Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MWC 2026: Műholdakkal tömné ki a Telekom a lefedettségi réseket
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt nem mondom, hogy nem nyírtam még ki Linuxot, de valahogy sohasem volt szükségem rendszer mentésre, csak WinFos esetén...
Valahogy ugyanazt a formulát alkalmazom több, mint 10 éve, és még a Linux is óriásit fejlődött közben, de azok a fránya alapok, amiket anno egy barátom rakott össze, és tanított meg, még kitartanak.
(Ja, és természetesen amiket még olvastam/tanultam hozzá.)
Több partíció, nem automatikus telepítés, néhány beállítás, aztán mindig megtalálja, hogy volt már fent rendszer, voltak programok, beállítások.
Rákérdez, hogy visszategye-e.
Aztán az esetek többségében (Tényleg, nem is emlékszem már másra!), nemhogy mindent visszapakol, de még a programok is ott nyílnak meg, ahol legutoljára befejeztem a dolgomat.
Volt olyan, hogy az összeomlott rendszer gépestől két évre félre volt téve.
A VGA drivert és beállításokat bactam el, keményen, grafikus felület összeomlott. (Ezt mondjuk rendszeresen sikerült anno...)
Új telepítés, frissebb verziójú Debian (merthogy azt nem írtam, hogy a legtöbbször a Debian és a kistestvére futott nálam) letöltve, azzal, mégis minden ment onnan, ahol befejeztem.Természetesen felhasználói fájlok külön partíción, Swap, stb is, szépen beállítva minden, és minden esetben ugyanazok beállítva. (Felhasználói név, jelszavak, titkosított kötet, stb.)
Pedig nem vagyok egy nagy Linux gugu.
Ezzel a mentésre használható temérdek alkalmazással most megleptél!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gtx 1080/ Intel I7 8700K/ 16GB Ram/ 256GB M2 SSD/ 1TB HDD/ Win11
- Gtx 1050Ti/ Intel I5 7500/ 16GB Ram/ 256GB Sata SSD/ 1.5TB HDD/ Win11
- Gtx 1050Ti/ Intel I5 7500/ 16GB Ram/ 128GB M2 SSD/ 1.5TB HDD/ Win11
- Acer Aspire 3 A317-53-76NV. Intel 11.gen I7 / 16Gb ram / 512Gb ssd / 17,3"
- Intel 545S 512GB M2 Sata SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 16 2.5K OLED Ultra 7 255HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest