Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandorHUN
addikt
Mondjuk mobilitás szempontjából az EUC a legjobb. Apró és ha fel is szállsz rá nem foglalsz több helyet mint egy gyalogos. Egyébként meg akkora mint egy táska.
Ennek ellenére pl. Németo-ban be van tiltva. Mondjuk ott elég erős az autoipar, szóval gondolom van egy elég ellenszél mindennek ami nem autó . -
NandorHUN
addikt
"Rögtön azzal kezdve, hogy egyes szám harmadik személyben beszélsz a közlekedőkről, miközben sokan T/3-ban közlekednek (ie. gyerekek szállítása, stb.)"
Mint írtam, akinek kocsi kell az használja azt. De szerintem az olyan 10% lehet, aki gyerek, családját furikázza nap mint nap. És olyan 15% aki meg olyan messziről jár be dolgozni, hogy kell a kocsi - és gyorsabb és jobb is mint a vonat.
Ahogy nézem az esetek 75-80%-ban az illető teljesen egyedül utazik az autójában. Egyedül foglal el hatalmas parkoláshoz szükséges helyet és egyedül foglal el 3-4x annyi helyet, mint pl. egy biciklis. Mert neki ez a kényelmesebb.Felróják a rollereseknek meg bicikliseknek, hogy igazából nem is törődnek a környezetükkel? Lehet, de legalább nem tesznek ellene, annyit mint az autósok, akik ledudálják sokszor még a gyalogost is, ha gyalogátkelő helyen lassan megy át.
-
NandorHUN
addikt
Igazság szerint kicsit érdekes, hogy ezeket az elektromos készülékeket ennyire ki akarják tiltani, amikor rengeteg autót fel tudnának váltani, ha sok kocsi helyett ilyet használna az aki pl. csak kevesebb mint 20 km-t ingázik naponta. Az utak még biztonságosabbak is lennének, városi levegő tisztább és sokkal több hely.
De roller, EUC és többi ilyen ketyere új és persze tiltsák ki őket.
Akinek persze kocsi kell használja azt, de szerintem városi emberek 75%-a aki kocsival jár meg tudná tenni ezt az utat bkv-val vagy más járművel is ugyanennyi idő alatt vagy még gyorsabban is.
-
NandorHUN
addikt
Bicikli tök jó lenne, csak itthon elég nagy szeretettel lopják, akár kerekét is elviszik.
Néztem vidiket "melyik legjobb lakat" kategóriában, de gyakorlatilag nincs olyan amit ne tudnának levenni, ha le akarnak. Vagy csak simán kilpják a kerekedet.
20+ kmh nél az ember meg meg is izzad. Elhelyezése is nehézkesebb.Most mentem 11kg-os rolleremmel, Üllőin végig haza 36-40kmh-vel és nem volt gond, ezzel a sebességgel a zöldeket is pont megkapja az ember végig.
Hátránya kis kerék, de igazából ha pl. oldalról az ember rámegy egy buckára biciklivel is eleshet. De szerintem nyári közlekedésre és világosban vagy ha az utat ismered akkor roller egy jobb alternatíva.
De még én is átgondolom, mert mozgás miatt is gondolkodtam tracking kerékpáron roller helyett.
-
NandorHUN
addikt
Amúgy én is drága tracking kerékpárt akartam venni.
Baj csak az vele, hogy ha kikötöm elég esélyes hogy ellopják. Előző bicajomat is ellopták (egy középkategorias mtb volt). Rendőrség meg le se szarta pedig azt is tudtam ki vitte el és hova.Rollert lehet cipelni, de elfér bárhol, ergo nem lopják el.
+ 2x olyan gyors mint egy bicaj -
NandorHUN
addikt
válasz
Schuler888 #97 üzenetére
Amíg a rendőr kerékpárlopásokra rá se hederít addig rollereseknél se fognak leállni igazoltatni, max ha belehajtasz egy autóba.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Schuler888 #80 üzenetére
*ha behajlítod a térded.
Nem kell teljesen leguggolnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A modern mikromobilitási eszközökben rengeteg lehetőség van, és bár csomó tényező kezdi nehezíteni az elektromos rollerek használatát, összességében még mindig érdemes rá valódi alternatívaként gondolni.
- Nintendo Switch 2
- Politika
- OLED TV topic
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Samsung S22+ telefon tokok
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- ESR kijelzővédő, tempered glass Samsung Galaxy S24 Ultra - hoz.
- Samsung S24 Ultra Spigen Ultra Hybrid tok
- Eladó Spigen Liquid Air tok OnePlus 12-re - új
- Pixel 9 és 9 Pro Spigen ZeroOne Edition, Athlex és Liquid Air tokok - 3 db. egyben - ingyen posta
- Borofone Tag (AirTag funkciók, Apple Find My kompatibilis)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest