Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mathiassa

tag

válasz vince #22487 üzenetére

Köszönöm a részletes választ! Ezeket lehet, jó lenne az összefoglalóba belinkelni.

(#22488) siddis:
    Természetesen mindenki ingyen csinálja ezt a saját szabadidejében, stb. Köszönet nekik.
    Nekem csak az a gyakorlat nem tetszik, hogy egy főző összerak 5-féle custom romot, bevállalja, hogy ő az "official" maintainer valamelyiknél, és aztán még az "official" sincs többé frissítve. Emiatt nincs talán egy custom rom sem, ami rendszeresen merge-ölve lenne az upstream frissítésekkel. Mindegyikben vannak rom-specifikus bugok, amiket ki lehetne javítani, ha egy főző egy/két rom-ért akarna felelni. (Az eddig általam követett androidos telefonoknál ez a szétszakadás nem volt jellemző.)
    Más: miért van 3 db lineage 15.1 változat pl? Miért nem lehet egymással kommunikálni, vagy legalább egy moderátor kigyomlálhatná a halott romokat xda-ról?
    Nem akarok ebből vitát, csak leírtam, amit tapasztaltam.

(#22491) starr:
    Köszönöm, ezt a Mi-globe-ot lehet megnézem. Tetszik, hogy Mi-dolgok kiirthatóak belőle alapból.

• Mathiassa

tag

Sziasztok!

Gondolkodom rajta, hogy visszaállok MIUI-ra a mindenféle Lineage/RR/stb. kitérőm (félév) után.
    Minden romfőző kidob egyszerre 5-féle Romot, aztán egyet nem tudnak normális (belátható) időközönként karbantartani. Kidobnak egy frissítést 2 havonta, miközben a ROM alapjában annyi változás történik, hogy már ne lehessen dirty flashelni az új változatot anélkül, hogy minden szét ne esne.
    Sajnos annyira katyvasz minden miui/xiaomi.eu fórum, hogy ötletem sincs, hogy melyik/hol a legfrissebb miui rom erre a készülékre. (Nem mintha az xda annyira szervezett lenne.)
    Ha jól dekódoltam az infókat, akkor az utolsó release az 4. hó 26-ai, és erre épül(get) minden.
    Tényleg nincs semmi frissebb? Ennyi volt a telefon támogatási ideje?
    Melyik a jobb választás: gobal/dev vagy xiaomi.eu/dev? Tudom, hogy az utóbbi china/dev alapú, csak érdekelne, hogy van-e érzékelhető különbség. Láttam a fórumukon az elég impressive listát a módosításokról a china/dev-hez képest, de szkeptikus vagyok, hogy van-e érezhető különbség a globalhoz képest optimalizáltságban pl.
    A globalban kevesebb a bloatware vagy ebben? Jó lenne valami global vs xiaomi.eu lista is... :R

szerk.: most látom, hogy elvileg ez a 4.26 az utolsó miui9 build (legalábbis a .eu-sból)

• Mathiassa

tag

Csókolom

Van egy ilyen telefonom egy hónapja. Nexus 4-emet nyugdíjaztam erre 4 év után. Kérdés:
    Most a legutolsó xiaomi.eu beta rom van rajta. Nem működik a wifi megosztás (tethering) ((USB-n keresztül sem)). Mármint látszólag megy, szépen lehet rá csatlakozni, csak éppen net nincsen. Nem tudom, hogy eddig jó volt-e, ma akartam használni először, nem megy. Másnak van itt hasonló gondja vagy csak én rontok el valamit.

Kérdés 2: Valakinek van tapasztalat az AOSP extended rommal, elvileg van erre a kütyüre "hivatalosan", de sose hallottam róla. (Lineage gondolom nem lesz normális, amíg nincs kinn a kernel source.)

:R

Új hozzászólás Aktív témák