Hirdetés
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
badbrother
aktív tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Ez egy kiegészítés, az eredeti 1.2-es peccsre kell feltenni, úgy, hogy kitömöríted(bemásolod) az RTW gyökérkönyvtárába, és már futtathatod is.
Amiket olvastam róla, a teljesség igénye nélkül:
60 játszható egység, gondolom újfajta hadi egységek, amik középkoriak.
19 játszható frakció
átírták a játékmenetet is, úgy értem, a csaták lefolyását. Csökkentették az egységek mozgási sebeségét, és több sebességet vezettek be. Azaz, itt utolérik a menekülöö íjászokat a könnyülovasok, nem mint az RTW/RTR-ben.
Csökkentették a gyilkolási rátát is, azaz lassabban halnak meg az egységek, ez kombinálva a lassabb sebességgel azt eredményezi, hogy jobban lehet/kell stratégiákat alkalmazni a harcmezöön, nem döölnek el olyan gyorsan a csaták esetleg egy lovasrohammal. Azonkívül nem nagyon lesz így lehetööség a csapatok gyors ''teleportálására'' a harcmezöön, azaz, ha bajba kerül a lovasságod a bal szárnyon, nem lehet majd egy gyors rohammal a segítségére küldeni a jobb szárnyon lévöö lovasságot.
Több íjász egység lesz, de a legolcsóbbaknak, csak 1-es lesz a támadóeerjük, azaz nem nagyon lehet majd távolról eldönteni egy csatát, az ellenség szénné nyilazásával. A legjobb íjászok azonban itt is kemények lesznek, igaz drágák is, de ugyanolyan sérülékenyek mint a legvacakabb íjászok. Azaz érdekes lesz nézni mit kezd majd egymással a két csapat, ahol az egyiknek vacak 1-es íjászai lesznek, a másiknak meg 20-as íjászai, akik a lovagokat is képesek lelövöldözni.
Csakhogy az 1-es íjászok könnyedén le tudják lööni a 20-as íjászokat.
Taktika+stratégia, szerintem tuti jó lesz.
Az egyszerüü lovasoknak itt nem lesz átütöö erejük, azaz nem tudnak átörni a gyalogosok hadrendjén, de egy csoportba tudják ööket terelni, ahol aztán az íjászok céllövészetet gyakorolhatnak rajtuk.
Realisztikusabb lesz a morál, azaz pl. a körbevett csapatok menekülnek majd, kivéve persze az elit egységeket.
Ezek alapján nekem nagyon tetszik ez a mod. Sajnos még nincs teljesen kész, és jelenleg egy kampány közepében vagyok, úgyhogy majd csak késööbb fogom kipróbálni, de ha valakinek van lehetöösége, akkor szerintem érdemes kipróbálni.
Aztán persze megírni a tapasztalatokat
Itt egy kis ízelítöö, hogy hogyan néz ki:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Én játszottam a Viking Invasionnal, mert abban lehetett a magyarok oldalán is harcolni. Aztán szépen létrehoztam egész Magyarország pontos mását, csak éppen vagy 4x akkorában.

De voltak benne érdekes dolgok. A franciák átkerültek Kijev környékére, ott volt egy tartomány Fr.o. Aztán én vetettem véget vesszőfutásuknak. A francia királyt egy székely vitéz vágta le menekülés közben.
Aztán az almohádok birtokolták a világ 3/4-ét, aztán lázadások vetettek véget uralkodásuknak. Én voltam végig az egyetlen szövetségesük, aztán mikor eljött az ideje, kizavartam őket a Balkánról.
Egyszer egy 700 fős sereggel megállítottam egy 2400 fős megtorló seregüket. Szerencsén kívül jól jött még a nagyszerű terepviszony, meg hogy az első hullámban levágtam a vezérüket. Ez után a csata után a királyom kapott 3 koronát! Kicsit elismerték.
Végül még a tatárjárást sikerült elhárítanom egy házasságkötéssel. Lényegében a tatárok körbefolyták az országomat
Itt a legnagyobb baj az örökös találás volt. 2x volt olyan, hogy akkor lett felnőtt a fiúgyerek, amikor a király meghalt. Kicsit izzadtam miatta, mert idegesítő lett volna ilyen ostobaság miatt elveszteni a játékot.
Jó kis gém volt az
-
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Ha kiveszed őket a falanx formációból, akkor éppen olyan gyorsak, mint a többi gyalogos egység.
Szétűzés: vagy én vagyok zseniális taktikus, és remekül rendezem az egységeimet(
) vagy csak szerencsém volt, mert eddig nem futott meg egy sem. Sohasem szabad szétszedni őket! Legalább 3 csapatot kell együtt tartani. Aztán ha az egyik megfutamította az ellent, akkor szépen rá lehet fordulni oldalról a többiekre. Gondolom nem kell ecsetelni, mennyi nyársonsültet lehet produkálni egy hátba/oldal támadással. 
Vagy ami mégjobb, hogy a lovasaiddal belerontassz hátulról a hoplitákkal harcoló ellenbe. Juuj, de gyönyörű látvány, ahogy rácsúsznak a lándzsákra![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Szőrös
veterán
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Én is újrakezdtem. A szenátus hülyesége miatt. Menj foglald el ezt a görög várost , ok megcsináltam. Aztán menj és foglald el ezt a karthágói város ok azt is megcsináltam. Közben meg természetesen gallok is letámadtak így meg már 3 frontos harcot kellett vívnom és kész befuccsoltam.
-
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Pedig az ostromnak is meg vannak a maga szépségei. Teszem azt nekem kell védeni. Gyalogokkal felállok a falakra úgy, hogy az ostromtornyokból kimászó ellent két oldalról is gyepálja csapatom. Általában 2-3 toronynál nem szokott többel támadni, esetleg létra, de az esélytelen

Namármost, ha felérnek a falra szerencsétlenek, két oldalról rendesen meg lehet irtani őket. Olyan hullahegyeket szoktam produkálni, hogy ki lehetne tenni a 18-as karikát
Íjászok a kapu felett, aztán megy a zápor - de ez halálos
Kapu elé lándzsásokat, ha bedöntik, legyen mi lelassítsa őket. Melléjük még pár gyalogos, de a lényeg, hogy legyen a közelben lovasság, hogy ha nagyon sokan beözönlenek, és levágják a kapuban álló védőket, akkor egy jó 50 méterről intézett lovasroham, ék alakban, tuti kivágja őket a kpun kívülre, ott meg ugyebár jön a szurok a falakról
Ha támadok: sokkal könnyebb sajnos, mert a gép idiótán védi a falakat, simán megszerzem a bástyákat, azután meg már őket lövik a nyilak. Ha beért két egységem, meg már vonul is be a központba az összes katona. Ott már csak körül kell venni őket, kiüríteni a tegezeket, aztán a mardékot meg gyerekjáték a másvilágra küldeni. -
Szőrös
veterán
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Csatákat én is imádom pont azért játszogatok vele csak az ostromhoz nincs sok kedvem meg aztán ha van soksok pénzem akkor miért ne ? No meg embereim életét is kímélem. Soh nem vittem őket olyan csatába ami kétes kimenetelű lett volna pont ezért van jó sok tapasztalt egységem.
-
Sidaries
őstag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Na akkor imádtad volna a tegnapi csatámat.
kb. 700 rómaival ostromoltam egy egyiptomi várost, de megjött a felmentősereg. Így kb. 1200 egyiptomi rontott nekem. Elég jó egységei voltak. Zömében Agema (erős falanx), Greek mercenary, Ptolemaic legionary és Ptolemaic heavy bowmen.
Nekem 8 Principes, 3 Triarii, 1 General, 4 Velites, 2 Equites, 2 Cretan Archer.
Megnyertem jól.
Az ő vesztesége 1050 ember, az enyém 250. A város elesett.
Igazi heroikus küzdelem volt.
) -
Sidaries
őstag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Az a hasznod, hogy beleszámítanak a meghódított tartományokba, tehát hamarabb eléred a játék végét, valamint néha adnak pénzt is.
Azt nem tudom, hogy támadhatnak-e saját akaratukból, de nekem nem volt még ilyen. Most két protektorátusom van. Az egyik Numídia a másik Britannia. Nem bízok semmit a véletlenre, mert körbe vannak rakva assassinokkal és ha egy diplomata megindul kifelé, akkor már bököm is le.
Ha nem beszél mással, akkor nem lehet gond. 
-
-
becksim
aktív tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
És a gallokkal hogy kötöttél békét? Tejeltél, vagy hogy? Nekem nem sikerül ha nekimegyek a görögöknek északon semmi seregem se marad (ugye milyen drága a sereg fenntartása?) és 1ből nekem jönnek
Nekem egyből az elején belementek a szövibe. De nincs is velük háboru az elején, csak a görögökkel.
Szerintem jó cuccokat lehet capuaban is sorozni, van nagy barakk és ezért 3 csikosak jönnek. Az italian light infantry 3 csikkal sztem elég jó, főleg, hogy 160/kör csak a fenntartása! -
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
üdv!
Szvsz sorba rakd fel, nekem úgy ment rendesen.
5.4.1 Bővebben: link
Remélem jó a link
-
becksim
aktív tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
most 5.4.1 a legzsirabb.
rakd fel az alapot, majd 1.1 utána 1.2 paccs, utána RTR 5.4 és arra 5.4.1 paccs.
(nem imperial, hanem provincial campaign-t kell inditani a game-ban!)
alapban csak egy római frakció van, de van pacss, hogy megin három legyen.
Majus közepére igérik a 6.0-át, nagyon baba lesz, nézzétek meg a képeket!
Bővebben: link
Nyami!

-
becksim
aktív tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Hát igen.. jó kevés a lóvé, mi?

Rá kell álni az elején a Farm-Kikötő-Kereskedés szentháromságra, meg fejleszteni az utakat, templomot is kereskedőset kell építeni, és akkor lassan egyenesbe jön a költségvetés!
És diplomáciával próbálkozni, eladni a térképet (sajan 1.2 óta már csak 800-1000 ruppót lehet kicsikarni érte), meg a szövetségért is hajlandó mindenki fizetni 1-2 ezrest, ha ügyesen alkudozol.
Alapban játszol, vagy valami moddal? -
-
becksim
aktív tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Csáo!
Szerintem, ha Pártusokkal kezdenél ujat, előtte tedd fel az 5.4-es reality modot, mert ott kelet fele sokkal nagyobb a térkép, és több város is van. Az alap verzióban nincs semmi hátország.
Az 5.4 ben jó nagy sereggel indulnak a pártusok, de úgy oldották meg a modderek, hogy ennek az induló hadnak tizedakkora a fenntartási költsége, mind rendesen, de nem lehet őket retrain-elni. Előbb is kezdődik a gáma, a seleucidák jó erősek, de van pár független város a közelben, azokkal lehet indítani.
Én az 5.2 ben jáccottam végig a pártusokkal, consul/consul fokozaton Ott még nincs ez az olcsóbb sereg, viszont több a terület és összefüggőbb, keletről semmi veszély nem fenyeget. Először az örményeket nyomtam le, persze folyamatos háboru van a seleucid birodalommal is. Érdemes megszerezni tőlük rögtön az elején a függőkertes csodát! Én délkelet fele is probáltam gyorsan terjeszkedni, hogy kijussak a földközi tengerre minél előbb.
Egy idő után elkerülhetetlen az összeütközés az egyiptomiakkal, akkor jönnek a nehéz idők, főleg ha még az örmények is megvannak, meg a seleucidák még elég erősek... de ha egyiptomon tul leszel, akkor már sétagalopp...
Taktikai téren meg annyit tudok mondani, hogy horsearcher, horsearcher, horsearcher, minden mennyiségben!! És amíg nem tudsz cataphractot gyártani, addig nagyon kell vigyázni a meglévőkre, csak levadászásra használni, meg az ellefél ijászai ellen.
Ja, és ha mást nem is, de az 1.2 patchot mindenképp tedd fel, mert az alapban bugos a lovasroham, és a cataphracktok is hullanak, mint a legyek, a kitünő védelem ellenére!
-
becksim
aktív tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Nekem még a lázadassal sose volt gondom.
Egyrészt, mert jó nagy egységmérettel játszom, és a besorozott emberkék levonódnak a népességből, és így lassabban nőnek a városok (ezert is szoktam rabszolgával tölteni)
Másrészt a nép hangulatát jól kordában lehet tartani, nemcsak a fürdővel-csatornával, hanem egyéb épületekkel is, gondolok itt elsősorban a templomokra, de sok más is turbózza a public ordert.
Végül pedig egy jó kormányzó, jó tanácsadókkal szintén sokat számít a csőcselék kordában tartásánál!
Ha minden klappol még egy 25 ezres várost is high vagy wery high tax rate-en lehet tartani! -
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Én azt mondom, hogy meg kell tizedelni a jónépet. Különösen, ha már nagyok a városok, mert akkor begyűjtesz jó sok pénzt, és jó darabig nem lesz gondod lázongással.
Én még azt is szoktam, hogy a mezőgazdaságot nem építem ki teljesen, mert akkor nagyon hamar eléri a 20-30ezret a népesség, és akkor elkezdenek hőbörögni. Hiába van meg a legnagyobb fürdő meg csatorna, vízvezeték, akkor is nagy a mocsok, és ez szokott lenni a nagyvárosokban a fő ok a lázongásra. Kicsit le kell irtani őket, és máris rend, tisztaság, szeretet honol a városban.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
na, viszatértem, az ünnep alatt nem voltam net közelben
Válaszolva a kérdésedre: tudtommal nem lehet továbbfejleszteni az egységet. Ez nekem is sok bosszúságot okozott. Csak annyit tudtam tenni, hogy a fegyverzetüket tovább fejlesztettem.
A teknőc formációval nem tudom, mi a baj, nekem nem sokat rendetlenkedtek, bár igaz, támadásra már nem azt használtam, csupán a falak alá vonuláshoz volt ''bekapcsolva''. Ez meg azért poénos, mert ha megküldik őket nyílvetővel, az nem egészséges
-
Ervincso
csendes tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
családtag mint tábornok, egysége - nehézlovassága - magától - néhány kör alatt - feltöltödik. Ha mezei a tábornok, akkor szokásos módon tölthető, ha több olyan egységed van, akkor egyikből áthúzol embereket, v. nyomsz egy m betűt, akkor minden hasonló egységed feltöltödik ....
vagy városban up... -
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
juj! Ha a polgárháborút meg akarod várni, akkor elvérzel a germánok ellen, nem? Nekik kéne menni. Meg a polgárháború csak akkor lehetséges, ha erre külön figyelmeztet, mert elég támogatottságod van.
A britekre külön kell figyelni, mert a harckocsiaik átmennek az urban cohortokon is (na jó, ez kicsit túlzás). Mindenképp vidd oda a seregedet, ha nem is harcolsz velük. -
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
örülök, hogy segíthettünk

Hát az urban-ok jobbak. Szerintem ez a 3 sereg az itáliai félszigetre lesz elég. Látatlánban nem akarok semmit biztosra mondani, mert nem tudom, nálad hogy oszlik szét az ellen haderejel.
Még valami: addig nem is támadhatod meg a többi lómait, amíg azt ki nem írja valamelyik kör után, mivel nincs elég nagy támogatottságod a plebs körében. -
-
-
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Tudtommal Rómát nem lehet ''bevenni'' diplomáciával...
Velük lenni viszont lehet:
Rome - Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt
És itt értelemszerűen átírod a nonplayable csoportból a 'romans_senate' értéket a playable csoprt közé. De ugyanolyan szóközkihagyással.
És ez működik az összes néppel
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Szintén max 2 íjászom van, poénnak jó a nyílvető gép is, na persze azért a páncélozott lovasság ellen nem csak poén kedvéért használtam, azokat üti rendesen.
Derékhad a gyalogság, de azért legalább 2 lovas egység is kell, mivel nem szeretem, ha bekerítenek, na meg nem árt ha a lovasság le tudja mészárolni a menekülő ellenséget![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lovasság jó a bekerítő műveletek megzavarására. Vagy arra, hogy a küzdő gyalogságomat megkerülve belepaszírozzam az ellent a gyalogságomba hátulról. Egy ilyen rohammal szinte azonnal megfutnak
-
KPepe
senior tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Ahogy Ervincso is írta, az egyik seregbe családtagot tegyél, a másikba pedig csak tábornokot. Így ha támadsz a családtag vezette(!) sereggel, akkor az erősítésnek érkező másik sereg is a Te irányításod alá fog kerülni, nem a gép vezeti. (Persze ehhez jó közel kell tenni őket egymáshoz)
Ha ők kitámadnak, akkor elvileg kevesebb ember vesztéssel megúszhatod, de úgyis a tábornokos sereget fogják megtámadni, így pedig a családtag vezette sereg a gép irányítása alatt fog harcolni, és az néha elég idiótán csinálja. Állj be úgy, hogy a csaéádtagos sereggel ostromolsz, a másikkal pedig mögéállsz, így ha ki is támad, akkor csak a családtagos sereget támadhatja meg -> megint csak Te irányítod a mindkét sereget.
Lovasokkal hátba leht támadni a pikásokat, de csak hátba!
Ha semleges kikötőket kell lezárnod, nézd meg, hogy az a nép be tud-e kavarni neked. Ha nem, akkor szerintem simán blokádozhatsz. Eleinte nem árt jóban lenni a szenátussal, idővel úgyis elmúlik
-
Ervincso
csendes tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Hi !
- Germán spear... ellen: taktika
íjászok, hátbatámadás... szétzilálás ..stb...
- Vigyél elfoglalandó város mellé még egy fullra töltött sereget, de családtag nélkül, aztán támadd meg a várost a családtag által vezetett seregeddel, majd mikor csatára kerül sor - ezt te inditsd, mert az AI tuti a sima vezérrel vezetett sereged támadja meg - akkor a ... tudtok követni ?
szal .. sereg 1: családtag vezeti
sereg 2: mezei captain-je van
tehát sereg 1-el támadj, sereg 2 ebben az esetben ''utánpótlás'' lesz. Igy esélyes az ostrom. Nagyobb létszámú helyőrség amúgy hamarabb kiéheztető, de szinte biztos, h. utolsó évben kitámad, erre tehát nem érdemes számítani.
- Századok számát előbb leírt módon növelheted, párhuzamos seregek
- Polgárháború: akkor lesz, ha a szenátus nagyon nem szeret, a nép körében viszont nagyon szimpátikus vagy. Felszólítást kap a családfőd, h. legyen öngyilok, mert ejnye-bejnye... Én azt mondom, ne legyen, de sokan csinálják azt, h. haszontalan családtagoktól ily módon szabadulnak meg... megteszik ezeket a puttókat örökösnek, aztán öngyilkosság
)
Ez is egy megoldás.
Üdv, Ervincso
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ASUS routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gran Turismo
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nagyon gyengék pl:50 corhos katonám maradt elküldtem őket egy teljes (egyiptomi) hoplita ellen és láss csodát nagyon elvertem őket!

Egyszer egy 700 fős sereggel megállítottam egy 2400 fős megtorló seregüket. Szerencsén kívül jól jött még a nagyszerű terepviszony, meg hogy az első hullámban levágtam a vezérüket. Ez után a csata után a királyom kapott 3 koronát! Kicsit elismerték.