Hirdetés
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Németeknél rengetegen foglalkoznak komplett PC-k összerakásával hobbiból, vagy zsebpénzért. Hozzáteszem, hogy ha nem eleve a bolt által összerakott gépet veszed, aminek már eleve benne van az árában az összeépítés, akkor borsos szerelési díjat számjtanak fel, mindfactoryról pl egy alkatrészenként összeválogatott PC-t 150 euróért raknak össze neked. De máshol is hasonló a tarifa.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Bandit21
addikt
Alapvetően mp-ben 30-40 autóval, lfm pl.
Nem nagyon megyünk ai ellen.
Nyilván egy nem x3d is elviszi, de az említett VGA mellé egy 5700/5800 /7800 x3d nagyon sokat hozna.Itt pl látszik hogy egy R9 5900x re majd 50%-ot dob az r7 5800 x3d, 69 VS 100 FPS
Kormányos autó SIM topicban elég sokak gyakorlati tapasztalata hogy acc hez x3d ajánlott.
Valamiért extrém módon dobja meg a V3 cache.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
joysefke
veterán
meg kell nézni melyik éri meg jobban az adott pillanatban amikor aktuális a vásárlás
"Ez a melyik éri meg jobban" nagyon sántít. Eleve mindenkinek mást jelent még azok közül is akik objektív mérőszámokkal dobálóznak. Másrészt azok között akik ilyet vesznek a megjelenéshez közel szinte biztos vagyok benne, hogy mind fütyül az FPS/$ móricka-grafikonra.
Vagy ti pl. tudjátok, hogy az Intel Bartlett Lake procik kijönnek vagy sem
Már kijött. 14xx1 számozása van, nem Bartlett Lakenek hívják, de a lényeg, hogy csupa P-mag van teljesül. Úgy gondolod, hogy a hipotetikus 10-12P magnak érdemi előnye lenne 8P maghoz képest? Ez hirtelen 30%-os hátrányból fordít vagy legalább egyenlít? Egyébként a Bartlett Lake-ről hónapok óta semmilyen hír nincsen és tudtommal nem is volt soha megerősítve.
Mit értünk kategóriája alatt? Én az árkategóriára gondolnék.
Ezt szerintem nagyon jól és egyértelműen lehet definiálni szemben a mindenféle móricka ár-érték számításokkal.
Ez a leggyorsabb, legkompromisszummentesebb gamer processzor. Az hogy emellett a legkezelhetőbb is, az csak hab a tortán. Igen van egy ilyen kategória és amíg a 9950X3D nem érkezik meg, addig biztosan a 9800X3D van ennek a kategóriának a trónján.
Ezt a 470$-os alkatrészt egyébként nagy hányadban 4090-4080-5090 stb VGA-k mellé rakják. (1500-2000, 2000+ $) Egyből nem is lesz jelenősége 50-100$-os felárnak, ha megvan a jaj de jól kihajtja szubjektív érzése a usernek.
Játékos kategória, mint játékos proci? Ha 1440p-ben akarok játszani egy 4070 Superrel egy újabb játékban már lehet, hogy csak max 1-2 fps-sel gyorsabb mint egy fele annyiba kerülő proci.
A feleannyiba kerülőt mindig érezhetően el fogja verni még egy 4070S mellett is.
Amazonon pl. a 14900K olcsóbb,
annyit is ér. Látod én is tudok végletesen fogalmazni és nem vitathatod, hogy a 14900K-t azért adják viszonylag olcsón Intel halo-felárral együtt , "mert annyit sem ér"
a 7950X meg éppen annyi mint a 9800X3D bevezető ára és ezek 1080p játékokon
kívül mindenben elverik.Ebben szerintem tévedsz. A usereket 90%-a nem tud mit kezdeni 8-nál több maggal, de szeretné ha pörgős lenne a gépe és a kevés szálas programjai jól futnának.
Az ő világukban a 2600X elkalapálta az 1700-at, a 3600X elkalapálta a 2700X-et, az 5600X elkalapálta a 3900X-et (ez 12 magos), a 7700X pedig megalázta az 5950X-et.
Én így váltogattam: 3100 => 3600 => 5600X => 7700X (=> 9700X nemsokára). Számomra mindegyik gyorsabb volt/lesz mint az egyel korábbi gen nagyobb modelljei pedig én nyüstölöm a gépet. (VM-ek, Visual studio, hatalmas repo)
A 9700X kevés szálas alkalmazásokban megveri a 14900K-t jóval alacsonyabb fogyasztás halkabb hűtés és sokkal tartósabb platform mellett attól függetlenül, hogy Cinebenchben nem mutat sokat.
Visszakanyarodva a játékra amire ezt a procit szánták egyrészt egy 4090 vagy 5090 mellett +100$-t rádobni a procira magától értetődő figyelembe véve hogy mit tud.
Másrészt van pár játék, ami meglepően CPU limites felbontástól majdnem függetlenül és ahol a 9800X3D is csak annyit tud, hogy egy kicsit élvezhetőbb lesz a játék. ezek célközönségének sem opció 100$-t spórolni és szívni a kedvenc időtöltésükben.
Csak próbálok józan ésszel gondolkodni
Akkor beláthatod, hogy ez nagyrészt egy hobbi és nem a józan ész, de főleg nem a józan észnek álcázott móricka FPS/CPU ára grafikonok mozgatják a döntéseket.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> Attól függ.
tényleg attól függ,
de ha valaki egy 1-1.5 -2 Millás Blackwell mellé szánja,
akkor el kell döntenie,
hogy vajon jó ötlet-e 50-80e Ft spórolni azon az áron,
hogy veszni hagy 10-15% GPU teljesítményt.egyszerű matek, mindenki el tudja dönteni.
de amúgy nem kell mindenkinek kaviár ( se x090 , se 9800X3D )[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
cucka
addikt
Akárhány magosat nézünk, az AMD kb. ugyanannyiba kerül most mint 7 évvel ezelőtt.
Tehát egyre olcsóbbak. Mert infláció is volt közben.A 6magosokat nem $280-os áron kéne már bevezetniük, hanem 200 alatt.
Igen, ha olcsóbb lenne, akkor kevesebbe kerülne és jobban megérné megvenni. -
joysefke
veterán
Életidegen dolgokat hordtál össze.
A 7800X3D mostanában nem fog használtan 100-120E-ért menni. Gyakorlatilag kifutott, a közvetlen utódja pedig még jó ideig lényegesen drágább lesz, ezért a 7800X3D-t sem fogja senki a következő hónapokban 100-120E-ért utánad szórni.Mivel a 9800X3D jelenleg a kategóriája egyértelműen legjobb és leggyorsabb procija, ezért az ár-érték aránya másodlagos. Az ár/érték arányt a derékhadnak találták ki nem a csúcsok csúcsának. Mellesleg a másodvonalhoz képest is elfogadható az ár-érték aránya. (14700K, 9700X stb)
Nyolcmagos proci bevezető ára 2024 végén max ~$300 kéne legyen, hatmagosé meg $200. 3D cache marketingbs ide vagy oda.
A 3D láthatóan nem marketing hanem nagyon szépen konvertálódik FPS-sé. Másrészt meg a userek döntő többsége jelenleg nem tud mit kezdeni 8-nál több maggal, de igyényli hogy pattogós legyen a rendszer és a minnél magasabb gyengén szálazott teljesítményt.
-
Sontir Fel
őstag
Abban a sávban 5800x3dk mennek, nem?
Most ez kicsit elgondolkodtatott a váltáson. A gyerek következő születésnapjára gép lett ígérve, így jövő nyáron talán már lehetne menni AM4-ről tovább... persze most csak hangosan gondolkodtamBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
cucka
addikt
Ha majd használtan kapsz 7800X3D-t 100-120-ért
Egyelőre ott tartunk, hogy a 7800x3d pár hónap alatt 150 ezerről 200 ezerre drágult.Szóval nem tudom, honnan fantáziálod ezeket az árakat.
De én is tudok ilyet mondani. Például ha ez a proci nem ennyibe kerülne, hanem feleennyibe, akkor kétszer jobban megérné az árát.
-
cucka
addikt
A magok számát nem nagyon van hova növelni konzumer vonalon. Az egy magos teljesítmény legalább annyira fontos, a hatékonyság szintén, viszont kevés az a konzumer élethelyzet ahova a ryzen 9-ben kevés a mag.
Az AMD meg úgy van vele, hogy ha ekkora pro vagy, hogy 30-40 magra van szükséged, vegyél threadrippert vagy epyc-et.Szóval nincs ezzel baj szerintem.
Az hogy megéri-e?. Ez most a kapható legjobb processzor játékra. Így is reklámozzák és így is árazzák.
És ami a "legjobb" abszolut értékben, az sose a legjobb ár-érték arányban.
A legjobb videókártya se egy jó vétel ár-érték arányban, mégis van, aki megveszi. A legjobb memória, a leggyorsabb ssd, sorolhatnám. Ezek mind drágák.Szóval azt hadd döntse el mindenki, hogy megéri-e neki, hogy sok pénzért megveszi valamiből a kapható legjobbat. Van, aki jómódú, és pont leszarja, hogy 80 ezerrel többe kerül a processzor, viszont ez a legjobb, ezért megveszi. Nem kell más helyett okoskodni meg pénzt spórolni.
-
S_x96x_S
addikt
> Akármennyire is van rajta plusz cache, az nem ér meg ennyit.
> ... egy erősebb VGA-ra költeni.ja ..
egy blackwell gpu -hoz amúgy se árt egy 9950X3D,
úgyhogy a 9800X3D -nek jövőre már nem lesz értelme a high-end -en.persze ha nem lehet halogatni és muszáj valamilyen procira beruházni,
akkor azért én a 9800X3D-t választanám a 7800X3D helyett.Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
> Hát igen. Aki kiad ezért ennyi pénzt az meg is érdemli...
Ár/FPS - alapján még mindig a 7600X a tesco gazdaságos megoldás.
https://youtu.be/BcYixjMMHFk?t=1371Mottó: "A verseny jó!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Egérpad topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest