- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Köredzésen járt az Exynos 1680
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Notinál méginkább hasznos a sok RAM, legalábbis addig, amíg nincs SSD-d. Gondolj bele, ha pl az integrált grafika lecsíp 1 gigát, a maradék 3 giga erre-arra elfogy, és a rendszer nekiáll swap-elni az 5400rpm-es winyón. brrrh....
A vécépapíros hasonlat jó
de úgy vagyok mind a ram-mal, mind a wc-papírral, hogy inkább legyen sok, mert ha kevés, akkor könnyedén sz@rban maradhat az ember. Az alkalmazások olyanok, amilyenek (nem én írom őket általában) - jó ha elég alájuk a vas.
Amúgy sztem hosszútávon a sokszintű adattárolás (L1, L2, RAM, winyó) egyszerűsödni fog, szvsz max 2 szint lesz: egy turbógyors L1, utána egy a mostani L2 sebességével rendelkező néhány terás háttértár.
-
Krix
őstag
Én lassan egy éve használok 2x4G DDR2-t a notimban. Nekem VMWare-hez kell. De el tudom képzelni, hogy sokminden másra is kellhet. Ennyi ram mellett meg sem érzem a teljesítményen, hogy fut mégegy VM a gépemen. Előtte 4G volt csak, na az néha már szűkös volt.
Nagyon sok helyen fut még szerver 4G vagy az alatti rammal. A múlt héten upgradeltem egy DC-t 1.5G->3.5G DDR1 (266MHz) ramra. 32 bites Win szerver alá felesleges több, mert úgysem kezeli.
-
t72killer
titán
Szégyelhetik magukat, hogy nincs +100€-juk egy pár modulra...
Amúgy halad az idő, és egyre több ramot esznek az alkalmazások. Egy böngésző, 8-10 megnyitott ablakkal simán elpusztít 6-800megát is, egy komolyabb játék meg akár 4+gigát. Ha összeadod - pl nem akarod becsukni a böngészőt játék közben, esetleg skype-on/msn-en megy a taktikai megbeszélés - simán kijöhet 4 giga feletti memóigény.
További haszna lehet ha RAMdisk-et csinálsz belőle (szoftveresen) - bármilyen egyéb kommersz adathordozót lealáz (SSD, HDD, a cpu cache-en kívül persze).Ezen a ramdisken tarthatod pl a mentett játékállásokat, ideiglenes fileokat (photoshop munka pl).
Ergo ha ingyen adnák, elfogadnék én 16 gigát is, csak legyen hozzá 4 csatorna
)
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest