- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
rumos14 #1803 üzenetére
Pocket Digital Clock
Találsz skineket a fejlesztő honlapján. -
erdoke
titán
válasz
rumos14 #1766 üzenetére
Az első hazai üzemelésű készülékek óta (sőt, régebben) nyomon követem a tapasztalatokat, nem tűnt fel semmi furcsaság. Tehát kb. ugyanannyit számít, mint más PDA-knál, azaz nem zavaró.
Widgetes cuccok kilövésével kezdeném én is, az biztosan nem ér 22 MB RAM-ot, miközben egy MS 10 MB alatt foglal.(#1763) Dare2Live
Arra számítok, hogy az XDA-n kb. úgy oldják meg majd a WM7-et, ahogy a HD-n fut most a 6.5 (kifejezetten jól). Hardveresen biztosan lesz hozzá nagyon hasonló WM készülék, esetleg a 42 nm-en gyártott, 1,3 GHz-es Snapdragon viszo majd a csúcskészüléket, de alatta biztosan ugyanez a "régi" 1 GHz-es lesz majd.
A másik lehetőség a Toshiba K01 lenne, de az még a HD2-nél islegalább 1 hónappal odébb van. A Samsung erősebb készülékei pedig majd csak jövőre jönnek. -
erdoke
titán
válasz
runner 125 #1754 üzenetére
Nem, ezen nem olyan van. Jellemzően kapacitív kijelzőket lehet (és érdemes) edzett üveggel takarni. Mivel az Omnia II rezisztív kijelzővel rendelkezik, puhább plasztik digitalizálója van, amire nem árt fóliát tenni, még ha valamivel kevésbé is érzékeny, mint a hagyományos PDA kijelzők.
-
erdoke
titán
válasz
runner 125 #1752 üzenetére
Edzett üvegre nem kell, csak a lágyabb plasztikokra.
-
erdoke
titán
A HD2-t az O2 és a T-Mobile is felveszi a palettájára Angliában, elég népszerű modellnek tűnik így elővételben.
Az Acer készülékeiről egyelőre nem sokat tudunk szolgáltatói összefüggésben, de nem kis cégről van szó, és ajánlhatnak kedvező PDA (WM és Android) konstrukciókat laptopokkal/netbookokkal csomagban is.
Az Omnia II jó eséllyel lesz több szolgáltatónál is, de ha a Pannonnak megint van egy hónap előnye a többiekkel szemben, akkor a T és a Voda vásárlói akár a karácsonyi szezon nagy részéből is kimaradhatnak. -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz
Schumacher! #1586 üzenetére
A kb. azonos felületű TFT fogyaszt sokat az AMOLED-hez képest, és a 320x480-as felbontás pixeles a 480x800-hoz képest. Ellenőrizd a pixelméretet.
-
erdoke
titán
válasz
Dyingsoul #1257 üzenetére
Más oldalarányokkal is lehet két téglalapnak ugyanaz az átlója. Képzelj csak el egy nagyon keskeny, de hosszú téglalapot, és egy jóval szélesebbet, de rövidebbet. Pitagorasz-tétel alapján könnyen számolható az átló a téglalap (derékszögű háromszög) oldalaiból.
A 640x480-as (VGA), a 800x480-as (WVGA), a 640x360 (nVGA? Symbian érintősök pl.) és a 480x320-as (HVGA? iPhone-é pl.) kijelzők mindegyike lehet 3,5" átlójú, mégis más az oldalarányuk (a fenti sorrendben 4:3, 5:3, 16:9 és 3:2), éppen ezért a felületük (a téglalap területe) is. A négyzethez legközelebb állónak a legnagyobb a felülete azonos átlónál, a leginkább szélesebbnek pedig a legkisebb
-
erdoke
titán
válasz
Orcanus #1255 üzenetére
Ha minden igaz, itthon csak októberben kerül hivatalosan forgalomba, ámde már az új, WM6.5 alapú ROM-mal. Addig csak külföldről behozott, elsősorban Távol-keleti darabokat kaphatsz, aminek a garanciális ügyintézése esetleg körülményes lehet.
A 16 és a 2 GB-os verziót még nem dobta ki a Samsung.
-
erdoke
titán
válasz
Dyingsoul #1231 üzenetére
Nálunk a családban volt már D600, D900, i600 és i900, ebből az utóbbiban kellett kijelzőt és alaplapot cserélni (előbbi lassan megadta magát, utóbbit kinyírta egy zárlatos autós töltő), garanciában 1,5 nap volt. Szó nélkül cserélték az alaplapot is, pedig bevittem a töltőt, és kimérték, hogy az okozta a gondot. Összességében tehát nincs rossz tapasztalatom, bár mindig felsőbb kategóriás készülékeket használtunk.
(#1227) whpgab,
Gyanús az a teszt, gyorsabbnak találták a készüléket, mint más tesztekben, nem nagyon problémáztak a laggal. Lehet, hogy 667 MHz-es proci van abban a példányban, csak éppen Cortex-A8? -
erdoke
titán
Ha valaki nem olvas más oldalakat:
Samsung Omnia II Launches in New Markets -
erdoke
titán
-
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #850 üzenetére
Ha nem videózol rajta, és azt nem rakod ki rendszeresen TV-re, illetve nem játszol sokat, és nincsenek nagy elvárásaid a grafikát illetően, akkor tényleg csak a kijelző, és a dupla RAM szól az utód mellett. Persze az utóbbi a WM6.5 használhatóságát jelentősen befolyásolja.
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #847 üzenetére
Én azért megvárom a végleges WM6.5 ROM-mal elért eredményeket. Elsősorban multitaskingban számítok gyengélkedésre a hőn óhajtott OMAP-hoz képest, viszont némi előnye meg lehet az akkumulátoros üzemidő és a melegedés, ill. az árazás oldalon. Szvsz az év végén érkező Snapdragon alapú HTC-k 200e Ft körül indulnak majd, és rohadt lassan fog esni az áruk, addigra az Omnia II viszont 120-130e lesz, és akkora különbség távolról sincs a kettő között mindennapi használatban.
-
erdoke
titán
800 MHz-en megy, ez a sorozatgyártásban levő S3C6410 legmagasabb órajelű variánsa.
Eltérő architektúrák között nehéz órajel alapján összevetni a teljesítményt, de a TI az OMAP3-nál 2-3-szoros teljesítményről beszél az ARM9-hez képest. ARM11-hez viszonyítva azonos órajelen úgy 50 % plusz teljesítmény lehet. Magyarul az i8910 (és az iPhone 3GS?) 600 MHz-es OMAP3 chipje még mindig gyorsabb (többnyire), mint az Omnia II ARM11-e. A 3D gyorsítás szintén lényegesen gyengébb, ahogy a videó enkódoló és dekódoló rész is (bár az specifikációban gyakorlatilag azonos az OMAP3440-nel, ezért is a kavarodás).
Az OMAP3440-hez képest komoly hátrányban van, a fogyasztásbeli összehasonlítás persze elméleti síkon marad, elvileg hasonló. ARM oldalán csak 90 nm-es gyártástechnológiára és 620 MHz-re vannak adatok, az S3C6410 már 65 nm-en készül, és ugye az Omnia II-ben és (PRO-ban) 800 MHz-en fut. -
erdoke
titán
Szépen működik a Midomi mezei Omnián is, ki lehet próbálni.
(#822) Csabee.
Nem tudom, még nem döntöttem. Valamit szeretnék venni az ősszel, de sokban múlik a WM6.5 ROM-on, amit ígér a Samsung, illetve az Android fejlődési ritmusán. A SE Xperia X3 nagyon bejön hardveresen, a Google meg ígér fűt-fát üzleti fronton az év végére. -
erdoke
titán
Első (?) hazai felhasználói vélemény az első nap után.
-
erdoke
titán
Azért nem TP2 vagy OmniaPRO, mert a felsorolt igényeim mellett ott van még az elvárás a max. 14 mm vastagságra és max. 140 g tömegre is. Persze ezt valamikor felső határnak szabtam, jobb a 12 mm és a 120 g.
TP2-t semmiképpen nem vennék az elavult processzor és a flash memória hiánya miatt (kényszeríti az embert a tört iGO használatára), és ezt figyelembe véve nagyon drága. -
erdoke
titán
válasz
Dyingsoul #736 üzenetére
Miért rágnék be? Nem egyformák az igényeink, más paraméterek fontosabbak. Mivel napi 10-20 céges levelet olvasok a PDA-n egy nem utazós munkanapon, utazáskor pedig ennek legalább dupláját, és meg is válaszolok jónéhányat, az email küldés/fogadás számomra sarkalatos kérdés. Ha nem lenne sok a használatban a munka (és a GPS), nem is vennék WM készüléket...
Lényeg a lényeg, esetemben tényleg sokkal fontosabb a mail küldés hibamentessége, mint a napfényben kiváló láthatóság. Szóval nekem nem túlzás. -
erdoke
titán
Te nem használod, de nekem ez alapvető. A saját 2-3 fiókomon kívül a céges levelek is folyamatosan jönnek, és az elfogadhatatlan, hogy egy hosszabb levelezésnél legalulra teszi az aláírást, vagy hogy nem tudsz több embernek válaszolni. Ezt egy WM2003SE PDA is tudja csont nélkül.
-
erdoke
titán
Szvsz a lentebb idézett dolog csöppet sem vicces. Ha teljesen igaz (és miért ne lenne, normálisan leírta a srác), akkor ez fényévekkel komolyabb probléma, mint a kijelző olvashatósága napon. Összecsapták a felületet, nem sikerült az eredeti tudást (itt éppen a Pocket Outlook-ét) alkalmazni benne.
-
erdoke
titán
Komolyabb problémát ír le az egyik szingapúri vásárló:
"JimHong says...
Bought the Omnia 2 a week ago. Love the camera and DVD but the Outlook email is a huge disappointment.
1) Emails received do not show who the emails have been cc to or who else the email has been sent to
2) As consequence of 1), one does not know if the email has been sent to others and when you hit Reply All, it only replies to the sender
3) The apostrophe sign ' is replaced by a few random symbols making the emails difficult to read
4) Signatures are placed right at the end of an email. This means that you reply to a long email, instead of having your signature at the end of your message, it is placed at the very end of the message (ie beneath say 4 or 5 messages)
5) When an email is forwarded or Replied to, the existing emails loses all its format. This means you get just continuous words with no paragraphs etc. Real terrible to read.If I had known of these issues, i would have stuck to my Blackberry. Samsung better come up with a patch soon as this is a real show stopper for people who really buy this to also do their work."
Én mindenképpen kivárok még pár hónapot, talán a Windows Phone verzió jobb lesz már az új Omnia szériából is...
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
A videót készítő srác szerint 50 %-os fényerőnél (amivel a videó első 38 másodpercét készítette) gondjai voltak az ikonok megtalálásával is. Ez szerintem azt jelenti, hogy amikor 100 %-ra állította, akkor olyan szinten már nem volt használhatatlan, csak "élvezhetetlen". Számomra ez akár elég is lehet, max. annyira lehet szükségem direkt napfényben (amikor még leárnyékolni se tudom a másik kezemmel), hogy megtaláljak egy kontaktot, vagy lássam, ki hív. Persze nyilván megnézek majd egyet élőben, mielőtt vásárlásra adnám a fejem, és még egyébként se döntöttem.
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #694 üzenetére
Nekem is kb. háromszor okozott ez gondot eddig bő 10 hónap alatt, akkor is megoldottam úgy, hogy leárnyékoltam a másik kezemmel. Sokkal többször volt problémám azzal, hogy sötétben trükközni kell az LCD-vel, hogy elég gyengére állítsd a háttérfényt, olyankor viszont már a kontrasztja nagyon gyér. Ebben az OLED biztosan sokkal jobb lesz.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Nekem ezen a linken jön be.
-
erdoke
titán
válasz
Lord Soth #664 üzenetére
Hivatalos hazai információ nincs. Tippek vannak, és valószínű, hogy az elődhöz hasonlóképpen kerül itthon piacra. Tehát nem elképzelhetetlen, hogy eleinte csak a Pannonnál és a Samsung márkaboltokban lesz, majd egy hónappal később mindenhol.
Az árra lehet következtetni, kb. 10 %-kal fentebb indul, mint tavaly az Omnia, de ez leginkább a Ft eltérő árfolyamának, és a magasabb ÁFÁ-nak tudható be. -
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #635 üzenetére
Tegrában ARM11 van, ami CPU erőben nagyon harmatos már 2009-ben is, akármilyen órajelen fut. Egyelőre a Tegra hátránya a multitasking még akkor is, ha megfelelő szoftveres optimalizációt tud rá elérni az NVIDIA. Mihelyst két hasonló erőforrás igényű alkalmazást futtatsz (ami kb. egyformán terhelné ugyanazt a komponenst, pl. a fő porcesszor ARM11-et), beáll a nagyhalál.
Az Omnia II-ben TI OMAP 3440 klón van, a GPU órajele ismeretlen egyelőre. CPU fronton a Cortex-A8 800 MHz-en kb. 3-szoros teljesítményt nyújt, mint az ARM11 600 MHz-en (azonos órajelen 2-3-szorost mond alkalmazástól függően a TI). Ugyanez a Cortex-A8 45 nm-es gyártástechnológiával (talán némi válogatás mellett) elketyeghet 1 GHz-en úgy, hogy a fogyasztási keret nem változik.Az erősebbik, 2. gen. Tegra és az OMAP4 egyaránt jövő év második felében jön csak, azokról most nem nagyon érdemes érdemben diskurálni.
-
erdoke
titán
Maximálisan nem értek egyet azzal, hogy a nagyítás funkció a multitouch kijelzős készülékeken jobb. Sőt, nálam ég és föld. Mégpedig azért, mert még a kis kijelzős Arenán is kétkezes a működés, ellentétben az Omnia II-vel. Számomra ez nagyon sokat számít egy telefonos ketyerénél.
-
-
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #614 üzenetére
Lszi hagyjátok már ezeket a Tegra üzemidő idézeteket, mert a fogyasztók és az akkumulátor paraméterei nélkül teljesen értelmetlen. Üzemideje egy adott készüléknek van, nem egy platformnak. Pl. nyilván mást fog tudni egy 4" WVGA kijelzővel egy 1600 mAh akksi mellett, mint egy 9" WSXGA kijelzővel és 4000 mAh kijelzővel. Nem is beszélve az alkalmazott órajelekről.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Az attól függ, kik rendelnek. Nekem sajna most nincs keret.
-
erdoke
titán
Ez még a TG01-nél is nagyobb tepsi, nekem már nem jön be, túl széles. Emellett a 4,3" kijelző, az 1 GHz-es CPU és az 1230 mAh akksi elég rossz párosításnak tűnik. Szerintem erőltetett használattal nem fogja estig bírni, ami számomra már elfogadhatatlan. Navi nélkül az Omnia (és az Omnia II is) elketyeg 16-18 órát, még ha netezgetek, folyamatosan megy a 3G és a BT is a 2-3 óra beszélgetés mellett.
Lehet, hogy egészen nagy piaca van ezeknek a vékony tepsiknek, és csak én vagyok különc az igényeimmel, de az egykezes használat nálam fontos, és abban már az iPhone se tökéletes a kijelző szélessége miatt. Arra számítok, hogy az Omnia II még megfelelő határeset lesz.
-
erdoke
titán
Nem értem mi a problémád. Nem tudom, mi van az i8910-ben, de az támogat HD videót (talán 3515-ös, de nem néztem utána). A 3440-es (amit liszenszel a Samsung, ha jól tudom) nem támogat, "csak" DI videót.
Tehát egy Samsung gyártmányú, de OMAP 3440 alapú processzor (chipset) van ezekben a készülékekben. A végleges készülék paramétereket ettől függetlenül lehet variálni, pl. letiltani a 3D gyorsítást, vagy a videó felvételt korlátozni VGA-ban, stb. Az i8910-est nem követem szorosan nyomon, mert nem igazán érdekel azzal a gány Symbian felülettel, és a gyengébb felbontású kijelzővel (azon az áron).
Szerk: Az OMAP3515 600 MHz-es ARM maggal és HD felbontást támogató POWERVR SGX™ grafikai gyorsítóval rendelkezik, ez lehet az i8910-ben.
-
erdoke
titán
Nem értem, miért erőlteted az i8910-et, abban más chip van.
A Jet-Omnia II-OmniaPRO hármasban ez van, és nem támogat HD videót.
"Like the rest of the OMAP 3 product family, the OMAP3440 integrates the ARM Cortex-A8 superscalar microprocessor core."
...
"Key Features:
...
- IVA™ 2+ (Image Video Audio) accelerator enables multi-standard (MPEG4, WMV9, RealVideo, H263, H264) encode/decode at D1 (720x480 pixels) 30 fps
..." -
erdoke
titán
TI OMAP 3440 klón van benne, a Samsung gyártja. Kvázi ez fut az iPhone 3GS-ben is 600 MHz-en.
(#544) Zwiebel
Ugyanaz az akksi van benne, ami az Omniában, 1440 mAh. Több kicsomagolós videón is egyértelműen látszik/mondják. Amit pár hónapja vettem pótakksit, az már külsőre is teljesen megegyezik. Az én eredeti gyárimon még nincs ezüstszürke keret. -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Magyar ROM = szingapúri ROM + magyarítás...
Voltak ott sajtófotók, furcsa füles elrendezésű náluk a teszt.
Azt hittem a majompalánta, hogy mert egy oldalra 12 ikon fér, és gyárilag 4 vízszintesen scrollozható oldal van, ezért max. 48 ikon lehet, a többi megy az Others-be. A hozzászóló felvilágosította, hogy ha ki is próbálta volna a készüléket, rájött volna, hogy lehet újabb oldalakat nyitni, ha kevés a 4 db. -
erdoke
titán
Megelőztél, az esti film után fogom tömörgetve fordítani.
Van ott egy felhasználói komment is, néhol szinte megkérdőjelezi, hogy tényleg használták is a készüléket a tesztelők...Re #486,
Nekem megvan, ha valakit érdekel, kimásoltam Wordbe a fordításhoz. Sajna a felhazsnálói észrevételt nem, de nagyjából emlékszek rá. -
erdoke
titán
válasz
Dare2Live #475 üzenetére
Azért az szomorú, és muszáj megemlíteni, hogy a Trénél és a Vodánál azóta is az augusztus végi/szeptember eleji szofverrel árulják az Omniát, de a Pannonnál és a függetlennél is novemberi a "friss". Ez a magyarítás áa, ami egyébként mindig érezhetően lassít is a rendszeren, sőt néha még instabilitást is okoz.
Nem várhatunk nagy változást az Omnia II-nél sem, és csak töprenghetünk, hogy ez most a szolgáltatók vagy a Samsung sara. Az eltérő szolgáltatói ROM-okat figyelembe véve inkább az előbbi.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz
Dyingsoul #454 üzenetére
Valószínűleg két funkciója lesz. Rövid nyomásra a Samsung menüt hozza elő, hosszúra a kockát vagy a feladatkezelőt.
A QWERTY-s cuccok vastagok és nehezek. Az OmniaPRO valamivel jobb a többinél, de egy ShapeWriter-rel nem nagyon van különbség a gépelési sebességben, úgyhogy fölöslegesen cipelném magammal a billentyűzetet. Ha meg nagyon fontos lenne (nem az), akkor vennék a táskámba egy BT-ost.
Ami még mínusz a kijelző méretén kívül, az a beépített flash memória mérete (1 GB vs. 8 vagy 16 GB). -
erdoke
titán
Szvsz stylus, vagy stylus-toll kombó. Vettem anno hasonlót, abban még lézer pointer is volt. Sajna az elemek nagyon keveset bírtak, de egyébként praktikus cucc volt.
Mindenesetre az ilyen toll formájú (esetleg funkciójú) stylust normálisabb módon hordhatod magadnál, mint az Omniáét. Bár én az utóbbit is az autó kulcsaira kötve hordom (végszükség esetére, mert használni nem szoktam).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest