- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Spirit
őstag
2002 decembere óta megy 2 V-on, semmi gond nincs vele, egyszer sem fagyott.Csak hát a tuning megvalósíthatatlan.Legjobb egy alaplap+memória+proci(+vga) csere lenne, de mibő':)
-
Spirit
őstag
Bocsi, de a ''csak a profiknak'' kérésem azért volt,mert ilyennel még nem találkoztam....
Nem a proci sebesség a kevés, hanem az FSB....
Másik...nem a vízhűtéssel van a gond, hanem a feszültséggel.alapfeszen, alapbeállításokkal terhelve 43 fok.Így IDLE-ben 58, terhelve 68-69.Ha 0,1V-al kevesebbet adok a prockónak, máris csak 2100-at bír... -
Spirit
őstag
Évek óta foglalkozok tuninggal.Van egy unlockolt T-bred B magos 2400+-osom, egy ASUS A7V8X-es lapom, a memóriák 2*256+512Mb, 266Mhz-esek.
A gépben mindenre lejárt a garanciám,ezért csak óvatosan...
Tavaly év eejéig eszevsezett átépítést csináltam, vízhűtés, alaplap,memória,táp,vga,minden,ami belefér.
Tönkrement a Vga-m, így hát vettem egy Fx 5900-et.Majd meg haltam,mikor kiderült, hogy alig jobb,mint a régi Gf4 4400-esem.
Elcseréltem egy 9700Pro-ra.Sokkal jobb lett.
A problémám:
Az alaplap ugye bírja a 166Mhz-et, 220-ig elvileg mennie kellene.A memóriák aszinkronban is tudnak menni, a procim 2300Mhz környékén megy max.
Ebből kifolyólag simán beállítható lenne 180-190Mhz körüli FSB(a memória 4:3 arányú osztással), hozzá 280Mhz körüli memória, és 2300Mhz körüli CPU.(12,5-es szorzó)
DE NEM!
Az alaplap 161Mhz körül megáll(14-es szorzó, ami 2254-en hajtja a procit, 322Mhz a memóriának, érdekes, hogy ezt még bírja, ezért sem értem) , fölötte újra sem indul(Enermax 350Watt).
180 fölé vittem mérgemben(a memóriát leosztottam,280-on megy) beindul, de a windows töltése közben fagy.
A vízhűtő hőcserélője kézmeleg, az ASUS probe 58-59 fokot mutat idle-ben.(2,01V).
A nagy kérdés:Miért nem enged tuningolni nromálisan a lap, pedig minden stimmelne.Pénzem nincs cserére, már a vga cserét is megbántam, lehet,hogy egy alaplapcsere kellett volna.Kérem segítsetek!Ezzel a lappal más 200Mhz körüli értéken hajtja.
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OpenMediaVault
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Asztalos klub
- Milyen házat vegyek?
- Nem nyílnak a Foldok?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest