Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Üdv!
Az ES6100 tulajoktól kérdezem, hogy mi annak az oka, hogy a tv kikapcsolt állapotban bizonyos időszakonként "félig" bekapcsol? Pontosabban látszik, hogy a képernyő aktív (adás nincs) az állapotjelző piros led is jelez, így marad kb másfél percig, aztán kikapcsol. Tegnap a saját szememmel láttam bátyáméknál. Ez normális működés vagy beállítás kérdése, vagy mi mez?
-
kmarci25
veterán
válasz
LordAxwell #43541 üzenetére
-
kmarci25
veterán
válasz
kori18t #43310 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek, az én szememet is bántja az a talp. Miután nem tudtam dönteni az LG és a Samu között, nálam a kinézet is szóba került, és ennél a pontnál le is mondtam a Samsungról pont a talpa miatt. (Most aztán lehet lámázni nyugodtan, meg stb.
) Nálam fontos a megjelenése is a készüléknek, flara meg nem tudom, de nem is akarom szerelni.
-
kmarci25
veterán
válasz
sandró60 #42557 üzenetére
Youtube-ról volt szó korábban. Hát ha már az sem publikus...!
Egyébként tény, hogy bizonyos videók nem mennek tv-n, médiaboxon. Én úgy hallottam, hogy azért történik ez, mert a google szinte hetente frissíti a youtube-ot. Ez ugye pc-n nem gond, mert ott onlájn a felület, mobil eszközön jönnek a frissítések, de ezeken az eszközökön csak akkor frissítenek, ha fw frissítést is kap a készülék, amit nyilvánvalóan egyetlen árva jutyúb kliens miatt nem fognak megtenni.
Szóval ez van. Igen, nagyon dühítő, ha nem megy egy videó, elismerem.
Azért is igaz lehet ez, mert a médiaboxomon már nagyon rég óta nem volt fw frissítés, azon szinte már nem találok olyan videót, amit lejátszana.
LG smart tv-nél ugyanez a helyzet, ugyanaz a kliens van benne (legalábbis kinézetre), mint a Samsungban, vagy egy médialejátszóban. -
kmarci25
veterán
Görgess le, majdnem a legvégén: "VESA szerelési lyukak (cm): 20 x 20"
Nem értek a VESA-hoz, nem tudom mit jelent ez, de hátha Te érteni fogod.
-
kmarci25
veterán
válasz
roti86 #42260 üzenetére
Megveszed webshopban, hazaviszed, kipróbálod. Ha működik, akkor oké, ha nem akkor mindent szépen visszacsomagolsz úgy, ahogy volt és 8 munkanapon belül besétálsz a webshopba, és gyakorlod az elállási jogodat.
[DuplaOFF]Én ugyanezt csináltam videókártyával anno.[/DuplaOFF] -
kmarci25
veterán
válasz
Brave_86 #42176 üzenetére
Épp ezért kérdi, hogy a gyerek "miatt" nem ajánlottabb-e a passzív.
zsozsi 78: mekkora a gyerek? Ha már nagyobbacska, akkor én a helyedben elvinném valahova (MM pl.), ahol kipróbálhatja, meg a legjobb lenne, ha ti is kipróbálnátok. Mert nekem spec. az aktívtól megfájdult a fejem. Nem kellett hozzá sok idő, szinte azonnal éreztem, ahogy 3d-re váltott a képernyő. Azt a pár percet, meg némi utánajárást sztem megér egy próba.
-
kmarci25
veterán
A legegyszerűbb megoldás egy médialejátszó, persze ez is 20 ezernél kezdődik, de azzal nem lesz gondod, és bármit megeszik. Jópár évre megoldódik a lejátszási problémád.
Ha ez nem játszik, akkor marad a gépen való átkódolás, illetve olyan film előzeteseketkeresel, amik kompatibilisek a tv beépített lejátszójával. Elhiszem én, hogy a Samsungé az egyik legjobb beépített lejátszó, de egy külső céleszköz sokkal jobb megoldás.
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Tudom, hogy minden tv más és más, és sok mindentől függ a jó beállítás, de írnátok (vagy linkelnétek) egy képbeállítási infót az ES6100-hoz?
Plusz még egy kérdés: hol van elrejtve a fuso ebben a típusban? -
kmarci25
veterán
válasz
horvathkrisz #34987 üzenetére
Rendeltem a tv-hez egy android sticket: [link], ami kb 10-13.000 Ft-ert beszerezhetö. Meg sajnos ez nem erkezett meg, de az andoidot ismertve, illetve a stick hardveres kepessegeit nezve nem lesz vele gond.
Ez a kis cucc velemenyem szerint joval többet nyujt a smart-nal, mellesleg kb 1/3-aba kerül. Szemelyre szabhato, torrentezni, internetezni lehet vele, fogyasztasa szinte 0, kezeli 5 TB-ig az USB-s HDD-ket, kepes halozatrol lejatszani a filmeket. Itt azert megjegyeznem -uj termek leven- meg akadnak vele gondok, de eleg jo supportja van az mk808-nak. Ha kiküszöbölik azt a par hibat -ami uj androidos rendszer eseten teljesen eseteben normalisnak mondhato- egesz jo kis rendszer lesz a tv es android hazassagabol.
Ha esetleg valakit erdekel, itt talalja a forumot: [link]Nekem egy egreat r6s pro médialejátszóm van, amin szintén előre van telepítve az android. Tekintve, hogy én is androidos telefont használok, gondoltam, hogy nagyon faja lesz egy ilyen kütyü. Hááát.....
Van benne mindenféle funkció, de azért nem ugyanaz, mint egy telefonon/tableten. Az a minimum, hogy egy egeret és/vagy billentyűzetet veszel hozzá, és akkor az ár mindjárt nem 10-15k, inkább a 1,5-2 szerese. Plusz nehézkesebb az egész, a youtube videók közül (ami médialejátszó lévén egy fontos fícsör lenne) sokat "nem lejátszható" felirattal eldob, böngészni meg gáz, miután én nem vettem egeret hozzá. A médialejátszó része működik tökéletesen a kütyünek, úgyhogy azzal nincs baj, az android részében csalódtam picit.
Ezzel nem akarom elvenni senki kedvét, plusz nagyon kíváncsian várom a Te élménybeszámolódat az androides stick-ről, plusz kíváncsi vagyok arra is, hogy mit tud a tv smart funkciója, mikor majd megveszem és kipróbálom... (kb. 2-4 hét, ue32es6100). -
kmarci25
veterán
válasz
horvathkrisz #34889 üzenetére
Mekkora a képátló?
-
kmarci25
veterán
válasz
Fishor #34879 üzenetére
Kicsit többet kell várnod, de ugyanazt kapod itt is.
Én olyan fej/fülhallgatóról nem tudok, ami fogadna optikai jelet. Én is pont a napokban kérdezgettem itt egy másik topikban optikai bemenetes hangszórókról, akad egy-kettő, ami valószínűleg jól is szólna, de az 30k körül van, az meg most nem fér bele a büdzsébe, de tervezem. (Azon van fejhallgató kimenet is.)
-
kmarci25
veterán
Van akkora különbség az ES5500 és az ES6100 között, hogy megérjen ~20000 Ft-ot? 32 inchesről lenne szó, úgyhogy a 3D nem igazán szempont (gondolom ekkora képernyőn nem "üt"), meg amúgy sem fontos, de a 100 Hz, és a cikkben említettek talán indokolják a 6100-ast.
Nem vagyok egy tv guru, és általában nem veszem észre azokat a nüanszokat, amiket itt sokan a vájtszeműek közül igen, viszont több évre tervezem a vásárlást, és nem akarok olyat venni, ami miatt két év múlva a falba verem a fejem, ha ránézek a képre.
Szóval mit mondtok? -
kmarci25
veterán
Elolvastam a cikket, gratulálok hozzá.
De az ES5500 tényleg ennyire gáz??? Pont azt tervezek venni...
Ami tetszik benne az a smart (persze írod, hogy lehet venni hozzá androidos kütyüt, de van egy egreat r6s-em, és azért nem minden olyan flott azon, pl vannak youtube videók, amiket nem játszik le), meg a pvr. Ezért néztem ezt típust. -
kmarci25
veterán
Milyen specifikációjú pendrive kell ahhoz, hogy egy ue32es5500 rögzítsen rá? Olvastam erről itt korábban, de nem találom azt a bizonyos hszt-t...
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Nagy dilemmában vagyok, amire nem igazán tudom a választ, akárhogyan is túrom a júzerszgájdokat.
Tervezem, hogy veszek egy ilyen tv-t. Az első kérdésem az lenne, hogy ez a típus tud-e felvenni tv adást külső tárolóra (pendrive, HDD usb porton)? Ha igen, akkor a külső eszköznek milyen követelményeknek kellene megfelelnie?
Most IPTV (T-home) van bekötve, gondolom arról csak azt a műsort tudja felvenni, amit éppen nézek. Ha beszerzek egy antennát, és rákötöm a szabad digitális (mindigtv) adásokat, akkor tudna felvenni mást is?(Tehát nézem a TV2-t és az rtl-ről veszek fel.)
És végezetül, ha ezzel a tv típussal ezeket nem lehet megoldani, akkor tudnátok ajánlani egy olyat, ami tudja ezeket és kb. 100e körül van az ára?
Előre is köszönöm!
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Másik topikban is feltettem a kérdést, de sajnos nem jött válasz, és elég sürgős lenne, ezért próbálkozom itt is.
Tv vásárlás előtt állok, és eddig ebben a fórumban mindig jó tanácsokat kaptam... Ezt néztem ki: Samsung UE32EH5300
A lényeg annyi, hogy menne bele a T-s IPTV, egy dvd felvevő-lejátszó, plusz egy médialejátszó (igazából ez tudja a full hd-t). Olvasgattam a specifikációt, de nem nagyon értek én ezekhez a dolgokhoz, így kérdezném, hogy van róla bármilyen tapasztatalatotok? Illetve ilyen 100e forintos kategóriában van ami jobb ár-érték arányban? (A smart tv funkciók nagyon bejönnek, asszem ez csak Samsung-nál van...)
Plusz egy kérdés: ez ugyanaz, mint amit korábban linkeltem, ugye? Csak mert hiányzik a termékkód végéről a W...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest