen elegendo annyi, amennyi kepes a videokartyat rendesen meghajtani (memoria-savszel).
Masik pelda. A fenti konfig 3dmark03-ban Mother Nature alatt 34 fpst csinal atlagban. A jelenlegi legjobb asztali konfig (kompresszoros Athlon FX + 9800 XT agyonhuzva) 50 fpst csinal. Azt hiszem, ez egy eleg egyertelmu adat arra, h csak a jatek miatt nem erdemes eros processzort venni. -
KnOx
tag
Van még egy szakmai kérdésem! Dualchannelben a 333-as ramok birják a 200-as fsb-t? Tudom, hogy biztosat nem lehet mondani, de mivel most van ugye 1 512-esem vennék mellé még egy 333-as 512-est és talán ugy birná a tuningot (amd-ben)! Ha lecserélem 2x256 400-asra akkor amikor ramot akarok bőviteni nagy sz*rban leszek! THX
-
viharhozo
addikt
válasz
guminyúl #183 üzenetére
Nagyjabol egyetertek. Aki 3,4es P4et vesz, szerez hozza 500as HyperX ramot kompresszorral es vizzel hut, az nem azert teszi, mert szuksege van arra a teljesitmenyre, amit evvel nyer, hanem azert, mert szeret vele foglalkozni, es akad ra forrasa is. Koltseges, de szep hobbi.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest