Hirdetés
- Megjött Európába a Poco M7 Pro 5G és remek ajánlat lehet
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bluetooth-headsetekről általában
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagyot ugrott az új Snapdragon 8s Gen 4 teljesítménye
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
pictigjis #45834 üzenetére
A 4. sor eddig nekem nem volt. De úgy látom ez alkalmazás verzió függő is lehet.
Szerencsés vagy, ha nálad mindig így utalt a Citi, nálam nem. Viszont msot észrevettem, hogy az Erste küldte az egyiket. Az pár nap volt, mint a képen is látni. 18. került jóváírásra egyébként a bankszámlán. Akkor is küldte az Erste elvileg.
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #45826 üzenetére
Pedig a deviza váltás is ugyan olyan előny mint az ingyenes kártya kipostázás. Korábban ezt is felszámolták, az biztos. Aaz is biztos, hogy van "méltányossági" passzus valamennyi szolgáltatónál, cégnél. Még egy nyereményjáték esetén is.
Sőt vannak olyan szolgáltatok, ahol kijelentik, hogy nem jár vissza semmi ha 14 napon belül lemondod, a szolgáltatást. (szerződésben lemondasz erről a jogodról egészen pontosan).
Azt nem érted meg, hogy a revolut jogosan számítaná fel az összeget, mert ha felmondod akkor visszalépsz standard csomagba és azok a szabályok érvényesek rád. Ha jelenleg másképp van, annak nem a 14 napos elállás lesz az oka.
Más téma, bekerült egy új elem a pénzküldésnél. "Jóváírás a bankszámlán", mint negyedik státusz, a megérkezett a címzett bankjához után. Aug. 14. küldtem egy összeget azt az nap jóváírták. Annyira gyorsan, hogy a (kártyás), feltöltést még le sem könyvelte a bankom. Ez délelőtti kora délutáni utalás volt. Citi bank volt a közreműködő.
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #45808 üzenetére
Egyáltalán nem necces. 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz. Persze, ha kárt tettél a termékben arra már nem vonatkozik.
Tudnak változtatni, már most is van az afszben erre feljogosító sor, mint feljebb is írtam.
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #45802 üzenetére
Az ÁFSZben van olyan kitétel, hogy méltányos használat. Ha fennakadsz egyszer egy szűrőn és nincs elég "plussz pontod" (nem vagy elég értékes a cégnek) akkor simán kifognak dobni, megtehetik indoklás nélkül.
-
törölt tag
Bankkártyás csalásokra eddig is fizettek a bankok kártérítést. Tavasszal hallgattam egy podcastot, ahol ez volt a téma. A bankok igyekeznek felgyorsítani a kártérítést. Erre 30 nap lenne, de megelőlegezik. Ha mégis kiderül, hogy nem jogos akkor vagy levonják utólag az ügyféltől, vagy benyelik összeg és bank függő.
Erős ügyfél hitelesítéssel elkövetett csalásokat viszont egyik sem fog neked téríteni. Neki is az erős ügyfelhitelesítés hiánya fogta meg. Ennek ténye miatt kapta vissza ilyen gyorsan.
A cikk sorozat hatása abban látszódik, hogy belső revoluton küldött nagyobb összegnél is jelez. Akkor is ha voltak már tranzakciók a partnerrel korábban. Megelőzésre figyeltek oda jobban. Ezzel kapcsolatban még emailt is küldtek, általános tájékoztatás, figyelem felhívás. Átírták az smsek tartalmát. Erre volt hatással a cikk.
Ha kiadja valaki a digitalizált kártyája kódját, azzal egyik bank sem tud mit kezdeni. Bármilyen cikket is írnak.
-
törölt tag
válasz
Bogyi007 #45792 üzenetére
Szerintem cseréld le azt a kártyát, valaki megszerezte az adataidat. A terhelés is dollárban történt.
Aryes, biztos van bármi köze is a cikkhez? A csalást sima vásárlással követhették el. Ha nem így lenne akkor a későbbi tranzakciók sem lettek volna megfogva (erős ügyfél hitelesítés miatt). Ez nem 3. fél rendszerén történő csalás. Ezt eddig is rendezték a bankok, általában.
A cikkek 3. fél rendszerén elkövetett csalásról szólnak, erős ügyfél hitelesítéssel... A cikksorozat mára bohózatba fulladt, díjat is nyertek vele...
Tanulság: vagy mulasztás történt vagy strukturális, jogi hiba is van még a rendszerben, amit együtt használtak ki a csalók. Az a gond, hogy ezt más bank sem tolerálná. Ne mossuk össze a kettőt.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha tervezett út volt miért nem váltottatok előre?
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #45782 üzenetére
Korábban ilyen esetekben a jogtalan szolgáltatás díját viszont ki kellett fizetni. pl prémiumod van rendelsz kártyát ingyen kihozzák lemondod, akkor utólag terhelték be. Ezt ezért nem javasoltam.
Legyen szerencséje, ha változott az eljárás
A többszöri eljátszásnak, lehet egy olyan kimenetele, hogy egyszer csak felmondják a számlád?
-
törölt tag
Beleszámít a keretbe az automatikus váltás is. Ezért nem éri meg önmagában prémium csomagot venni. Nézd meg, ha átváltanád manuálisan mennyibe kerülne (0,5% felár). A prémium csomag lemondható, de 5000 ft a lemondási díj (régebben biztos ennyi volt+ az első havi díj összesen 7500 ft).
Tipp: Ha ketten vagytok, de nincs mindkettőtöknek revolutja, akkor egyszerűen meghívód, Revoluton belül átküldöd az összeget és máris van egy 350 ezres új havi kereted.
Ennél lényegesen egyszerűbb kifizetni a 0,5%-ot.
-
törölt tag
válasz
Theodorci #45776 üzenetére
Revolutról indítod, akkor nincs díja feltétele, hogy magyar lakcímed legyen a Revolutban. Egy közvetítő (Citi bank) végzi az utalást ezért belföldinek számít. De vannak korlátai, pl nem a te nevedben küldik, nem a te számlaszámodról megy. Közlemény tartalma változhat. Cégeknél felszámolhat a saját bankjuk költséget (fogadó oldal). Magán személynek küldve akit ismersz gond nélkül elküldheted. Jellemzően néhány nap alatt átér, de lehet több idő is ünnepek körül.
Revolutra utalni, viszont már nemzetközi utalásnak számít.
-
törölt tag
válasz
makszi #45727 üzenetére
Végül is csak április óta téma az ilyen csalás minimum itt a topicba...
Soha semmilyen pontok nem léteztek vodánál. Telekomnál voltak régen pop pontok, de az is vagy több mint fél évtizede megszűnt. Az Angol voda és a magyar voda meg már nem is egy cég, nincs közös akció, talán régen sem volt ugyan az.
Legalább tiltottad is, nem csak fagyasztottad?
Valamilyen változtatás óta (ja igen 24 óráig vagy meddig él a kártya felhasználás nélkül az egyszer használatos, azóta nem engedi egyre több helyen használni, gyakorlatilag használhatatlanná vált. Helyette egy virtuálist korlátoztam le erre a célra.)
A "G/A PAY" szolgáltatások nem számítanak egyik kategóriába sem ugye? Kikapcsolt online, és egyéb funkciókkal is müködik, geolock mellett is.
"Kérdésem, hogy van most még további teendőm szerintetek ezzel? "
Kérdezd meg a gyereked, nem adott-e meg bármilyen adatot. Esetleg az ügyfélszolgálatnak is jelezheted. Az oldalt meg jelentsd Spamnek, csaló oldalnak. -
-
törölt tag
válasz
tököscsávó #45606 üzenetére
Ez mi volt, milyen akció?
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #45647 üzenetére
Van Paypalod? Engem ők kerestek Írországból, de csak azért mert épp írtam az ügyfélszolgálatnak és telefonos megerősítés kellett. Ha nincs semmi ilyen dolog folyamatban nálad. Akkor kamu/lehúzós hívás is lehet. Izlandról is jött már hívás, meg máshonnan is abban az időben.
Egyébként sem az Írekhez tartozunk, hanem a Litvánokhoz.
-
törölt tag
válasz
paolinho #45607 üzenetére
Papír legyen kéznél, ha megállítanák az utalást, nekem már Revo-Revo felhasználónál is jelezte, mert nem volt telefonkönyvben, ennek a töredékéért.
Igaz az csak fagyasztás és senki sem kérdezősködött. Visszavontam, és több részletben küldtem el. Ami azért szokatlan, mert ennél nagyobbat is küldtem korábban nem új partner, tranzakció volt. Lehet ment volna egybe is, de nem akartam még 1x.
-
törölt tag
válasz
paolinho #45566 üzenetére
Pár éve kötelező, ilyen kódot beállítani. Lehet, hogy ez a probléma. És amikor sikerült csak azért, mert ezt valamiért nem kérte be a rendszer.
"Nincs beállítva kód netes vásárlásra, de van kétlépcsős azonosításuk."
Tehát kérte applikációban a jóváhagyást? Internetes vásárlás engedélyezve van? Megfelelő keret van beállítva? (limit)Ha nem használtad ezt a kártyát csak készpénzre, ilyen triviális dolgok is okozhatnak problémát.
-
törölt tag
paolinho
Használtad már netes vásárlásra a kártyád? Van beállítva internetes vásárláshoz kód? -
törölt tag
válasz
Somatom #44871 üzenetére
https://bank360.hu/blog/keszpenzfelvetel-extra-dij-revolut
A Bank360.hu banki forrásból úgy értesült, hogy ennek az lehet az oka, hogy az ATM-ek szoftverfrissítése még nem történt meg teljeskörűen. Előbb-utóbb azonban minden esrtés automatánál arra számíthatnak a Revolut és a Wise magyar ügyfelei, hogy bevasalják rajtuk az 1200 forintot, persze csak akkor, ha nem keresnek inkább másik automatát.
-
törölt tag
válasz
paolinho #45529 üzenetére
2021. 02. 12. 12:52
Az Erste Bank február 2-án minden ügyfele számára korlátozta az egyik fintech-szolgáltatáshoz való hozzáférést. Az Erste a január 1-jétől kötelező erős ügyfélhitelesítés hiányára hivatkozik a Curve-vel kapcsolatban. A bank érintett ügyfelei felháborodtak, többen a Magyar Nemzeti Banknál is panaszt tettek.Az Erste Bank volt egyébként az első olyan hazai bank is, amely a Revolut-számlák hitelkártyával való feltöltése esetén kamatot kezdett felszámítani (magyarázatuk szerint ennek oka az volt, hogy kártyás vásárlás helyett a Revolut – a kártyatársasági (Mastercard) előírásoknak jobban megfelelve – online készpénzfelvételként kezdte könyvelni az ilyen tranzakciókat, ami hitelkártya esetén elég sokba kerülhet). A bank szerint ezt a változtatást a Revolutnak kellett volna jeleznie az ügyfelek felé, de a felszámított díj miatt akkor reklamáló ügyfeleknek – egy néhány hétig tartó türelmi időszakban – jóváírták a vitatott tételeket.
itt még K&H Visa betétire is ír díjat. 2020as bejegyzés.
Erténél is lehet probléma. 1 éve gondja volt vkinek a feltöltéssel.
https://www.reddit.com/r/kiszamolo/comments/w1v3v8/revolut_felt%C3%B6lt%C3%A9si_probl%C3%A9ma_%C3%BAj_erste_debit/ -
törölt tag
válasz
paolinho #45524 üzenetére
De a Revolut felszámíthat. Nézted már a számla kivonatod, hogy tényleg annyi az annyi amennyit feltöltöttél? (Revolut számla kivonat.) Egyes bankok is felszámolhatnak.
"Fontos, hogy ha hitelkártyával, céges üzleti kártyával, egyes fintech kártyákkal, vagy egyéb külföldi bankkártyával rendelkezünk, azokra felszámolhat feltöltési díjat a Revolut. "
G/A PAY
" Azonban ha a rendszer mögött hitelkártya, üzleti kártya, vagy egyéb olyan kártya van, amelyért rendes esetben díjat terhelne be a Revolut, úgy azt 2023. év eleje óta tovább fogja terhelni a Revolut rád. Ezt a díjat előre nem fogod látni, mert a Revolut sem tudja a jóváhagyásig, hogy milyen kártyát használsz a Pay mögött. Ilyen esetben a feltöltött összegből fogja levonni a tranzakciós díjat, amelyet továbbterhel rád. De ahogy írtam, ha hazai lakossági betéti kártyát használsz, akkor díjmentes lesz a feltöltés."az egyébként akkor is fog menni, ha a bankkártya nem dombornyomott?
Ennek ma már semmi jelentősége."Szóval most teszteltem volna a bankkártyáról történő átutalást"
Tisztázzuk, mit jelent nálad a bankkártyáról történő utalás? Mert van bankkártyára küldés funkció,ami fizetős kb 0,7% díja van, egy normál kártyának. Ezt nem is engedte minden kártyára még így sem.A másik funkció a pénz hozzáadás, összeg feltöltés bankkártyáról. Ez internetes vásárlásnak minősül és semmilyen utalás nem történik. Erre vonatkoznak a fenti idézetek is, hitelkártyák esetén.
Új kártya hozzáadásánál mind3en adatot meg kell adnod, utána a 3ds azonosítás miatt az sms-t kódot is, vagy jóváhagyni a saját hazai bank applikációban.
-
törölt tag
válasz
paolinho #45515 üzenetére
Kell regisztrálnod egy revo számlát ha még nincs,de ha már van miért így akartál pénzt feltölteni?És utána menni fog a 300k is. Revon belül azonnali utalással. (küldéssel egymás között.). Revolutodra pedig bank kártyával töltöd fel ingyen a pénzt. Mi ebben a bonyolult?
Forintos fizetést, nem kap senki Revolutra, magyar belföldi forint számla híján.
"(én mondjuk a hitelkártyát adtam hozzá,"
Ennek lehet költsége vigyázz vele (!). Google Payen keresztül a költségeket meg csak feltöltés után fogod megtudni. -
törölt tag
-
törölt tag
Márciusba voltak gondok, akkor megjelent egy üzenet, hogy "több időre van szükségünk." Volt olyan is akinek 3-4 volt mire feldolgozták, valahol a folyamat során. Nem feltétlenül Revolutnál lehet egy partner banknál valamilyen probléma. Akkoriban volt ez a bank pánik és még ünnepek is, nálunk. Áprilisban hasonlóan volt hasonló üzenet.
Sajnos, ha nagyon határidős a cucc, akkor jó ha van b terv is.
-
törölt tag
Sajnos erre nincs kézzel fogható dolog. Az, hogy mit ír tájékoztató jelleggel van csak. Van amikor másnapra írja és tényleg meg jön másnap, van amikor 3-4 nap.Az sem mind1, hogy délelőtt, délután, hétvégén indítod-e.
Eddigi fennakadások ünnepek idején voltak jellemzően.
Vagy most a bank válságok kapcsán. -
törölt tag
válasz
Donki Hóte #45384 üzenetére
Most vetted észre? mert ez már tavaly is ott volt
Jó megfigyelő vagy
Egyébként ez egy win-win dolog. Nem mintha olyan túl sok értelme lenne a kiírásnak
-
törölt tag
válasz
Lasersailing #45370 üzenetére
"A helyes válasz: az etika volt, mert hosszútávon az etika alakítja a jogot és nem fordítva. "
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs, gyakorlatilag van különbség.
pictigjis van koze ahhoz, hogy hitelkártya?
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #45341 üzenetére
Sok ilyen embert ismerek. Ez valahol hit, akár érzelmi vagy bizalmi kérdés. Magától kell rájönnie, más úgy sem nagyon tehetsz.
A fintecheknek pont ez a gondjuk a bizalom megszerzése, ezért akarnak bankosodni. A Bankok meg azért, mert látják szivárognak el az ügyfelek... Az 1 millióból jó kérdés, hány ember lehet aktív, vagy alkalmi felhasználó. De ez már egy nagyon is jól látható szám.
Volt ellen példa is, akiről akár kora alapján sem gondolnád és van Revolutja.
Azt is hallani érvnek "már van egy számlám minek másik".
maroni
Revolut csoport Fb ott szoktak ilyenről írni tagok keress rá biztos lesz találat. -
törölt tag
Utána kell nézni, kérdezni, vannak általában ingyen felvehető atm-ek is. Revolut fb csoportban pl írnak ilyen beszámolókat. Erre nincs garancia, hogy lesz a környékeden, vagy nem változott.
TESCO-Zsömle
És ha létrehozol egy teljesen új kártyát azzal megy?TrollBalint fél % A 2% a pénzfelvételre van.
diablo1984, az pedig már új ap, a 8xről kellett kötelezően váltanom. Nekem megy huawei tableten, de én még play áruházból töltöm le, de van appgalerry is, csak nem aktiváltam.
Státusz oldal nem jelez hibát.
https://www.revolut.com/hu-HU/system-status/Újra indítás, memoria törlés, gyorstár, egyéb szarok törlése? Internet kapcsolat?
Esetleg próbáld meg később... ha sokáig nem megy akkor vmi más gubanc is lehet.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #45301 üzenetére
Nekem a Bookingon volt, hogy nem engedte elutasította, többször is. Utána használtam egy sima virtuálist, azzal meg engedte. Hogy miért, mi volt a gondja, nem derült ki. Később engedte azzal is, a fizikaival.
Esetleg vmi limit probléma?
kw3v865, az nem mindenre vonatkozik és csak egy hónappal később lép érvénybe nem?
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #45299 üzenetére
Egyszer használatos, fizikai, virtuális? Az egyszer használatost, nekem újabban sok helyen nem engedik. Helyette egy virtuálist hoztam létre, lekorlátoztam a funkcióit. meg ha nem használom fagyasztva van, de akár törölhető és kérhető új is.
Nekem a rózsaszín az egyszer használatos volt.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #45297 üzenetére
9.xxx verzió? Ha nem lehet újabbat már nem enged felrakni? vagy még nem vált elérhetővé?
-
törölt tag
Váltsd át a forintot Euróra Revoluton. Otp € atmben fel is tudod venni euróban, az ingyenes pénzfelvételi kereteiden belül.
Ha hétvégén vásárolnál kártyával számolj azzal, hogy van 1% felár, ezért kell előre váltani.
TESCO-Zsömle
Milyen kártya? másik Revolutos kártyát próbáltad? -
törölt tag
válasz
TrollBalint #45286 üzenetére
Mennyi lehet a kerete? Mert az sem mind1
Normálnál 350e
18nál van ilyen? -
törölt tag
válasz
Major Lion #45278 üzenetére
Érdekes. Nem kellene befolyásolnia, nekem geolock kikapcsolt állapotban is volt elutasítás, fagyasztás. Biztos geolock miatt volt nálad?
-
törölt tag
válasz
alex devil #45271 üzenetére
Miért ne lehetne? Rendszeresen fizettem már ott is vele.
https://www.revolut.com/hu-HU/system-status/
Bejelentkezési probléma észlelve.Geolock vonatkozik Gpay/Apay-re? Internetes vásárlásra pl biztos nem.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #45245 üzenetére
Amikor ezt leírtam nem hozta ki az Atmeket ország szerte (Városon belül igen, ha konkrétra kerestem rá)., ha ezen változtattak az jó. A kérdésekből nekem úgy tűnik, hogy ez ha így van nem olyan régi esemény.
-
törölt tag
válasz
jobarat01 #45241 üzenetére
Mert egyszerűbb, mint végig próbálgatni, mindenkinek. És gyakori kérdés, nem poénból írtam össze tavaly. akinek építőjellégű észrevétele van, az meg jelzi és kész.
Feltűnt, hogy megye székhelyekre, és hasonlókra kerestem rá? Amik gyakran felmerültek?: ennyi erővel Pilipócs is lehetne, meg még több ezer másik település, ne legyünk már telhetetlenek. Inkább köszönnétek meg.
Donki Hóte elmész a fenébe.
Ezt én írtam össze tavaly, egyenként rákeresve, egyéb településekre is pl Balaton környéke.
-
törölt tag
válasz
$atirka #45232 üzenetére
Te példádból is látszik, hogy jól megélnek belőle, mert van rá "igény".
JamesHun, itthon. (Fb revolut csoportban írják melyik horvát bank automatáknál lehet pl ingyenesen, de nagy a szórás.)
OTP Euró ATM (2022 nyár amikor rákerestem)
Nincs:
Veszprém,
Zalaegerszeg,
Székesfehérvár
Eger
Szekszárd
Szolnok
Szombathely
TatabányaVan:
Békéscsaba
Budapest
Győr
Debrecen
Kaposvár
Kecskemét
Miskolc
Nyiregyháza
Pécs
Salgótarján
Szeged -
törölt tag
Azt nem tudom az újabb milyen lesz, de folyamatosan van promo és nagy változás nincs.
Sifarr ezek a rafis csomagok valami őskövületek? Normál bank nem számít díjat kártyás vásárlásért.
Rigormortiis, kérj meg egy ismerőst, dobjon át neked Revoról Revora pénzt. Aztán odaadod neki készpénzben pl.
-
törölt tag
válasz
zerodot #45176 üzenetére
A könyvelés nem számított. Havernak is az utolsó napon lett befejezve. A vásárlás, tranzakció valósuljon meg az a lényeg promóción belül. Ezt csak a virtuális kártyával lehetne. A könyvelés már csak technikai dolog. Az app alapján 27 óra van még hátra. Én biztos megvárnám a következő promot. Nagyon könnyű akár önhibán kívül is kicsúszni belőle.
Miért olyan sürgős neki?
Előzőnél magasabb össze volt, aztán jelenleginél csökkent. Most újra a korábbit várom. Volt már rá példa párszor.
-
törölt tag
Ez úgy történik,hogy van egy hazai banknál számlád és ahhoz egy bankkártyád. Ezt a bankkártyát adod meg a revolutnak (hozzáadás) pl forint feltöltése esetén.
Ugyan ezt lehet utalással is pl euró esetén sepaval. Forinttal azért nem érdemes, mert az nemzetközi utalás lenne és az drága.
itt sok hasznos dolgot olvashatsz
Ha neked utal valaki kártyára az nem jó, ebből a szempontból.
-
törölt tag
Arra felhívnám a figyelmed, hogy a mostani meghívás linkje ha jól emlékszem holnap lejár. Utána új promóció kezdődik én a helyedben megvárnám azt. A promóció ideje alatt kell teljesíteni minden feltételt. Ha beüt valami akkor kifutsz az időből.
A sima regisztrációhoz képest annyi van, hogy kell rendelned fizikai kártyát és 3x (min) 1000 forintért vásárolnod a Revolutos bankkártyával valamit. Ez történhet virtuális kártyával is.
Feltölteni rá saját hazai bankkártyáról összeget - amiből meg tudod rendelni a fizikai kártyát.Elegendő a standard csomag, nem kell semmilyen plusz (ha már csomagot akarsz akkor a prémiumnak több értelme lenne. Mindegyik csomag éves időkerettel rendelkezik.)
Annyi a különbség, ha meghívnak akkor kaphatsz részesedést. Ha simán regisztrálsz nem jár semmi. A fenti pontokat teljesíteni, meg gyerekjáték.
-
törölt tag
válasz
zerodot #45149 üzenetére
Erről beszélek. Akik kitalálják ezeket a csalásokat, azok profik. Biztonsági rést, eltérést, kényelmi funkciót stb összekombinálnak mással. Aztán,idővel leszivárog a piramis különböző szintjeire is. Robi, ha neked ez összeesküvés elmélet, akkor ott bajok vannak. Hagyom a témát inkább, ha ilyen a hozzáállás.
-
törölt tag
válasz
Mr.Talbot #45080 üzenetére
Úgy sikerült levonni, hogy minden eset az almához kapcsolódik, egy sem androidhoz. (Igen tudom, itt volt egy mvm-es eset, ahol beismeri az illető, hogy ő hibázott, és regisztrált apple pay-re. Ez elég gáz .) De kétlem, hogy a 100% mind ennyire hiszékeny lenne. Lennie kell ott még másnak is, mert ez rendszer szintű csalás.
Ha viszont így van és ez kiderülne, akkor komoly zuhanás lenne tőzsdén az árfolyamnak, mert pont a bizalmi faktor, ami a túlárazottságát adja az almának dőlne be, sérülne jelentősen.
Krethx
"Nekem pedig az jön le ők hibáztak."
A kettő nem feltétlenül zárja ki egymást."MVM app-ban el lehet menteni a kártyákat és onnan fizetni. Ezek szerint nem fizetett még így MVM számlát?
"Igen alapvető jó tanács, hogy nem az emailekkel kell foglalkozni, azt max tájékoztatásnak venni és az adott oldalt felkeresni direktbe (az a biztos.) Vagy ha valaki vmilyen köztes szolgáltatót használ pl díjnet akkor azt.
Rengeteg csalás pszichológián alapul. A csalók általában profin csinálják a dolgokat és nem egyedül dolgoznak. Egyébként bárkit be lehet csapni, nincs olyan ember akit ne lehetne, anno volt egy több mint 10 évados sorozat a spektrumon svindlerek néven, ahol különböző csalásokat hajtottak végre. Akkor még nagyon nem itt tartott a technika. Ez mindig is létezni fog. Nem csak a banki, szoftveres oldalt, de az embereknek is fel kellene zárkózniuk ehhez. (Elvileg az is segítene, ha valamennyi csalás jelezve van megfelelő szerveknek, vagy biztonsági szakembereknek elküldve).pictigjis
"egyebkent ez nem biztonsagi res, sima sajatossag: az apple a kenyelem erdekeben konnyuve tette a kartyak tobb eszkozhoz valo hozzaadasat."Lényegében te elismerted, hogy a biztonságot feláldozták a kényelem ért cserébe. Mindezért jó borsos árat fizettek a felhasználók (az eszközök megvásárlásával) és utána a csalások áldozatává válva is. Felelőséget persze az alma nem vállal, ez a legegyszerűbb...
Aztán meg a Revolutot csesztetik, egy 3. fél rendszerén történő esemény miatt.
(Igen, revolutnál is lehetne csiszolni tovább a rendszeren, de itt nem csak erről van szó.)Noxy
"Boond féle cikkgyűjteményeket"
Ez nem cikk gyűjtemény, beléptem egy fb csoportba, ott néha ránézek a témákra, kommentekre. Vannak hasznos infók is pl melyik atmben, melyik országban lehet ingyenesen felvenni pénzt, friss infók, személyes tapasztalatok."de valahogy a szeme mindig az Apple-n meg az iOS-n akad meg."
Linkelj be kérlek, olyant, ahol ilyen almás típusú csalás volt droidon, mert sem a kommentelők, sem egyik poszt, sem cikkeket nem láttam eddig ami erről szólt volna. Nem én olvasom szelektíven.Biztos van droidon is csalás, pl fertőzött applikációkról olvastam is, de ilyen típusú kártyás csalást valamiért csak almás felhasználók írnak. Ennek pedig oka lehet és ehhez nem elég annyi, hogy a felhasználó balf volt.
Mert mindenki nem az.Engem azért érdekel a téma, mert nem használok, sem alma, se droid digitális tárcát, kártyát. Ezek után pedig, még inkább kritikus vagyok ennek a megbízhatóságát illetően.
Pedig terveztem, hogy külföldön ez lenne praktikusabb, ha tiltani kellene, ne a fizikait kelljen cserélni, külföldön eu-n kívül. De ez így közel sem bizalom gerjesztő, maga a technológiaSomatom +1
Krethx Itt egy eset sincs leírva, semmit sem ér a cikk ebből a szempontból. Sablon válasz mit tenne a bank ha."Leírja hogy csalnak. Mivel nem érted"
Nem írja le, feltételezésre épít.Somatom
"Ezért írtam, hogy ha csak így történhet, az engem nem érint."
Feltörhetnek pl kisebb cégeket, cégeket, pár éve a média markt volt teljesen lebénítva, hetekig. Akár onnan is szerezhetnek kártya adatokat. Ebben az esetben a kérdés, honnan lett meg a többi adat, vagy honnan tudják, ki almás felhasználó. Lehet bolti terminál is fertőzött. Kell legyen összefüggés az alma és a mobiltárcás csalások között.A legtöbb csalásra megoldás lenne, vagy tapasz ha lenne pl költési limit beállítva, vagy kártya befagyasztás, esetleg különböző kártyákat használnának, különböző tevékenységre.
Noxy
Aki önként megadja, ott tiszta sor, nincs kérdés. Nem ez az érdekes.Noxy
Két csoportban is benne vagyok, elképzelhető, hogy itt olvastam igen. A kommentelőhöz kapcsolva. Én előtte informálódtam. Fel sem merült bennem az utalás lehetősége sem.
De sokan gondolják azt, hogy utalok rá, "miért másképp is lehet?"L:https://logout.hu/tema/revolut/hsz_45123-45123.html]Noxy]
Ön magában az sms kód megadása nem újdonság. Saját hazai bankból egy összeg felett mindig jön sms Visa/MC hitelesítés 3ds esetén.
Revoluttol legfeljebb jóváhagyás jön az applikációba. Bár K&H-nál is már csak ott hagytam jóvá, nem kellett sms-t pötyögni, nem is küldtek.
Az már nagyobb baj, ha nem olvassák el mire adnak engedélyt, megerősítést, biztos van ilyen eset is szép számmal.Egy kicsit lehetnél elfogulatlanabb is, pár lépéssel lépj távolabb az almától és úgy szemléld.Szerintem azért almások inkáb a célpont, mert ott biztos, többet lehet lenyúlni, gondolják a csalók, nem ok nélkül. És ha az alma még hozzá is járul kényelmi funkciókkal, az egy jó kezdet... a csalóknak.
-
törölt tag
Érdekes ez a revolut csoport ezt ma írta egy felhasználó:
Pár hete egy párizsi étterem nevében elloptak 200€- t a számlámról (azóta széfben van) apple pay- én keresztül. A rendőrség lezárta azzal, hogy nem nagy összeg, nem éri meg a nemzetközi hercehurcát. Az események tükrében tegye fel a kezét, akit az elmúlt hetekben Franciaországból apple pay-en keresztül még esetleg megloptak. Vagy egyedi eset vagyok?
folytattatás:
A pénzről lemondtam már. Az én apple Id- mel használták a gyerekek is a tableteken, telefonokat, okosórát. Szóval most nem használom az apple pay-t. A gépekről szépen lassan letöltők mindent, ami rajtuk volt. Minden SIM kártya, bankkártya, jelszó új. De mivel iCloud- ből nem szeretném újra tenni, így nagyon sokat bukok rajta. Időt és pénzt is. És igen kaptam SMS- t, de ugye mivel nem akartam új eszközre tenni így nem is vettem figyelembe. Most még az új apple ID létrehozása és a jelenlegi teljes törlése a nagy kérdés számomra a legkevesebb veszteséggel.Ez pedig az egyik komment:
Nem Revolut-ról, hanem normál bankkártyával visszaélve fizettek a nevemben Franciao.ban tavaly 3 alkalommal egymás után. 95000 Ft-om bánta. Sajna én voltam figyelmetlen és egy hamis MVM-es számla email alapján regisztráltam Apple pay-re. A rendőrség nem tudott semmit csinálni, pedig sokakat becsaptak ezzel a módszerrel.Bár ez nem csalás, de jó pozitív esetet is olvasni
Velem történt meg. Revolut Bankból utaltam egy nem valós személynek 474€-t. A revolut fel is hívta a figyelmem hogy ez egy csaló. Kiderült hogy igaza volt a revolutnak. Felvettem velük a kapcsolatot elmondták mit tegyek lépésről lépésre. Rendőrségi feljelentés persze Németországba.( Mert ott dolgozók) . Revolutnak köszönhetően 4 hónap után és a Német Rendőrségnek ma vissza kaptam a pénzem. Hajrá Revolut. Nagyon kellemesen csalódtamNekem egyértelműnek tűnik, hogy az almánál lehet valami komoly biztonsági rés, hiány. Ha ennyi eset csak csak itt mennyi lehet világszerte? Hogy nem jutott még senkinek eszébe beperelni az almát, pertársaság stb?
Úgyis teli vannak lóvéval... - bár a tőzsdén egy ilyen hir, elég komoly hatást váltana, ki, hogy ha ők a hibásak. -
törölt tag
válasz
nincsnév007 #45052 üzenetére
Az mit jelent hogy töltsem fel kártyával?
Azt jelenti, hogy add hozzá a revoluthoz az otp-s bankkártyádat, és onnan töltsd fel a pénzt. (hozzáadás, azon belül meg kell keresni a betéti kártyás lehetőséget.) A számládon (otp) ez Revolutos tranzakcióként fog megjelenni - internetes vásárlásként ami ingyenes. Néhány alkalom után a bankkártyádat meg is jegyzi, így elég lesz csak az összeget beírni, esetleg nagyobb összeg esetén kell majd megerősítéssel is foglalkoznod (otp sms, jóváhagyás stb.).A feltöltött összeget 350 ezres keretig tudod ingyenesen átváltani. Utána 0,5% díjat számol fel a Revolut. Ha hétvégén mész jobb előre váltani, mert hétvégi felár az 1%. Ha nem váltasz előre, akkor az éppen aktuális árfolyamon fog váltani a Revolut.
https://martincsekzsolt.hu/revolut-minden-amit-tudnod-kell/
Igen, arra jó.
#45061) Begi
Erről írsz egy kis beszámolót? Nem sok infó van ezzel a szolgáltatással kapcsolatban. Érdekelnének a tapasztalatok -
törölt tag
válasz
Trianta #45045 üzenetére
Tavaly akartam foglalni szállást. Magyar szállás hely, de euróban kérte, a booking forintban jelenítette meg, de euróban váltotta volna át. A menete pedig a következő a megfigyelésem alapján: Fogja a forint egyenlegem, mert huf-ra volt állítva a booking és abból szépen kiszámolja ő forintból mennyit fog levonni (írják is, hogy a más devizában megjelenített ár, csak egy kalkuláció nem garancia), aztán történik egy váltás és végül euróban érkezik meg a szállás tulajdonos számlájára. A gond az, hogy ebben az esetben forintban von tőlem és nem az euróból.
Ha euróban akarsz fizetni, akkor eleve euróban kell legyen a bookingon a saját pénznemed. Ebben az esetben fog eurót levonni tőled és nem lesz váltás. Ekkor van értelme előre váltani a revoluton, mert az olyan árfolyamon lesz amin előre váltottad, nem pedig ami éppen akkor ahogy puffan.
1200 eurót nem fogsz tudni egyszerre ingyenes keretben váltani a revoluton (standard csomag), mert 350e a limit, felette 0,5% a felár, ez is okozhat eltérést. Ha neked és a útitársadnak is van revolutja, viszont szét tudjátok dobni a pénzt váltás szempontjából. Az 2x350e keretet jelent. Aztán vagy berakjátok egy közös széfbe (a másik fél leveszi és akkor egy helyen lesz). Vagy vártok pár napot és a másik fél elutalja a küldőnek Revon belül, én utóbbit szoktam, ha szükséges. Vagy több részletben.
Begi, igen ezt már én is észre vettem. De nem minden esetben volt amikor akciós volt egyik szálláskeresőn felhívtam a szállodát és ők normál árat mondtak. Érdemes megvizsgálni a lehetőségeket. Most olyan volt pl, hogy bookingon volt még hely, szállás oldalán telinek jelezte, felhívtam őket és mondták igen van szabad hely.
tehát a weboldal foglaltsági státuszokra sem lehet adni. Nekem fizetési lehetőség szempontból nem volt mind1nincsnév007.
Miért akarsz ilyet csinálni? Ez nemzetközi utalásnak számít, borsos díja van (kb 10.000 ft körül). Töltsd fel kártyával az ingyenes és azonnali kb.https://itcafe.hu/hir/apple_3_billio_dollar_miert_er_ennyit.html
Ha kiderülne alma miatt vannak a csalások bizonyíthatóan van hiba a rendszerben mennyit esne az árfolyama?Túl van értékelve...
-
törölt tag
válasz
Rodzser Mór #45035 üzenetére
Raiffeisennél itt többeknek van számlája. Vagy külön eurós kártyájuk van, vagy váltogatják a kártya mögötti számlát (raiffeisen oldaláról). Revolut oldaláról eurós pénznemnél kell hozzáadást választani, pictigjis itt írt a menetéről. (kártyáról feltöltés. Ennek ingyenesnek kell lennie.
Raiffeisen forint számlára utalásnak is, ingyenesnek kell lennie, revolutról, ha van magyar lakcímed. (volt aki kiköltözött pl Hollandiába, és haza utalt neki már pénzt számolt fel). Az utalás ideje, mint írtam több nap extrémebb esetben hét, hetek. A Normál eset az előbbi, ugyan az app írja, de az csak tájékoztató jellegű, nem vehető készpénznek.
Kp felvételnél 75e(ftnak megfelelő) az ingyenes csomagban (devizanemtől függetlenül összérték), revolut oldaláról.
További lehetőség az ingyenes 150e készpénzfelvétel nyilatkozat után (vagy egyéb extrák bankszámládhoz kapcsolódó szerződés alapján).
illetve 07.01 után a boltból is lehet kártyás vásárlás esetén 2 alkalommal, maximum 40e forint összegig (feltételezem ez is a nyilatkozott számlára vonatkozhat ez új dolog egyébként.). Jelenleg csak a Pennyben érhető el ez a funkció. -
törölt tag
válasz
Trianta #44993 üzenetére
A Bookingon is át kell állítanod, hogy euró a pénznemed. Nekem hiába írta ki az árat euróban, enélkül huf-ból akart váltani. Hiába lett volna euróm.
Szálláshelytől is függ, van ahol euróban számolják, de forintban adják meg az árat.
Ha eurót akarsz váltani, válts a revoluton, hétköznap, hétvégén 1% felár van (péntek estétől kb hétfő hajnalig, de írja is a díjakat váltás előtt). Forintot tölts fel otp-ról, kártyával (internetes vásárlásnak minősül, ingyenes, az utalás viszont komoly összegbe kerülne, mert nemzetközinek számítana). Az otpnek is van kedvezményes váltás csomagja egyébként ami netes vásárlásra érvényes, de az előfizetéses és a következő hónaptól él - tudomásom szerint.
UberMutant miért kellene elajándékozni? Normál bankszámla.
"Affelől érdeklődöm, hogy Revolutról magyarországi számlára milyen költséggel tudok forintot utalni?"
Ha magyarországi lakcímed van akkor díjmentes. Viszont több napba, rosszabb esetben hétbe is beletelhet (ez utobbi ünnepek körül szokott lenni, mint kavarodás.) Legutóbb pár nap alatt átért, de bankja válogatja. -
törölt tag
Korábbi cikkekben egy programról írtak "Rat", ami valahogy eljutott az illetékes gépére és megfelelő körülmények között aktiválódhatott. Olyan üzletekről is volt szó a cikksorozat korábbi részeiben akik összejátszottak ezekkel a csalókkal és elosztották a bevételt.
Egy a lényeg, valamilyen módon betudták tenni a kártyát és eddig csak az almás cég eseteiről tudunk. Erre az összefüggésre a 3 IT és pénzügyi zseni miért nem jött rá? Közülük csak 1 vette fel a kapcsolatot az almával a másik kettő csak a revoluttal levelezgetett.
Egyébként olvasni Wise csalásról is ennek oka, hogy ezekre könnyebb írni egy programot, mint mondjuk egy kisebb helyi bankra. Ugyan ez a helyzet az almával is, az is globális, ha van egy jó megoldásod, bárhol müködik a világon. Minimális befektetéssel maximális haszon. Svindlereknek pedig ez kell.
Noxy összes ilyen cikket elolvastam, meg más forrásból is. Ne mond nekem, hogy nem lehet megcsinálni hasonlót (cikkek erre nem térnek ki), kriptot is bányásztattak emberekkel, egy weblap megnyitásával.
Donki Hóte, nincs ilyen lista a revolutnak,. Fb-n megtudod kérdezni a Revolutos csoportokban, ott írják felhasználók a tapasztalataikat. Meg más fórumokon, weboldalakon.
-
törölt tag
válasz
sambenez #44957 üzenetére
Ha rendelt valaki csomagot, akkor miért kell a kiszállási cím?
Nálam egyszerű nem szoktam ilyeneket rendelni.
Postásnál ami jött meg ott volt a csomagszám, felkerestem a posta oldalát és nincs iylen csomag. (egyébként sem vártam).
De már én is kaptam ilyent, meg postát, sőt takarék bankost is. Meg számlafizetés és egyéb kísérletek, szerencsére az amúgy sem fő email, emiatt sem kell vele foglalkozni.JóGéza, lehet Robin hood módjára akarják megoldani egyedül, saját kezükbe véve.
-
törölt tag
válasz
kolbasz32 #44949 üzenetére
Értem, hogy a számla az, de kártyád is van hozzá? Mert ha a forintos kártyáddal töltöd fel akkor azért számolt középárfolyamon. Euró alapú bankkártya kell ami eurós bankszámlához kapcsolódik. Egyes bankoknál ez egyetlen kártyával is megoldható, csak váltogatni kell a számlák között. (ezért díjat számolhatnak fel a bank). Máshol pedig kártyát sem lehet hozzá igényelni, így marad a forintos bankkártya.
(#44951) vacs
És az, hogy müködik? mert előbb próbáltam de nálam nem történt semmi lehet telefon beállítás miatt? -
törölt tag
válasz
Zsocy155 #44903 üzenetére
Peched van, a Revolutot is lehet inkasszózni, mert Eus bank.
A csoportban megjelent egy felhasználó, aki jelezte, hogy a Németországból kapott eurós fizetését inkasszózták a Revoluton.
A terhelés szerint a „A Litván Köztársaság Pénzügyminisztériuma alá tartozó Állami Adófelügyelet” zárolt összeget a számláján a magyar adhatóság kérésére.
A felhasználó először valamilyen átverésre gyanakodott, azonban az ügyfélszolgálat annyit tudott segíteni neki, hogy jelezte forduljon az illetékes hatóságokhoz.
Ez érdemben annyit jelent, hogy bár korábban nem igazán volt jellemző, hogy a Revolut számlákat inkasszózták, azonban eljöhetett az a kritikus határ, amelynél már lépett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #44902 üzenetére
Igen, lehetne fejleszteni banki oldalról csalás megelőzést. Amit írtál, vagy mellette olyan funkciót ami hasonló esetekben megfogja, visszatartja a pénzt, befagyasztja a kártyát, ha szerződés engedi (sok gyanús tranzakció egymás után, ez hasznosabb is lenne mint önmagában egy értesítés). Ha Revolut adatokat nem tudják ez pl megfoghatná, mert nem tudnak belépni az appba, vagy emailbe. Almánál is kellene fejlesztés, mert ez az ő presztízsüket is rontja (végülis az ő rendszerüknél történik a csalás, annak felhasználásával). Google tárcás esetről miért nem tudni? A Biztonsági fejlesztésekkel egyetértek, jobb megelőzni, csökkenteni az esetek számát, de mindig lesz valami. A felhasználónak is oda figyelőbbnek kell lennie.
Írják a cikben, hogy "pedig a geolokáció be volt kapcsolva" - az csak a offline vásárlásnál müködik egyébként, már ahogy.
Belső hálózaton már fejlesztettek, revon belüli küldésnél már volt hasonló, amit én kezdeményeztem, mint utalást, de a másik szám nincs benne a másik telefonkönyvében, vagy másképp ezért gyanúsnak vélte.
#44912 Noxy
Lehetne 5-10 perc a felhasználási idő30 perc soknak tűnik Államkincstárnál valami 10 perc. Máshol 4-5 perc.
sambenez
A pushal tényleg az a baj, hogy hamar eltűnik, akár véletlenül is elnyomhatod, ha sok jön egyszerre.Aryes
AZ elektronikus fizetés, digitalizáció felé terelés növeli a csalások volumenét esélyét. Egyre többen használják és egyre kevesebben ismerik a veszélyeket. Van ismerős aki olyan kódot állított be, hogy mondtam neki azt semmiképp se tegye, de mégis, mert az jó meg egyszerű. Az embereket célozza a csalás mert ők a leggyengébb láncszem, egyszerűbb mint feltörni egy bankot.TrollBalint
"Plusz az olyan emberek, mint én, akiknek a Revolutra (anno) regisztrált telefonszáma nem abban a telefonban van"
Ott nehezebben szerzik meg a kódot, ha csak egyik készülékhez van hozzáférés, ha régi nem okos telefonban van meg szinte lehetetlenNagyon gyanús viszont, hogy csak almás csalásról olvastam eddig. Az eszközök össze lehetnek szinkronizálva.
-
törölt tag
válasz
zerodot #44885 üzenetére
Mind3 esetben Apple pay vásárlás vajon véletlen? Nem hinném.
3 esetből 1 írt az Almás supportnak, aki persze gyorsan visszamutogatott a Revolutra. Ha nem így tenne, még a többiek is jönnének a pénzért... és súlyos léket kapna az Almás cég hitelessége, és modellje... tanulságos.Banki, szolgáltatói oldalról lehetne egy olyan funkciót beépíteni, hogy ha ugyan ott több tranzakció is van rövid időn belül. Nem életszerűen, akkor pl Revolutnál fagyassza be a kártyát, és az alkalmazásba belépve lehessen csak feloldani.
Vagy más banknál, is az alkalmazásban kelljen jóváhagyni, addig függőben legyen a történet.
Egy hónapja tapasztaltam, hogy nagyobb eurós Revon belüli (felhasználó-felhasználó) utalásnál nem jött át a pénz, ami másodperceken belül meg szokott jönni... A Revolut megfogta az utalást, befagyasztotta és emailt is küldött róla, hogy biztos tovább engedem, vagy mi legyen vele és meg volt adva egy időkeret, 2-3 nap amíg él a fagyasztás.
Tájékoztató email kampányba is kezdtek, mire figyeljünk csalások alkalmával. Ha más hatása nincs is a cikknek azért én úgy látom elkezdtek ezen gondolkodni, edukálni az embereket.
Egy fontos kérdés, hogy miért csak Apple Payel történik ilyen eset? Google Pay ennyivel biztonságosabb lenne? Vagy csak az almát használóktól tudják hogy ideális célpontok, pénzügyileg. Talán jobban is bíznak a kütyüikben, ezáltal ismét jobb célpontok.
"Azt, aminek véletlenül bedőlt, azt látszólag a Magyar Postától kapta."
Ilyent én is kaptam. De nem vártam semmit a postáról. A posta oldalán egyébként is lehet ellenőrizni valós e a csomagszám, stb."Ahogy Melinda esetében is írtuk, itt még talán lehetett volna lépni, ezért fontos ezekre a kósza Revolut-kódos sms-ekre figyelni. "
Ezt gyakorlatilag bármelyik bankra írhatta volna, ha digitalizálják a kártyáját." A csalás az csalás – de - A Mastercard Zero Liability védelme"
A 3. esetben biztosan, a 2. esetben is gyaníthatóan meg lettek osztva a kártya adatok, még ha nem is szándékosan. Ha betudták rakni a kártyát akkor az sms-kód is meg lett a csalóknak. Fizikailag nem vesztették el, vagy lopták el a kártyát, csak az adatait, de ez épp elég.A revolut szerintem kiadná a kért adatokat pl a Rendőrségnek, ha tettek feljelentést.
Litván felügyelet válaszát még mindig nem tudjuk egyik esetben sem.
"Három alanyunk közül Melinda jutott eddig legmesszebbre, ő már megkapta a litván bankfelügyelet hivatalos válaszát. Röviden? „Dismissed” – vagyis szerintük Melinda volt hanyag, a Revolut nem hibázott.""Levelében Melinda azt is kérte, hogy"
Talán egy "csöppet" messzire ment..."A történetnek itt még nincs vége. Melinda a következő lépésben"
Szerintetek van bármi esélye, vagy csak a költségeit növeli? -
törölt tag
válasz
Somatom #44871 üzenetére
Én ezt értem, de más meg leírta itt, hogy levontak lenni ugyan úgy erstenél. És cikkek is jelentek meg róla, azt veszem hivatalosnak.
nfsu17, hatóságok megtalálnak anélkül is ne aggódj
Gps-t sem biztos, hogy teljesen kitudod kapcsolni. Az olvasottak alapján ez a geolock több problémát tud okozni, mint amennyi hasznot.
SzGee, Eltérő tapasztalatok vannak, van akinek ezt is érzékenyen, veszi másnál mást sem vesz olyan szigorúan. Inkább azt mondanám, hogy meg van az esélye, hogy valami gubanc lesz, ezért javasolják a kikapcsolást, ha nincs neted, vagy telefonod.
-
törölt tag
Volt aki írta, hogy kint hagyta a telefonját a kocsiban és az üzletben nem engedte fizetni a geolock miatt Németországban. Milyen 60 km-ről írsz?
Ha más funkcióra gondoltál ott az észerűség lehet a határ. Ha közel egy időben 2 helyen használják az nem reális.xviktorx
Miért nem csináltok a feleségednek is egy Revolut számlát? Meg is tudod hívni és akkor még a kártyán felül is kaptok jóváírást.Bacusuz
Cib és erste atmen kívül bármelyik. De kiírja, ha van díj (elvileg). Én tegnap bankholdingosból vettem fel. -
törölt tag
válasz
Bacusuz #44802 üzenetére
https://exclusive.hu/valutaink/thai-baht-arfolyam/ itt érdeklődjél.
-
törölt tag
válasz
Zsocy155 #44749 üzenetére
a "szemét" dolog, hogy 4,5 millió "befizetése" után 32 ezer forinttal csökken az adósságom.
Valami nagyon rossz konstrukcióba szálltál bele, vagy nagyon elcsúszott valami. Mellette felmentek a kamatok és a behajtó költségét is te fizeted. Minél hosszabb ez az időszak annál többe fog fájni.Ha valaki trükközik pl kpban kapja a fizetését, az adóssága nem szűnik meg, csak növekszik. Örökölni is lehet adósságot. Lehet rövid úton jó ötletnek tűnik, de összességében a legrosszabb választások egyike.
legelek, ismerősnek a munkáltatója egyből utalta az adott cégnek (ez esetben az államnak) a tartozást [fizetés %]. Ő ezért keresett olyant, ahol kp fizetés van. mai napig is tartozhat, az adósság meg nő.
Főleg ezért csináltam Revolut számlát magamnak, hogy amíg le nem rendezem a végrehajtót addig is legyen valahol egy kis saját pénzem.
A bölcs döntés az lenne, ha mielőbb tudnád rendezni a tartozást. minden feleslegest addig háttérbe sorolni. Másképp nagyon nehezen fogsz ezen túl jutni.Ha a feleséged kártyával tesz pénzt a te revolutodra ellenőrzésre számíthatsz, vagy a számba megszüntetésére, befagyasztására, hogy mikor azt senki nem tudja.
Kérj meghívó linket, valakitől regisztrálj úgy, aztán hívd meg a feleséged. És ő küldje át neked, vagy hozzatok létre közös széfet. Ez a hivatalosabb út..
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #44745 üzenetére
Legtöbbször a rosszban a "jó" illúzió, mert később meg van az ára.
Máskor meg, kell valami ami felborítja a dolgokat, hogy rendbe jöjjenek. Mert különben nem vesszük észre, nem értékeljük eléggé...
Ahhoz, hogy valaki eljusson egy végrehajtói szintre, sok dolognak kel történnie... ettől elvonatkoztatva, nem véletlenül volt az adósság rendező hitel, meg az adósság rendező hitel - hitel reklám. Az ember szereti a könnyebb utat választani... és ez nem biztos, hogy a pénzügyeknél kezdődik, az már csak a jéghegy csúcsa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Energiaital topic
- Milyen processzort vegyek?
- Java programozás
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Politika
- Megjött Európába a Poco M7 Pro 5G és remek ajánlat lehet
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Nyuszi HOP! Szép és Jó! Sok ventivel! DeepCool CC560 v2 üveg ablakos fekete számítógépház INGYÉ MPL
- Szinte új/fél éves - LG UltraGear 27GQ50F-B Monitor 165 HZ FHD 1 MS
- GARIS/KÉT SZÍNBEN! Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEKETE
- Jövök már! Addig is itt a VÍZ! Kolink Umbra Void AIO 360mm ARGB INGYEN FOX az árban
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest