- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Jó számokkal készül a Samsung generációváltásra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
thamasz
senior tag
válasz FerNandor #4703 üzenetére
Van Canon DSLR-em sok optikával, a véleményem, hogy jól lehet ezzel a telefonnal fotózni, a kreativitásodon és a hozzáértéseden múlik, az sem utolsó hogy mindig nálad van...
Egy kép több variációja:
[Gyári app 12 MP jpg]
[Expert RAW 24 MP telefon általi jpg]
[Expert RAW 24 MP DNG -> Lightroom develop jpg export max 10Mb file size] -
-Valinas-
senior tag
válasz FerNandor #4703 üzenetére
Nem használtam egy ideje gcamet, de anno rengeteg port volt, mindegyik bugos. Gondolom, mivel még friss a teló (bár sok újdonság nincs), itt mégannyira sincs kiforrott ported gcam.
Én amúgy a teljesen stock appot használom a MILC mellett és meg vagyok vele elégedve. Más kérdés, hogy általában a MILC-en is szenvedek a RAW-okkal, mert túl sok időt töltök el a szerkesztéssel. Jó néha csak JPEG-ben lődözni.
Szerk.: Pixel 8 Pro esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
-Valinas-
senior tag
válasz FerNandor #4683 üzenetére
Egy Z6-tal semmilyen keretek között nem érdemes hasonlítani. Ez az infó lényegében csak arra enged következtetni, hogy tisztában vagy azzal, hogy milyen egy jó RAW kép, dinamikatartomány, hisztrogramok, stb. Szerintem nem szabad csodákat várni ezektől a telefonoktól, akármilyen gyors a fejlődés. Mindenesetre az iPhone aktuális generációja bizonyos dolgokban jobb, bizonyos dolgokban viszont jobb az S24U, szóval inkább úgy tudnám összefoglalni, hogy ha mobillal akarsz fotózni, légy tisztában ezekkel a korlátokkal, és az Android/iOS között dönts.
-
ShadowLac
addikt
Gcammal tudsz rawot. Majd holnap normál fénynél teszek fel.
Csináltam lakásban JPG kb 2.5mb raw 15mb a félsötét szobába.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
malor
aktív tag
Ha tudsz fotózni, akkor ezzel is fogsz tudni. ExpertRaw-ban és a gyári appban is be tudod állítani, hogy jpg vagy raw, esetleg mindkettőben mentsen egyszerre. Beltérben, mozgó témánál nekem az ExpertRaw jött be eddig.
Ha nem ideális minden (a téma és a körülmények is), a beltéri fényviszonyokra és a témára elég érzékeny a telefon. Szóval kell hozzá ész is, hogy jó legyen a fotó. Akinek egyáltalán nincs érzéke a fotózáshoz, annak jelenleg szerintem rémálom lehet ezzel otthoni körülmények között fotózni. Ha kevés a fény az a baj. Ha sok a fény az a baj. Ha közel van az ablak az a baj. Ha távol, akkor meg az. Ha természetes a fény az a baj, ha mesterséges, akkor meg az. Szóval kb. minden eshetőségnél észnél kell lenni és keresni a jó megoldást.
Nem fotózok raw-ban, így a kérdésedre nem tudok pontos választ adni. A jpg-t biztos, hogy "photoshop"polja az algoritmus. Lehet csökkenteni az utómunkát, de végleg kikapcsolni szerintem nem. Elméletileg a raw-t nem szabadna bántania. De hát ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Mike81
senior tag
válasz FerNandor #4524 üzenetére
Erről megoszlanak a vélemények. Nekem volt S8P OnePlus8T S21P S23U I14Pm és egyiknek sem égett be a kijelzője. Adaptív funkció bekapcsolva. Navigálásnál ha nem az autó kijelzőjére vetíti ki a térképet akkor csak hanggal használom. Ha feltólja az extra fényerőt akkor nem nézegetem úgy a kijelzőt hosszú ideig. Én az évek alatt kb ennyire figyeltem csak és a kijelzők nem égtek be. Amiben utoljára nekem beégett az a S2 volt
-
tixem
addikt
Note 8, note 9, s21u eddig mindegyik beégett nálam. Mondjuk én sokat használom pl a waze-et illetve a waze-t osztott képernyőn a spoty-val és vagy a waze menüje ég be, vagy a spoty vezérlője.
Leglátványosabban az s21u ment szét, ott az értesítési sáv és a navigációs sáv meg a többi statikus dolog is látható volt már simán a kezdőképernyőn is, még csak az rgb teszt menüt sem kellett hozzá elővenni.S24U is tuti be fog égni, de hát csodák nincsenek, ha naponta 3-5 órákat megy a navigáció meg még azon kívül is ébren van a telefon.
Többi gyártó oledjeiről nem tudok nyilatkozni[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
dnelb
veterán
Ha sokat használod, magasabb fényerőn beég minden, persze. Nekem s21u volt a szóban forgó készülék, állapotsoron látszódtak az ikonok, billentyűzet sorai + gombok olvashatóak voltak, youtubeon ahol van középen a csík, insta alsó gombok, tiktok oldalsó gombok + a Neked szó felül, szóval ami ilyen statikus tartalom. Ha meg extra fényerőn nyomod nyáron kinn, még könnyebben beég, de azért nálam is kellett neki 2 év elég intenzív használat, szóval annyira ne izgulj ezen Előtte s8 volt, az már 1 év után sokkal rosszabbul nézett ki, tehát fejlődnek azért.
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
válasz FerNandor #4517 üzenetére
beégett kijelzővel ha beviszed, azt a samsung a gari ideje alatt egyszer ingyé cseréli és ilyenkor dobnak bele új akkut is, keretet meg hátlapot. Note 9-nél eljátszottam és az S21U-nál is lett volna erre lehetőségem, ha nem regelaxyzok.
Note 9-et is eladás előtt vittem be, megvolt a 21U már és gyakorlatilag egy kb. újszerű telefont tudtam eladni így. Azóta ugye változott a gari ideje is, 250 ezer felett kötelező a 3 év, így simán el lehet sütni a harmadik év vége felé a beégett a kijelzőm sztorit, mielőtt mondjuk túladnál rajta. Így vevőt is könnyebben találsz rá.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
dnelb
veterán
válasz FerNandor #4517 üzenetére
Beégett a kijelző meg púposodott fel az akksi. De mindegy volt mert kijelzőcserekor kapsz akksit is automatikusan. SES-ben csinálták, vízállóságot is visszakaptam (előtte már nem volt az akksi miatt).
Többek között ezért sem tokozok meg kímélem, úgyis befog égni, úgyis cseréltetni fogom, fölösleges babusgatni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest