- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #952 üzenetére
Elméletileg menne igen, én 3100-val csináltam ezt anno. Lehet az zavarta be, hogy Ovi volt előtte most meg egy kvázi régebbi szoft (suite). Fogalmam sincs mit tégy, én lehet újra kezdeném az egészet az elejétől (esetleg a winfossal együtt), vagy próbáld meg másik pop-portos telóval, akinek szintén a 7.1-es pcsuite kell.
JoolsNOS: nagyon baba
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #949 üzenetére
A sorrendet betartottad?
Mert ha előbb dugod rá a telót a gépre, akkor hozzárendel valami drivert, utána hiába telepíted a suite-ot, ahhoz a telefonhoz már az a driver lesz. Hacsak le nem szedted
A kábel jó. (mármint a típusa OK) -
meroly
veterán
válasz
csoda120 #934 üzenetére
Ha érdekel, itt van pár infó még, de szívesen segítek.
-
meroly
veterán
válasz
csoda120 #934 üzenetére
900 Mhz - a GSM alapfrekvenciája Európában. Nagy hullámhossz, ami azt jelenti hogy behatol nagyjából mindenhová, nem kell olyan sűrűn rakni a tornyokat, stb.
1800 Mhz - a továbbfejlesztett GSM frekvencia (voda már csak ezt használja asszem), kisebb hullámhossz, amihez gyengébb antenna is elég, viszont sűrűbben kell rakni a tornyokat, hogy mindenhova betaláljon, cserébe egészségesebb, mert nem kell akkora teljesítmény hozzá.
De ez csak Európára igaz, amerikában pl a 850 Mhz és az 1900 Mhz van kijelölve erre. Attól függ mi volt akkor szabad az adott országban,mikor megjelent a gsm.Egyébként ez a mobilok úgynevezetet vivőfrekvenciája, erre ültetik rá a jelet (beszéd, adat, stb). Sok kis pici szinusz hullámot képzelj el, ami itt kering körülöttünk
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #925 üzenetére
Úgy telepítetted, hogy nem volt előtte csatlakoztatva ugye?
Aztán pcsuite elindít, telefeon összeköt és akkor fel kell ismernie.
Milyen kábelt használsz? -
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #923 üzenetére
Hát ez relatív. Már nem mai darab a kicsike. Úgy tudod visszaállítani, ha tetetsz rá egy új szoftot. Elvileg a 7.1-es pcsuite kell hozzá.
-
meroly
veterán
válasz
csoda120 #911 üzenetére
Az 3100 és anno így használtam, jó drága volt ez a külön előlap rá, villog meg mifene, mikor csörög vagy játszol rajta. Én szoktam beletenni sim-et és nyomkodni a menüt, stb. Meg az akkukra is figyelek, általában feltöltöm ha lemerülnek, meg néha be vannak kapcsolva csak úgy a szekrényben, hogy merüljön.
Bár csak kéket találtam a neten, de ez eredeti nokia előlap.-NOKIA-: csecse, eltenni bizony
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #852 üzenetére
Tyűűűha, szép.
Nekem T28s-em volt. A lassúsága kritikán aluli. Több percbe telt, mire beolvasta a SIM-et, de gyönyörű volt és az a flip...... nagggyon retro -
meroly
veterán
Én Sagemmel egyszer találkoztam, még középiskolában nekem Trium Mars-om volt, osztálytársamnak meg valami Sagem, antennás, ilyen besüllyedt gombosorral (mintha behúzta volna a hasát), egy napig cseréltünk. Nem volt rossz. De már fogalmam sincs milyen típus, még valami mono kijelzős.
Mi a V50-es motorláról álmodoztunk, akkor került kb egy havi fizetésbe.....
-
meroly
veterán
válasz
Coyote2000 #832 üzenetére
Vagy húzzak gumikesztyűt
-
meroly
veterán
Ez (6310i) mekkora jó lenne gyűjteménybe, de félő hogy valami felújított darab... meg ki intézne angliában garanciát....
-
meroly
veterán
válasz
Coyote2000 #829 üzenetére
Ja a 8800-val nekem se volt ergonómiai szempontból semmi gondom, leszámítva a csúszós fémet, de sms-t pl vakon írtam rajta....
De ez a telefon még nem retróóóó!!!!! -
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #826 üzenetére
Pedig jó vétel lenne. Előlap rá és kész, szép gyűjteményi darab.
-
meroly
veterán
válasz
Coyote2000 #822 üzenetére
Vazz'
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #813 üzenetére
Ha jól értem, 4k-d van most retro nokiát venni?
Akkor itt van pár ajánlat:
Nokia 6150
Nokia 5110
Nokia 6210De még nézz szét a vaterán, nagyon szépeket árulnak most.
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #805 üzenetére
Nagyon szépek, gratula hozzá
-
meroly
veterán
Ilyet még mindig nem sikerült találnom, pedig elkelne a gyűjteménybe.... (Nokia 6650)
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #800 üzenetére
Pedig a maguk idején a 8910 és 8910i nagy klasszisok lehettek....
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #798 üzenetére
Szép gyűjtemény, gratula
Mindegyik használatban van amúgy?
A 8310 nagyon szép, feleségemnek volt, de aztán elkedztek terjedni a színesek és olyat akart. De nagyon megbízható és szép telefon volt. 6310i már nekem retró, bár sokan használják a cégnél a mai napig is, szintén nagyon megbízható telefon. Alcatel kivételével nekem is van szinte mindegyikből gyűjteményben. -
meroly
veterán
válasz
skylinelaca #795 üzenetére
Hát hogyne, fotókkal, beszámolókkal együtt, azért van ez a topik
-
-
meroly
veterán
Húúú, mit találtam?
Nokia 7200
Elég ritka darab, még a Világok harcában is szerepelt pár másodpercig... -
meroly
veterán
Nekem két 3410-esem van a gyűjteményben.
Igen furcsa, mert amikor az ember használ egy telefont azt feltételezi, hogy csak neki van olyan, hozzá nő, sajátja lesz, aztán mikor meglát egy ikertestvért, akkor ugyanazt véli látni benne. Ezért használtam 8800-t, mert az nem jött szembe az utcán, nem rakta ki a megbeszélésen a mellettem ülő az asztalra, stb, stb.
De ez inkább filozofikus kérdés.Amúgy szépek a telefonok.
-
meroly
veterán
Ja hát nem egy ütésálló darab
Amúgy nem hinném hogy a mai telefonok valaha retro minősítést kapnak, mert mire elérik a kort, elfelejtük őket, nem úgy mint a régi nagy klasszikusokat.
Ez a fő baj a mai világgal egyébként, hogy nem alkot senki maradandót. Régi zenék pl megmaradnak, de a maiakat elhallgatva nem hiszem hogy 5 év múlva bárki is emlékszik a 80%ukra. Ugyanez igaz a telefonokra is sztem...
-
meroly
veterán
Huh ez micsoda csodaszerkezet, szép gyűjteményi darab.
Nokia 1011 -
meroly
veterán
-
meroly
veterán
Nokiákból ez a leggyönyörűbb táskatelefon:
Nokia 720 -
meroly
veterán
Nokia 6650-et nézted már? Bár nem symbian, de kamerás és elég sokat tud (3G, stb)?
-
meroly
veterán
Próbálkozz a kepfeltöltés.hu oldalra feltenni és ide csak belinkelni.
Szerk: egyébként nagyon szépek
-
meroly
veterán
válasz
madarasz92 #681 üzenetére
Én inkább a Nokia 6233 (blue)-ra lennék kíváncsi
-
meroly
veterán
Ez még szép gyűjtemény, főleg a 8210, 8310 és T29s
-
meroly
veterán
Ja szemezgettem is a 3720-as nokiával, aztán mondtam neki, hogy meg kéne venni, mire ugyanaz a reakció, hogy akkor rálép. Mondom erre lépkedhetsz, mert ütésálló, asszongya nem érdekli, akkor lehúzza a wc-n
Persze azért mindig sikerült kisajtolnom belőle, amit akartam, főleg hogy én finanszírozom a dolgot.... -
meroly
veterán
Nem csak maga az autótelefon retro, ha nincs kihangosítva, pl már azt is tiltja a kresz, hogy a kezedbe fogd.
Ez retro, nem a mondeod:Újat se értékeli, tökéletesen meg van elégedve az én céges 3110c-mmel, mert mikor megkaptam, mondtam, hogy vagy a szekrény aljába megy vagy használja, azóta meg van neki, már vagy 2 éves......
-
meroly
veterán
Szép gyűjtemény. Nekem ezek vannak:
Nokia 1200, 2100, 2110i, 3100, 3410 (x2), 5110, 6110, 6150, 7650, 8210, 8800
És egy 6230i-t használok
T28 nekem is nagy kedvenc volt, arról váltottam a 8210-re és ott fertőződtem megEngem mindig azzal fenyeget, hogy ha veszek újat, akkor rálép
-
meroly
veterán
Ezt a telefont lehet valahol kapni, beszerezni?
Nokia 6650
Passzolna a gyűjteményembe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest