- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
norbert1998 #62 üzenetére
De élsimítás nélkül gondolom.
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998 #55 üzenetére
Ha továbbra is visszaveszi az órajelet/feszt, persze. Kérdés, elég lesz-e a load 1.1GHzhez az 1.069..tippre nem, de ne legyen igazam. 1.15Von is jóval hűvösebb lenne, mint előtte, viszont nyugodtabban nyúlhatnál az OChoz. Nyilván, utána kell járnod, milyen feszen tudja kezelni a hűtés normális módon.
VRM hőmérsékletet amúgy kijelez a kari? Az sem kevésbé fontos, ha jelzi, ha nem..bordázottságtól függően oda kell figyelni, hogy elegendő huzatot kapjon, nem minden a GPU hőmérséklet. -
Speed®
titán
válasz
norbert1998 #53 üzenetére
Sosem használom..hasonló hülyeségek miatt..nomeg látod, így se mindig értik, mit írok
Persze, üresjáratra/idle módra gondoltam.
1.25Von nem kell csodálkozni, hogy throttlingol a TDPlimit miatt..kb. 300Wot zabálhat olyan fesszel. Eszementek amúgy, akik ezt kitalálták
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998 #51 üzenetére
"Gyártómódosítottam"ot írtál, azért nem értettem. Gondolom gyárit módosítottam akart lenni..lassabban püföld azokat a betűket ;p
1.069 azért merész 1.25Vról
Gondoltam lemész 1.15re próbának..de örülök, hogy úgy tűnik, bevált. Mondjuk ha ugrál az órajel, az a powercap miatt van, nyugodtan hagyhatod +20%on. Szerintem azt az értéket, amit eddig is használtál (~1.1GHz) 1.1V körül fogja stabilan vinni +20% állásban.
2Dben rendesen csökkenti a feszt a változtatás ellenére? Akkor a tuti -
Speed®
titán
válasz
norbert1998 #42 üzenetére
Az a VRM-Unknown rész nem valami bíztató :S És mi az a Memory-1375 érték..? Nem 1500 kéne legyen? MSI AB a Mystemnél hasonlóan tévesen látja
Ha teszel egy próbát 1.15Vra lehúzva az 1.25ös értéket, kíváncsi vagyok, mi lesz.
Eredeti BIOSt azért őrizd meg módosítatlanul, legyen mihez nyúlni, ha nincs kép! -
Speed®
titán
válasz
norbert1998 #40 üzenetére
Ha így van beállítva az AB, akkor sem tudsz feszt állítani? Lehet olyan vezérlőt kapott a kari, ami nem babrálható? ASUS GPUTweak/Sapphire Trixx mit mutat?
Eltérő VRM/RAM ICk okán saját BIOS módosítása szerencsésebb, mentsd le GPUZvel és nézd meg, mit enged variálni feszügyileg a VBE7.
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998 #38 üzenetére
Ha a megregulázás után is gondod lesz, akkor szidjad
Jó lesz az..
-
Vincent_
aktív tag
válasz
norbert1998 #28 üzenetére
Sziporka szívem!
Ha picit is intelligensebben válaszoltál volna, talán még ötleteket is adtam volna egy korrektebb ábrázoláshoz. Leírtam, mi a sz*r benne, kár, hogy nem értetted meg. Javaslom, olvasd el újra.
Egy jótanács: ha nem bírod a kritikát, ne írj cikket...
A "nyasgem"-es tanácsodért (?) külön köszönet!
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998 #25 üzenetére
Akkor is minimum fura..de végülis beszélünk róla..majdnem reklámértékű
Az rengeteg. A legtöbb példány VRM szinten izzik annyival, közben a GPUk sokszor 1200MHzet is simán mennek 1.2Von. Az 1.1GHz minimum 1.15Val menni fog, ha nem lejjebb. A trükk az, hogy ha boostos a kari, akkor force constant voltage opcióval tudod állítani. Persze végleges megoldás a BIOS ráncbaszedése lenne, akkor megmarad a powerplay is.
Ha pedig volt szétszedve, akkor ne légy rest és nézz rá, hátha van mit szépíteni. -
Speed®
titán
válasz
norbert1998 #23 üzenetére
A hibás fordításnak vagy a tesztnek?
Egyébként a VGA ráncbaszedésével feszültségügyileg tudnál javítani rendesen, ezért céloztam arra, hogy nézz be a topikjába, milyen feszen rohangálnak többnyire a 7950ek. A Boost el van töccsentve gyárilag sajnos ez esetben is.
A házban pedig hiába van mindenhol venti, ha adott esetben nem optimálisak. A vinyókeret gátolja a befújókat, ha nem szükséges, a felsőt szedd ki, az oldallapi ventit pedig teszteld le fújó és szívó állásban, hogy jobb a karinak, az is ronthat pl. Alulra, a táp mellé is jól jöhet egy befújó, ami a VGA elé tolna friss ájert szintén. Ezek együtt ill. a feszültség ráncbaszedése markáns javulást hozna.
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998 #20 üzenetére
Nem kéne erőltetni a szó szerinti fordítást ez esetben..a villamos energia hővé alakulása nem párolgás eredménye..már utaltam rá, a dissipation "magyarul" disszipáció, erre keress rá, ha feltétlenül ferdítenéd ;p
-
F e Z o
veterán
válasz
norbert1998 #7 üzenetére
Vantage tesztben graphics score-t tüntettél fel vagy összpontszámot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Videó stream letöltése
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- 1db pixelhiba - Dell U2415 vékony kávás full HD 1920x1200 IPS monitor HDMI Pivot mód
- OnePlus Buds Pro 3 - Midnight Opus
- EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- Logitech G27 szett eladó! Posta az árban!
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 2025.10.02 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő