- Google Pixel Watch 4 – Hé, Google, mennyi az idő?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Netfone
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt nem mondom, hogy nem nyírtam még ki Linuxot, de valahogy sohasem volt szükségem rendszer mentésre, csak WinFos esetén...
Valahogy ugyanazt a formulát alkalmazom több, mint 10 éve, és még a Linux is óriásit fejlődött közben, de azok a fránya alapok, amiket anno egy barátom rakott össze, és tanított meg, még kitartanak.
(Ja, és természetesen amiket még olvastam/tanultam hozzá.)
Több partíció, nem automatikus telepítés, néhány beállítás, aztán mindig megtalálja, hogy volt már fent rendszer, voltak programok, beállítások.
Rákérdez, hogy visszategye-e.
Aztán az esetek többségében (Tényleg, nem is emlékszem már másra!), nemhogy mindent visszapakol, de még a programok is ott nyílnak meg, ahol legutoljára befejeztem a dolgomat.
Volt olyan, hogy az összeomlott rendszer gépestől két évre félre volt téve.
A VGA drivert és beállításokat bactam el, keményen, grafikus felület összeomlott. (Ezt mondjuk rendszeresen sikerült anno...)
Új telepítés, frissebb verziójú Debian (merthogy azt nem írtam, hogy a legtöbbször a Debian és a kistestvére futott nálam) letöltve, azzal, mégis minden ment onnan, ahol befejeztem.Természetesen felhasználói fájlok külön partíción, Swap, stb is, szépen beállítva minden, és minden esetben ugyanazok beállítva. (Felhasználói név, jelszavak, titkosított kötet, stb.)
Pedig nem vagyok egy nagy Linux gugu.
Ezzel a mentésre használható temérdek alkalmazással most megleptél!
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- Eladó 9800X3D/RX 9070 XT 16GB/32 GB RAM
- GARANCIÁLIS RTX 5060 ACER NITRO GAMER LAPTOP - i7 13620h, RTX 5060
- 27" AOC Q27G3XMN Gaming MiniLED "1100Nit" (Garanciás)
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 9 275HX 32GB RAM 2TB SSD RTX 5070 Ti 12GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
- Eladó ÚJ TCL 501 2/32GB fekete / 12 hó jótállás
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite használt, szép állapot 97% akku 6 hónap garancia
- Sandisk Portable SSD 2TB!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest