- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ziggi_zug
aktív tag
tsaby76: Érdekes módon nekem sem töltött, cak 90%-ig a töltő, de az USB sem vitte feljebb. Soft reset után USB hamar feltette 100%-ra. Azóta nem volt alkalmam fali töltővel próbálni.
dni: BT távírányítóról: Nekem Plantronics van és hibátlanul üzemel. Egyetlen baja, hogy eléggé be kell dugni a fülbe, mert másként nem marad ott. De ez valszeg nem a füles hibája, nekem minden dugó kiesik a fülemből.
Komoly 3 eFt-ért vettem a Lurdyban a Vodkafon shopjában. Egyszer töltöttem fel és legalább 6 órát ment már.
Sőt... egyszerre kapcsoltam össze az Omniával és a Nokia E60-asommal. Az omniáról jött a zene (igen, léptethető minden irányban és hangerő is állítható) s a Nokián jött a hívás. Szépen zene elhalkul - fülesen lévő gombbal telefon felvesz, mejd beszélgetés után lerak - s a zene folytatódott magától. Hangsúlyozom! Egyszerre két készülékkel volt kapcsolatban! Szóval nekem bejött.
Csak ne kellene a garatomig letolni, hogy ne esen ki a fülemből. (Mondjuk asszon is megnézett vele egy folmet, neki nem esett ki.) -
tsaby76
aktív tag
Igen, a legváratlanabb helyzetekben meglépte a soft resetet, viszont az éjszakai T-szignálkor kedvem lett volna vízbe mártani
,de miután egy kis trükkel a SEUS-al ráhúztam a Generic World softot, nagyon ritka volt az újraindulás, és 5napot elballagott egy töltéssel.De akkor is nehézkesnek találtam picit, viszont ennek ellenére szerettem azt a nagy tankot.
Ceedrush:
Egy külső(de lehet a gyári is megteszi) task manager progival lődd le a mortscript folyamatot, és akkor szerintem menni fog a dolog.
Jah és ne a beépített filekezelőt használd, hanem tc-t, vagy resco-t. -
gerii
addikt
ahogy ígértem én is írok valamit N82-ről váltás után. Illetve az Omniát kaptam, úh inkább ezt használom mostantól.
Először is nekem is T-s a gépem aminek az első két pont a hátránya a függetlenhez képest:
1. régi a ROM verzió, valszeg ezért szívja az akksit annyira.(az új ROM-ot várom mint a megváltót)
2. a hátlapnak van egy kis holtjátéka a nyakbaakasztó felőli részén, ami egy kicsit idegesítő /függetleneknél asszem ilyen hiba nincs/
3. a kamera az N82-esé mögött kullog elég sokkal./ nagyon meg kell nézni a fényviszonyokat amikor fotózunk, automatán elég tré képeket lehet összehozni. a vakuja beégeti a képeket még ha 1-2 méterre is van a céltárgy, ezért én kikapcsolom. macromódban is ügyelni kell a vakura és hogy ne mozduljon be a kezed, mert nem olyan egy kézzel ellövöm mint a 82-esnél automata módban. videója sem olyan jó, dehát ez van/
4. A telefon része kicsit kiforratlan még, értem ezalatt hogy pl a telefonkönyvben ha rámásolod a készülékre a névjegyeket a SIM-ről, akkor mident kilistáz, ergo 2x olyan hosszú lesz a névjegyzék, így vagy a felső fülön minden belépéskor beállítod hogy csak a SIM-et vagy a belső memóriát mutassa és utána görgethetsz, vagy lexarod és egyből a kellő betűt megnyomod az oldalsó abc oszlopon és odaugrik a névjegyzékben.
A másik hogy egy kicsit késleltetve bontja a vonalat, de ezt meg lehet szokni.
5. Ha olyan program van feltelepítve aminek kell az adatkapcsolat, akkor mindíg felmászik a netre, így azt le kell tiltani egy külső progival. Ez annyiban kényelmetlen hogy ha kell a net akkor a progiban engedélyezni kell a netkapcsolatot(szolgáltatósra gondolok, WiFi-t nem érinti)
6. Az utolsó "hiba" magától értetődik: Windows. tehát néha lefagyhat, várni kell rá ha olyanja van, de ezt csak mint kellemetlenségét írom.Pozitívumok:
Nagyobb, sokkal jobb megvilágítású kijelző, legalacsonyabb fényerőn kb olyan mint a laptopomé, fullon meg kiégeti a szemed
Sokkal jobb anyagminőség, illesztések, az egyedüli negatívum az említett instabil hátlap.
A kezelhetősége is jó, nem kell stylus a használatához, főleg mert ott van az optikai egér is az apróbb részekhez. A kijelző nyomáspontja is egész jó, bár szokni kell. A scrollozást is meg kell tanulni, eleinte sok volt a véletlen programindítás, de mostmár minimális.
Hangminősége is jó, hiába "csak" egy hangszórós, a fém burkolat is jót tesz neki. Egyedül a Jack hiányzik; a hozzá kapott füles szétszedhető, de nekem túl hosszú a vezetéke, így valszeg egy rövidebb átalakítót veszek hozzá. Sennheiser CX300-zal szépen szól.
A Touch Player kikapcsolt kijelzővel nem fut+ a kezelése sem valami jó, viszont a MediaPlayer használhatóbb.
TV kimenete csak 240x400-as felbontást tud kezelni, így felejtős az ilyen nemű használata.
Kijelzőforgatás is pontos, és szerintem szebb megoldás a 82-esénél.
A képek kezelése, nagyítása is jól megoldott, és nagyon gyorsan kezeli őket.
A Google Earth használata egy élmény rajta, főleg hogy van utcanézet is.
Van Passziánsz
Az office csomag is kellemes, alapvető szerkesztési funkciók vannak venne.
Lehet szinkronizálni szinte mindent az asztali gépeddel, bár én ezt a funkciót nem használom.
Nameg a T ad hozzá iGo 8-at, ami nem rossz dolog, szóval nem kell egerészni rajta mint a Nokia Maps-szel, vagy a Garminnal.
Összesítés:
N82 arra jó hogy telefonáljunk, nem kell rá úgy vigyázni, szóval mindent bele telefon, egyszerűen használható multimédiás szolgáltatással, szerintem gyorsabb kezelhetőséggel, nem kell itt ott beállítani a netet, a telefonkönyvben sem 2-3 kattintással lépek be-ki, szóval gyorsabban elérhető a Nokiában, nem kell átalakító a zenehallgatáshoz, kevésbé nyavalyás úgy egészében.
Az Omnia viszont többet nyújt az előbbi kompromisszumokkal, amiket meg lehet szokni, de el kell fogadni hogy alapvetően ez egy PDA aminek a Samu marketingesei talán azt a nevet adták hogy "PDA-telefont minden embernek", aminek a PDA részével csak a vásárlás után szembesül a kedves naív vevő. Kell ezen még gyúrni hogy ne vegyék észre a PDA részt az átlagfelhasználók, hogy tovább /Nem Nevezzük Nevén Telefon/ szintű felhasználói felületet fabrikáljanak belőle.Ha sok hasznos programot akarsz használni egy remek PDA társaságában akkor ajánlott a csere, én nem bántam meg, összességében megéri, pedig soroltam fel "pár" hibát.
Igazából az N széria nem igazán tud hova fejlődni telefonilag, max a menüjét tudják csinosítani, vagy egy alternatíva az N97/5800 lehet, viszont egy PDA-ban mindíg van mit csinálni, sokkal érdekesebb készülék.kicsit hosszú lett
, elnézést érte, de talán tud segíteni jövendőbeli Omnia tulajoknak.
Amit leírtam csak a saját tapasztalatom, véleményem, 1UIQ, 3 S60 telefonnal a hátam mögött. -
silentkiller
senior tag
Én is N82-ről váltottam (de előtte 5 N82-est elfogyasztottam mindenféle probléma miatt)... röviden: nem bántam meg, sőt! Évek óta használtam PDA-t másodtelefonnak, zömében Asus-okat. ez nagy lépés még az Asus felett is, igényes, minőségi összerakás, Windows Mobile (én ennek inkább az előnyét látom), hatalmas belső memória, stb. Nem fogod megbánni ha ilyet veszel, de ha sms huszár (>50 sms/nap) vagy akkor ez nem a te telefonod. Zenehallgatásra egy CX-el tökéletes...
-
tsaby76
aktív tag
Akkor tartsd is meg a CX-et mert jól jön
A jabra-ról csak azt nem tudni, hogy támogatja e a WM készülékeket, vagyis a WM tartalmaz e bt távvezérlő profilt.Talán a boltoknak van már ilyen tapasztalatuk, érdemes rákérdezni, mert ez a szerkezet árban is jó és a CX-et ennél is lehetne használni, gondolom fényévekkel jobb, mint a hozzáadott füles.
-
tsaby76
aktív tag
A szoftveres hátrány annyiban merül ki, hogy lassan jön a frissebb rom, és részben emiatt többségünknél rövid a készenléti idő.Az én esetemben szerintem hardveres probléma is fennálhat, mégpedig akksi, töltő vagy mindkettő.Ami a távos fülest illeti, nem tudom, hogy a WM támogatja e az ilyesmit.Vezetékesben még nem láttam ilyesmit, viszont a jabra árul egy sztereo bt fülest ami távvezérlő funkciót is tud.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged