- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
L7wy
őstag
válasz
dr.bubo #2898 üzenetére
És valami tanács? Régebben egy sagem fast 800 am volt, avval is szakadozott, mikor megemelték a netet? Kábeleket cseréltem már. Az egész telefonvezetéket kellene cserélni? Vagy az sem ér semmit? Jó lenne valami jó ötlet (bár ahogy eddig olvastam nemigen van rá megoldás)
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz
dr.bubo #2783 üzenetére
semmit mást nem töltök ki (mint mondtad nem is kell) és nem is nagyon van mit.
Másnak megy, de más modem és router-e is van.
Lehet hogy siman utálja a router ezt a modem-et? Találkoztam már sajna ilyennel dsl-nel.
D-link 3 led-es modemet utálta az egyik router.
Amúgy sima név/jelsó azonosítás van, szal' MAC cím, meg ilyenek nem érdekesek.Komolyan tanácstalan vagyok. Ezért is kérdezek itt. Több ember több 5let
-
-
heno68
tag
válasz
dr.bubo #2650 üzenetére
Szia
Kellene nekem is egy kis segítség...
Hogy tudok egy hálózaton üzemeltetni több routert úgy, hogy ne bontsák fel alhálózatokra és a megosztott anyagokat lássam mnidegyik gépről... (nem switch - ként akarnám őket járatni a Wifi miatt)
4 routerről és jónéhány gépről lenne szó...
Üdv, előre is köszi...
-
Peace
nagyúr
válasz
dr.bubo #2648 üzenetére
Ezt magyarázom hogy úgy sikerült végre működésre bírni a rendszert hogy router oszt ip címet gép pedig autómatikus ip kérésre van állítva.
Ha fix ip-t adok gépemnek, egyből eltűnik a net. Ez a probléma. Most meg van net, de utorrent nem megy. Na ez esetben mi a brá*er van?
-
Peace
nagyúr
válasz
dr.bubo #2645 üzenetére
Nos ezzel egy gond van csupán. Hogy a leírás statikus ip-re van. Nekem viszont router oszt ip-t és mindig másikat. Hálózat is úgy van beállítva hogy autómatikusan kéri az ip-t routertől. Szóval innentől megint csak megvagyok lőve. Vagy én értelmezem rosszul ezt a leírást?
-
zodo
nagyúr
válasz
dr.bubo #2621 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam,de semmi váltózás.
Megmaradt a folyamatos 10,0 Mbps kapcsolatom és buboréküzenetben,hogy nincs bedugva egy kábel .
Nem értem ,ha megnézem a Hálózati kapcsolatokban a következőket látomHelyi hálózat vagy nagy sebességű internetkapcsolat:
1. Helyi kapcsolat ( alaplapi Realtek hálókarin ) - Csatlakoztatva 100,0 Mbps
2. 1394 kapcsolat hálózati adapter - Csatlakoztatva 400,0 MbpsInternetátjáró:
Internetkapcsolat - Csatlakoztatva 10,0 Mbps
Hol lehet elcseszve valami ?
lehet,hogy mégis jó csak törölnöm kellene valamelyik hálókarit,mert amúgy most tempósabbnak tűnik mint anno a régi routeremel.
Csak bezavarnak az üzenetek?
-
Kelvin
őstag
válasz
dr.bubo #2544 üzenetére
Sikerült, de most meg a routerhez nem tudok csatlakozni mert gondolom megváltozott az eddigi ip-je. Úgyhogy most nem is tudok semmi mást állítani. A mac címet nem kellett változtatnom maradhatot a router-é. A routerem címét a kábel modem dhcp-je változtatta meg vagy mi történhetett? Persze az eddig beállított wifi se megy.....
-
jasonka
aktív tag
válasz
dr.bubo #2518 üzenetére
Íme a portok
a. / a leírás szerint :
b. / lefotózva :
Nem mondom, hogy nehézséget okoz azonosítani - de ugyan miért nem ugyanazok a feliratok a leírásban, mint a valóságban ?
A két "@"-os felirat egyikébe dugtam a PC-be vezető kábelt... Mindkettőt kipróbáltam már -a konfig elérése egyikkel sem sikerül...
(Aztán az, hogy a telefonos és a TV-s port mire való arról fogalmam sincs - de egyelőre nincs is jelentősége...)
-
Peace
nagyúr
válasz
dr.bubo #2473 üzenetére
Ellenőriztem minden kábelt.
Megpróbáltam enabld-re rakni DHCP-t routerbeállításban és ip címet adni laptopnak a megadott ip tartományban, de úgy már itt sem volt net. Szóval marad a DHCP disabled és autómatikus ip cím kérés. Így ismét van net laptopon. Pc továbbra se látja routert. Most leresetelem a pi**ába......
SZERK: Van net mind2 gépen végre!!!!!!!!! Ba**tatni kellett csak ezek szerint router beállításokat. DHCP-t ki-be kapcsolgatni, és most felfogta hogy működnie kéne.
-
Roleegsi
tag
-
Roleegsi
tag
-
Roleegsi
tag
válasz
dr.bubo #2410 üzenetére
Na akkor lépésenként írom mit csináltam:
-átállítottam a routert Ap Routerre
-Network.. WAN-nál Dynamic IP, Get IP with Unicast DHCP kipipálva, de nem tudom beírni az adatokat, hogy mi az IP Adress, subnet mask, default gateway... 0.0.0.0 van a helyükön és nem tudom változtatni.
-a WAN connect modot hol tudom be állítani, mert olyat nem találtam...
-DHCP.. azon belül DHCP settings, enabled-en van tehát engedélyezve
-A MAC klónozást pedig nemtom hogy kell...
Bocs, hogy ilyen hülye vagyok hozzá, de sajnos ez van...Most is csak AP CLIENT ROUTER módban tudok írni, ahogy megváltoztatom... nem megy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest