- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quailstorm #38896 üzenetére
Sajnos nekem kimaradtak, most pedig már nem lehetne napizni őket, ahogy N900-at sem.
-
válasz
quailstorm #38893 üzenetére
Komolyan az N900 az utolsó telóm, ami tényleg multitasking.
Máig átkozom a Nokiát hogy miért nem szenvedett vele 512 mega ramot... akár a 32 gb integrált tárhely rovására, úgyis ott volt benne az SD slot... -
-
válasz
quailstorm #38868 üzenetére
Nyitható, de kell a kamera, úgyhogy rip. Köszi.
-
Nekem ilyen van, erre lehet valami egyszerű módszerrel tenni újabb Androidot?
-
-
-
Jó minőségű Nokia BL-5J akkut honnan érdemes venni?
N900-ba kellene. -
válasz
nokiauser #38750 üzenetére
Azt hiszem, sosem fogok telefont úgy szeretni (és olyan tűzzel utálni néha, a Linux tudásom hiánya miatt
) mint az N900-at.
Egy pillantás volt egy szebb jövőbe, szerencsére sok éven át tudtam vele élni.
Az első példányomban sajnos tönkrement a microusb (ez volt a nagy achilles sarkuk), a második példányom retard voltam és eladtam (de a rendszerről készítettem image-t), a harmadikat quailstorm-nak köszönhetem, kiváló állapotú telefon, ami megkapta a második példányom rendszerét egy az egyben, közben kigyomláltam belőle a korábban elkövetett config baklövéseim, így akárhányszor kézbe veszem, jó érzésem van tőle.
Nagy kár, hogy már szinte semmire sem lehet használni, pedig 1-2 éve még meg lehetett oldani Pidginnel a fb messengert, ment a gmail, használtam irc kliensnek is, még hellyel-közzel lehetett vele netezni is, ma már csak az irc maradt, ami gond nélkül megy. -
-
-
válasz
sz.balazs.95 #38723 üzenetére
-
válasz
sz.balazs.95 #38719 üzenetére
A retro pc-s topikban várunk (főleg én
) a crt-vel.
Én is most guberáltam elő a nagy crt-met az asztal alól, még mindig durva a cucc.Illetve van egy kis Sonym is, míg a nagy nem fér az asztalra, ez épp csak.
-
-
-
-
-
-
válasz
quailstorm #38625 üzenetére
A piramisok még akkor is állni fognak viszont, úgyhogy gyűjtsétek azokat.
-
válasz
Stylewars_kp #38616 üzenetére
Honnan tudjam? Sose voltam olyan menő, hogy legyen nekem is.
-
-
válasz
sz.balazs.95 #38602 üzenetére
Oké. Csereberélhetünk is, van jópár M-em.. 122 gombos is, industrial kivitel is.
-
válasz
sz.balazs.95 #38600 üzenetére
Szólj ha lesz javított Model F XT, adok érte valami hibás gumidómost.
-
válasz
--HARDCORE-- #38595 üzenetére
Élménynek élmény, de hogy nem jó, az is biztos
-
válasz
sz.balazs.95 #38578 üzenetére
Le kell szedni a billzet fóliát, és megtisztogatni az érintkezőket a kis fém biszbaszok alatt.
-
válasz
sz.balazs.95 #38575 üzenetére
Hát igen.
Annak idején annyit játszottam vele, hogy vájatokat csinált a kezembe a széle... ergonómiailag ritka egy igénytelen eszköz volt, de nagyon szerettem. Aztán szépítettek a QD-val, de akkorra már annyi volt az egésznek. -
Van tippetek, honnan vegyek N91 kijelzőt?
Sajnos összetojta magát, gondolom a vezetékén az a ragasztott chip, mert eddig ha megnyomogattam ott, visszajött a kép, most viszont már nem, csak szellemképes körvonalak vehetők ki. -
válasz
--HARDCORE-- #38064 üzenetére
Nope.
-
Én csak egy Nokia 6708-at szeretnék, de sehol sem láttam az országban, és ha lenne, akkor is rácsesznének valami olyat árat, hogy meggondoljam magam. Pedig nem 5 kiló krumpli árát adnám érte.
Még csak ebayen sem találok. -
-
-
válasz
zolikaDB #38037 üzenetére
Telegram jó messenger, de nem ismerik az emberek. Én szívesen leváltanám a fostos Fb Messengert Telegramra, ami még a 10 éves N900-amon is működik.
Discord max annyiban hasonlít a csethura, hogy lehet bele írni.
Egy kivételével minden, látogatásra érdemes közösségem Discordon működik már aktívabban, mint Fb-n.
És az az egy egy órás csoport, ahová idősebbek járnak többnyire. -
válasz
quailstorm #38032 üzenetére
Téged nem zavar ezekkel a hatalmas közökkel a sorok között?
Ez a layout szerintem jobb sokkal. Több tartalom a képernyőn, ráadásul kis felbontású kijelzőre is le lehet skálázni a szöveget, tehát kb így néz ki az 1366-os notimon is, csak kevésbé éles. -
válasz
quailstorm #38028 üzenetére
Akkor csináld meg a Discordot, és összefoglalóba mehet egy inv link.
-
Úgy látom, jó döntés volt pár hónapja törölni ezt a topikot a követettek közül, a macerátor nuke nem tett jót neki.
A képeket azért átlapoztam, kerültek fel csinos cuccok.
A Fb csoportokkal az a baj, hogy nem topik-jellegűek, minden poszt alatt külön thread nem ideális egy ehhez hasonló közösség működtetésére. Illetve mind alatt ott van 20 roma, hogy naés mennyivóna?
Esetleg Discord működhetne, de sok gyűjtő már öreg, mint az országút, és nem szeretnek új programokat vagy szolgáltatásokat használni.
A patthelyzet, hogy pont ph-n, vagy hasonló egyszerű, oldschool topikmotorral kellene egy retró telefonos beszélgetős, képbeillesztős, adok-veszek hely. -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
quailstorm #37774 üzenetére
Engem az N900 és a G3 ébreszt egyszerre... mégis csak félig vagyok éber
-
-
válasz
Mulderpapa #37723 üzenetére
Elég csak az én hsz-em elolvasni ahhoz, hogy lásd, simán jó több évig egy flagship modell.
-
válasz
zolikaDB #37718 üzenetére
Jap. 4. éves a G3-am (bár nálam csak fél éve van), és abszolút új telefon feelingje van (annyi, hogy a nem tudom hányadik Android helyett csak 6.0 van rajta), 3GB RAM máig bármire elég (legalábbis az általam használt appok multitaskolásához mindenképp), 128-as SD a Spotynak, és ha el nem pusztul, 2-3 év még simán benne lehet teljes értékűen, s még utána sem lesz használhatatlan vélhetően.
A Symbianos cuccok anno sokkal durvábban amortizálódtak, volt, hogy két évvel megjelenés után már necces volt a weboldalakat normális sebességgel betölteni.. -
-
válasz
quailstorm #37672 üzenetére
Nagyon hiányzik ez az N900-ról. Persze annak a hangja nincs ilyen jó, akkor is..
-
válasz
quailstorm #37670 üzenetére
Asztalon úgyis töltőn van, a pozíciója fix, mozogni tudok így is az asztalnál, mert a hangkártyába vezető kábel vagy egy méter, plusz füles
-
Hmm. Szerintem veszek a 810-be egy microusb végű apró SD olvasót, ami pendrive-ként funkcionál, de mellőzi a vezetéket, a host kábelekkel ellenben. Így ez lehet egy csaknem fix tár a minisd mellé majd, amit bedughatok bármikor, mikor asztali kitámasztóval használom munka közben zenére. Tök olcsók ezek a kis vackok.
-
válasz
quailstorm #37666 üzenetére
N800 tud ezt-azt amúgy, csak abban ugye 2 slot van.
-
válasz
quailstorm #37664 üzenetére
Közben én rendeltem még egy ilyet is.
Ha az adapter meglesz, majd kitapasztalom, mekkora kártyát tud maximum az N810, azért legyen egy natív is. A G3-ban van egy 128GB-s, de kétlem, hogy megmozdulna benne.Az önkéntes moderátor amúgy pure cancer gyakorlatilag az összes netes felületen, nem csak itthon.
Legtöbbnek küldetéstudata és csomó komplexusa, kihaénnem-attitűdje van, nagyon nehéz dűlőre jutni velük.
Ha fizetett/toborzott mod van, többnyire annyit csinál, hogy "sziasztok, x hsz-t töröltem", és linkeli a vonatkozó passzust, nem áll le vitatkozni, győzködni, mert tudja, hogy nem dolga. Ha reklamációd van, a megfelelő topikba irányít, és szia.
Az önkéntes mod ezzel szemben mindig kioktat, szalmabáb-érvel, példálózik, próbál föléd helyezkedni. Sok esetben amúgy működik a dolog nekik, mert a legtöbb user elég gügye, nem nehéz intellektuálisan megsemmisíteni, csak ha valaki nem ebbe a csoportba tartozik, és épp olyan kedve van, megfordítja a modit a hátasállaton.Szerencsére én ehhez túl szelíd vagyok. Ifjabb éveimben nem így volt ez.
-
Nem ideális a megoldás, de tűrhető kompromisszum, ennél jobbat aligha kapunk.
Ha nem jön meg ebayről az átalakítóm, isten bizony meghirdetem, hogy keresek.Amúgy nem emlékszem már, hogyan írtam be ide. Úgy, hogy van-e valakinek eladó, vagy csak úgy, hogy akad-e valakinek? Mondjuk utóbbit csak nem törölték volna.
-
válasz
quailstorm #37641 üzenetére
Szintúgy, kerülöm, ahol csak lehet.
-
válasz
quailstorm #37637 üzenetére
Anno felmerült az igény egy ilyesmi jellegű offtopikra a ThinkPad topikban is, hogy csinálhatnánk egyet, és abba férjen bele egy kis adok-veszek-keresek is, mert elég sokan vagyunk, akik szeretik azokat a főleg oldschool notikat, tartunk többet, van hozzájuk pár vackunk, azt az ötletet már hamvában offolta valamelyik házigazda/mod.
Még a moderációt is vállaltuk volna a topik után, egy szikra gondjuk nem lett volna vele.
Érthetetlen igazából, olyan, mintha nem szeretnék, hogy fórumozzunk. Nem kell a lapletöltés?
No mindegy.
Ha linkeltek releváns Fb csoportokat amúgy, megnézem őket, telefonok kapcsán. -
-
válasz
quailstorm #37626 üzenetére
Akármeddig, ha jól tudom.
-
válasz
quailstorm #37624 üzenetére
Esetleg csinálhatnánk egy Discord csatit.
-
válasz
#45553408 #37618 üzenetére
Ez bizony valóban péniszség. Eleve azt hittem, lokálban vagyunk, ráadásul off lokálban, így oké.
Egyre gázosabb ez az oldal sajna. Mondjuk a sokéves mélyrepülés után valamiért még mindig nem állt a földbe.
Talán a prémiumos kuncsorgás működik
Elnézést az alkatrészkereső hsz-ért, nem fordul elő többé. Ahogy egy idő után a login sem. Majd a laplekérés sem. Majd a reklámletöltődés sem. Jó lesz az úgy -
válasz
quailstorm #37615 üzenetére
Szerintem csiga. Másolni még nem volt alkalmam rá, de kipróbálom. Meglepne, ha 2.0 lenne.
-
válasz
quailstorm #37613 üzenetére
Miért ne tudna?
Még USB hubbal is tud pen drive-ot és billentyűzetet egyszerre, meg amit akarsz.
Ja miniről fullosra nekem is van. Most munkában a G3-on Spotify és offline zenéim N810 felváltva tolom.
Canola2 nagyon durva kis player, igazi PMP-t csinál a vasból. -
válasz
quailstorm #37603 üzenetére
Hát ja. Kissé a piac előtt jártak a srácok ezzel a mobil gaming ötlettel, mellé a kivitelezés is pocsék lett.
Pedig valóban, azokban a telókban egyáltalán nem volt gyenge a hardver, korrekt, egyáltalán nem buta 3D gyorsított programokat lehetett volna már csinálni, sok telefonnak az elrendezése is alkalmas volt játékra (N93+i, N92, N95, N81 csak, ami eszembe jut.. -
-
válasz
sz.balazs.95 #37581 üzenetére
Hát ja. Elég ritka is, illetve szerintem a legjobb játék, ami kijött a platformra (az alapjátékkal együtt, de ebben több a lehetőség).
-
válasz
sz.balazs.95 #37579 üzenetére
Akkor jó.
Ikusát lehetetlennek bizonyul szerezni dobozostól :\
-
-
-
válasz
quailstorm #37528 üzenetére
Ezzel azért lehetne vitatkozni. Én pont azért mentem Symbianről PPC-re nem is egy alkalommal, mert a Symbian kiábrándítóan erőtlen volt hardverszinten túl sokáig, ráadásul aprók voltak a kijelzők.
A legtöbb telóra lehetett konvertálni a filmeket pl.. míg a PDA-ból SD ki, film felmásol, és vajsimán vitte. -
-
N-Gage Classicba keresek kijelzőt.
Illetve egy töltő sem ártana, ami nem trafós nagy és nehéz, hanem a kisebb fajta, trafótlan.
Plusz ha valakinek van korrekt állapotú N-Gage QD-ja, esetleg arra is vevő lennék.Ezek mellett keresek E71-et, vagy E72-t, nem patika, de korrekt állapotban, függetlenül.
Mindezt Bp-n. -
Annyit rugóztok ezen, hogy én is rákívánok egy E71-re. Már bánom, hogy eladtam pár éve. Lehet, veszek egyet, ha találok szépet, feketét.
-
-
-
válasz
quailstorm #37255 üzenetére
Tarts inkább N91-et, az szép is, jól is szól, és rendes anyagból építették.
-
-
válasz
quailstorm #37204 üzenetére
Nem szép, de legalább csúnya.
Az Aino viszont királyság.
-
-
-
-
válasz
Earl_Muttley #37140 üzenetére
Igen.
-
válasz
quailstorm #37134 üzenetére
Akkor nekem mégsem hoztál?
-
-
-
-
Aki szerette anno a K-Rally-t Symbianon, jelölje be azt, hogy rebootolják PC-re. Sky Force-t már megkaptuk.
-
válasz
quailstorm #36905 üzenetére
Ilyen szarokat árulnak, és nekem nem is szólsz? Nézd már
-
-
válasz
quailstorm #36899 üzenetére
N810-et 6k-ért kínáltak nekem US felségterületről, posta kb ugyanennyi lett volna, passzoltam. Már bánom.
Amúgy 10-20k a 800 és a 810, a 770 szerintem pár krumplit sem ér már (és manapság a képességei is kb ennyire alkalmasak). -
-
-
-
-
-
-
-
Ismerős keres régi Symbian rendszerű Nokiát.
Vékony legyen, fém, GPS előny, de nem feltétel. Én E51-et és E71-et javasoltam neki, van más ötletetek?
Reális ára mennyi lehet ezeknek manapság?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Micro Four Thirds
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Torrent meghívó kunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged