Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zsolto

őstag

válasz adapter07 #60 üzenetére

adapter07

Nem mondtam, hogy a Wikipedia tudományos bizonyíték, de ha vennéd a fáradságot, hogy te is megnézed a Wikipédiás cikket, ott megtalálod a forrásokat is. Úgy rémlik, négyet citáltak. Úgy érzem, a Wikipediával veled ugyanolyan meddő vitát lehetne folytatni, mint ezekről a mérlegekről. Nem a helyén kezeled :D.

Azt sem mondta soha senki, hogy létezne egy képlet, amivel "pontosan kiszámítható a két láb között mért impedancia értékből a test izom-, zsír-, csont- és víztartalma". Dolgoznak egy algoritmuson, ami ezt képes egyre pontosabban megbecsülni, és ez a technológia hozzáférhető azok számára, akiknek ez a pontosság elég, és/vagy nem férnek hozzá pontosabb eszközökhöz.

Jó pár embert láttam (magamat is beleértve), akik ráálltak ilyen mérlegre, és az eredmény pontosan igazolta azt, ami szabad szemmel is látható volt, vagyis hogy az illető hájas, izmos, átlagos, sovány stb. És a mérleg mindezt ezt csak a két lábuk között mért impedanciából állapította meg. Akkor miről beszélünk még?

Innentől én a magam részéről befejeztem a "vitát", mert bár értem, amit mondasz, azt nem értem, miért nem vagy képes elfogadni, hogy van egy eszköz, aminek a fejlesztésén uszkve harminc éve dolgozik egy halom, a témához nálunk nyilván jobban értő ember, és a munkájuk eredményét sok más, nálunk szintén jobban felkészült ember vizsgálgatja, ellenőrzi, értékeli.

Ennek alapján az a helyzet, amit az előző hsz-emben, igen, a Wikipedia alapján leírtam. Nem több, nem kevesebb, de ez igenis eredmény, és több, mint a semmi. Senki nem mondta, hogy vegyél ilyen mérleget, sőt, azt sem, hogy hidd el, amit mutat. De fölösleges bizonygatnod, hogy semmire sem jó, mert ezzel kapcsolatban már készen van a kollektív tudás alapján kialakított, a tiednél jóval árnyaltabb vélemény.

Új hozzászólás Aktív témák