Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
válasz
m4csk4fogo #8329 üzenetére
Quickpic galéria alapból benne van, az tudja kezelni az SD-t, más alkalmazással nem tudom kipróbálni, fiamé a telefon.
A rom rootolt, úgyhogy ha mégis kellene, SDfix simán mehet.
-
trebrona
nagyúr
-
trebrona
nagyúr
válasz
herdsman12 #8302 üzenetére
Most húztam újra a telefont, ment fel a multi 6.1.28.
MIUI 8 volt rajta, 6.7.7, de fiam megunta és kérte vissza a MIUI7-et. Mivel nem fért fel a rom ZIP és MiRecovery volt rajta, MUT-szal 2.8.4.0 elsőre felment, majd egyből bootolt is TWRP-be, nem a rendszerbe. TWRP külső SD-ről szokásos módon feltette a multit, azóta megint öröm bódottá.
-
trebrona
nagyúr
válasz
herdsman12 #8300 üzenetére
Nem kell a tárhelyekkel játszani.
Updater alkalmazásból sem indul reboot to recovery? -
trebrona
nagyúr
válasz
herdsman12 #8298 üzenetére
Megkérdeztem mivel lehet feltenni, hogy biztos legyen, de ahogy már volt róla szó, 2.8.4.0-val.
Próbáld azt is MUT segítségével!
-
trebrona
nagyúr
válasz
herdsman12 #8295 üzenetére
Nem használtam még, de igen, jól írod a telepítés menetét.
Előtte persze TWRP backup az alap.
(#8294) Surda-:
Igen Redmi3-am van, különben hogy írtam volna meg az összefoglalót?
Redmit pedig fiam használja. -
trebrona
nagyúr
Csak érdekességként:
-
-
trebrona
nagyúr
válasz
#08054973 #8253 üzenetére
A robot is gyári recovery, csak a régi. A metódus ugyanaz az újjal is.
Olvasd el figyelmesen! Ha végzett, nem teló ki, hanem aksi ki, még bekapcsolt állapotban.
"Easiest way is while in main screen, Recovery Mode (fig. 3) remove the battery,wait a couple of seconds and replace it.
" -
trebrona
nagyúr
Közben megtaláltam a 26.0-át, ebben van magyar nyelv. [link]
-
trebrona
nagyúr
válasz
solarix45 #8207 üzenetére
Gyanús is volt, hogy a 6.1.14-et dobálta az OTA. Illetve, hogy ezentúl a MIUI fejlesztői romok automatikusan felflashelik a TWRP-t, ami a 3.0, de Redmihez nincs:
Aries - Mi2/S 2.8.7.0
Armani - Redmi 1S WCDMA 3.0
Cancro - Mi3/4 WCDMA/LTE 3.0
Dior - Redmi Note 4G/LTE (single SIM)
Ferrari - Mi4i
Gucci - Redmi Note 1S (dual SIM)
Hennessy - Redmi Note 3
Hermes - Redmi Note 2 3.0
HM2014811 - Redmi 2 WCDMA
HM2014813 - Redmi 2 TD-SCDMA
Latte - Mi Pad 2
lcsh92_wet_jb9 - Redmi Note 3G WCDMA 2.8.7.0
Leo - Mi Note PRO 3.0
Libra - Mi4c
Virgo - Mi Note 3.0Nos, így jártunk, gyanítom úgysem sokan használjuk már a készüléket.
Nekem is egyre inkább érik a csere, Redmi 3 lesz a következő. Már csak a beszerzési forrás ami eldöntendő. -
trebrona
nagyúr
sMIUI-t próbálta már valaki? Szimpatikusnak tűnik, hogy egyedileg lehet összeállítani a Romot, csak azok a dolgok vannak benne, amire szükség van, illetve a sokak által utált töltőcsatlakozó hang is kikapcsolható pl.
-
trebrona
nagyúr
Ez sajnos ilyen, így működik az android. DCIM mappa is tele lesz thumbnailekkel, ha a galériában végigpörgeted az összes képet, arra szolgál, hogy utána már ne kelljen a fekete négyzeteket nézegetned amíg betölti a képeket, hanem az előnézeti képek azonnal megjelennek. Akkor még jobb a helyzet, ha ezeket a belső memóriába pakolgatja, olyankor kell igazán törölgetni, mert több száz megásakra is felhíznak.
-
trebrona
nagyúr
válasz
<Adamsky> #8000 üzenetére
Kísérleteztem kicsit a telóval, ennél jobb megoldást sikerült végrehajtanom.
Meteos-os átparticionálást nem csináltam, de a tárhelycserés kernelcserét igen. Eddig szép és jó, de ugye így a data partíció véges és elég kevés. Ekkor jön a csavar. Már régebben linkeltem a Rendszer alkalmazás eltávolító appot, amivel SD kártyára áthelyezhetőek az alkalmazások. Az új kernel felcseréli a külső SD-t a phone storage-gel, így az akár 32 GB-ra növelhető. A rendszer alkalmazás eltávolítóval ha ezek után áthelyezzük az alkalmazásokat külső SD-re, az nem a rendszer által "hitt" SD-re, azaz volt phone storage-re rakja át, hanem valóban a fizikai külső SD-re. Így az alkalmazások is és a data-i is egyaránt a fizikai külső SD-re kerülnek.
Tehát a lényeg, nincs többé "nincs elég tárhely" üzenet 32 GB-ig.
Nyilván így a heti frissítés felejtős, dehát valamit valamiért.
Én 8GB-os Class 10-es kártyát használok, így néz ki:
-
trebrona
nagyúr
válasz
solarix45 #8090 üzenetére
Próbálj ki régebbi verziót, hátha segít.
-
trebrona
nagyúr
Alkalmazások SD-re áthelyezése ezzel megoldódott nálam.
-
trebrona
nagyúr
Feltettem az 5.9.10 V7-et, most megint ott tartunk, hogy nincs call log??
-
trebrona
nagyúr
Gyerekek, erre ott a dualsimes topik, köszi!
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #8061 üzenetére
Gondolom ott SD kártyán van a térkép, így maga a program alig foglal helyet. Lehet én is visszatérek, legutóbb Ausztriában jól jött volna...
Ezt voltam kénytelen használni, de Bécsben okozott kellemetlen perceket. Alapvetően használható, de a hangnavigálására nem szabad hallgatni.
-
trebrona
nagyúr
-
trebrona
nagyúr
válasz
trebrona #8035 üzenetére
Á, össze-vissza beszél ez a jóember:
"You can reflash ROm without wipe. This rewrite kernel to stock."Ebben az esetben valóban igaza van szucsati kollégának, akit ezúton megkövetek.
(#8037) rosszkutya:
Köszi a beszámolót! -
trebrona
nagyúr
Köszönöm, akkor egyelőre nem ugrok V7-re...
Várunk most már egy stabil verziót, de nyilván nem fél lábon...
Bár elméletileg van global V6 stabil, de multit nem találtam sehol: WCDMA miui_HMW_V6.5.0.1.KHBCNCD_a6b48edc6f_4.4.zip (стабильная)
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya #8022 üzenetére
Köszi, tehát akkor egy átskinezett V6, vagy van más érdembeli különbség is?
Közben megváltozott a letöltő link, mondjuk ezt sem értem: [link].
Szerk:
(#8020) mclane_:
Updatre azt írta, ajánlott a stock kernel.
-
trebrona
nagyúr
V7-et próbálta már valaki?
-
trebrona
nagyúr
Nem tudom már szerkeszteni, ha netán valami gebasz lenne, a stock kernel-t is felraktam devhostra.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7995 üzenetére
1. Download for MIUI V6 older version update.zip (7.02 MB, Downloads: 705) MIUI V6 5.8.6 update.zip (6.83 MB, Downloads: 0)
MIUIV7 miui_HMW_5.8.13_e8c98bedb1_4.4 update.zip (6.83 MB, Downloads: 143)
Töltsd le a MIUI verziódnak megfelelő update.zip-et2. Copy .zip file to internal memory, root folder of internal memory
Másold a belső memória gyökerébe root mappa3. Reboot to Recovery. You can use Updater to reboot.
Bootolj Recoverybe, haszálhatod az Updater-t4. After reboot follow this guide
Itt leírja az update menetét, dehát ez ugye ismerős, (Recovery-ben update.zip)5. Boot your phone and go to Settings - Additional Settings - Storage scroll down and click on Storage settings. Set all settings to internal storage. Look on my screenshot
Indítsd el a telefont, Beállítások => Rendszer => Tárhely => Tárhely beállítások => Mindent állíts belső tárhelyreNagyjából ennyi. Ahogy néztem, ez egy szimpla kernel csere, amit update.zip-pel tudsz feltenni.
Írd meg milyen verziót használsz, látom 5.8.6 feltolom neked devhostra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Háztartási gépek
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ZIDOO médialejátszók
- Star Trek
- Hardcore café
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged