Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Emellett sikerült Münchenbe csábítania a MS németországi székhelyét...
Ami korábban Münchentől egy köpésre volt, Landkreis Münchenben. Szóval ne add már elő, hogy kisbaszomfalváról hirtelen a bajor fővárosba költözött a cég, mert nem.
Egyébként ha már ennyire vágod a német társasági adózást, kedvezményeket, etc., akkor levezetnéd, hogy a költözés előtt és után hogyan alakult a német MS adózása?
-
Dilikutya
félisten
Ezen az azonnal menésen fölösleges lovagolni, gyártófüggő nagyon. Ahhoz a Windows telepítő lemezen, vagy az Update-en ott kell lennie a gyártó drivereinek. Annak a gyártónak, akinek néha a saját honlapján is szar az, ami fent van. Találkoztam már olyannal, amikor deviceid alapján bogarásztuk ki, mi volt az adott hardver (nyilván ethernet vagy wlan adapter), és a chip gyártójától lett letöltve, vagy más alaplap vagy laptopgyártótól. Amikor a honlap S/N alapján is lazán hozza az összes szóba jöhető wifi drivert (Atheros, Intel, Broadcom stb), csak épp egyikkel sem működik. Pl. a Lenovoról nem vagyok ilyen téren jó véleménnyel, a HP meg röhej, hogy nem képes még mindig sávszélességet tenni a webszerverei alá.
Ugyanakkor Ubuntuval is volt rá példa, hogy ott álltam, mint @ a lakodalomban, amikor az üres gépre felhúzott rendszerre egy nem túl ritka, pár éves, de még bőven elterjedt Intel lan drivert kellett volna letölteni. -
"mert az otthoni tört Office-ról hozott doksik fontosak, ugyebár..." - leginkább ez szokott érv lenni, de én már windowson átálltam Libre-officera, a munkahelyi (+a magánt meg főleg) doksikat simán, fennakadás nélkül tudom szerkeszteni vele.
Jelenleg csak némi lustaság tart vissza tőle, hogy az USB-re rendszeresen csonttáfagyó win10-emet Ubuntura cserélem, de ahogy visszajöttünk a családi telelésből, és ha a win10 fall creators is elhasal a gépen, akkor jön a pingvin. Volt már dolgom vele régebben, tudom mit fogok használni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest